Şimdi Ara

Oyunlarda ekran 1-2 saniye gidip geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yardımda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

ASUS X550LC marka laptop kullanıyorum.
    İntel Core i5-4200U 1.6GHz
    8GB Ram
    NVIDIA GeForce 720M Ekran Kartı
    İşletim sistemim Windows 10
    Intel(R) HD Graphics Family Sürücü Sürümü: 20.19.15.4390
    NVIDIA GeForce 720M Ekran Kartı Sürücü Sürümü: 10.18.13.6200

Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi tüm oyunlarda -hatta tarayıcı üzerindeki oyunlarda bile- ekran 1-2 saniyeliğine gidip geliyor.Driverlarım güncel, ısınma problemim yok. Sorun 1-2 haftadır bulunuyor, yani daha önce oynadığım oyunlarda herhangi bir sıkıntı olmuyordu 1-2 hafta önce başladı.

• up
  • Bu durum 2 secenekte gorulur 1.secenek ani sekilde ekran cozunurlugu degisir yada yenilenir (oyunlar icin gecerli) ama web tarayici oyunlarda bunu yapmaz 2.secenek oyunlarda ekran karti devreye gectigi icin yazilimsal olarak bir eksiklik yada bozukluk varsa driver cöker otomatik kendisi duzeltir ve bunu hep yapabilir aklima sadece bu geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volkan1x V kullanıcısına yanıt
    Peki buna nasıl bi çözüm bulabiliriz? Ayrıca Entegre Grafik İşlemci ile çalıştırdığımda hiçbir sıkıntı olmuyor ama NVIDIA Geforce 720m Ekran kartı ile çalıştırdığımda bahsettiğim 1-2 saniyelik ekran gidip gelmeleri yaşıyorum.
  • Sanirim sorun dahili ekran kartindan ekran kartina atlama yapiyor cozum ekran kartinizi birincil yapmak nasil yapilir bilmiyorum kasa kullaninca otomatik yapiyor, bunu deneyin yada sistem degistirmekte sorun cozebilir cunku cılkini cikarttilar win7,win8,win8.1,win10 hepsi ayri win10 da benim ekran kartinda
    cozulmesi imkansiz sekilde problem cikartiyor win 8 de sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 9 Mart 2016; 10:40:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mscohce M kullanıcısına yanıt
    Nvidia ekran kartını bütün uygulamalar için birincil ekran kartı olarak ayarlamayı deneyelim.

Masaüstüne sağ tıkla, Nvidia denetim masasına bas.

Sol üst köşede 3D ayarlarının Yönetilmesi sekmesi var oraya bas.

Gelen ekranda "Tercih Edilen Grafik İşlemcisi" yeri var. Oradan Yüksek Performasnlı Nvidia İşlemcisini seçin daha sonra sağ alt köşeden uygula tamam diyin. Grafik isteyen bütün uygulamalarda Nvidia işlemcisini kullanması gerek bundan sonra.

Şayet kullanmaz ise, Siz tek tek chrome veya oynamak istediğiniz oyunu, "Program Ayarları sekmesine basarak gelen sayfada Özelleştirilecek Programı seçin yerinden istediğiniz oyunun exe dosyasını veya tarayıcının exe dosyasını bulun. Bir kere seçtikten sonra " Bu program için tercih edilen grafik işlemci sekmesinden Nvidia'yı seçin. Uygula tamam deyin. Sonrada test edin.

Diyelim Nvidia işe yaramadı kontrol amaçlı yukarıdaki yaptıklarımızın aynısını İntel Grafik işlemcisi için yapın yani tercih edelin grafik işlemcisi olarak İntel Grafiği seçin. Sonra yine test edin uygulamalarınızı.

Eğer Nvidia'yı seçtikten sonra sorun devam ediyorsa Nvidia donanımında yada sürücüsünde sıkıntı var. DEvam etmiyorsa İntel Grafik kartının donanımında yada sürücüsünde sıkıntı var demektir.

