Şimdi Ara

OYUNLARDA FPS DÜŞÜŞLERİM ACABA DARBOĞAZ MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce konu açmıştım darboğaz olup olmadığını sorgulamıştım hala emin değilim. Forumlara yazdım ama tekrar yazayım Anakartım msi z370 pro carbon ac, ekran kartı ASUS GTX 1070 DUAL OC 8GB, G-skill 16gb dual ramini kullanıyorum 4300mhz, işlemcim İntel 8700k 3700mhz 12mb, Buna bağlı 250gb samsung evo ssd(3400/1500) ve 1 adet 2tb harddisk(7200rpm) mevcut. Bunun yanı sıra bilgisayarda 4adet büyük fan buluyor ve işlemci için 140lık cooler masterin sıvı soğutucusu mevcut, psu 750wat gold plus sertifikalı thermaltake güç kaynağı.

İlk konuda bilgisayarımın görev yöneticisinden oyunlarda ekran kartım %100 yük ile çalıştığını ve işlemcimin yükünün ise %60-70 civarlarında olduğunu söylemiştim. Kimi darboğaz oluyor ekran kartı %100 ile çalısmamalı dedi. Ancak araştırdım ki erkan kartının oyunlarda %100 performansta çalışması normalmiş. Eğer işlemci %100 ekran kartı %60 gibi seviyelerde olursa darboğaz söz konusuymuş eğer bu yazdığım yanlış ise ekleme düzeltme yaparsanız sevinirim.Herkes bir şey diyor ama gerçeği hangisi tam olarak hala bilmiyorum.

İkinci olarak ısınmam normal oyunlarda 75 dereceyi geçmiyor. Oyunlarda elde ettiğim 95-110fps 60-70 arasına düşünce bu konuyu açma gereksiniminde bulunmuştum ve bazı arkadaşlar pc format at virüs bulamıştır sistemin gayet yeterli bu sistemde darboğaz olmaz demişti. Son olarak format attım evet şuan c ve d sürücülerim neredeyse boş tüm driverlar yüklü. Eski oynadığım oyunlara tekrar girdim fps yine 60-70 arasında ancak ekran kartı %100 çalısmıyor %70üstüne çıkmıyor ve işlemcimde %45 %50 seviyelerinde kalıyor. Isınma normal.(PUBG FULL GRAFİKTE DENEDİM 80FPS ANCAK BDO MMORPG OYUNUNDA 60FPSYİ GEÇEMEDİM.)

Soruma gelecek olursak eski fps ayarlarına nasıl ulaşacağım eğer işlemcim yahut ekran kartım zarar görmüş olsaydı fps değil görüntü almamam gerekirdi sanırım. Donanımsal olduğunu düşünmüyorum. Kimisi DDU silip tekrar yükle demişti daha o kısıma gelmedim sizce mantıklı mıdır yeni format atılmış pc için dduyu silip yükleyip ayar yapmak?

Lütfen teorilerde bulunacak arkadaşlar konuya hakim gibi yazmasın sadece bu konuda gerçek anlamda bilgisi olan arkadaşlar yazsın. Darboğaz konusuna ve % kaç yükte çalışmalı pc bu konulara detaylı açıklama yaparsanız sevinirim. Artık eski fpsye geri dönmek istiyorum.

Ekleme olarak ara ara anlık donmalar oluyor 6-8saat gibi oynanan oyun sürelerinden sonra. Anlık donuyor fps düşüyor sonra tekrar yükseliyor. Bunun yanı sıra bilgisayarım daha 6 aylık ancak daha önce fps düşüşlerinden ısınmadan servise vermiştim ve 1 ayda pc elime geçti işlemciniz zarar görmüş diyip yenisini takıp yolladılar. Şuan ısınma yok her şey normal ama bu dediklerim oluyor.

(konu dışı)Son olarak artık susuyorum söz bunu sizin için yazıyorum. Pc toplamayı bilmiyorum bu yüzden vatanın kalitesine güvendim tüm parçalarımı oradan alıp kurdurdum ancak sıvı soğutucuyu ve bir kaç ledi yanlış bağlayan arkadaş yüzünden işlemcim yandı pc bu kadar ısındı. Ondan dolayı yenilediler buna eminim. Yani ürünü servise götürdüğümde başka birisi bakıp bunu söylemişti sıvı soğutucu işlemciye ters takılmış diye radyatör aşşağıda fan yukarıdaydı tam tersi olması lazımmış. Bunun yanı sıra yurtdışına çıkacaktım ve acelemi ricamı vatana kaç kez yüzyüze ve telefonda ilettim. Yasal süresi 20 iş günü diyip beklettiler ve tam 20.günde ulaştı elime. Haftasonlarını sayarsanız 1 ay oldu diyebilirim. Müşteri memnuniyetinden zerre anlamıyorlar ve diğer firmalarla ilişkileri sıfır diyebilirim. Pc kuracaksınız sizi yönlendiren çalışanlar donanımdan zerre anlamıyor, araştırıp gidin yahut yanınıza bilen biri alın. İşlemcime 60lık laptop fanı veren bir çalışan bile olmuştu ancak araştırdım tabiki de bunu almadım. Büyük çaplı bir şey alacaksanız muhattap alabileceğim bir firma olsun diye düşünmeyin cidden websitesinden bir farkı yok o yüzden vatanbilgisayara para kazandırmayın net pişmanım. Bu yaşadıklarım Ankaranın söğütözü ve batıkent şubelerinde oldu. Söğütözü şubesi birde genel merkezlerinden birisi o bile bu kadar amatör ile dolu gerisini siz düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemesis1905 -- 5 Aralık 2018; 15:46:29 >

