Amd phenom 2 x4 955 işlemcim,sapphire r9 380 ekran kartım ve 16 gb ddr3 ramim var. Yeni oyunların birçoğunda işlemcim geri kalıyor ama buna rağmen birçok yeni oyunu high vb ayarlarda oynayabiliyorum. En son aldığım Homefront the revolution oyununun gereksinimlerinde ise işlemcim minimum sistem gereksinimlerini dahi karşılamamasına rağmen oyunu high ve üzeri ayarlarda rahatlıkla oynayabiliyorum. Acaba benim kaçırdığım bir noktamı var, yoksa belirttiğim gibi sistem gereksinimleri yanıltıcı olabiliyormu?
Ekran kartın iyi olduğu için oynayabilirsin tabii ki fakat biraz işlemci darboğazı yapar onun dışında sistemin ortalamanın üstünde oyunlarda sadece işlemci önemli değil her parça önemli senin diğer parçaların iyi olduğu için işlemcinin düşük performansını kapatmış
Öyleyse sistem gereksinimleri tablosu değiştirilmeli. Belki de donanımlara puan verilmeli ve bu puanların ortalaması alınarak,sistemin oyun için yeterli olup olmadığı belirlenmeli. Belkide dediğim mümkün olmayabilir, bilemiyorum Altan bilemiyorum..
Bazı oyunlar optime özürlü olabiliyor Gta 4 gibi
Sistem gereksinimleri tamamen yanıltıcı olabiliyor. Yapımcı firmalar pc firmaları ile anlaşma yapıp para kazanıyor. Sistemi yüksek tutmalarının nedeni adamın oyunun cazibesine bakıp yeni ekran kartı vs almak istemesidir. Olay tamamen firmalar arasındaki oyundan ibaret