Dostlar merhaba, hayatımda ilk defa oyunlara merak sarmış olduğum bir dönemdeyim. Sırf bunun için gittim oyuncu bilgisayarı aldım. Sizlere sormak istediğim bir soru var: Mesela ben Call of Duty serisini oynamak istiyorum. Bu oyunların her bir modelini Steam'den satın almak zorunda mıyım? Çünkü çok pahalı... İlla ki bu oyunların ücretsiz olduğu bir yerler vardır diye düşünüyorum. Eğer yoksa siz bu oyunlara nasıl para yetiştiriyorsunuz öğrenmek istiyorum :D |
Oyunlara nasıl para yetiştiriyorsunuz?
-
-
call of duty serisinin hepsi yokki xboc pc game pass'de.
-
Steam dolara geçene kadar indirimlerden alıyordum hesaplı oluyordu
Dolara geçtikten sonra kiralamaya başladım
Bir oyun 25 tl 3 oyun 50 tl :))
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayda 10-20 dolar atıyorum indirim dönemlerine kadar 60 dolar oluyor zaten o zamanda 10-15 bisi o oyunlar götürüyor beni birde arkadaşlar ortaklık olunca cok daha ucuza denk geliyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Türkçe değilse ve yerel fiyatlandırma yoksa torrent. Epicten indirimlerde maks 250tl genelde 20 50 100tl arası takılıyordum ama o seviyelerde orada alınacak oyun kalmadı neredeyse ala ala, amazon prime, humble vb. Steam kiralık hesap bakarım. Hep indirimde oyun alırım. En az ℅50 indirim görmeli. 1 yıldan eski oyunları alırım. Yeniyse ve çok ilgimi çekerse korsan akarım. Steamden tlyi sileli 8-9 oyun almışımdır, alasım yok 1-2-3-4-5 dolara oyun veriyorlar mesela ama tlyi silmesi yanlıştı. Değeri pek değeri kalmasa da.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Steam bakiyeme aylık 20$ atıyorum. Benim beklediğim oyunlar çıktığında da almış oluyorum.
-
Çoğunlukla torrent uygun fiyata denk gelirsem o zaman satın alıyorum. Mesela AC Black Flag alacağım Ubisoft Connect'te 160 küsüre geliyor. Kreki virüslü olmasaydı almayabilirdim Amazon prime ve Epic'in verdiği de yüzlerce oynanmamış oyun duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruff N Tumble -- 20 Aralık 2024; 19:4:36 >
zenginiz biz, paramız çok
şaka şaka... ben şahsen tam fiyattan, yeni çıkan oyun nadiren alırım. kalanlar da zamanında satın aldığım ve hala oynanmayı bekleyen onlarca 3a oyunluk steam hesabım ve gamepass kütüphanesi. indirimlerde de yeni oyunlar alıp stokları güncelliyorum sürekli. ölene kadar oynayacak oyun sıkıntım kalmamış oluyor böylece.
yani halihazırda bir kütüphaneniz yoksa en mantıklı seçenek ufaktan toplamaya başlamak ve/veya (şimdilerde aynı avantajlı fiyat devam ediyor mu bilmiyorum ama) gamepass aboneliği vs. almak. bol şans...
-
Xbox store sayesinde ucuza oyun alıyorum. PC'de epic & amazon yetiyor.
-
Yetiştiremiyoruz
Free oyunları oynuyorum. Mesela şuan Conqueror's Blade oyunuyorum. Ve eminim ki çoğu paralı oyunlardan iyidir. Sunucu Crystal Sea hanedan: Kerorh beklerim....
-
Yetiştirmiyoruz. Paramız varsa ve çok istiyorsak alıyoruz. Paramız yoksa da kiralık hesap ya da ilaçlı sürüm gibi şeylere yöneliyoruz, sonra bütçemize uygun bir fiyata düşünce alıyoruz.
-
Eski oyunlardan devam ediyorum, Türkçe'ye özel olarak dublaj çıkarmış veya fan olduğumu söyleyebileceğim oyunlar için o şirketin indirime girmiş görece eski bir oyununu, veya tam sürümü varsa DLC paketlerini satın alarak destek oluyorum.
Yan desteklerde bulunuyorum YouTube kanalını desteklemek vs.
Yeni oyunları torrent oynamak bence orijinal alan kişilere ayıp oluyor hissiyatındayım. Bu sebepten torrent oynayana kadar mümkün mertebe 5 sene geçmesini bekliyorum.
cs oynayıp kasa düşürüyorum sonra onları satıp para biriktiriyorum. indirimleri kovalayıp üzerinden 2-3 sene geçmiş oyunları alıyorum.
-
Xbox - Pc - Ps derken bende bir baktım ekstra ev araba alacak para gitmiş küçüklüğümden beri neredeyse, böyle bir hastalık bu da işte. Sonu yok.
Artık steam in tl den çıkması ve dolar kurunun malum noktaya gelmesi sebebi ile daha az oyun alır oldum steam e. Her zaman olmasa da aylık dolar atıyorum hesaba. Bazen item alıyorum.
Sanki kendim mesaj atmış gibi hissettim. Ek olarak fırsat buldukça Steam cüzdanına 5 veya 10 dolar atıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
TL deyken sağlam oyun zulası yapmıştım. Hatta dolara geçmeden son hafta 4 binlik sepet almıştım. Bu sebeple artık çok nadir oyun alıyorum.
En son God of War Ragnarok aldım. Başka da oyun almayı düşünmüyorum.
-
oyunlar indirimdeyken alıyorum. zaten bir sonraki indirime kadar oynamış oluyorum. sonra tekrar alıyorum döngü böyle gidip geliyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X