gforce 6800 gx ekran kartım var. yalnız oyunları tam ekran oynayamıyorum.. örneğin splinter cell 4 yükledim oyun gayet başarılı yalnız oyunu tam ekran oynayamıyorum..çözünürlük default olarak 1024x768 fakat oyun sırasında ortada nispeten küçük bir alanda oynayabiliyorum ve kenarlarda divx film izlermiş gibi siyah boşluklar var. çözünürlüğü 800x600 yapınca bu siyah boşluklar biraz daha azalıyor çözünürlüğü 1280x1024 falan yapınca siyah boşluklar daha da büyüyor ve ekrandaki alan daha da daralıyor..
aslında ekran kartından pek şüphelenmiyorum. çünkü daha önce ati radeon 9800pro ekran kartım vardı ve sonuç yine aynıydı. aslında yıllardır doğru dürüst oyun oynamıyorum fakat ne zaman oyun oymaya kalksam hep küçük bir alan içinde oynamak zorunda kalıyorum böyle.. 3 kere ekran kartı değişti sistem değişti herşey değişti.. bir tek monitör hariç... (LG T710BH) acaba monitörde mi bi ayar yapmam lazım?? sorun nerdedir???? bir türlü çözemedim.. neden oyunları tam ekran oynayamıyorum??? bana yardımcı olurmusunuz arkadaşlarım
not: ayrıca xp açılırken de logonun bulunduğu ve yükleme çubuğunun bulunduğu ekran da aynı şekilde küçük ve kenarları boş. masaüstü açıldığında normal.. umarım anlatabilmişimdir derdimi..
askere gidicem aralıkta.. bu splinter cell i çok övdüler.. harbiden mükemmel oyun mutlaka oynamak istiyorum :)
en son driver i mi yüklü sende eğer yüklüyse ondan yapar bi eski sürümü yükle bide öle dene bende de olmuştu.
abi driverlardan olduğunu zannetmiyorum. çünkü çok spesifik bi olay bu. ne bileyim böyle bir sorun driverlardan kaynaklanmaması gerekiyor. ekran kartı eski bişi değil ki. ben hep oyunları tam ekran oynayamamışımdır bu pc aldığımdan beri. 3 ekran kartı değiştirdim başka fikri olan yokmu?
sorun çözüldü teşekkür ederim.... yatay dikey ayarlarını falan oyun içinde de yapmam gerekiyormuş.. ilginçtir ki bunu yapınca masaüstündeki ayar değişmiyor.. o zaman bu demektir ki monitör kendini her iki durum için ayarlıyor..ben başından beri (monitörü aldığımdan beri) bu ayarı sadece masaüstü için yaptığım için oyun oynamaya kalktığımda böyle oluyormuş.. bi de oyun için yapılması gerekiyormuş.. ilginç dimi