Şimdi Ara

Oyunun dengesiz olduğunu kanıtlayabilirim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
2.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • champları skill seti bu hale sokuyor.Daha fazla kafa yorsalar (daha ne kadar yoracaklar bilemiyorum) daha düzgün champlar ortaya çıkabilir.Jayce pokede çok gucluyken tf nin içinde çok etkili değil.Nidalee lane de mızraklarıyla adamı deli ederken tf de bi hiç.Shen kule alti çıkamazken 6 dan sonra bi ultı kullanıyor hop double triple geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkuaz

Olay populerlik nedir ya? Adamlar aylarca calisiyor 2-3 hasari bile hesapliyorda sirf populer oldugu icin mi kennen aliyor yani? Baska hero daha kullanisli olsa populerligi falan takarlar mi sizce?

Hero daha kullanışlı olsa popüler olmaz mı sence? Neden anlamamaya çalıştın dediğimizi anlayamadım ama bu benim gördüğüm tüm moba oyunlarda böyleydi. Uzun süre dota içinde bulmuş biri olarak söylüyorum ki bence en başarılı moba oyunudur. (lol daha zevkli geliyor orası ayrı) Diyorum ki herolara nerf buff gelmeden bile önce pickler değişebiliyordu. Her oyun belli başlı herolar ve banlar görüyosun sanki 25 hero ile oynanıyor oyun. Bunun sebebi karşı takımın ve senin takımının hangi heroları alacağı belli olması az çok. Yeni bir pick geldiğinde hem spikerler hem chat deli gibi yıkılıyor zaten. Misal karma jungle oynandı 2 kere sanırım. Tam olarak izleyemedim ama çok mu kötüydü bilmiyorum yerine daha iyi alternatif var mıydı tabiki vardı. Moba oyunlarda dengeyi getiren birazcık playerlık bence. Mesela threshin neresi op ki? Oynamayı bilen birinin ellerinde videoluk bir hero haline geliyor. Niye nerflensin ne gerek var ? Çok görmek istemiyosan karşında banlarsın, fp sende ise alırsın bu kadar dertse. Ya da jayce, shen, elise niye nerflensin bunlar? Takımlar gerçekten huzursuz olsaydı bu işte bu herolara çok rahat counter strateji yaparlardı. Eskiden dota da hep aynı pickleri görmekten çok sıkılırdım. Lol de öyle mi bilmiyorum daha sıkılmadım yani her oyun bi heroyu görmekten :D Eğer aynılıktan sıkıldıysanız haklı olabilirsiniz ama onun dışında picklenen heroları op görmek mantıksız bi düşünce. Ayrıca riot çok isteseydi competitive de yer almayan heroları bufflar onları da oyunun içine sokardı. Bunun parayla da alakası yok aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: CatZ Dritzz

Biz sana dengesiz demedik demekki bu herolar tflerde etkiii ve 5v5 haritasına uygun Elise uğursuz korulukta ne kadar op ise AtıyorumJarvanda sihirdar vadisinde o kadar op heroların farklı alanları var try 1v1 herosuysa atıyorum jax 5v1 herosu

Anlatabildiysem ne mutlu bana ben anlatmışım sen anlamamışsan...

jax

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HamsterZ -- 29 Temmuz 2013; 8:43:11 >

• Oyun gayet dengeli. Turnuvalarda x champi hep pickleniyor diye o Champ op olmaz. Tek tek düşün: Jarvan OP mi? Ultisinden flah atıp çıkarsın ki oyundaki champlerin yarısından fazlası onu atma zorunda dahi değil. Zac OP mi? Hayır counterjungle yaparak zaci oyundan düşürebilirsin(topta op ona laf yok.). Jayce zaten artık top champi değil, AD mid olarak daha çok oynanıyor ve oda op değil, skillerini ne zaman atacağını tahmin etmek hem çok kolay, hemde iyi bir ccye de hemen eriyor.
    Şuan op olan tek Champ bence thresh çünkü Riot demişki biz bi Champ yapalım yerden b** toplayarak Armor- ap kazansın, lanede durarak 100 apsi olsun birde basicleriylede hayvan gibi 200-200 vursun huehuehue demiş.

