Şimdi Ara

DARBOĞAZ ?? DÜŞÜK FPS?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • olması gerekenden daha düşük fps alıyorum bir arkadaş sistemin dar boğaz yaptığını söyledi ne yapmam gerekiyor laptop

özellikleri

gtx1650 ti

ryzen 5 4600h işlemci

8gb 3200mhz ram

asus tuf gamin a15

hangi oyun olursa olsun en düşük ayarlara aldığımda da nerdeyse fpste bir değişiklilk olmuyor lolde de bazen 95fpse düştüğü oluyor

DARBOĞAZ ?? DÜŞÜK FPS?

• Sanırım oyun dahili grafik birimiyle çalışıyor. Nvidia sürücüleri yüklü mü? Oyunlar çalışırken hangi ekran kartının kullanılacağını oradan seçmelisiniz.

• Laptobunuzu imkanınız varsa 8 GB ram daha ekleyerek 16 GB yapın.bu devirde hala firmalar 8 GB ramli bilgisayar satıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmyo31 -- 30 Aralık 2020; 21:13:34 >
  • sisteminde tek 8gb varsa ramlerinde dual core olarak çalışmayacak ( ki yeni laptoplarda ram anakarta monte gelebiliyor... dual core için aynı ram nasıl bulunacak ayrı bir soru işareti ) performans kaybına neden olacaktır.

önce sistemin biosunu güncellemende fayda var.

https://www.asus.com/us/Laptops/ASUS-TUF-Gaming-A15/HelpDesk_Download/

burdan FA506IH mi FA506II mı FA506IU mu yoksa FA506IV mi ona göre modelini seç

bios dosyasını indir ve çalıştırıp sistem biosunu güncelle. yanlız büyük ihtimalle dolu pil isteyecektir.

ardından aşağıdaki dosyaları indir

https://www.guru3d.com/files-get/amd-radeon-adrenalin-edition-20-12-1-driver-download,1.html

https://tr.download.nvidia.com/Windows/460.89/460.89-notebook-win10-64bit-international-whql.exe

program ekle kaldırdan amd ve nvidia ile ilgili ne varsa kaldır.

sistemi yeniden başlat ve yukarda link verdiğim indirdiğin dosyaları kur.

bu işlemler bittikten sonrada windows update üzerinden eksik nekadar güncelleme varsa ( varsa ) tamamla.

bir oyunlara dön bak sonuç nasıl.

sorun üstteki arkadaşın dediği gibi oyunda apu grafik biriminin kullanımı ile de ilgili olabilir ama önce bu adımları tamamlamanda fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 3 Ocak 2021; 16:16:25 >

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt

hocam dediklerinizi yaptım sizin attığınız nvida linki ile otomatik güncelleme yapmaya calısınca NVIDIA kurul programına devam edemiyor

Bu grafik sürücüsü Windowsun bu sürümüyle uyumlu değildir hatası alıyorum şimdi experinece indirip ordan otomatik güncellmeyi deneyeceğim bu arada amd ile ilgili hiçbir şey yoktu attığınız linkten indirdim birkaç şeyi

• Ekolishh E kullanıcısına yanıt
    Sanırım önce tüm Windows güncellemerini tamamlaman gerek.

amd sürücüsü linkini güncelledim. windows tuşu ile birlikte r ye basıp çıkan menüye winver yazıp entere basıp gelen menüde sürüm kaç yazıyor iletebilir misin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 3 Ocak 2021; 16:6:29 >
  • Sen ona 8gb daha ram al her turlu faydasini gorursun. Laptop oldugundan baska yapabilecegin birsey yok zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çözünürlük ve kalite ayarı düşse bile işlemci fps sınırına ulaşınca ekran kartı kendisini çok çalıştırmaz. laptop işlemcisi kendisini o şekilde ayarliyo4 olabilir.
  • asus tuf a15 kullanıcısı olarak yazıyorum sadece asus sitesinideki sürücüleri yükleyin oyun esnasında turbo moda alın ve warzon gibi oyunlarada 8 gb drop yapıyor 16 gb yapmanın menfaatinize

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.