Şimdi Ara

Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
20
Favori
51.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
413 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçekten çok güzel bir çalışma ancak çok önemli bir dezavantajı var arkadaşlar. Size sadece ''YOUTUBE,Çocuklar,Enes Batur'' kelimelerini yazıyorum.
    Çalışmanıza yaş ile ilgili çalışma da eklenirse hem kamuoyunda hem de medya,basında ciddi katkı sağlanabileceğini düşünüyorum. Her ne kadar kutulu dijital oyunlar için yaş sınırları,Steam için de yaş sorgusu;olsa bile Türkçe olunca Türkiye'mizde ne yazıkki var olan''Ver teknolojiyi salla gerisini'' mantığı sebebiyle düşük seviyede olan ahlak,etik seviyemiz iyice yerlere inebilir.
    Cihan arkadaşımız bu mesaja göre kampanyanı yenilemen çok iyi olacaktır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu üstte tutmak önemli bol bol mesaj yazalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kty28

Gerçekten çok güzel bir çalışma ancak çok önemli bir dezavantajı var arkadaşlar. Size sadece ''YOUTUBE,Çocuklar,Enes Batur'' kelimelerini yazıyorum.
    Çalışmanıza yaş ile ilgili çalışma da eklenirse hem kamuoyunda hem de medya,basında ciddi katkı sağlanabileceğini düşünüyorum. Her ne kadar kutulu dijital oyunlar için yaş sınırları,Steam için de yaş sorgusu;olsa bile Türkçe olunca Türkiye'mizde ne yazıkki var olan''Ver teknolojiyi salla gerisini'' mantığı sebebiyle düşük seviyede olan ahlak,etik seviyemiz iyice yerlere inebilir.
    Cihan arkadaşımız bu mesaja göre kampanyanı yenilemen çok iyi olacaktır.

Nasıl yazılacak ise yazalım.
    Birde benden bahsederken mesaja ismimi eklersen bildirim geliyor bana forumdan.

Direk cihan yazınca arada kaçıyor gözümden.

Bu arada YouTuber lara mail, mesaj atarsak onlarda daha çok kesime ulaşabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 6 Mart 2018; 23:24:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu forumda oyun severler 1 tl bağış sistemi üstünden para atsa ve toplasa her AAA kalitesinde oyunu türkçe çıkartacak miktarda para elde eder. Bu para ile pro. bir çevirmen grup bile tutulup istenilen oyun türkçe'ye kazandırılır.

Rusya'da bu işi zamanında çok yapan gruplar oldu tabi daha sonra ülkelerinden gelen destek ile birde torrent ve oyun kırmanın baş mimarlarından olmalarında bir katkısıyla şuanda tüm oyunlar rusça çıkıyor, biz o konuma gelirmiyiz bilmem ama bu hakkı dillendirmekten bir zarar gelmez.

• İngilizceyi tek öğrendiğimiz mecrayı da bitirecen yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naci_Balkavan -- 6 Mart 2018; 23:43:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L@civert

Ben de henüz hiç Türkçe içerik sunmayan şirketlerden birini seçme taraftarıyım. Ubisoft yada Rockstar olabilir. Bir metin hazırlayıp mail göndeririz.

Hatta kargo ile de göndereceğim yazıyı.

Ubisoft daha mantıklı adamlar her sene 3 tane AAA oyun çıkarıyor.Onlar bir şekilde eklerse türkçe'yi rockstar'dan daha iyi olur.Zaten rockstarın çıkacak oyunlarına türkçe ekleme ihtimali var.

• quote:

Orijinalden alıntı: KabakÇekirdeği

İngilizceyi tek öğrendiğimiz mecrayı da bitirecen yani

Ayarlardan ingilizce'yi seçebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

80 milyonluk nüfusumuz var, bizi kaybetmeyi göze alamazlar. Türkçe değilse büyük oyunlar yasaklanmalı.

he babam oyunlarda yasaklansın

şu yasakçı zihniyetinden kurtulun artık bi ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 6 Mart 2018; 23:52:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

80 milyonluk nüfusumuz var, bizi kaybetmeyi göze alamazlar. Türkçe değilse büyük oyunlar yasaklanmalı.

he babam oyunlarda yasaklansın

şu yasakçı zihniyetinden kurtulun artık bi ya.