Nvidia'yı seçtikten sonra sıkıntı yoksa bence fazla kurcalamayın. :)

Hem Nvidia hemde İntel de sıkıntı devam ediyorsa, Güncel ekran kartı sürücülerini değilde daha eski ekran kartı sürücülerini bulup indirip yüklemeyi deneyin ve kontrol edin sorununuz devam ediyor mu diye?

Kolay Gelsin şimdilik. :)

• Yardımınız için teşekkürler, dediklerini denemiştim zaten dediğiniz gibi İntel Grafik İşlemcisinde herhangi bir sıkıntı olmuyor çok rahat bir şekilde oyun oynayabiliyorum. Sorun %99 Nvidia ekran kartında yaklaşık 5-6 tane sürüm denedim şuan daha dün çıkan beta sürümü var onu kurdum hala devam ediyor sorun. Sürücü kaynaklı bir sorun değil sanırım ama anlayabilmiş değilim. Başkabir çözüm yolu var mı ne yapmalıyım?
  • Bazı forumlarda ekran kartının saat ayarını 40 Mhz düşürünce sorunun çözüldüğünü gördüm. Denemekte fayda var. Asus GPU Tweaker veya MSI Afterburner ile yapabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sizleri sık sık rahatsız ediyorum kusura bakmayın ama şuan İntel'in grafik işlemcisi ile çalıştırdığım halde sorun yeniden başladı. Birkaç haftadır sorun nüksetmiyordu, maalesef yeniden başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mscohce -- 20 Mart 2016; 18:14:00 >
    Leptopunuzun ekranında mı sıkıntı var acaba yada ekran kartı kartları ile bağlantı kuran kablolar da mı?

Bunu kestirmek çok güç. Detaylı bir kontrolden geçirilmesi gerekiyor. O yüzden teknik servise gidip sıkıntınız güzelce anlatın. Başka çare kalmıyor gibi.

Sürücü sıkıntılarını geçtik. Bir nedenden dolayı Nvidia ekran kartı demek bu sorunun daha sık olmasına neden oluyordu. İntel'i o kadar çok kullanmıyordunuz o yüzden onda sorun yok gibi gözüküyordu. Ama sıkıntının kaynağı ekran kartlarından olmayabilir.

Donanımsal bir arızayı da buradan tespit etmek güç. O yüzden teknik servise gidin derim bence.

Kolay Gelsin.
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Yardımlarınız için teşekkür ederim. Sıfırlamayı deneyeceğim olmazsa son çare teknik servis gibi gözüküyor.
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Fakat şunu da unutmamak gerekir; ekranda bir problem olsa oyunların haricinde de ekran gidip gelmesi olurdu değil mi?
    Farkındayım ben sadece ihtimallerden bahsediyorum. Ekranınızı belki oyunların kullandığı animasyonlar efekler vs... zorluyor olabilir. Ekran da sorunda olmayabilir tabi.

Bu noktadan sonra sorunu tespit etmek zor. O yüzden anlayan birinin bilgisayarınızı açıp kontrol etmesi gerekiyor.

Neticede buradaki kişiler en azından ben kendimi öyle görüyorum,benzer veya aynı sorunu yaşamış ve bu tecrübeden yola çıkarak size neler yapabileceğini söylüyoruz. Uzman kişiler olmadığımız için sadece ihtimallerden bahsedebiliriz. Donanımınıza zarar verecek şekilde size şunu bunu yapın diyemeyiz. :) İmkanlarımız kısıtlı olduğu için sorununu anlamak da zorlaşıyor. O yüzden teknik servis şart bir noktadan sonra.

Kolay Gelsin. Sorununuz çözülür umarım.

hocam konuyu hortlattım ama kusura bakmayın. yeni bir asus rog laptop aldım aynı sorun bende de mevcut. sorunu nasıl çözdünüz acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.