Şimdi Ara

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.188
Cevap
24
Favori
69.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam öncelikle detaylı mesajınız için teşekkür ediyorum.

Sizlere birkaç bilgi aktararak başlamak istiyorum mesajıma.

Evvela

niye bazı yerlerde havai niye bazı yerlerde yeraltı? Hemen izah edelim

https://forum.donanimhaber.com/kazi-ruhsati-asfalt-kazi-yasagi-nedir-internet-altyapi-taleplerinde-imar-planinin-onemi-nedir--154095590

Bu girişten sonra mesajıma geçiyorum.

Hocam ilgili arkadaşlar niye böyle yapıyorlar bilemeyiz elbette niyet okumak bize yakışmaz lakin siz ısrar ederek doğrusunu yapmışsınız. Bu konunun genelinde de görebileceğiniz üzere özel fiber projesi sadece kurumsallara değil, bireysellere de sunulan bir hizmet. Yani ücret hesaplaması yapılır ve onaylarsanız tarafınıza altyapı sağlanır. Diyebilirsiniz ki niye kendi kendine gelmesini beklemiyoruz da özel proje için başvuruyoruz? İşte burada bir ayrım var. Mesela siz Telekom a başvuru yapıp planlama dahilinde ücretsiz şekilde ftth ne zaman gelir dediğinizde bir zaman aralığı verirler. Bu zaman aralığını beklemek istemezseniz özel projeye başvurup kısa sürede altyapı sahibi olabiliyorsunuz.

Yine vurguluyorum, konu genelinde de görebileceğiniz üzere kurumsal veya bireysel farketmez, herkes özel fiber başvurusunda bulunabilir ve ücret şirketin hesabına yatırıldığı anda çalışmalara başlanılır.

20 ocak denmiş size. Bu tarihte ilgiliyi bulun ve hesaplanan ücreti sorun.

Yine bir bilgi daha aktaracağım. Size santralden itibaren kablo çekilmiyor. Size en yakın noktadan kablo çekiliyor. Yani kafanız karışmasın. En yakın noktadan hesaplanır metre olarak ve işçilik, malzeme gibi konular eklenip size fiyat teklifi sunulur.

Görsellerini eklediğiniz kutular FTTH sistem. Oralara fiber gitmiş. Özel proje ile mi yoksa kendiliğinden -planlama kapsamında ücretsiz- mi gitti bilemeyiz elbette.

20 ocakta gittiğinizde ücret teklifinizi isteyin ve eğer uygun bir şey sunulur ise cebinize göre kabul edin ve parayı şirketin hesabına yatırın. Size iban verecekler zaten şirkete ait. Yatırdığınız anda çalışmalar başlayıp size fiber sunulacaktır

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Hocam asıl ben size ve bu konudaki yaşadıklarını anlatan üyelere teşekkür ederim. Bu sayede bizim için bu konu hakkında nasıl olmalı, ne yapılmalı gibi sorulara cevap oluyor. Cansınız.

Ben altyapı ve planlama yetkilisiyle konuşurken benim adresime herhangi bir plan var mı diye sormuştum. Şu an plan gözükmüyor dendi. Zaten ben de bu cevabı bekliyordum bütün sokak müstakil ev olduğu için.

Özel fiber çektirtmek tek çarem. Ancak hem burdaki üyelerin söyledikleri hem de sizin bilgi birikiminizden bireysel, kurumsal farketmeksizin bu işlemin yapılabildiğini biliyorum. Ama muattabı olduğum müdürlük sadece kurumsala yapabileceğini söyledi. Bunun bir sorun olacağını çok düşünüyorum.

20 ocak'tan sonra gideceğim tekrardan. Umarım bu sefer daha yapıcı bir yaklaşım sergilerler.

Ayrıca bir sorum daha olucak. Bizim iki komşumuzla evlerimiz çok çok yakın. Hatta sol tarafımızdaki ev direkt birleşik. Bu 3 ayrı eve fiber çektirtmek istesek aynı altyapıdan bu mümkün müdür?

• Konuyla uzaktan alakası var ama ben TürkNet Gigafiber istiyorum. Oturduğum mahallede sadece Türk Telekom Fibernet olan yerlerde Gigafiber var. Türk Telekom 50 Mbps upload veriyor ama TürkNet simetrik 1000 Mbps. Çoğu kişi de Gigafiber'in sadece TürkNet'in kendine özel altyapısından verildiğini söylüyor. O zaman benim mahalle tesadüf mü?

Özel Türk Telekom Fibernet çekebilen arkadaşlar TürkNet altyapı sorgulama sitesine girince Gigafiber görebiliyor mu? Bilgilendirebilir misiniz?

• Rhunatoir R kullanıcısına yanıt

Evet mümkündür ortak proje yapıp maliyeti bölüşebilirsiniz ortaklasa basvurmak suretiyle.

• Bugün İstanbul/Büyükçekmece telekom müdürlüğüne gidip evime ücretiyle fiber hat çektirmek istediğime dair dilekçe verdim ama dilekçeyi alan görevli Mart ayının ortasına kadar toplantılarımız ve planlamalarımız var o yüzden ücretiyle bile olsa sizin dilekçeyi Mart ayının ortasına kadar işleme alamayız dedi. Böyle bir durum gerçekten var mı? Yakın zamanda benzer işlem yapan oldu mu?

• Renova_TR R kullanıcısına yanıt

Dilekçeyi işleme alamayız diye bir şey yok, iyi veya kötü 15 gün içinde kurumların dilekçeye cevap vermeleri yasal zorunluluktur. Dilekçeyi işleme almamak gibi bir hakları yoktur, almıyorlarsa bile bunu yazılı olarak gerekçesini vatandaşa bildirmek zorundalar. Eğer kabul edilen dilekçeye 30 gün içinde cevap verilmezse kuruma dava açma hakkın doğar. Bir kuruma dilekçe verirken dilekçe kayıt numarası almayı kesinlikle ihmal etmeyin, numara almazsanız dilekçeniz yok hükmünde sayılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hku84 H kullanıcısına yanıt

Valla dilekçeyi orada yazdım imzaladım aldı dosyaların arasına koydu, hiç aklıma dilekçe numarası almak gelmedi... Önümüzdeki haftaya kadar cevap gelmezse gidip tekrar görüşeyim o zaman, teşekkürler bilgi için.

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.