Şimdi Ara

Oyundaki insanların anlamsız nefreti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Tr serverında sıradan bir derceli maç. Karşıdaki bir adam sebepsizce mide gelip ölüyor.
    "Raporlayacağız kötü oldu sizin için, ban yer en azndan garanti" vs. diyip karşı tarafı az da olsa teselli etmeye çalıştım/çalıştık.

Ancak sorun bundan sonra başladı. "Belki karşıdan biri düşer de 4v4 olur kazanma şansımız var" düşüncesi ile oyunu çılgınlarca oynayıp, onları her öldürdüğümüzde de "Şu ezik tiplere bak 5v4 de KDA kovalıyorlar elo köpekleri vs" diye. Benim anlamadığım konu, %1 ihtimal için oynayanlar "elo köpeği" olmuyorken, biz sadece bitirmeye çalışırken neden oluyoruz

Neyse diyeceğim şu, Başka bir oyunda, benim nişancım kule arkasında afk olduğunu görüp, 3 levelda herkesi çağırıp onu deli gibi kesiyorlar, ve ben hiç bir şey yazmıyorken bile üstüne "nasıl ezildin lanede, böcek gibi ezilirsiniz böyle" vs. deniyorken, şimdi aynı durum onun/onların başına geldiğinde neden böyle davranıyorlar? (Söz ettiğim şahıs, 2 oyunda da vardı)

Tl;dr Her 2 durumda da bu insanlar nasıl böyle nefret yüklü olabiliyorlar? Kazanılan bu puanlar onlar için gerçekten neyi ifade ediyor?

• Nedenlerinden birisi insanların tutarsızlığı. Bir takımda bilerek kötü oynayan, besleyen, trollük yapan, küfreden vb kişiler varsa karşı taraf bunları raporlamıyor. Genellikle herkes kazancına bakıyor ve sportmenlik diye bir şey yok. Kaybeden kişinin kendi takımında bu tür kişiler varsa da çoğu kez karşısı raporlamıyor sadece kendi takımı raporluyor. Bu sürekli tekrarlana tekrarlana bir yerden sonra karşı takımdaki kişilere düşmanlığa dönüşüyor. Sportmen olmaya çalışmak onlara biraz saçma geliyor çünkü çoğu kişi bunu yapmıyor. Haksız da sayılmazlar. Raporlanmayı hak eden birisi olunca adamın cezalandırılmasını söyleyince sanki her oyun sportmenliğin kitabını yazmış gibi konuşulması biraz ikiyüzlülük gibi geliyor. Mesela ben bu yüzden rakipteki adamları raporlamayı bıraktım. Biliyorum ki o adam benim takımımda olsa rakip bırakın raporlamayı neredeyse adamı onurlandırıyor, sonuçta kazanmasını sağladı. Kısacası genellikle böyle olduğu için sportmen davranmaya çalışanların tutumu bana da biraz yapmacık geliyor (öyle olmasa bile). Hatta bazen sinirleniyorsun çünkü sürekli gördüğün gerçeklik bu değil. Biraz karışık bir durum gerçi ben meselenin tek yönünü aldım.

• tinus kullanıcısına yanıt
    Evet kesinlikle katılıyorum ayrıca bu tür psikoloji sadece oyunda değil gerçek hayattada var insanlığın ruhu çökmüş durumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazanmaktan baska bir sey dusunmeyen karaktersiz insanlar hepsi. Random atisindan bile toxic olduklari anlasilir genelde. Kötü oynadiklari icin tek yapabildikleri sey olan toxixcligi yapip rakibin moralini bozmaya calisirlar. Ne kadar takmim desende bir yerden sonra sinir bozucu seviyeye geliyor. O yüzden en iyisi oyun baslar baslamaz karsi takimi bloklamak. Oyun sonunda acicaksin sadece boş yapanida raporlayip cikican. Tr boyle malesef . Euwdada toxiclik var tabiki ama bunlar kadar tilt edici olmuyor. .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • realexile R kullanıcısına yanıt
    İşin üzücü kısmı da şu:
    O kadar laf etti ve adamı bile raporlamadan çıkmış. Bir sonraki oyun aynı takıma düştük "kesin karşıdadır şimdi" vs. diyordu. Oysa ki feedback gelmişti bana direkt.

Benim gözümde bu psikolojik bir hastalık. Teşhis koyacak bir sıfatım yok ama Günümüz oyuncuların %45,55 i (böyle daha bilimsel duruyor) psikolojik rahatsızlığı var.

