Şimdi Ara

Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
20
Favori
51.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
413 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    büyük bir mobil oyun ve freetoplay pazarı

büyük bir aaa oyun pazarı kesinlikle değil malesef.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

büyük bir mobil oyun ve freetoplay pazarı

büyük bir aaa oyun pazarı kesinlikle değil malesef.

O her ülke için geçerli. Mobil oyun pazarı Avrupa ülkelerinde çok daha yaygın.

• Ben ingilizce oynuyorum. Simdi gelip ing ogrenin diyecektim ama cok dgru bi noktaya deginmissiniz. Destekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce dilekçemi kargoya teslim ettim. Bundan sonra başvuran arkadaşlar dilekçe hakkı ve bilgi edinme kanununa göre 30 gün içerisinde bir cevap alacağız.

Bu konunun daha önceki isteklerden bir farkı var. Diğerlerini örnek göstererek veya kıyas yaparak bir şey istemiyoruz. Var olan mevzuatın uygulanması için bir istekte bulunuyoruz.

Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    evet ama mobil oyun sektörleri kadar da aaa oyun sektörleri var

bizim oyun hacmimizin ise %80'i mobil oyunlar ve freetoplay.

aaa yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

ya beyler bimere yazdım falan diyenler beni korkutuyor

ulan bu adamlar kafaya takıp da bu türkçe işini beceremezlerse baktım olmuyor hadi yasaklayalım o zaman taktiğine giderler her zaman ki gibi.

Vergi alıyorlar, dolayısıyla kolay kolay yasaklayamazlar.

• Çok önemli bir konu yıllarca forumda söyledim sen kendi diline sahip çıkmadığın için yapılmıyor az satıldığı için değil.

Dünyada en çok konuşulan diller 5daimi dil İspanyolca İngilizce Çince Arapça Fransızca bunlar okey Portekizve Rusça gibi çok konuşulanlarda okey ama Türkçe de nerdeyse portekizce kadsr konuşuluyor dünyada

• Bu konu unutulmamalı ve yukarıda tutulmalı, sanal ortamın gücünü kullanmamız gerek...Herkes kendince elinden geleni yaparsa gerekli etkiyi yaparız. İşin içine devlette girerse mevzu daha hızlı halledilir.

• Kötü düşünmeyelim arkadaşlar, pozitif olalım bu iş bir şekilde çözüme ulaşacak

• Hocam oyun firmalarına gönderilmek üzere bir yazı hazırlayın, sonra aramızda tartışıp düzeltmeler ve eklemeler yapıp, gönderelim oyun firmalarına.

• oyun kanalları ya da youtuber kişilerde destek olsa keşke çünkü onlar firmalara daha kolay ulaşıyorlar...(örneğin multiplayer=ubisoft)

• Cihan kullanıcısına yanıt
    Peki hocam kullanıcı adınızın gerçekten sadece ''Cihan'' olmasını beklemiyordum ondan isminizi yazmamıştım. Youtuberlar işi yaş kitlesi yüksek, profilli olanlardan ricada bulunulabilir.
    Düşüneceğim. Kolay gelsin.

• Başkan oyun firmalarınaı göndereceğimiz metin işini ne yaptık ?

Birinden yardım mı alıcaz ?

• Yarım alabileceğim biri yok. Akşam bir metin yazmaya çalışacağım. Burada paylaşırım, eksik gedik ne varsa tamamlarız. Sonra da çeviri.

• quote:

Orijinalden alıntı: must33_35

oyun kanalları ya da youtuber kişilerde destek olsa keşke çünkü onlar firmalara daha kolay ulaşıyorlar...(örneğin multiplayer=ubisoft)

Şöyle 3-4 tane 500 binlik oyun kanalları, imza hakkında video yapsa, çok kolay 100 binin üzerinde imza toplanmış olur,

• quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Türkçe dil desteği olmayan oyunları yasaklatmak yerine devlet yetkililerine ulaşıp ünlü oyun yapımcılarına Türkiye'deki oyuncuların böyle bir isteği olduğunu anlatan resmi birer yazı göndermesi istenebilir. Ayrıca kampanya yürütmek istiyorsanız sadece forum üzerinden yazmak yeterli olmaz. Kampanya ismi, görsel malzemeler, çeşitli yerlerdeki hesaplar, bolca zaman ve uğraş gerektiriyor.

@WISDOM

Konuyu Konu Dışı'na taşıyabilir misiniz?

Çok haklısınız.

Ayrıca ilgili alanlarda iyi olan insanların bir araya gelmesi lazım. Tek kişiyle sürdürmeye çalışmak çok zorlar.

• Fikir oldukça güzel. Hayatinda Oyun oynammış birkaç arkadaşa da yazdiracagim dilekçeden.

Streamer ve youtube kanal sahiplerini bilgilendirsek, herkes DH yi takip etmiyor. Bu konunun linki verseler , daha çok insana ulaşabilinir mi acaba?

• Bu konudan sonra Uplay'in türkçe olması umudumu arttırdı doğrusu biraz.

