Şimdi Ara

Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var] (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
20
Favori
51.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
413 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Görevimi tamamladım. Sizde bi zahmet
     Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var]

Yazdığım metin

08/03/2018 tarihinde Ubisoft tarafından üretilen, Türkiye’de Aral Game tarafından dağıtımı yapılan Far Cry 4 oyununu almak için Vatan Bilgisayar’a gittim. Satış danışmanı tarafından oyunun altyazısının ve seslendirmesinin Türkçe olmadığı bilgisi verildi.

Bilindiği üzere, Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Yönetmeliği’nin 5. Maddesi, 5. Fıkrasında “(5) Malın kullanıcı arayüzünde yer alan yazılı, sesli ve görüntülü ifadelerin Türkçe olması zorunludur.” ifadesi yer almaktadır. İlgili maddede geçen “kullanıcı arayüzü” ifadesi söz konusu yönetmeliğin 4. Maddesinde açıkça tanımlanmış olup, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne ait sitede “Kullanıcı Arayüzü Rehberi” olarak da ayrıca açıklanmıştır.

Bu durum benim oyundan alacağım faydayı düşürmekte ve oyunu gerektiği gibi kullanmama engel olmaktadır. Bu nedenle oyunu satın alamadım.

Yönetmelik ve rehberlerin bir bütünlük içerisinde değerlendirilerek konunun ve ilgili firmanın denetlenmesini istiyorum. Gerekli işlemin yapılması ve tarafıma bilgi verilmesi hususunda,

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Firmanın İletişim Bilgileri:

Dağıtımcı firma: AralGame
    Adres : Beşyol Mah. Akasya Sok. No:14 Florya / Küçükçekmece / İstanbul
    Telefon : 0212 602 27 25
    Faks : 0212 602 06 23

Oyunu Geliştiren firma: UbiSoft
    Tel: 01 57 32 44 55
    France
    40 rue Armand Carrel,
    93100 Montreuil

• Bugün bir tane daha dilekçe yolladım Hellofax sitesiyle. Sizde yollayabilirsiniz bedava fax.

•  Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var]

Benim başvurumda GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 'na sevk edilmiş.

• Güncel

• quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var]

Benim başvurumda GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 'na sevk edilmiş.

Aynen, benim başvurumda öyle. Bol bol atalım ciddiyet artsın.

08.03.2018 16:55 tarihinde internet üzerinden başvuru alındı.
    08.03.2018 16:55 tarihinde BİMER tarafından GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI tarafına sevk edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 8 Mart 2018; 17:46:39 >

• Herkes BİMER'e başvuruda bulunsun arkadaşlar.

Şuan için yapabilceğimiz en önemli iş bu.

İmza kampanyasından birşey çıkacağı yok.

Oyun firmalarına gönderilecek metin işinide ayarlamak lazım.

• Benim metni gönderelim mi millet?

''Merhaba, ben oyun sever bir Türküm. Neden Türkçe dilini oyunlarınıza eklemiyorsunuz? Anlamıyorum...

Bağımsız yapımcılar bile Türkçe dilini eklerken sizin eklememeniz garip gerçekten. Oyun yapımına milyonlarca dolar harcıyorsunuz ama bir Türkçe altyazı eklemiyorsunuz. 80 milyonluk bir nüfusumuz var ve dilimizi hiç bir oyuna eklemediniz.

Bizim ülkemizde çeviri grupları bu işi bedavaya yapuyorlar ama oyun çıktıktan 2-3 sene sonra bitiyor bir oyun çevirisi. Eğer çok maliyet gideceğini düşünüyorsanız, bu ücretsiz çeviri yapan gruplardan yardım alabilirsiniz ve bizde oyun çıktığı anda Türkçe olarak oynayabiliriz.

Oyun fiyatları ülkemizde çok yüksek, bir amerikan vatandaşı 60 birim paraya kendi dilinde oyun alabiliyorken, biz 210 birim para verdiğimiz halde kendi dilimiz olmuyor oyunda. Oyunlarınızda çok fazla dil olmasına rağmen Türkçe yok, örneğin The Division'da 19 tane dil eklemişsiniz ama Türkçe dilini eklememişsiniz... Ayrıca rainbow six siege oyununda 40 tane operatör olmasına rağmen bir tane Türk operatör yok. Biz Türkler, eğer oyuna Türkçe dil eklendiyse destekliyoruz, örneğin Uncharted 4 bizim ülkemizde sadece kutulu olarak 300 bin tane sattı. Okuduğunuz için teşekkürler, umarım oyunlarınıza Türkçe dilini ekler ve bizi mutlu edersiniz''

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Benim metni gönderelim mi millet?

''Merhaba, ben oyun sever bir Türküm. Neden Türkçe dilini oyunlarınıza eklemiyorsunuz? Anlamıyorum...

