geçen ay ankara altındağ karapürçek mahallesinin neredeyse tamamına fiber döşediler. tabiki geçmedim orası ayrı |
Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (63. sayfa)

-
-
Belli başlı bölge hanelere yatırım yapıyorlardı zaten ancak son zamanlarda Baz-backhaul için yatırım yapmaya başladılar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabi, öyle. Benim çalıştığım yerde de SOL vardı. DPI'ye ek olarak, Ping hep kötüydü. Static aldık daha berbat oldu. BGP anonsları değişti. Layer 2'de istanbul-Ankara arası IP'ye çıkardığı için ekstra gecikme oldu.
Eyvallah hocam baz istasyonu için kablo çekildiğini düşünmüyorum. Ortak altyapı muhabbeti olursa tt üzerinden net alır mıyız ?
-
Ortak altyapı muhabbeti aslında çok öncesine dayanan fakat yapılmayan bir durum hocam. Bu konular yine konuşulmaya başlandı ancak Ortak altyapı olmayacak.
Ayrıca Ortak altyapı olursa "daha fazla haneye fiber" gelir durumu da doğruyu yansıtmaz.
Nitekim TT'nin 440 km FO altyapısı var, ciddi yatırımları var. Daha geçen DWDM Single channel 1Tbps hıza ulaştılar. TT bu yatırımları yedirir mi? Yedirmez. Şuanda Core Router, Edge Router yani L3'te kullanılan transmisyon cihazları Nokia ağırlıklı. Diğer şirketlerde Tavyan-Çin karışımı, yani daha ucuz. TT tranmisyon cihazlarını yedirir mi? Yedirmez.
2026'da olacak olan, ihale. Sadece bir ISS (Superonline, TT, Kablonet vs.) alacak ve devlet tarafında da kolaylıklar sağlayacak. Pek tabi, SOL (Superonline) ihaleyi alacak gibi duruyor. Kuzey Kore gibi DPI (Sansür) baskısı olacak. Üstte ping durumundan bahsetmiştim. BGP ayarlamayı bildiklerini bile düşünmüyorum.
Gelişmeler oldukça fotoğraflarsanız buraya eklersiniz inceleriz hocam hep beraber
-
bugün tekrar gidip konuştuk. işlemleri başlatmalarını söyledim. 8 tane internet hattı açacaklar. genel müdürlükten izin geldikten sonra işleme başlayacaklar. max 3 ay sürer ama yeni ekip işe başladı 3 ay sürmez bile dendi. gelişmeleri paylaşacağım
-
Üstadlar ben de cuma günü Bakırköy Türk Telekom müdürlüğüme gittim Ataköy atrium karşısındaki, oradaki hanımefendiye erişim planlama birimi ile görüşmek istediğimi belirttim mümkün değil dedi. Ben fiber altyapı talebinde bulunmak istiyorum dedim yatırımlar dahilinde ilgileniriz bekleyin dedi ben 3 senedir bekliyorum oyalıyorsunuz dedim. Dilekçeyi de pek önemsemediğinizi biliyorum dedim. Özel fiber altyapı çektirmek istiyorum dedim. Ben buradan bir dilekçe yazacağım erişim planlama birimine dedi. 10 dakika boyunca bilgisayardan bir şeyler yazdı adresimi mailimi ve telefonumu aldı. Bana herhangi bir belge ya da takip için numara-adres vermedi. Bunun sonucu ne zaman çıkar acaba. Süreç nasıl işliyor doğru yolda mıyım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Üstadım bir ara yolunuz tekrardan müdürlüğe düşerse bireysel müşteri temsilcisi ile değilde kurumsal müşteri temsilcisi ile görüşün ücret karşılığında bu hizmeti talep ettiğinizi söyleyin siz bireysel müşteri olsanız dahi sonuçta ücret ile hizmet talep edeceğiniz için bir kurumsal ayarı belki verirler bir de kurumsal müşteri temsilcileri bireysel müşteri temsilcilerinden çok daha profesyonel davranıyorlar
@XpressMusic34 Üstadım hani İstanbul Büyükşehir belediyesinin İSTTELKOM birimi var ya ücret karşılığında talep edilen binaya fiber altyapı getiriyor mu acaba eğer getiriyorsa getirdikleri internet servis sağlayıcısı Türk telekom ve Türk netin haricinde İstanbul Büyükşehir belediyesinin faturalandırımasında mı oluyor aylık olarak yani Türk Telekom’un internet sağlaması Gibi aynı hizmeti İstanbul Büyükşehir belediyesi mi veriyor umarım doğru anlatabilmişimdir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dilekçeye imza attın mı hocam?
Yok hocam dilekçe götürmedim, bir şey imzalatmadı oradaki memur hanım
Hocam zaten gittiğimde beni direkt kurumsal müşteriye yolladılar. Bireysele böyle bir hizmet verilemiyormuş onların demesine göre. Kurumsala gittiğimde de değişen birşey olmadı maalesef. Çok uğraşmıyorum artık. Bıktırdılar. Belki ilerleyen zamanlarda tekrar uğrarım. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.