Ama şimdi diyceksin neden bu champler çok alınıyor? Bu champlerin çok alınmasının nedeni AOE. Dikkat et, alınan tüm champler aoe bişeyler yapıyor, jarvan ult, Shen e, Thresh ult, Rumble ult, ryze ult vs. Yani adamların düşüncesi şu zaten: adamları teamfigtta eritelim direkt. Ama bu champleri soloq da Op yapmıyor çünkü soloqda işin içine bir sürü faktör giriyor mesela iletişim, adamın ruh hâli, yanındakilerin yetenekleri... Mesela ben yanımdakilere güvenirsem jungle nautilus alırım ama asla soloqda almıyorum çünkü yanındakileri bilmiyorum ve bunun için dha ofansif junglerlar pickliyorum(ör Lee).
    Özet: Bir Champ LCS te pickleniyor diye op olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kayılıyorum zaten 100 den fazla hero var bunları dengelemek imkasız.

• haklısın
  • neden bilmiyorum ama riot bazı champları ötekinden daha ön planda tutuyor.
    ve bu oyun hiç bir zaman dengeli olmadı
  • up herolar var tabi olmazmı. mesela heimer - corki (s2 nin kralı) - sion -viktor - fiora gibi. En son izlediğiniz kaç turnuvada bu herolardan birine denk geldiniz. Mid te ori-zed-kha gibi herolar varken kim gider viktor yada heimer alırki. yada soloda sion neye yarar. yada adc corki. Belli başlı oyun metasında skill setleri op olan herolar mevcut. Mesela elise. Ömrü hayatımda bu kadar op bi champ görmedim. Ne ararsan var. mobility mi ararsın. sustain mi. damage mi. yani böyle uzar gider. Dikkat ederseniz Thresh ten hiç bahsetmedim. Gerek bile yok :D
  • Ondan hep nerfler havada uçuşuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkuaz

Şu oyunun dengesiz olduğunu düşünen bi tek ben mi varım?

Her turnuva maçında Jarvan Caitlyn Kennen Ryze Orianna Khazix Elise Shen alınması bu şampiyonların OP olduğunu göstermez mi?

Yinede neden kayda değer bir nerf gelmiyor bunlara? Biz oyuncular bile bu şampiyonların OP olduğuna kolaylıkla kanaat getirebiliyorken Riot Bunları dengeli mi görüyor yani?

Ayrıca turnuvalarda bir kere bile alınmayan şampiyonlar var nedense
    Bir kere Poppy gördünüz mü mesela? yada Annie?

Üst koridorda her maç Shen Jayce Kennen görmekten bıkmadınız mı turnuvalarda?

Edit:Annie UnderP olduğu için onu örnek vermedim arkadaşlar.Turnuvalarda çok çok nadir alındığı için yazdım.

Gel biraz beynimizi çalıştıralım.

İyi bir skillset = OP değildir.

Hadi iyi oyunlar.

• Bence oyun gayet dengeli 2-3 şampiyon dışında. Ben adamları gayet takdir ediyorum. Hadi sen 100 tane şampiyon yap hiçbiri birbirinden üstün olmasın hadi hadisene lan hadi yemiyomu lan vurayimmi sirtina

• quote:

Orijinalden alıntı: Puv0

Sonuna kadar haklı falan değil dota oynadın mı bilmiyorum ama bu pick işi metayla alakalı. Bir heronun oynanması için buff gerekmiyor. Bi maçta yanlışlıkla es kaza alınıyor sonra onla dövüyolar sonra bi bakıyosun top pick olmuş. Bknz: luna. Yani bu oyunun opluğuyla bilmemnesiyle alakası yok oyunların belli başlı herolar arasında dönmesinin tek sebebi bu. Ha mesela geçen diamond karma jungle yaptı eminim ondan sonra bi çok adam girip karma jungle yapmıştır. Hoşlarına giderse başka bir takım daha dener. Tutarsa top pick olur. Olay bu.

