Şimdi Ara

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.185
Cevap
24
Favori
68.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle teşekkür ederim. Bina aynı müteahhit tarafından yapıldı 27 ve 29 bağlantılı. Girişler ve dolayısıyla hat ta farklı. Sadece benim binama özel proje istedim 10 daire var ve bu 10 daireden en az 6-7 kişi TT kullanıyor. Evet özel proje olarak sordum çünkü durum biraz saçma. 2021 de Türk Telekom firuzköye giriş yapıyor. Bazı sokaklara fiber hat çekiliyor ama aktifleştirme vs birşey yapılmıyor geçen yıl aktifleştirme yapıldı. Planlama müdürü olan kişiyle konuştuğum zaman sordum bu durumu. Yani neden bazı binalarda var bazılarında yok vs. Firuzköyde çoğu sokağa altyapı yapmadık bile siz yine de şanslısınız sokağınızda fiber var dedi. Ama bana getirmemişsiniz dedim güldü planlama nasıl yapıldıysa biz o şekilde yaptık dedi üstelemedim. Ocak ayında bütçe toplantısı mı ne yapılacakmış. Ocaktan sonra belli olacak herşey dedi. Ama bir kere girdiğimiz yerlere tekrar girmiyoruz dönüşüm işi uzun sürer daha çok fazla yer var altyapısı olmayan dedi. Yani anladım ki planlama dahilinde de olsa hiç bir çalışma yapılmayacak. En azından 2-3 sene daha var. Her neyse ben de o zaman özel proje talep ediyorum zaten kazı çalışması vs yapılmayacak havai olarak bağlantı yapılsa bile çok fazla bir ücret çıkacağını düşünmüyorum dedim. Özel proje istiyorum diyince kadın bir yutkundu kekelemeye başladı Bu şekilde işlem yapıyorsunuz değil mi diye sordum evet dedi. Bu konudaki bazı arkadaşlar bazı müdürlükler özel projeye sıcak bakmıyor demişlerdi. Bunu da sordum var mı böyle birşey ya da sizin için bir sorun mu diye. Aldığım cevap evet yoğun olabiliyorlar bu yüzden kabul etmeyebiliyorlar bizim için herhangi bir sorun yok dedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Bugün Telekoma gittim planlama ile görüştüm, normalde iki kelime cevap vermeyen memurlar özel proje olduğunu duyunca güler yüzle karşıladılar. İsteğimi anlattım, dinledi bilgilerimi not aldı biz ekiplerle konuşalım ücret çıkaralım sizi arayalım dediler. Ücret konusunda kdv dahil 20 bin de çıkabilir 60 bin de çıkabilir fakat bir kısmını Telekom karşılıyor bir kısmını sizden alıyoruz, sizin adınıza 12 hat satışı gösteriyoruz aylık ödemeleri gibi ücreti ödüyorsunuz bir yıl sonra 11 hattı kapatıyoruz sizin kullandığınız hat kalıyor dediler. Artık keşif sonucunu bekleyip göreceğiz.

İlginç şekilde neden fiber talep ettiğimi sordular, etrafınızdaki evlere satış mı yapacaksınız dediler ben de ne satışı mümkünse aynı hattan benden başkasına internet verilmesin dedim, bu konularda biraz konuştuk çekilecek fiber şahsa tahsisli metro internet olacakmış. Benim internet altyapısı hakkında bildiklerimi görünce görevli şaşırdı sizin mesleğiniz nedir dedi, ben de bir buçuk yıldır berbat altyapıyı düzelttirmeye çalışırken epey bilgilendiğimi söyledim.

• ASMODEUS29 A kullanıcısına yanıt

Hayırlısı olsun. Gelişmeleri aktarmanızı bekliyoruz hocam :)

• hku84 H kullanıcısına yanıt

Hayırlısı olsun. Gelişmeleri aktarmanızı bekliyoruz hocam :)

Forumda okuduğumuz kadarıyla Telekom dakiler "sen de mi Donanımhaber de görüp geldin" diyorlarmış.  

•  

• Sanırım çalışanlar da takip ediyor bu konuyu  

Elbette hocam mutlaka sektörden isimler forumu takip ediyorlardır  

• O zaman o kişilere seslenmek istiyorum    şaka bir yana konuyu tekrar okuyup durumu benim gibi olan birisi var mı öğrenmeliyim. Mesafe kısa kazı çalışması yok. Yani düşüncem direk dikilebilir belki ya da evimin önündeki elektrik direğinden verebilirler belki. Keşif ekibi ne diyecek merak ediyorum.

