Şimdi Ara

Oyunda donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben Lenovo'nun Y50 adlı laptop modelini kullanıyorum.Soruna en başından başlıyorum, benim genel olarak oynadığım oyunlar lol ve csgo idi.Dün bir değişiklik olarak NFS Hot Pursuit ve NBA 2K16 indirdim ve hafif hafif donmalar olduğunu gördüm.Bilgisayarın özelliklerine göre bu çok zor bi durumdu ki zaten daha önce çok daha fazla özellikler isteyen oyunlar oynamıştım hiçbir sıkıntıyla karşılaşmamıştım bende ekran kartında sorun olduğunu düşündüm ve güncellemelerini kontrol ettim.Güncel olmadığını görünce güncelleyeyim dedim fakat NVIDIA'ya ulaşılamıyor hatasıyla karşılaştım.Bunu biraz araştırdığım zaman bunun Windows 8.1 sürümünden kaynaklandığını öğrendim.Bu yüzden yeni sürümü (NVIDIA 359.000) manuel olarak direkt sitesinden indirerek kurdum.Hafif hafif donmalar kalkmıştı, hallettim derken bu sefer tamamen donmalar meydana geldi.Tamamen donmalardan kastım bi 10-15 saniye bilgisayarın oyundan gelen son sesi sürekli tekrarlaması ve hiç bi işlem yapamamam.Bazen kendiliğinden geri geldi bazense bilgisayarı kapatmadan bu donma gitmek bilmedi.Sonra bilgisayarı Windows 10 a yüksetmeye karar verdim.NVIDIA sürümlerini kaldırıp Windows 10 a göre tekrardan kurdum.Donmalar devam etti fakat buna ek olarak ya Video Scheduler Internal Error hatası aldım ya da Alt+Tab yaptığımda aşşağıda NVIDIA görüntü sunucusu yanıt vermeyi durdurdu ve bu hatadan kurtuldu uyarısı aldım.Ne yaptıysamda çözemedim.Danıştığım bazı arkadaşlarım bunun ısınmadan kaynaklanabileceğini söylediler fakat benim bilgisayarım ısındığı zamanlarda böyle bişeyle karşı karşıya kalmıyordum sadece anlık FPS düşüşü yaşıyordum mantıken bunu NVIDIA'nın yeni sürümüyle gelen bi sorun olduğunu düşünüyorum.Bu konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlar ilgilenirse sevinirim, şimdiden teşekkürler.(Biraz uzun oldu ama olayları her ayrıntısıyla belirtmek istedim.)

• SubitaySen S kullanıcısına yanıt
    Dostum arkadaşlarınız mantıklı bir yaklaşımda bulunmuz laptopunuzu en son ne zaman temizlettiniz ısınmalar ilk başta donmalara sebep vermiyor olabilir ama sonradan bu durumun donma yaratmıyacağı anlamına gelmez
  • Biliyorum ısınma tabii ki asıl nedenide olabilir bana sadece bu olay olduktan sonra bu şekilde donması garip geldi.Dediğim gibi en fazla FPS düşüşü yaşıyordum ve bununda çok sık meydana geldiği söylenemez.Bu arada aldığım hatalarında araştırmasını yapıp denilenleri uyguladım fakat sonuç alamadım.
  • SubitaySen S kullanıcısına yanıt
    Sorunun ekran kartıyla ilgili olduğunu anlamış oldum driverları kaldırınca donma ortadan kalktı, ilgilenecek biri yok mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlarda fps kitlenme sorunu
    2 yıl önce açıldı
    PC Kasma ve Yavaşlama Sorunu
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.