Şimdi Ara

Oyunlardaki anlık FPS düşüşleri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, NP550P7C Laptop kullanmaktayım, Nvdia ekran kartım ile oyun oynarken periyoduk şekilde FPS düşüşleri yaşıyorum. Enteresan olan şarja takılı iken bu FPS düşüşlerini yaşamam.Bataryada iken hiç bir sorun yok. Güç seçeneklerindende hepsini denememe rağmen FPS düşüşlerinin önüne geçemedim.Garantiye yolladım 2 kez sorun yok dendi geldi. Sizden istediğim bataryada herhangi bir sorun yoksa şarja takılı iken neden FPS düşüşleri yaşıyorum.Güç seçeneklerinden Pilde ve Prizde olan değerleri eşitledim ordanda sonuç alamadım,işlemci hız seçeneklerinden %100 %50 %90 gibi değerlere çekip denedim yine sonuç alamadım,bununla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.6 aydır bu sorunu yaşıyorum pes edicem artık.

MSI Kombustor ile Şarjda iken Şarjda takıldığı an ve bataryadaki test görüntülerini ekledim umarım yardımcı olabilirsiniz.
    Bu Test şarjda iken herhangi bir FPS donması olmadığı sırada.
    Bu Test Şarjda FPS düştüğü sırada.
    Bu Test ise Şarjda FPS düştüğü sırada Şarjdan çıkarıp Bataryaya geçtiğim sırada.

• Acer ın 6530g modelinde 6530g kullananlar derneginde bu şekil bir sorunu yaşamıştık...Sorun Acer ın son bios surumuyle hallolmustu..bios update inizin olup olmadıgını kontrol edip var ise güncellemenizi rica ediyorum...

Biz de acer ın 6530g modelinde benzer bir durum ile sarj da iken fps dususllerine rastlamıstık lakin bios update ile sorunu cözmüştük...

son olarak ayarlardan sistem soguma ilkesini de edilgen duruma getirmenizi rica edeceğim...ve donmalar esnasında makinenin fan devrini yukseltip yukseltmediğini kontrol ederseniz daha detaylı yardımcı olabilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruzgarnufel

Acer ın 6530g modelinde 6530g kullananlar derneginde bu şekil bir sorunu yaşamıştık...Sorun Acer ın son bios surumuyle hallolmustu..bios update inizin olup olmadıgını kontrol edip var ise güncellemenizi rica ediyorum...

Biz de acer ın 6530g modelinde benzer bir durum ile sarj da iken fps dususllerine rastlamıstık lakin bios update ile sorunu cözmüştük...

son olarak ayarlardan sistem soguma ilkesini de edilgen duruma getirmenizi rica edeceğim...ve donmalar esnasında makinenin fan devrini yukseltip yukseltmediğini kontrol ederseniz daha detaylı yardımcı olabilirim...

İlginiz için teşekkürler,Samsung'un bios güncellemesini bir kaç kez update yapmıştım daha önceden fakat sorun çözülmedi.Sistem soğutmasını manuel olarak bu laptopta yapamamaktayım.Güç seçeneklerinden sistem soğutma ilkesini edilen olarak değiştirip deniyeceğim.

• Denedim ama sorun devam ediyor.Hatta daha çabuk Fps düştü.
  • Güncel,yardımlarınızı bekliyorum.
  • leptop ise normal gibi görünüyor oyun için yapılmamış sonucta..
  • hocam şimdi şarja takılıyken fps düşüyosa demkki yeterli voltaj gitmiyo bu bir tasarım hatasıdır oyun için test etmeişler satışa sunmuşlar

yani şarj dayken düşüş var

pil kullanımında ve direk piriz kulalnımında fps düşmüyorsa sebibi mantiken düşünürsek tasarım sorunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

hocam şimdi şarja takılıyken fps düşüyosa demkki yeterli voltaj gitmiyo bu bir tasarım hatasıdır oyun için test etmeişler satışa sunmuşlar

pil kullanımında ve direk piriz kulalnımında fps düşmüyorsa sebibi mantiken düşünürsek tasarım sorunu

Adanada yaşıyorum burada samsung servis merkezi var. Götürüp sorunu göstersem sonuç alabilir miyim sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolcu

leptop ise normal gibi görünüyor oyun için yapılmamış sonucta..

Doğrudur Laptop kapasiteleri ortada fakat o mantıkta bataryadada fps düşüşü yaşanması gerek,sorunum şarjda iken fps düşüşü bataryada normal stabil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nopan11c

quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

hocam şimdi şarja takılıyken fps düşüyosa demkki yeterli voltaj gitmiyo bu bir tasarım hatasıdır oyun için test etmeişler satışa sunmuşlar

Adanada yaşıyorum burada samsung servis merkezi var. Götürüp sorunu göstersem sonuç alabilir miyim sizce?

şimdi şöle düşün bikere kesinlike sendeki tasarım hatası genel bi durum olabilir değilse hataysa değiştiriler şansın bu nedenle yüzde %50

eğer genel bi durumsa aşağıdaki gibi olur

şimdi samsunguda malınısatan esnaf bir insan gibi düşün empati yap verceği cevapları düşün misal

benim düşünceme göre dicekleri ya kardeş kusura bakma bu ürün böle sizde böle kullanamya özen gösterin der (yani tekrar gönderrisisn aynı şekilde arıza yok diyim geri verirler sana geri döner)

senin yapcağını bu durumu açıklığa kavuşturmak googleden comple ağır bir araştırma yap yabansı form olsun türkçe form korece olsun olsun araştır açıkllığa kavuştur

• quote:

Orijinalden alıntı: nopan11c

quote:

Orijinalden alıntı: senolcu

leptop ise normal gibi görünüyor oyun için yapılmamış sonucta..

Doğrudur Laptop kapasiteleri ortada fakat o mantıkta bataryadada fps düşüşü yaşanması gerek,sorunum şarjda iken fps düşüşü bataryada normal stabil.

adaptörde iken hem şarj ediyor hemde sistemi besledği için amperi az geliyor olabilir.
  • İnanın java uygulamalarında bile fps düşüyor çözemedim.Vatan bilgisayar'a garanti için verdiğimde laptop'u yönlendirdiği merkezi aradım,ilgilenen kişiyle bizzat konuştum.Adama diyorum ki hocam bu alet Nvidia ile yüksek performans gerektiren uygulamalar ve oyunlarda periyoduk şekilde fps düşüşü yaşıyor,hatta masa üstünde şu oyun var girip 2 dakika oynarsan sorunu daha net görürsün. Adam bana bizim elimizdeki test programlarıyla test eder sorun yok ise göndeririz,oyuna giremem şeklinde cevap vermişti.Akabinde recovery yapmış göndermiş.Bilmiyorum ne yapacağımı şaşırdım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.