Luna hep oynanmıyor muydu ya ultisi gelince %100 kill
  • Neye göre op ? adc miz gelmemişti botta zilean ile vayne ve nidaleyi ezdim(adamardan 4 kill aldım tek başıma ).şimdi zilean op mu?bunu hepimiz yenilince ;rakip bizden iyise rakibin herosu op oluyor:D

turnuvalarda az hero alınıyor evet.ama turnuvalarla tr deki dereceli maçlarını karıştırmamak gerek.amalar counter alıyorlar,rakibin skillsetini devre dışı bırakacak herolar alıyorlar.oyun zevk için oynanır ama turnuvaya gittiğinde iş ciddiye binmişitir risk alamazsın.adamlarda ona göre davranıyor.
  • ayrıca şunuda ekleyeyim her heronun zayıf taraları var.op hero dediğiniz jayce mesela size sağlam damage vurmak için 3 skill kullanması lazım.3 skill kullandıktan sonra her hero o damage verir ztn.mesela elise ın range düşük.ayrıca demişsinz ki bazı herolar lane de op ama tf de yok.abicim hem lanede adamı ez hem tf de işe yara;asıl op luk o zn değil mi.
  • İyide OP'leri nerfleseler başka OP'ler çıkacak, böyle böyle gitmez ki bu iş.
  • Bide riotu suçluyorlar para içinmiş diye sen kaç tane f2p oyunu gordun para verenlerle vermeyenlerin esit oldugnu ? Beyenmiyosan oynama.

• Op değiller. Saydığın şampiyonlar takım kompozisyonları için daha uygunlar. Turnuvalarda sürekli picklenme sebepleri bundandır. Mesela kennen nerf yese bile o ultisi olduğu sürece picklenmeye devam edilir.

Benzer şekilde fizz, master yi, tryndamere, darius, garen gibi picklenme sayısı yüksek olan ama turnuvalarda çok göremediğimiz herolar vardır. Bunun sebebi de yine takım kompozisyonlarına pek uyum sağlayamamalarıdır. Örneğin takımına bir master yi alacaksan takımın geri kalanını da ona uygun bir şekilde dizmelisin. Ama mesela bir jayce her türlü takım kompozisyonuna uyum sağlayabilecek bir herodur, bu yüzden çok sık picklenir turnuvalarda.

Jarvan, kennen, lee sin, jayce, shen, tf bu gibi pickleri nerflerle durduramazsınız. Tabii çok ağır nerf yedirip useless duruma düşürmezseniz (örneğin olafa olduğu gibi). Bu herolar dengeli olmasına rağmen skill setlerinin takım kompozisyonlarına uyumu sebebiyle daha çok pickleniyor.

• Nerften değil skillerinden dolayı.Shen bi ulti attığı zaman adcye focuslanılsa bile zaman kazandırıyor.Dariusla bunu yapamaz ya da Garen ile.Şimdi yazmaya başlarsam çok uzar liste.O yüzden takıma katkı popülerliği arttırıyor.
  • Aslında hepimiz aynı seyi diyoruz ama birbirimizi anlamiyoruz. Oyun 15. Dakikada tf ye düştüğü için sürekli aoe herolar görüyoruz. Belki kulelerin canini artirmak bunu çözebilir.

• Bence Kennenin ultisinin hasarı azaltılmalı ve w sinin kullanma menzilinin azaltılması lazım
    Jayce r sindeki büyü direnci ve zırhın kaldırılması form değiştirdiğindeki şu fazladan hasar yada armor mr azaltması kaldırılmalı.hem armor hem mr kasıyoruz adam için nası bi skillseti varsa.Gankte atılmıyor çok pushlamamışşa.
    Shenin şu hp itemi aldıkça artan vuruş değerinin azalması lazım 0 atak itemi almış shen 1 1 de aşırı vuruyor.Sonuçta pure tank damageinin az olması lazım.
    Lissandra soloqda hiç güçlü değil 6 levelde tam komboda yarı can alamıyor nerflik bi durumu yok bence.Latede toz attırıyor o ayrı.
    Elise içinde rappelzin menzili azaltılabilir jungle elise için ama base manasına ve mana regenine buff gelmesi lazım solo top elise için yoksa useless olur sonuçta 1 tane aoe damagei var.Zaten tflerde eriyip gidiyor.O kadar ağlandığı kadar op olduğunu düşünmüyorum ben.
    Ryze o mana ratiolara nerf gelmedikçe hep op hem tanksın hem pure ap kasmış kadar damage atıyosun.istediği kadar rangeini düşürsünler sonuçta yakaladığını indiriyor ve ölmüyor.Q sunda pasif bekleme süresi E sinde mr kırma var.Hangi şampiyonda böyle skillset varki.
    Vaynele Dravene yapılıcaklar zaten belli.
    Morelloyu aradım esprisini lütfen yapmayın sadece düşüncelerimi söyledim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.