Şimdi Ara

Oyundan sureklı atma hatası (PowerColour Hd4850)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar oncelıkle herkeze merhabalar;

Wın 7 Ultımate 64 bıt ısletım sıstemıne sahıp bır Pc im var,bu haftasonu PowerColour Hd4850 ekran kartı aldım, yenı oyunları yukledıgımde (shıft ,call of duty word war gıbı..) oyunu 10 dk oynadıktan sonra wındows oyunu kapatıyor,ama onceden berı oynadıgım oyunlarda (cokda yenı olmayan pes 2009 gıbı..) bu sorunu yapmıyor,
    bıraz netten bu sorunu arastırdıgımda sorunun oyunun crack veya serıallerınden oldugunu soyluyorlar,ama
    denemedıgım crack ve serıal kalmadı kı denedıklerım baska pc lerde calısan serıal ve crack lerdı.

sonuc olarak;
    sorunun ekran kartından oldugunu dusunmuyorum,
    oyunlar normal olarak orj dııl:) bu sorun oluyo olabılır,
    ısletım sıstemının 64 bıt olması sorun olabılır (bana en mantıklısı bu gıbı gelıyor)

bu konu hakkındakı yorumlarınız nelerdır?son secenegın olması 32 bıtlık wın 7 yuklememı gerektırır buda en dusunmek ıstemedıgım secenek:(

yorumlarınızı beklıyorum arkadaslar,

• Pek anlamam bu işlerden ama ekran kartı sorunlu olsa hiç açmaz heralde oyunu.:)O oyuna girdiiğinde ekran kartı sınıyorda olabilir.Bende Windows 7 x64 bit kullanıyorum hiç bir sorun olmuyor oyunlarda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeur

Pek anlamam bu işlerden ama ekran kartı sorunlu olsa hiç açmaz heralde oyunu.:)O oyuna girdiiğinde ekran kartı sınıyorda olabilir.Bende Windows 7 x64 bit kullanıyorum hiç bir sorun olmuyor oyunlarda...
    bı 10 dakıka gayet guzel ekrnkartımın ozellıklerıyle oynuyorum:)sonra hoop wındows bu programı kapatmak zorunda uyarısıyla tum hevesım gıdıyo:)

ılk sorun sadece yukledıgım tek oyundan sandım ama baska boyundada yapınca cozumu bulamadım:S

bu sorunu nasıl cozebılırım:S:S?
  • quote:

Orijinalden alıntı: desscenk

bı 10 dakıka gayet guzel ekrnkartımın ozellıklerıyle oynuyorum:)sonra hoop wındows bu programı kapatmak zorunda uyarısıyla tum hevesım gıdıyo:)

ılk sorun sadece yukledıgım tek oyundan sandım ama baska boyundada yapınca cozumu bulamadım:S

bu sorunu nasıl cozebılırım:S:S?

Alıntıları Göster
    peki işletim sistemi yüklü iken mi taktınız ekran kartını yoksa ekran kartını taktıkdan sonra bir format attıkdan sonra mı böyle oldu.
    Birde en güncelle driveri kurun isterseniz.
  • Hocam selamlar,
    Öncelikle genel bi hatırlatma yapmak isterim, PC'nizdeki en ufak donanım upgrade'inde dahi format atıp en güncel driverların kullanılması gerekir ki herhangi bir çakışma veya yazılımsal bir sorun başgöstermesin. Biraz vakit alıcaktır fakat en doğru çözüm yolu budur, eğer sorun hâla devam ederse tekrar buraya yazarsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Vayvalak -- 25 Mayıs 2010; 11:43:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcmemo

peki işletim sistemi yüklü iken mi taktınız ekran kartını yoksa ekran kartını taktıkdan sonra bir format attıkdan sonra mı böyle oldu.
    Birde en güncelle driveri kurun isterseniz.

