Bir tanıdığımızın çocuğu için oyun oynayabileceği bir pc topladım.
Intel e8400işlemci ,gigabyte x5 460 watt kasa, Palit Sonic hd 4850 ekran kartı, Samsung 19" 943 nw monitör. İşletim sistemini kurup teslim ettim. Oyunla hiç aram olmadığından herhangi bir oyun üzerinde test etme imkanım olmadı. Şimdi oyunlarda sorun çıktığı hatta oyun oynayamadığı şeklinde şikayet geldi. Lord of the Rings: Conquest adlı oyunda oyuna girdikten 10-15 sn. sonra aniden windows ekranına geri dönüyor. Call of duty de yine aynı şekilde ekran kararıyor belli süre sonra. Bu tarz sorunlar var kısacası. Ekran çözünürlüğü 1440*900. Sizce nasıl bir sorun olabilir?
birsürü nedeni olabilir ama ilk aklıma gelen yüngel bir Dirext x yükleyip deneyebilirsinn..
direct x 9.0 yüklü makinada. acaba ekran kartını oyun dışında ekran kartını test edebileceğim bir program var mı? böylece oyundan mı yoksa ekran kartından mı olduğunu anlayabilirim sorunun. ayrıca 460 watt psu yeterli mi sizce bundan dolayı yapıyor olabilir mi?
ewt psu yeterli bide oyunun gereksinimlerini konturol et bide deneme imkanın varsa yeni bir ekran kartı tak dene..
Yazılımsal sorun var.Format atıp bilgisayarı tekrar kurmanızı öneririm.Sorun yine devam ederse driver'lerde sorun vardır güncelleyerek giderebilirsiniz.