Haha :)

Gelişmeleri aktarmayı ihmal etmeyin hocam

• Tabiki 😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bu gün birisi tarafından arandım. Bağlı olduğum bölgedeki müdürlükle görüşmüşler. Lokasyonumda çalışmalar henüz tamamlanmamış. 3 ay içinde tamamlanacakmış. Bu şekilde bilgi verdiler dedi. Ama sorun şu ki müdürlükçe benim görüştüğüm kadın bölgeniz fiber dönüşümde değil. Oraya tekrar girmeyiz diye söylemişti. Ama şimdi ise beni arayan kişinin bu şekilde bilgi vermesi bana tuhaf geldi. Yalan söyleme şansları varmı ? Yani beni arayan il müdürlüğüydü sanırım. Oraya girmeyeceğiz diyen de ilçe müdürlüğündeydi

3 ay içinde yapacağız denildi ise iyi yine hocam süre anlamında. Şimdi bu 3 ay içerisinde yapacağız denilen planlama dahilinde yapılacak olması mı? Özel proje ile ilgisi yok değil mi?

Yok hocam. Müdürlüğe özel proje talebimi iletmiştim. 4 gün önce filan hatırlamıyorum tarihi. Orada planlamadan sorumlu olan kadın bilgilerimi aldı fiyat çıkartıp geri dönüş yapıcaz 1 hafta içinde demişti. Ama 4 günde kimse aramayınca dün Twitter'dan yazdım özel proje istediğimi belirttim. Sonra birisi aradı 10 dakika içinde bağlı olduğunuz müdürlükle görüşüp size bilgi vereceğiz dedi. Bu gün de saat 10-11 civarında aynı kişi tekrar aradı. Burak bey biz müdürlükler görüştük. Binanız için fiber altyapı çalışması 3 ay içinde tamamlanacak şeklinde bilgi aldım diye söyledi. Yani özel projeye gerek kalmadı dedim evet dedi. Ama yine de sanki bağlı olduğum müdürlük başından savmak için böyle bir bilgi vermiş olabilir diye düşünüyorum istemsizce. Çünkü konuştuğum kadın üst perdeden konuşuyordu. Yok VDSL var size fiber getirmeyiz. 2021 yılında o bölgeye giriş yaptık vs dedi. Sonra özel proje istiyorum diyince afalladı sonra ne hikmetse iyi davranmaya başladı. Çay içermisiniz vs. Ayakta kalmayın buyrun oturun vs

• Aslında şeytan diyor hiç TT ile uğraşma. Taşeron firmayı bul dağıtım kutusundan binaya kabloluyu çek kutuyu koy dairelere kabloları çek en son Türk telekoma haber ver santralden hattı aktifleştirsinler diye. Sonuçta kazı vs yapılmayacak. Ama bir gün gelip yok kaçak hat çekmişssiniz vs derler diye çekiniyorum 😂

Hocam pozitif düşünelim. Dilerseniz verilen süre kadar bekleyin. Baktınız olmadı özel projeden ilerlersiniz. Fiyatlarda çok büyük değişiklik olmaz inşallah yeni yıl ile birlikte.

Haha hocam o sekilde calisacak olsa emin ol beklemekten sıkılanlar bu yöntemi denerdi    

Haklısın 😂 yine de her gün gidip adamları bıktıracağım 😂 ya da x ten ümit beyin paylaştığı şeylerin altına yapılan her yoruma cevap veriyorlar gerekirse oradan da darlamayı düşünüyorum 😂

Verdikleri süre kadar bekleyin derim ben  

• @XpressMusic34

2-3 gün önce yine Telekom'a uğradığım zamanlarda artık Özel Fiber harici dilekçe kabulü yapılmadığını genel dönüşümde olduğu için böyle bir karar alındığını söylediler.

Benim bölgemde her mali dönemde 500 bina seçip oralara yapılacağını artık site ya da müstakil olmasının bir önem teşkil etmediğini, sokak sokak ilerleneceğini söylediler. Böyle bir yazı gördüm ama paylaşamıyorum kurum içi malum. Bu dediğim dönüşüm 0 dan kurulum için başka ekip çıkarılacakmış.

Telekom bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bütçe, bütçe, bütçe  

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.