Az üste bak kurtuldum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Matrixde ki Zenci Adam

quote:

Aslında sorun diyalogların da Türkçe olması. Hiç bir oyun üreticisi henüz dil seçince karakterlerin diyalog dillerinin de değişebileceği bir sistem kuramadılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: LastFaded

Ekşi Sözlük'te artık çaylak hesabı olanlar da yazarlara mesaj atabiliyor.

Bu konunun linkini iletip, Türkçe Oyun Hareketi vb. bir başlık açmasını isteyebiliriz.

Bunu yapabilirseniz çok iyi olur.
    Imza kampanyasından da bahsedin
    Link veriyorum

Türkçe oyun oynamak istiyoruz , konulu imza kampanyamıza ücretsiz imza atıp yardımcı olmanızı rica ederim.

https://www.change.org/p/basin-gtb-gov-tr-oyunları-türkçe-oynamak-istiyoruz

• quote:

quote:

quote:

Aslında sorun diyalogların da Türkçe olması. Hiç bir oyun üreticisi henüz dil seçince karakterlerin diyalog dillerinin de değişebileceği bir sistem kuramadılar.

İngilizceyi telaffuzlara aşina isen geliştirebilirsin Türkçe altyazılı oynayarakda.
    Film ve dizileri böyle izleyip, ingilizcesini geliştiren insanlar var.

Ayrıca çoğu oyunda diyolog seçimleri değiştirilebiliyorsunuz. Değiştirilmeyen bir kaç tane oyun söyler misin?

• türkçe olmayan oyunları almayın, türkçe olan oyunları alın bakın nasıl hepsi türkçe oluyor en iyi çözüm protestodur.

• Konsollarda oyunları farklı ülke storlarından almaya devam ettikçe bence Türkçe tercih edilmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Ubisoftun Uplay atılımına destek olarak Türkçe dil desteğini oyunlarda ne kadar çok istediğimizi mail veya mesaj yoluyla iletebilirsiniz.

Hazır bunca insan aynı fikirde birleşmişken Ubisofta yürüyebiliriz. :D :D

30 kişide, 50 kişide sormuş olsa fark yaratacaktır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İngilizceyi telaffuzlara aşina isen geliştirebilirsin Türkçe altyazılı oynayarakda.
    Film ve dizileri böyle izleyip, ingilizcesini geliştiren insanlar var.

Ayrıca çoğu oyunda diyolog seçimleri değiştirilebiliyorsunuz. Değiştirilmeyen bir kaç tane oyun söyler misin?

Call of duty'de daha modlamadan Captain Price'a "düşman görüldü ilerle ilerle!" dedirtemedim mesela Serious sam serisinde Sam'e "gebericem Allah kahretsin uzaylılar!" dediğini de görmedim mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naci_Balkavan -- 7 Mart 2018; 3:8:50 >

• Türkçe dil desteği olmayan oyunları yasaklatmak yerine devlet yetkililerine ulaşıp ünlü oyun yapımcılarına Türkiye'deki oyuncuların böyle bir isteği olduğunu anlatan resmi birer yazı göndermesi istenebilir. Ayrıca kampanya yürütmek istiyorsanız sadece forum üzerinden yazmak yeterli olmaz. Kampanya ismi, görsel malzemeler, çeşitli yerlerdeki hesaplar, bolca zaman ve uğraş gerektiriyor.

@WISDOM

Konuyu Konu Dışı'na taşıyabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 7 Mart 2018; 3:55:27 >
  • Aynen beyler oyunları yasaklatın da oynayamayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Türkçe dil desteği olmayan oyunları yasaklatmak yerine devlet yetkililerine ulaşıp ünlü oyun yapımcılarına Türkiye'deki oyuncuların böyle bir isteği olduğunu anlatan resmi birer yazı göndermesi istenebilir. Ayrıca kampanya yürütmek istiyorsanız sadece forum üzerinden yazmak yeterli olmaz. Kampanya ismi, görsel malzemeler, çeşitli yerlerdeki hesaplar, bolca zaman ve uğraş gerektiriyor.

@WISDOM

Konuyu Konu Dışı'na taşıyabilir misiniz?

Çok haklısınız.

• Konuyu sürekli güncel tutmak gerekiyor.

-Bimer'e konuyu ilettim.
    -İşyerindeki çoğu kişiye imza attırdım.

Arkadaşlar change.org'da imza kısmını unutmayın.

https://www.change.org/p/basin-gtb-gov-tr-oyunlar%C4%B1-t%C3%BCrk%C3%A7e-oynamak-istiyoruz

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.