Alıntıları Göster
    yok ekran kartını taktıktan sonra format atmadım,yanı yukluyken ekran kartını taktım zaten o an bıso dan eskı onboard ekran kartım dısable olmus.
    ekran kartı cd sı yardımı ıle yazılımınıda guncelledım zaten kartı ctsı aldım ve taktım:)
    ısın enteresan yanı ekran kartında sorun olsa her oyunda bunu yapar ama dedıgım gıbı pes 2009 gıbı oyunlarda boyle bı sorunum yok, call of duty ve shıftte bu sonrunu yasıyorum:S

64 bıt ıle bazı oyunların uyum sorunu yasadıklarını duymustum ama oyle bı durum olsa nıye oyunu nacıp oynamama bı 10 dk ızın versın?
    vuda kafamı kurcalıyor ve bır cozum bulamıyorum:S:S

• quote:

yok ekran kartını taktıktan sonra format atmadım,yanı yukluyken ekran kartını taktım zaten o an bıso dan eskı onboard ekran kartım dısable olmus.
    ekran kartı cd sı yardımı ıle yazılımınıda guncelledım zaten kartı ctsı aldım ve taktım:)
    ısın enteresan yanı ekran kartında sorun olsa her oyunda bunu yapar ama dedıgım gıbı pes 2009 gıbı oyunlarda boyle bı sorunum yok, call of duty ve shıftte bu sonrunu yasıyorum:S

64 bıt ıle bazı oyunların uyum sorunu yasadıklarını duymustum ama oyle bı durum olsa nıye oyunu nacıp oynamama bı 10 dk ızın versın?

Alıntıları Göster
    Her oyunda yapmaması doğal, çünkü her oyun birbirleriyle eşdeğerde yüklenmezler ekran kartına. Hele hele PES 09 / 00 gibi oyunlar pek zorlamazlar ekran kartlarını. Bu nedenle her oyunda yapmıyor olusu sizi yönlendirmesin.

• quote:

Alıntıları Göster
    format dusunmek ıstedıgım en son cozumdu cunku bır cok projem ve programlarım var bunların yenıden ayaga kaldırması 2 gunumu alır:(ama mecbur kalırsam care yok:(:(

ama yınede bundan baska bır cozum yok mudur?

• quote:

format dusunmek ıstedıgım en son cozumdu cunku bır cok projem ve programlarım var bunların yenıden ayaga kaldırması 2 gunumu alır:(ama mecbur kalırsam care yok:(:(

Alıntıları Göster
    Şöyle söyliyim,
    Zamanında MSI 9600GT OC ile de aynı sorunu yasadım, her oyunda yapmasa da bazı oyunlarda masaustune atma, arasıra da tamamen goruntu vermeyi kesmesi gibi sorunlar yasadım. Aynı yolu izledim ve format attım makinaya, sorunum duzeldi fakat bir süre sonra tekrar yasadım aynı sorunu, ben de iade ettim kartı. Kartın asıl sorunu aşırı ısınma çıktı ve bu yuzden kapatıyordu, oyundan oyuna farklılık gostermesinin sebebi de her uygulamanın farklı yuklenmesiydi ekran kartına. İadeyi düşün fakat bunu yapmadan önce önerimi yerine getir cunku aynı seyi sana aldıgın yerden de sorucaklardır, format atıp guncel driverları kurdunuz mu diye. Bu yuzden bunu önerdim size, evet format zahmetli bir iş fakat yeni donanım takıldıgında yapılması gereken bir iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Vayvalak -- 25 Mayıs 2010; 11:56:51 >

• quote:

Alıntıları Göster
    hocam ekran kartı ile gelen sürücüleri değil de internetten en güncel sürücüleri yüklemenizi tavsiye ederim. açıkçası bundan başka da format dışında benim de aklıma başka bir tavsiye gelmiyor doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melih Vayvalak

Şöyle söyliyim,
    Zamanında MSI 9600GT OC ile de aynı sorunu yasadım, her oyunda yapmasa da bazı oyunlarda masaustune atma, arasıra da tamamen goruntu vermeyi kesmesi gibi sorunlar yasadım. Aynı yolu izledim ve format attım makinaya, sorunum duzeldi fakat bir süre sonra tekrar yasadım aynı sorunu, ben de iade ettim kartı. Kartın asıl sorunu aşırı ısınma çıktı ve bu yuzden kapatıyordu, oyundan oyuna farklılık gostermesinin sebebi de her uygulamanın farklı yuklenmesiydi ekran kartına. İadeyi düşün fakat bunu yapmadan önce önerimi yerine getir cunku aynı seyi sana aldıgın yerden de sorucaklardır, format atıp guncel driverları kurdunuz mu diye. Bu yuzden bunu önerdim size, evet format zahmetli bir iş fakat yeni donanım takıldıgında yapılması gereken bir iş.

