Arkadaşlar benim bilgisayarım yeni. Yaklaşık 1 ay önce aldıydım. En başta Battlefield 3 gibi oyunları High'da kasmadan oynayabiliyordum. Fakat bir gün bilgisayarım ekran kartımı (Nvidia GeForce GT 740M) görmemeye başlamıştı. Yani aygıt yöneticisinden baktığımda onu görememiştim. Bilgisayarımdaki Nvidia ile ilgili olan herşeyi kaldırıp yeniden güncelini yükledim. Sorunum düzelmişti. Fakat o günden sonra oyunları başta kasmadan, yaklaşık 10 dakika oynayabiliyor daha sonra 2-3 dakika kasıyor (Low'a bile çeksem yine de devam ediyor) daha sonra yine 10 dakika şeklinde devam ediyor. Bu da Battlefield gibi oyunlarda can sıkıyor malesef. Eğer bir çözüm yolunuz var ise söylerseniz çok teşekkür ederim.
FPS oyunlarında pc çok ısınıyor olabilir o hatta pc kendini kapatabilir. Casperin sitesinden driver indirin öyle deneyin
SaMP001S
kullanıcısına yanıt
Sorunun tamamen ısınma kaynaklı yaz mevsimide geldi malum ısınan laptopta performans düşüyor çözümü :
sizin sorununuz tahminime göre fan temizliği ve termal macun. bu sorunun çözümü için 1- ilk yöntem garantiniz bitmediyse yetkili casper teknik servisine verip fan temizliği ve termal macun yenilenmesi yapılmasını istiyorum diyin 2- ikinci yöntem garantiniz bittiyse yine teknik servise verebilir yada kendiniz uygulayabilirsiniz
uygulanışına gelirsek bir termal macun almalısınız bunu vatan computerdan alabilirsiniz işlemci ile fan arasına sürülen termal macundan alacaktım derseniz size yardımcı olurlar. düz temiz bir zemin üzerinde laptopu ters çevirin ilk bataryayı çıkarın sonra arkasındaki tüm vidaları sökün. laptopu düz çevirip kapağı açın klavyenin esc F1 tuşunun olduğu üst bölgeden tornavidayı sokup dikkatlice klavyeyi çıkarın kalavye tırnaklar yardımıyla geçmedir vidalı değil. sonra klavyenin ana karta bağlandığı soketi çıkarın klavyeyi bir köşeye koyun. orda gördüğünüz diğer tüm soketleri çıkarın (touch pad, ekran... vs) içerde gördüğünüz tüm vidaları sökün bu vidaları ayrı bir çay tabağına koyun ki iç vidalarla dış vidalar karışmasın. sonra laptopun dışını çıkarıp ana karta ulaşın anakartın üstünden fanı komple sökün elinize alın fanın ana karta monte edilmiş olan bakır soğutucu kısmını söktüğünüzde altında gri renk kurumuş olan termal macunu göreceksiniz eski kurumuş termal macunu temizleyip yenisini sürün sonra tüm parçaların tozunu temizleyip laptopu tekrar birleştirin fan ve ısınma sorununuz %99.9 çözülecektir...
ilk olarak Windows 8 veya 7 ile o laptoptan performans alamazsın Windows 8 bug dolu bir işletim sistemi sana Windows 8.1 update 1 kurmanı öneririm eğer ekran kartından tam anlamıyla yararlanmak niyetindeysen.
bios ve benzeri ayarlarla uğraşmadan direk formatlamak istersen sana ben basit bir yöntem önerisinde bulunayım. öncelikle NT6 HDD Yükleyici 3.1.4 sayesinde sabit diskindeki bir bölüm üzerinden Windows kurlumu gerçekleştirebilirsin bu diğer yöntemlerden basittir çünkü biostan boot etmek için ayar gerektirmez.bunun için hardiskinin en az iki bölüm olması gerekir Yerel disk C: ve yerel disk D: varsa yazının devamını oku ve uygula
uygulanışı : 1- yükleyeceğin windowsun iso dosyasını internetten indir 2- Yerel disk D üzerinde yeni bir klasör oluştur D üzerindeki her veriyi bu klasöre at ki kalabalık yapmasın. 3- bu iso dosyasını deamoon tools kullanarak aç.http://www.disk-tools.com/download/daemon 4- içindeki verilerin tümünü seç (ctrl+A) ve kopyala. sonra bu verileri yerel disk D ye yapıştır 5- indirmiş olduğun NT6 HDD Yükleyici 3.1.4 dosyasını isoyu çıkardığın yere D diskine yapıştır 6- NT6 HDD Yükleyiciyi sağ tıkla yönetici olarak çalıştır sonra 1 tuşuna bas ve yeniden başlat(reboot) yazan yazı kaç numaraysa o numaraya bas laptop yeniden başlayacak 7- başlangıçta windows 8 ve nt6 hdd arasında seçim yapmanı isticek nt6 yı seç nt6yazan yazı gelicek ona tıkla 8- sonrası basit ekranda ne yazıyorsa oku uygula. 9- formatı tamamla sonra sürücü yüklemesine gel aşağıdaki anlattığım şekilde en güncel sürücüleri kurmalısın eğer en yüksek performansı istiyor isen
En güncel sürücülerin yüklenmesi :
1. Öncelikle Windows 8.1 update 1 işletim sistemini laptopunuza temiz bir format ile kurun. 2. Kurulumu tamamlarken hızlı ayarları kullan seçeneği geldiğinde bu seçeneği seçmeyin 3. Özel ayarları kullanı seçin ve Windows update ile beraber Windows sürücülerini otamatik olarak yükle seçeneklerini kapatın 4. denetim masasını açın arama kutusuna windows update yazın. güncelleştirmeleri denetleyin. 5. güncelleştirmeler den yalnızca intel sürücüsünü kurun. amd yada nvidiayı updateden kurmayın bu sürücüyü kendi ana sitesinden kurun. 6. ekran kartının ana sitesinden modeline uygun olan en güncel sürücüyü indir
sonuç en güncel işletim sistemi ve sürücülerini sorunsuz şekilde çalıştırabileceksiniz kalan sürücüler için slim driver veya driver pack solution öneririm
bu kadar kolay gelsin... saygılarımla...
dip not : laptoptan en iyi performansı alabilmeniz için ben size Windows 8.1 Update 1 yüklemenizi öneriri Windows 8 den daha iyi ve kararlıdır.
Windows 8.1 Update 1 iso : bu linkten indirmeni tavsiye ederim hem hızlı iner hem güvenli :