Şimdi Ara

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.171
Cevap
21
Favori
66.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkürler bilgi için hocam.

• Patron12 P kullanıcısına yanıt

Bu durum yine şehir merkezlerini kapsıyordur, bizim gibi kasabalarda (kırsalda) yaşayanlara sıra gelmesi çok zor. Hiç bir ISS'nin fiberi genele yaymak gibi bir amacı yok, hepsi müşteri potansiyeline göre para hırsıyla iş yapıyor. Misal bizim ilçe merkezinde bazı sokaklarda Türk Telekom, Superonline, kablonet fiber altyapıları var bir de yerel ISS'nin çektiği fiber altyapı var. Yani bir sokakta dört ayrı firmanın fiber altyapısı faal durumda aynı ilçede doğru düzgün ADSL bile olmayan sokaklar caddeler var. Dört farklı fiber olan sokakların çoğunda evlerin çoğu hala ADSL VDSL kullanıyor fiber talebi çok az buna rağmen ısrarla o sokaklara yatırım yapılıyor. Bu sorunu çözecek olan devlet, her İSS'ye kura ya da ihale yoluyla bir bölgeye altyapı tesis görevi verilecek tüm şehre altyapı yapıldıktan sonra isteyen ISS istediği sokağa ikinci üçüncü altyapıyı yapabilecek. Tabi vatandaşın istekleri başımızdakilerin umrunda olsa bu olabilirdi.

• hku84 H kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arada sana geri dönüş yaptılar mı özel proje ile ilgili ? Benimle aynı gün başvuru yapmıştın.

Merhaba benim söylemim İstanbul özelinde, Pendik Telekom Müdürlüğü tarafında yapılan işlem her müdürlük aynı şartlarda ve bütçe ile çalışamıyor ne yazık ki. Herkesin fibere kavuşması temennimiz ama bunun içinde ortak altyapı kullanımı şart oda ancak 2026da yapılacak yetkilendirmeyi bekliyor. Ben buradan ortak bir durum olacağına inanmayan kötümserlerden yanayım, ancak inşallah olur diyorum.

• ASMODEUS29 A kullanıcısına yanıt

Herhangi bir dönüş olmadı, onların aramasını bekliyorum ama unuttular herhalde yarın uğrayıp soracağım.

• Patron12 P kullanıcısına yanıt

Bu ülkede hiç bir kararın vatandaşın yararına çıktığına inanmıyorum, ortak altyapı yine bizim değil sadece şirketlerin menfaatine uygun olarak düzenlenir.

Rekabetin olduğu her alan tüketiciye yarar. Diğer firmalar fibere bu kadar yatırıma başlamasaydı Telekom dönüşüm için bu kadar can atmazdı diye düşünüyorum.

Örnek vermem gerekirse bulunduğun bölgede Turknet nereye giriyorsa karşı caddesinde Telekom başlıyor çalışmaya aboneler kaçmasın diye benim sezdiğim durum böyle.

Benim yaşadığım yerlere Süperonline başladı 5 yıldır elini sürmeyen Telekom Fiber getiriyoruz diye her yere reklam yerleştirdi Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] 

Bir örnekte haritadan anlatayım Türknet kırmızı alana 1 ay içinde hızlı bir şekilde fiber çekti.

Telekom 1 ay sonra siyah alanı komple dönüşüme aldı bundan Türknet işlemlere başladığında Telekom'un herhangi bir planlaması bile yoktu kendim şahsen gidip sordum başka bölgede idiler, orayı beklemeye alıp siyah alana agresif şekilde fiber çektirler, bazı yerlere 2 haftada aktif ettiler.

Türknet'te burada devam etme işini askıya aldı bundan dolayı.

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 10 Aralık 2024; 10:45:36 >

• ASMODEUS29 A kullanıcısına yanıt

Telekoma gittim daha önce konuştuğum planlama yetkilisi bu hafta komple izinliymiş, başka kimsenin de durumla ilgili bilgisi yok. Yani iki haftada 400 metre mesafe için bir keşif ve teklif vermeyi beceremeyen bir kurumdan bahsediyoruz. Üstelik işleri çok yoğun değil tahminen yılbaşından sonraya bırakıp zamlı ücretlerle daha yüksek maliyet çıkarmak için uzatıyorlar süreci, başka mantıklı bir açıklama göremiyorum, uzak bölge olsa tamam diyeceğim ama Telekomdan çıkıp bizim kasabaya araçla 7 dakika sürüyor hadi 15 dakika olsun yav 15 günde bu keşfi yapmak çok mu zor? Gerçekten bu kadar lanet bir işletme görmedim ömrümde.