Ben bir tane örnek verdim de bunlardan her yerde var. Ben buna yakınıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cruella -- 24 Mart 2018; 3:38:51 >
  • asosyalliğin meyvesidir.kendimden biliyorum.

günde 5-6 oyun attığım zamanlar bi süre sonra çıldırıp herkesi tersleyen,ezikleyen bi insana dönüşmüştüm.bu aralar 2-3günde bi 3-4 oyun atıyorum en fazla isterse 0/18 oynasın hiç bişey yazmıyorum çünkü umrumda olmuyor o kadar değeri yok oyunun gözümde ama bu oyunu hayatı haline getiren insanlar daha yüksek bi lige çıktıklarında birşey olacağını sanıyorlar ondan bu gereksiz agresiflikleri.
  • Bu oyunla alakasız genel olarak toplum ahlakıyla alakalı bir sorun.
    Kendi istediğini yapar ama kendi yaptığı hareketler kendisine yapıldığı zaman yaygarayı basar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim geçmiş yayınların şeysini çıkartsak arşiv oluşur burda
  • Gerçek hayatlarında sürekli ezilen/başarısız olan insanlar içindeki öfkeyi fiziksel bir karşılık göremeyecekleri sanal dünyada döküyor.
  • Sen karşıyı teselli etmeye çalışıyorsun ama onlar yanlış anlıyor bunu bir nevi laf sokma gibi geliyor onlara öyle durumlarda hiçbir şey yazmamak en mantıklısı.
  • wencynin olduğu bir oyunda kalite aramamak lazım :d
  • hayatı oyun olan looserların yaptığı şeyleri anlatmışsın moruk

• quote:

Orijinalden alıntı: 6Heimer6DONGER6

Haklısın hatta kendi takımındakilere bile laf atan var.

Klasik olarak yi oynuyordum takımdaki velkoz jinx'imiz oyun başı bir 3de3 almıştı ona güveniyordu neyse oynuyorum işte bot zaten rahat topta nasus var stack kasıyor velkoza gank atıyorum adam sövüyor "beceriksiz,kolsuz" diye tamam skoru aldım diye demiştir diyorum ct-jungle yapıyorum skoru alıyorum, velkoz bunu görüp az canlı maviye hemen ulti atıyor ama çarpla vermiyorum beceriksiz,kolsuz yazıyor :):)) oyun boyu böyle geçiyor jinx kastım nasıl olsa.. Vs diyor salıyor oyunu ben en son 1v5 beşte beş alıyorum velkoz kolsuz p*ç yazıyor ve ben 3-4 kelime dışında birşey yazmadığım halde beni raporlayacağını söylüyor (küfürden)

Adamı taşıyorum kolsuz p*ç oluyorum

Normal oynuyorum kolsuz p*ç oluyorum

%10 kötü oynadığımdan kaybediyorum kolsuz p*ç oluyorum

Bunları söyleyenler hem benim takımımdan hem karşı takımdan çıkıyor

I don't know what I do.

kolsuzsun

• Loser*
  • Hocam fotograftan goremiyorum ama bildigim kadariyla cok iyi bir elodasin. Hani o eloda bile bu insanlar varsa lig yukselmeye calismak cok mantiksiz degil mi? @Cruella

• Sylvana S kullanıcısına yanıt
    Sıralama da önemli. En yukardaki ile en aşağıdakinin arasında inanılmaz derecede fark var. zaten orda başlıyor sorun bence. Normal bir eloda 2 insan tartışırken "bak sen şu ligdesin ben bu ligdeyim ezik hahaha" diyip üste çıkabiliyor. Burda öyle bir şey yok, tek kullanılan şey "noname" falan

Benim için diyorsan yükselmek için girmedim, her gün 1 maç atma zorunluluğum var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cruella -- 25 Mart 2018; 18:12:3 >
  • Cruella kullanıcısına yanıt
    Yok kendim icin dedim yukselme kismini. Bu tip seyleri gorune hic ugrasmasam mi diyorum da

• Asıl problem; kimsenin kimseye hiç bir şekilde tahammülü kalmamış. Bu gerek oyunda gerek gerçek hayatta artan bir durum.

Küfür artık hayatlarının/hayatlarımızın bir parçası haline gelmiş durumda.

Bunun asıl sebebini işin siyasi boyutuna girmeden anlatabilmek zor.

Ama en temelinde 1. Ailedeki 2. Eğitim Sistemindeki eksiklik yer almakta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.