Şimdi Ara

Oyunlarda belirli aralıklarla takılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemimin özellikerini aşağıda verdim.Crysis ve Farcry oyunlarında belli aralıklarla takılma yaşıyorum.Problemin yazılımsal olması yaptığım sayısız deneme sonucunda kanıtlandı sanırım.Donanımsal sorun olarakta aklıma Ekran kartında bir problem olması ihtimali geliyor.Ama eski ekran kartımda da aynı problemi aynı şekilde yaşıyordum.Son olarak geçen hafta donanımsal değişiklikler yaptım.Ekran kartı,ram değişikliği ve PSU değişikliği yaptım.Bir tek işlemci anakart ve HDD değişmedi.Ben işlemcinin ısınmasından kaynaklı olduğunu düşünüyordum fakat işlemci sıcaklık değerlerim 45'in üstüne çıkmıyor.Böylede olunca işlemci değildir diyorum kendi kendime.Geçen son olarak HDD sıcaklığını ve hatalı sektör olup olmadığına da baktım ama o da sağlam.Geriye bir tek anakart kalıyor.Acaba ne gibi bir problem olabilir?Yani benim düşündüklerim bunlar.Aklınıza bir şey geliyorsa ne olur benle paylaşın yoksa kafayı yicem!Ayrıca ısınma problemi var diye donanımdan anlayan bir arkadaşıma götürdüm sabah kasayı ve ısınma probleminin olmadığını oyunda kullandığım çözünürlük değerlerini düşürmemi önerdi.Düşürdüm ver takılma birden geçti.Fakat eve geldim aynı çözünürlük değerleri fakat takılma yine oluyor.İşin içinden çıkamadım!!!

Bu arada anakartımın güncel Bios update'ini de yaptım...

Anakart : ASUS M2A-MX AMD 690V SOKET 940 (AM2)
    İşlemci : AMD ATHLON 64 6000 X2 (3.0 GHz)
    RAM : AData 4 Gb(2*2) 800 MHz
    Ekran Kartı : HIS ATI4850 IceQ Turbo
    PSU : HIGHPOWER 460W
    DVD-RW : LG DVD WRITER
    HDD : SAMSUNG 400 gb (7200 Rpm)+SAMSUNG 160 Gb(7200 Rpm)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeMbEpAnTeR -- 6 Ocak 2009; 3:03:44 >

• dostum benim anladığım kadarıyla monitör hasarlı senin mönitörünü bir kontrol et derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ümit19

dostum benim anladığım kadarıyla monitör hasarlı senin mönitörünü bir kontrol et derim.

Monitörde arıza olup olmadığını nasıl anlarız?
  • Arkadaşlar acaba problem bütün forumlarda konuşulan Atheros ethernet kartında kaynaklanıyor olabilir mi?
    Oyunlarda kısa süreli donmalara sebep olabilir mi bu ethernet kartı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeMbEpAnTeR -- 12 Ocak 2009; 23:52:35 >
  • Anlaşıldı kıracam ben bu makineyi yeni makine toplayacam
  • Problemin kaynağı bulundu.Arkadaşlar M2A-MX anakartlarda AMD6000 işlemcilerin 125W lık versiyonları uyumsuz.Anakart işlemcinin gereksinim duyduğu elektrik ihtiyacını karşılayamıyor.Bu sebeple oyunlarda işlemci belli aralıklarla takılma yapıyor.Brnimle aynı problemi yaşayan arkadaşların dikkatine...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_29359509/tm.htm

Böyle bir sorun dur diyeceğim ama bende önceden çok rahat çalışıyordu...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bendede bu sorun vardı crysis da. ama oyunun başlarında hiç bi sorun yok. ne takılma nede bişi. yağ gibi oynuyodum oyunu. oyunun ortalarını geçtikten sonra kasılmaya başladı. hatta aynı sorunu bi arkadaşım kendi pc'sindede yaşamıştı...
  • Ben de callofduty 5 de olmuştu başlarda hiç kasma yokken ilerledikçe bi bölümde acayip kasmaya başladı assasins cred de öyle oldu ama onda grafikleri 640 a 480 e kadar düşürmüştüm birşey anlaşılmıyodu artık yine de sık sık takılıyodu.Daha saymaya kalksam konu biter....
    Ekran kartı 9800gtX
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.