Rica ederim üstadım Rabbim karşınıza hayırlı insanlar çıkarsın
yani benim anlamadığım kişiye göre mi bunlar aksiyon alıyor sonuçta konunun sahibi olan o üstadımız ücreti neyse vererek fiber hizmete sahip olmuş şimdi bu üstadımız ne güzel onun adına çok sevindim üç yıl önce ücreti karşılığında fiber hizmet alabilmiş iken, aynı şekilde ücreti ile fiber hizmet satın almak isteyen insanları telekom müdürlükleri niye böyle işi zorlaştırıyorlar anlamak mümkün değil
yani kişi kabul ediyor diyor ki 20 yılda geçse benim yaşadığım yere fiber internet gelmeyecek neyse parası kardeşim ben size ödemesini yapayım bari ücreti karşılığında getirin . Öyle bir dönemdeyiz ki kişi parasıyla bile hizmet satın alamıyor
Ve şöyle bir durum olacak Telekom’un da belki bu işten kazanci olacak kişi gidecek dişinden tırnağından arttırdı parayla en az şu an 50.000 TL parası cebinden çıkacak bulunduğu binaya fiber internet gelecek bu vesileyle bütün sokaktaki insanlar da bedavadan bu hizmete konacak hizmeti getiren kişi için bir ödeme yapmayacak hane sakinleri sokakta oturanlar bir de bak şu Akıllıya 50.000 TL para vermiş fiber getirmiş onun getirdiği parasını ödediği hizmete biz de bedavadan konduk muhabbeti dönecek
kimse cebinden çıkartıp da ya Rabbim senden razı olsun sen uğraştın parasını verdin sokağa kadar fiber getirdin biz de sana 500 TL 1000 TL hesabına gönderelim bile demeyecekler hatta böyle bir şeyin konusu açılsa bize ne ya kardeşim biz iyi kötü kullanıyorduk kimde de sana gidipte bu kadar para verip fiber getir diye muhabbeti bile olacak
ne kadar üzücü bir durum
Mesela benim yaşadığım Fatih ilçesinde ben şunun bilincindeyim ki 20 yıl da geçse bizim bu ara sokaklara fiber hizmeti gelmeyecek Türk netin kendi internet altyapı haritasından bakıyorum adamlar Zeytinburnuna kadar getirmiş ötesine Fatih’e geçmemiş yıllarca bu şekilde kaldı planlamada bile yok nasıl düzensiz bir planlaması varsa bizim Fatih ilçesinin böyle kısmetsiz bir yer işte
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Para versen de Türk Telekom çalışmak istemiyor. Ama torpili olan birisi oldu mu hattı çekiyorlar.
Hayırlı olsun gelişmelere dair paylaşım yaparsanız konuda çok iyi olur
-
Estağfurullah hocam
İbb nin İsttelkom bu gibi işler yapmıyor hocam. Onlar fiber hatlarını kendi tesislerinde kullanılmak üzere veya firmalara kiralamak üzerine çalışıyorlar. Örnek vereyim benim bulunduğum bölgede kapaklarda İbb f/o yazan hat var. Bu hat İbb nin sosyal tesisine ve bölgede bulunan bir baz istasyonuna gidiyor. Yani o hattı hem kendisi kullanıyor hem de işletmeci/operatörlere kiralayabiliyor. İlle baz istasyonu için de değil ev internetleri için kiraladıkları da olabiliyor tabi.
Lakin İstelkom özel proje kapsamında vatandaşa hat çekimi yapan bir yer değil. İşletmeci ve operatörlerle calisiyor ve bir de kendi (belediyeye ait örneğin) tesislerine, binalarına fiber götürüyor genel itibariyle. Benim gözlemlerim bu şekilde hocam.
Yani daha kısa özetle, İsttelkom son kullanıcıya (ikamet adresine, işyerine vb) hizmet veren bir yer değil. Ondan hat kiralayan son kullanıcıya hizmet götürürse ayrı tabi. Mesela İbb wifi hizmetini bilirsiniz onların parklardaki modemlerine bakarsanız üzerlerinde İsttelkom yazdığını göreceksiniz genel itibariyle.
https://forum.donanimhaber.com/isttelkom-internet-servis-saglayiciligi-iss-hizmetleri--149701266
Böyle bir konu açmışım çok önceleri hocam. Eğer İsttelkom bir gün işletmeci olursa o zaman kullanıcıya da hizmet sunacaktır
-
Hocam estağfurullah
İlerleyen süreçlerde yine yolunuzu düşürün bu gönderilen maile ne yanıt geldiğini ilgililerden sorun lütfen hocam.
-
Değerli vaktinizi ayırıp detaylıca açıkladığınız için çok teşekkür ederim kıymetli hocam sayenizde ben de detayını öğrenmiş oldum
yine mevcut sağlayıcılara mahkumuz ev kullanıcısı olarak 😁
Estağfurullah hocam rica ederim ne demek
Hocam bakalım eğer gelecekte İstelkom internet servis sağlayıcısı olursa bizler de görmüş oluruz eğer ölmez isek o günlere kadar.
-
inşallah olurlar rekabet müşteriye yarar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X