Eylülün sonunda başladığım bu işi bugün itibariyle bırakıyorum. Sorularınız varsa cevaplayabilirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki Son Günüm
-
-
Ne öğrendin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mayış kaaç
Öğretmenlik yapıyordum kurumda.
Asgari ücret.
Yine öğretmenlik mi yapacaksınız hocam kpss falan mı düşünüyorsunuz maalesefki okusanda asgari ücret bu ülkede artık
Ücretli öğretmenlik mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Özelde bir daha öğretmenlik yapmam hocam. Oturup KPSS çalışacağım.
Hayır hocam özel okul.
Ben de özel eğitim okuyorum hocam,nasıldı öğrenci profili tecrübelerini anlatırmısın?
Çok zor bir meslek. Isırmalar, vurmalar ve tükürmelere alışman gerekiyor. 9 ay yaklaşık çalıştım ama ömrümden ömür gitti. Hayatta en son yapacağım meslekler arasında yerini aldı.
-
Hocam neden özelde calıştın atama puanları çok düşük,atanırdın.
Hocam ben okul öncesi öğretmeniyim. Bireysel destek eğitimi programı dahilinde çalıştım. Uzman öğretici sertifikası falan aldırdılar. Kademe okulları daha da sıkıntılı.
-
Ama hangi birimde calısacağımızı seçebiliyoruz değil mi atanırken, ilkokullarda falan da çalısabiliyoruz ilkokullarda sorunlu davranışlar daha az olur heralde.
Tercihleri yaparken I. Kademe, II. Kademe ve III. Kademe olarak okulların adları yer alıyor. Ona göre tercih sıralaması yapıyorsun. Yaş aralığı öğrencinin sorunlu davranışıyla alakalı değil maalesef. Her türlü vaka ile karşılaşabilirsin, 100 kilo üzerinde 190 boyunda da öğrencilerimiz oluyor. Danışmada duran abla vardı bizim boynunu kıracaktı öğrenci elinden zor almışlar. Özel eğitimde çalışmak bana göre değilmiş onu anladım. Anaokulu ve anasınıfıyla mutluyum ben inşallah atanırım. Her türlü davranış söndürme üzerine çalıştım, inanın hayatımda yaşadığım en zor tecrübeydi. Özel eğitim öğretmenlerinin Allah yardımcısı olsun.
-
Hocam birazda iyi yönlerinden bahset yav.
Nadiren motive eden şeyler de oluyor evet ama özel eğitimde çalışan öğretmenler mesleki hazzı yaşayamıyorlar.
Ben anasınıfında 1 yılda bir çocuğu A noktasından B noktasına rahatlıkla getirebilirim ve her yıl bu beni mutlu eder mesleğimi zevkle yaparım.
Özel eğitimde A noktası var evet ama B noktası o kadar uzak ki kritik dönemde kazanılması gereken davranış geçiyor diğer döneme böyle böyle derken süreç tamamlanmadığı için B noktası unutulup öğrencinin ilerlemesinden ziyade gerilememesi hedefleniyor. (Öğrencinin tanısı falan oldukça önemli ben kendi tecrübelerimi yazdım.)
Akıl hastanesinde belli süre tedavi görüp eğitime dönen bireylerde gördüğüm kadarıyla özgürlüğün vermiş olduğu şevkle daha da saldırganlaşıyorlar. Bir öğrenci okula bıçak sokmuştu koridorda karnıma dayadı ve süreci kontrol edemesem belki şuan bunları yazamıyor olurdum. İdari bir personelin ayağını ısıran bir öğrenci vardı. Kadının az kalsın lifi kopacaktı son anda kurtardılar.
Özel eğitimde işitme engelliler ve görme engelliler ile çok güzel çalışılıyor ama çoklu engel işin içine girince işler zorlaşıyor.
Bunları yazma sebebim özel eğitim atanmak için okunacak bir bölüm değil hocam. İnan içinde idealist bir duygu yoksa çok zor. Ama severek yaparsan çok güzel.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Psikoloji mezunu çalışabilir mi o tarz yerlerde
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Psikolog çalıştıran kurumlar da var hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- lcw destek eleman başvuru
- çikolatalı puro
- kooperatif hisseli arsa yorumları
- bursa"da sevgiliyle gidilecek yerler
- anksiyete bozukluğu olanların yorumları
- telegram indirim kanalları
- 5g nedir zararları
- türk çay emojisi
- yeşil nasim
- elektrikli bebek arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X