Burası Türkiye her ihtimali göz önünde bulundur. Herşey olabilir.

• turkeyxx kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba, tebrik ederim çok iyi iş çıkarmışsınız. Oturduğum site dört bloktan oluşuyor ve yaklaşık 200 daire var. Bende bu girişimi yapmak istiyorum. Sizi biraz rahatsız etsem olur mu? Whatsapp aracılığı ile iletişime geçebilir miyim sizinle? Bana PM atabilir misiniz?

• TakomiSUN kullanıcısına yanıt

Farklı bir konuda yanıt vermistim ama buradan da yazmak isterim. Fttb den ftth ye dönüşüm için öncelikle şuradan kayıt oluşturun gelecek olan yanıta göre konusmak daha kolay olur. Adres yazın, fttb den ftth ye donusum istediğinizi belirtin lütfen

https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet

• Merhaba bende yaptırmak istiyorum ne kadar bir fiyat çıkardılar size acaba ?

• batusaysx kullanıcısına yanıt

Fiyat meselesi projeden projeye değişir hocam. Herkesin durumu farklı çünkü (kablo mesafesi, işçilik,malzeme, kazı,havai vb)

Hocam o nasıl kasaba/ilçe öyle bir sürü alt yapı çeşidi var?

• quote:

Orijinalden alıntı: batusaysx

Merhaba bende yaptırmak istiyorum ne kadar bir fiyat çıkardılar size acaba ?

birçok etken mevcut o konuda santrale uzaklığından tut. Trafoya olan mesafene kadar değişiyor.

• Drak44 D kullanıcısına yanıt

Kasaba değil dostum kasabada sadece TOKİ ve villa sitelerinde Türk Telekom fiber var, bu dediğim ilçe merkezinde. Hatta yeni farkettim dört değil aynı muhitte dört değil beş farklı ISS fiber altyapı döşemiş, Telekom Superonline kablonet Vodafone ve bir de yerel ISS'nin ayrı ayrı sonlandırma kutuları bina girişlerinde. Bu resmen kaynak israfı, şu ülkede hiç bir şey adil olarak dağıtılmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Fiyat meselesi projeden projeye değişir hocam. Herkesin durumu farklı çünkü (kablo mesafesi, işçilik,malzeme, kazı,havai vb)

Benim özel proje işi kabul edilmemiş, bundan sonra bütün kanallardan dilekçe yazmaktan başka bir çare kalmadı. Her gün bıktırana kadar her yerden yazacağım, madem fiber yapmıyorsunuz o mevcut çakma VDSL taklidi yapan ADSLi iyileştireceksiniz. Gerçekten bu memlekette küfürsüz yaşamak çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hku84 -- 16 Aralık 2024; 17:32:6 >

Kabul edilmemesi ile ilgili bir neden belirtildi mi?

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu gün linkedin üzenden ümit beye yazdım. Konuyu anlattım. Arkadaşlara ilettim özellikle üzerinde duracağım şeklinde bilgi verdi. Eğer sallamadıysa 😂 herneyse 2 dakika önce de birisi aradı marmara bölge sorumlusumuymuş neymiş. Müdürlüğünüzle görüşüp size bilgi aktaracağım dedi. Müdürlükle zaten ben görüştüm özel proje talebimi ilettim 1 hafta içinde keşif yapıp geri dönüş yapacağız diye söylediler ama 2 haftayı geçti kimse geri sönüş yapmadı dedim. Birde biz deneyelim burak bey dediler. Bakalım bekliyoruz yine 😂
    Hocam ümit beye yaz linkedin üzerinden 21.30 da cevap verdi bana. Sonra da marmara bölge sorumlusu olduğunu söyleyen birisi tarafından arandım. Seni de elbet birileri arar.
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.