• Şöyle br şeyler yazdım ama henüz gönderilecek gibi değil. Sonuç kısmına vurucu ifadeler ekleyebiliriz. Eğer ubisoft'a yazacaksak UPlay'in Türkçe olmasından dolayı duyduğumuz memnuniyeti yazabiliriz.

quote:

Dijital Çağın artık tamamıyla içinde bulunduğumuz şu günlerde teknolojik gelişmeler ivmelenerek artmaktadır. PC ve konsol sektörü de bu gelişmelerden olumlu yönde etkilenerek gerekli gelişmeyi göstermiştir. Bu gelişmelere paralel olarak Dijital Oyun pazar hacmi de genişlemektedir ve elde edilen karların büyümesinin yanında kitlelerce sembol olmuş karakterler çıkararak sosyal anlamda da etkisi büyümektedir. Dünyadaki bu gelişmelere Türk oyuncular da kayıtsız kalmamıştır ve Türkiye Dijital Oyun Pazarı’nın büyüklüğü hatırı sayılır noktalara gelmiştir. 2017 yılında gerçekleşen pazar hacmindeki büyüme dünya ortalamasının üzerindedir. Ülkemizin genç nüfus büyüklüğü de göz önüne alındığında bu oranın önümüzdeki yıllarda artacağını düşünmek şaşırtıcı olmaz.

Tüm bu gelişmelerle beraber ülkemizde Tüketici Haklarında da düzenlemeler yapılmaktadır. Son düzenlemelerin bir tanesi de “Malın kullanıcı arayüzünde yer alan yazılı, sesli ve görüntülü ifadelerin Türkçe olması zorunludur.” maddesidir. Bu düzenleme üretici veya dağıtımcılara yerelleştirme zorunluluğu getirmektedir. Türkiye pazarındaki büyümeyi de göz önünde bulundurduğumuzda sizden bu konu hakkında hassasiyet göstererek gerekli adımları atmanızı istiyoruz.

Atacağınız bu adım bizi Dijital Video Oyunlarının eğlence, yarışma, eğitim, sosyal gelişim amaçlarına daha çok yaklaştıracaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: L@civert

Şöyle br şeyler yazdım ama henüz gönderilecek gibi değil. Sonuç kısmına vurucu ifadeler ekleyebiliriz. Eğer ubisoft'a yazacaksak UPlay'in Türkçe olmasından dolayı duyduğumuz memnuniyeti yazabiliriz.

quote:

Dijital Çağın artık tamamıyla içinde bulunduğumuz şu günlerde teknolojik gelişmeler ivmelenerek artmaktadır. PC ve konsol sektörü de bu gelişmelerden olumlu yönde etkilenerek gerekli gelişmeyi göstermiştir. Bu gelişmelere paralel olarak Dijital Oyun pazar hacmi de genişlemektedir ve elde edilen karların büyümesinin yanında kitlelerce sembol olmuş karakterler çıkararak sosyal anlamda da etkisi büyümektedir. Dünyadaki bu gelişmelere Türk oyuncular da kayıtsız kalmamıştır ve Türkiye Dijital Oyun Pazarı’nın büyüklüğü hatırı sayılır noktalara gelmiştir. 2017 yılında gerçekleşen pazar hacmindeki büyüme dünya ortalamasının üzerindedir. Ülkemizin genç nüfus büyüklüğü de göz önüne alındığında bu oranın önümüzdeki yıllarda artacağını düşünmek şaşırtıcı olmaz.

Tüm bu gelişmelerle beraber ülkemizde Tüketici Haklarında da düzenlemeler yapılmaktadır. Son düzenlemelerin bir tanesi de “Malın kullanıcı arayüzünde yer alan yazılı, sesli ve görüntülü ifadelerin Türkçe olması zorunludur.” maddesidir. Bu düzenleme üretici veya dağıtımcılara yerelleştirme zorunluluğu getirmektedir. Türkiye pazarındaki büyümeyi de göz önünde bulundurduğumuzda sizden bu konu hakkında hassasiyet göstererek gerekli adımları atmanızı istiyoruz.

Atacağınız bu adım bizi Dijital Video Oyunlarının eğlence, yarışma, eğitim, sosyal gelişim amaçlarına daha çok yaklaştıracaktır.

Hocam konuyu çok uzatmadan kısa ve etkili bir mesaj yazmamız lazım.
    Tehditkar mesaj yazarsak hiç okumazlar bile bence.
    Önce güzel güzel derdimizi anlatalım bakalım ne tepki verecekler.

Ubisofttan başlayalım.

''Merhaba, ben oyun sever bir Türküm. Neden Türkçe dilini oyunlarınıza eklemiyorsunuz? Anlamıyorum...

Bağımsız yapımcılar bile Türkçe dilini eklerken sizin eklememeniz garip gerçekten. Oyun yapımına milyonlarca dolar harcıyorsunuz ama bir Türkçe altyazı eklemiyorsunuz. 80 milyonluk bir nüfusumuz var ve dilimizi hiç bir oyuna eklemediniz.

Bizim ülkemizde çeviri grupları bu işi bedavaya yapuyorlar ama oyun çıktıktan 2-3 sene sonra bitiyor bir oyun çevirisi. Eğer çok maliyet gideceğini düşünüyorsanız, bu ücretsiz çeviri yapan gruplardan yardım alabilirsiniz ve bizde oyun çıktığı anda Türkçe olarak oynayabiliriz.

Oyun fiyatları ülkemizde çok yüksek, bir amerikan vatandaşı 60 birim paraya kendi dilinde oyun alabiliyorken, biz 210 birim para verdiğimiz halde kendi dilimiz olmuyor oyunda. Oyunlarınızda çok fazla dil olmasına rağmen Türkçe yok, örneğin The Division'da 19 tane dil eklemişsiniz ama Türkçe dilini eklememişsiniz... Ayrıca rainbow six siege oyununda 40 tane operatör olmasına rağmen bir tane Türk operatör yok. Biz Türkler, eğer oyuna Türkçe dil eklendiyse destekliyoruz, örneğin Uncharted 4 bizim ülkemizde sadece kutulu olarak 300 bin tane sattı. Okuduğunuz için teşekkürler, umarım oyunlarınıza Türkçe dilini ekler ve bizi mutlu edersiniz''

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.