Alıntıları Göster
    Eyvallah Hocam,
    O zaman mecburen format ıslemını denıycem:(umarım kartla ılgılı bır sorun cıkmaz:S zaman bulması zor olucak:(
    pekı ısınma sounu ıle ekran kartının benı oyundan atmasını nasıl anlayabılırım yanı bır log atıyor mu wın 7 de?

• quote:

Eyvallah Hocam,
    O zaman mecburen format ıslemını denıycem:(umarım kartla ılgılı bır sorun cıkmaz:S zaman bulması zor olucak:(
    pekı ısınma sounu ıle ekran kartının benı oyundan atmasını nasıl anlayabılırım yanı bır log atıyor mu wın 7 de?

Alıntıları Göster
    GPU - Z veya MSI AFTERBURNER programlarıyla takip edebilirsin sıcaklıklarını, masaüstüne attığında sıcaklık değerlerine bak o anda, hd4850'nin kritik sınırı tam olarak nedir bilmiyorum ama 80 üzeri bir değer görürsen sıcaklıktandır muhtemelen.

• quote:

GPU - Z veya MSI AFTERBURNER programlarıyla takip edebilirsin sıcaklıklarını, masaüstüne attığında sıcaklık değerlerine bak o anda, hd4850'nin kritik sınırı tam olarak nedir bilmiyorum ama 80 üzeri bir değer görürsen sıcaklıktandır muhtemelen.

Alıntıları Göster
    işten donunce ılk ısım ona bakıcam yanlıs haırlamıyorsam sınır 80 dı,
    kasadakı sogutma sıstemım fena degıldı umarım drıverı tekrar yukledıgımde bu sorun hallolur,
    Pc de ram cok sayılmaz 2 gb 800mhz hyperx ram var bunun sorun yaratma ıhtımalı varmıdır?

• quote:

işten donunce ılk ısım ona bakıcam yanlıs haırlamıyorsam sınır 80 dı,
    kasadakı sogutma sıstemım fena degıldı umarım drıverı tekrar yukledıgımde bu sorun hallolur,
    Pc de ram cok sayılmaz 2 gb 800mhz hyperx ram var bunun sorun yaratma ıhtımalı varmıdır?

Alıntıları Göster
    Aslında en başta sormam gerekirdi, diğer sistem bileşenleri nedir?
    Sorun yasadıgınızı söylediğiniz shift için gerekli ram miktarı 1.5 GB, world at war için ise 1 GB ram...
    En azından yapımcı firmalar oyun künyelerinde bu değerleri vermiş

• quote:

Aslında en başta sormam gerekirdi, diğer sistem bileşenleri nedir?
    Sorun yasadıgınızı söylediğiniz shift için gerekli ram miktarı 1.5 GB, world at war için ise 1 GB ram...
    En azından yapımcı firmalar oyun künyelerinde bu değerleri vermiş

Alıntıları Göster
    Ram az olmasıda sorun olabılır gıbı8me gelıyor,
    cunku tam oyundan atıldıgım anlarda ram kullanımı 1.6gb lerdeydı,

sistemım;
    amd 6000+ işlemci,
    2gb 800hmz hyperx ram,
    500w termaltech power supp,

eger sorunum ekran kartı ısınması ıse bu sadece oyundan atmasıylamı kendını gosterır?yoksa bı pc ye reset atma yada uyarı verme gıbı baska gostergelerıde varmıdır bu sorunun??