• Merhabalar, Darboğazın anlamı yüksek donanım gücü karşısında zayıf kalan donanımdır. Yani darboğaz cpu kaynaklıda olabilir,gpu kaynaklıda olabilir, ram kaynaklıda olabilir, psu kaynaklıda olabilir. Bizim ülkemizde darboğaz kavramı daha yeni moda oldu ve herşeye cpu darboğaz yapıyor diyor olduk. Sizin sisteminizde darboğaz sıkıntısı kesinlikle yok merak etmeyin.

Yüksek fps için cpu ve gpu kullanımlarınızın %100 olması şart değil ne kadar gerekliyse o kadar harcar. Örneğin mario oynarsanız muhtemelen Cpu ve Gpu en fazla %5 çalışır ama bunun karşılığında 999 fps almazsınız.

Probleminize gelecek olursak tahminimce sorununuz donanımsal, yazılımsal değil. Anakart veya raminiz zarar görmüş gibi duruyor. Ramlerinizi ve ekran kartınızı başka kasada aynı oyunda deneyin eğer problem çıkmıyorsa problem muhtemelen anakartta değişmesi gerekir. Eğer ısrarla sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorsanız Windows 7 kurup gerekli driverları vs. kurup deneyin. (halihazırda windows 7 kullanıyorsanız windows 10 deneyin).

Bu problem kimi zaman güç kaynağındanda kaynaklanıyor ama sizin güç kaynağınız oldukça yeni ve kaliteli güç kaynağında problem olduğunu düşünmüyorum benim şüphem daha çok anakart üzerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slxxx12 -- 8 Aralık 2018; 12:48:57 >

• slxxx12 S kullanıcısına yanıt
    Çok ihtimal düşündüm ama anakart aklımın ucundan geçmemişti. Anakartın zarar gördüğü kanısına nereden vardınız?
  • Çok uzun yazmışsınız hepsini okumadım kısaca göz attım.

Sisteminizde darboğaz problemi kesinlikle yoktur.Sisteme virüs bulaşmış olabilir gözle görülür bir performans yoksa çünkü sistem üst seviye..

Monitörünüz nedir eceba ? Vga çıkışlıysa ve dönüştürücü kullanıyorsanız buda bir fps'de fark eden unsurlardan biridir.

Hangi windows sürücüsünü kullandığınız'da diğer bir etken.Şuanda tavsiye edebileceğim windows 10 64 bit 1709 veya 1803 sürümünü kurunuz..

Oyunları oynadığınız çözünürlükte bir etkendir sisteminiz 1080p için yeterli olup 1440p veya 1080pde oyunları açmalısınız düşük çözünürlükte takılmalar vs. yaşayabilirsiniz.(Monitör desteği varsa 2k)

İnternetten araştırma yaptınızmı benzer sistemler kaç fps alıyor aynı ayarlarda bunuda bakamanız fayda olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 10 Aralık 2018; 19:45:26 >

• Monitörüm asus VG248 3D monitörü 144hz kadar 1080 destekliyor. Windosw 10 64 bit kullanıyorum,yeni formatladım ve tüm sürüceler güncel. VGA ile bağlanıyorum ama dönüştürücü yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nemesis1905

Monitörüm asus VG248 3D monitörü 144hz kadar 1080 destekliyor. Windosw 10 64 bit kullanıyorum,yeni formatladım ve tüm sürüceler güncel. VGA ile bağlanıyorum ama dönüştürücü yok.
    Attığınız windows sürümü umarım çok eski değildir..Eğer öyleyse donanımsal bir problem olabilir aldığınız yer ile görüşmenizi tavsiye ederim.. Vatan vs. gibi bir yerse kasayı götürüp test ettirebilirsiniz.
  • Nemesis1905 N kullanıcısına yanıt
    Gerçekten VGA ilemi bağlıyorsunuz ? Eğer VGA ise bu çok saçma olur 1080 ti'lı bir sisteme 2 gb ram takmak gibi bişey bu. Display port kablo ile bağlanmanız gerekiyor ki zaten monitörün içinden vga değil display port kablosu çıkması laızm. VGA kablo çok eski bir görüntü aktarım kablosudur takılmaların sebebide bu görüntü aktarımından dolayı olabilir ama net olarak emin değilim, ayrıca bios sürümünün güncelliğinide kontrol edin.

En başta anakarttan şüphelenmemin sebebi anakartların soketleri ve chipset lehimleri sürpriz bi şekilde deforme olabiliyor ve bu performans düşüklüğüne sebep oluyor bunu anlamamız içinde önce ekran kartıyla rami başka bilgisayarda denemek gerekir fakat şuan öncelikli şüphem VGA kablosunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slxxx12 -- 13 Aralık 2018; 17:47:44 >
  • slxxx12 S kullanıcısına yanıt
    Yanlış olmuş düzelteyim DVİ ile bağlanıyorum, DP kablosuyla da deneyeceğim ama bildiğim kadar dvi ve dp aşşağı yukarı aynı seviyelerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemesis1905 -- 15 Aralık 2018; 10:46:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.