Şimdi Ara

Oyundayken Reset Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    MSI H97 PC Mate Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600MHz
    MSI GTX970 GAMING 100ME GDDR5 4GB 256Bit Nvidia
    Corsair VS550 550W Power-Supply
    Corsair 2x4gb 1600mhz ram
    WD Cavier Black 1TB HDD

Merhabalar beyler. Yaklaşık 7-8 ay önce toplamış olduğum bilgisayarımın sistem özellikleri bu şekilde. Yeni nesil oyunları high ultrada sorunsuz ve ısı problemi yaşamadan bugüne kadar stabil bir şekilde oynattı. Yanlız şu 2 haftadır Bütün oyunlarda 1 saat kadar zaman geçirdikten sonra reset atıyor. Yani ekrana herhangi bir hata gelmeden güç birden kesiliyor ve sistem yeniden başlıyor. Oyun dışında reset atmıyor. İşlemci ısısı yükte 55 dereceyi geçmiyor. Ekran Kartıda 65 üzerini görmüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• İşlemcinize bi stress test yaptırın. Bence sorun ısınmadan kaynaklı, 55 dereceyi geçmiyor demişsiniz ama o reset attıktan sonraki ölçümünüz ise sizi yanıltır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M4gn3t!c

İşlemcinize bi stress test yaptırın. Bence sorun ısınmadan kaynaklı, 55 dereceyi geçmiyor demişsiniz ama o reset attıktan sonraki ölçümünüz ise sizi yanıltır.

Uzun süreler oyun oynarken de ısı belirttiğim değerleri geçmiyor hocam. Acaba sorun Psu dan kaynaklanıyor olabilir mi? Çünkü Reset attığında psu tamamen kapanıyor ve tekrar çalışıyor.
  • Hw monitor ile sıcaklıkları bize gösterbilir misiniz? (oyun esnasında) Ayrıca eğer sistem toplamaysa güç yetmiyor oalbilir. PSU kaç Wattlık?
  • Corsair vs serisi psular cok verimli calismiyor diye okumuştum. Şansınız varsa başka psu ile deneyin ve sorun psu da ise hemen degistirin.Mazallah boyle resetler sisteminizede zarar verebilir.siteminiz yaklasik 400watt cekiyodur.psu bunu net sağlamayabilir.bide düşük ihtimal ramlerde sotun varsa oda reset yapabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun sıcaklıktan gibi ama farklı parçalardan da olabilir, psuda olabilir kaliteli 650w ile deneyebilirsen anlaşılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Hw monitor ile sıcaklıkları bize gösterbilir misiniz? (oyun esnasında) Ayrıca eğer sistem toplamaysa güç yetmiyor oalbilir. PSU kaç Wattlık?

Hocam HW monitor ile test ettim. oyun içi işlemci 55 ile 60 drece arası ekran kartı 60 derece üstüne çıkmıyor. Kasayı açtım psunun parçarlara ve kasaya olan kablolarını söktüm taktım oyuna girdim girdikten 1-2 dk sonra reset attı. 2. denememde de aynısı oldu. Isıyla ilgili olduğunu sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 reset atma sorunu
    6 ay önce açıldı
    Reset Problemi Acil
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşelmciye stress tesi yaptım 3 dk da 80 dereceye çıkardım ama reset falan atmadı. Şimdi 3d mark indirip ekran kartını test edicem.
  • nuricankaygisiz kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı ısınıyorsa mavi ekran verip kapatır ama bazen mavi ekranı gösteremeden resetleyebilir. Dene bi bakalım sonuç ne olacak bildir bizlere
  • quote:

Orijinalden alıntı: M4gn3t!c

Ekran kartı ısınıyorsa mavi ekran verip kapatır ama bazen mavi ekranı gösteremeden resetleyebilir. Dene bi bakalım sonuç ne olacak bildir bizlere

2 ayrı programda test ettim ve sonuç aynı reset atmıyor. Test sırasında ekran kartı 55 dereceyi geçmedi. PSU sorunu gibime geliyor yavaş yavaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuricankaygisiz

quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Hw monitor ile sıcaklıkları bize gösterbilir misiniz? (oyun esnasında) Ayrıca eğer sistem toplamaysa güç yetmiyor oalbilir. PSU kaç Wattlık?

Hocam HW monitor ile test ettim. oyun içi işlemci 55 ile 60 drece arası ekran kartı 60 derece üstüne çıkmıyor. Kasayı açtım psunun parçarlara ve kasaya olan kablolarını söktüm taktım oyuna girdim girdikten 1-2 dk sonra reset attı. 2. denememde de aynısı oldu. Isıyla ilgili olduğunu sanmıyorum.

Sistem Olay Günlüğüne bakabilir misin?

Bence PSU yeterli gelmiyor ama.
  • nuricankaygisiz kullanıcısına yanıt
    Çok enteresan. Birde ekran kartı ile işlemciyi aynı anda test eden bi programla dener misin? Bakalım ne yapacak. Tıpkı oyun oynatıyormuş gibi olacak sonuçta :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4gn3t!c -- 19 Mart 2016; 0:24:03 >
  • Bildiğiniz ve önerebileceiğiniz bir program var mı her ikisini de test eden?
  • aynsı bendede oluyo çözemedim

• Mavi ekran vb şeyler vermiyorsa %90 power kaynakladır. Çevrenizden bir power alıp deneyin.
  • Arkadaşlar şöyle birşey farkettim daha öncesinde ultra ayarlarda oynadığım oyunları low ayarlara aldığımda reset atmıyor. Bununla birlikte çok fazla sistem gereksinimi istemeyen oyunalarda da reset atmıyor. Yine problem güç kaynağına çıkıyor sanırım.
  • Arkadaşımda da synı şekilde oluyordu. Ramlerde sorun olanilir. Usb belleğe memtest programını yazdırarak ramlerini bir test et derim. Test yaparken cpu seçeneğini önce single sonra paralel olarak test et. Sorun görünmez ise denildiği gibi psuda sorun olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurutucu

Arkadaşımda da synı şekilde oluyordu. Ramlerde sorun olanilir. Usb belleğe memtest programını yazdırarak ramlerini bir test et derim. Test yaparken cpu seçeneğini önce single sonra paralel olarak test et. Sorun görünmez ise denildiği gibi psuda sorun olabilir.

memtest ile testimi de 4-5 saatte tamamladım herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.