Bağımsız yapımcılar bile Türkçe dilini eklerken sizin eklememeniz garip gerçekten. Oyun yapımına milyonlarca dolar harcıyorsunuz ama bir Türkçe altyazı eklemiyorsunuz. 80 milyonluk bir nüfusumuz var ve dilimizi hiç bir oyuna eklemediniz.

Bizim ülkemizde çeviri grupları bu işi bedavaya yapuyorlar ama oyun çıktıktan 2-3 sene sonra bitiyor bir oyun çevirisi. Eğer çok maliyet gideceğini düşünüyorsanız, bu ücretsiz çeviri yapan gruplardan yardım alabilirsiniz ve bizde oyun çıktığı anda Türkçe olarak oynayabiliriz.

Oyun fiyatları ülkemizde çok yüksek, bir amerikan vatandaşı 60 birim paraya kendi dilinde oyun alabiliyorken, biz 210 birim para verdiğimiz halde kendi dilimiz olmuyor oyunda. Oyunlarınızda çok fazla dil olmasına rağmen Türkçe yok, örneğin The Division'da 19 tane dil eklemişsiniz ama Türkçe dilini eklememişsiniz... Ayrıca rainbow six siege oyununda 40 tane operatör olmasına rağmen bir tane Türk operatör yok. Biz Türkler, eğer oyuna Türkçe dil eklendiyse destekliyoruz, örneğin Uncharted 4 bizim ülkemizde sadece kutulu olarak 300 bin tane sattı. Okuduğunuz için teşekkürler, umarım oyunlarınıza Türkçe dilini ekler ve bizi mutlu edersiniz''

Hocam fiyat olayına girmeye gerek yok. O çok farklı bir konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Benim metni gönderelim mi millet?

Hocam fiyat olayına girmeye gerek yok. O çok farklı bir konu.

Neden hocam?

• Arkadaşlar The Division 2 duyuruldu. Hedef olarak bu oyun üzerinden baskı yapabiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Oyunumuz Türkçe ! [Kanuni Dayanağımız var]

Başvuru yaptım bende bimere. Ayrıca konu ile ilgileneceğine inandığım youtubedan pintipanda ve eastergames'e de mesaj attım konu linkini paylaştım umarım dikkatlerini çeker ve katkıda bulunurlar.

• Merhaba arkadaşlar. Ancak geldim eve. Bir ortak metin belirleyip oyun yapımcılarına gönderebiliriz. Yukarıda @HİGHER'ın bir metni var, ben de yazmıştım. İsteyen arkadaşlar da bir metin hazırlayabilir.

Üzerinde anlaştığımız bir metni İngilizce'ye çevirip göndeririz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 9 Mart 2018; 8:53:01 >
  • inciteen kullanıcısına yanıt
    Çevrilmeyen oyun kalmayacak inşallah hocam.

• inciteen kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Ubisoft forumlarını ya da destek mailini mesaj yağmuruna tutalım

• Oyun yapımcılarına binlerce mailde gitse fayda etmez, söz ettiğiniz kanundan vs ilerlemek lazım Türkiye de yetkili kurumları sıkıştırmak lazım. Yoksa yıllardır yapımcılara baskı yapılıyor özellikle GTA’da falan ama nafile.

• Yarın bende başvuru yapacağım. En kısa zamanda tüm oyunları Türkçe oynamak istiyorum .

• oyun yapımcılarınla boşuna uğraşmamak lazım bence de ,adamların umrunda değil tabiri caizse

kanunla vs ilerlemek daha mantıklı ama iş çıkmaza girerse o zaman türkiye'de oyunu erişime vermiyoruz diye bir hamle yapmazlar inşallah zaten satışlar da istediğimiz gibi olmuyor diyip

biraz tırsıyorum ama bende yarın 1-2 yere buradaki başvuruları yapıcam madem girilmiş bu yola destek olalım.

• Alıp oynadığınız oyunların türkçe desteği yoksa mağazaya iade edebilirsiniz diye düşünüyorum. İade almazlarsada tüketici hakem heyetine başvurarak iade edebilirsiniz. Oyna oyna iade et Nekadar ahlaka uygun olur onu bilemem ama oyunu türkçe yaptırmak dağıtıcıların elinde diye düşünüyorum. Birsürü para verdim gta oynarım diye alt yazılarını koracaktım yama görmüştüm onu yapınca online oynayamıyormuşuz o yüzden oyunda öylece duruyor.

• Yukardaki arkadaşların dediği gibi , oyun firmaları konusunu bir tarafa bırakmalı . Eğer kanun mevzuat gerçekten olacak bir şeyse ona yönelmeli .

Ubisoft rockstar çıkarsa çıksın bu yüzden beni bir gram üzmez.

Ama çok büyük bir farkındalık yaratmak lazım bu kanunu mevzuatı dikkate aldırmak için .

Yanlış anlamayın ama Ufak tefek i bizim burada birkaç 100 kişinin uğraşması ile olacak iş değil bence

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.