• quote:

sistemım;
    amd 6000+ işlemci,
    2gb 800hmz hyperx ram,

eger sorunum ekran kartı ısınması ıse bu sadece oyundan atmasıylamı kendını gosterır?yoksa bı pc ye reset atma yada uyarı verme gıbı baska gostergelerıde varmıdır bu sorunun??

Alıntıları Göster
    Isınmadan ötürü masaüstüne de atar, kartın da yanabilir ve pc bir daha açılmaz, yani tek bir sorun yaşamazsın, oldukça geniş bir skala açıkçası.
    Sistemin güncel oyunlar için yetersiz, dolayısıyla işlemciden de kaynaklı olabilir, ramdan de power supplydan da. Zorlanmadan ötürü de uygulamayı sistemin otomatikman kapatıyordur.
    En mantıklı çözüm şu, kartını başka bir pc'de denemen, ve diğer bir seçenek de sisteminde başka bir kart denemen.
    Sonuçları karşılaştırır ve görmüş olursun sorunun nereden kaynaklandığını.

• quote:

sistemım;
    amd 6000+ işlemci,
    2gb 800hmz hyperx ram,

Alıntıları Göster
    Hocam VPU RECOVER kapalımı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeLihhTripp

Hocam selamlar,
    Öncelikle genel bi hatırlatma yapmak isterim, PC'nizdeki en ufak donanım upgrade'inde dahi format atıp en güncel driverların kullanılması gerekir ki herhangi bir çakışma veya yazılımsal bir sorun başgöstermesin. Biraz vakit alıcaktır fakat en doğru çözüm yolu budur, eğer sorun hâla devam ederse tekrar buraya yazarsınız...

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Orijinalden alıntı: MeLihhTripp

Hocam selamlar,

+1

Alıntıları Göster
    Hocam acıkcası işlemciden oldugun zannetmıyorum,cunku 2 oyun ıcınde oyun ısterlerının uzerınde sıstem,sadece ram ılavesı ıyı gelır,
    ama bunun dısında bu sıstemde deneme yapabılecegım bı oyun varmıdır?sistemı tekrar yazıyorum;

amd 6000+ çift cek işlemci,
    2 gb kıngston hyperx 800mhz
    PowerColuor 4850 1 gb 256 bit ekran kartı
    creative audıgy ses kartı
    termaltech 500watt power sup
    Asus Vento kasa,

VPU RECOVER nedır bıraz acarmısınız hocam?tam olarak ne oldugunu bılmıyorum,

bu aksam ılk ısım drıverı guncellemek olucak acıkcası,
    bır de ekran kartını taktıgım anda on board ekran kartı kendılıgınden dısable oldu bu normalmıdır?

• quote:

Hocam acıkcası işlemciden oldugun zannetmıyorum,cunku 2 oyun ıcınde oyun ısterlerının uzerınde sıstem,sadece ram ılavesı ıyı gelır,
    ama bunun dısında bu sıstemde deneme yapabılecegım bı oyun varmıdır?sistemı tekrar yazıyorum;

amd 6000+ çift cek işlemci,
    2 gb kıngston hyperx 800mhz
    PowerColuor 4850 1 gb 256 bit ekran kartı
    creative audıgy ses kartı
    termaltech 500watt power sup
    Asus Vento kasa,

VPU RECOVER nedır bıraz acarmısınız hocam?tam olarak ne oldugunu bılmıyorum,

bu aksam ılk ısım drıverı guncellemek olucak acıkcası,
    bır de ekran kartını taktıgım anda on board ekran kartı kendılıgınden dısable oldu bu normalmıdır?

Alıntıları Göster
    Bence de problemin kaynagi ekran kartinin isinmasi..
    windows a atma semptomu gosteren oyunu tam ekran degil, windowed modda acin. yanina da catalyst in sicaklik degerini gosteren penceresini acin, oynarken sicakligi gozlemleyin bence.
    Ekran kartini yeni aldiysaniz problemli olabilir.
    Ayrica ekran karti degi$ti diye format atmak bence uygun degil. Format ancak anakart ya da primary disk degi$ince atilir, bence tabii ki.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.