Görevlinin söylediğine göre şimdilik bizim sokaklar için planlama yokmuş bir kaç yıl içinde yeraltından fiber dönüşüm yapılabilirmiş, sana özel kabloları yeraltından döşersek çok yüksek maliyet çıkıyor dedi. Ben de havai getirin dedim ona da yine dönüşüm bahnesiniyle yanaşmadı, bari şu mevcut VDSL'i stabil hale getirin dedim saçma sapan mazeretler saydı benim talebimle onların anladığının zerre alakası yok hep enim dar yerim dar ayağı çektiler bana galiba. Halbuki bizim sokağın başındaki direğe kadar bir kablo ile fiberi getirip sonlandırsalar oradan da FTTN ile tüm evlere VDSL dağıtsalar ona bile razıyız. Mevcut bağlantım görünürde 35 mbps fakat santrale 1100 metre bakır kablo olduğu için gerçek hız 18 mbps falan snr margin değerleri yerlerde sürünüyor, bazen günde 10 15 kez kopma oluyor dehşet ping ve paket kaybı var. Evde iki tane full setup gaming bilgisayar var bu rezil Telekom yüzünden süs gibi duruyorlar kullanamıyoruz. Maksimum 7 8 bin liralık malzeme ile çözülecek şu işi bile yapmıyor lanet Telekom, hayır parasını da verelim diyoruz yine olmaz diyorlar Telekomun tek varoluş amacı vatandaşa çile çektirmek sanırım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hku84 -- 16 Aralık 2024; 23:10:23 > |
Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (58. sayfa)
-
-
Ümit Önal'ın Linkedin hesabına ve Twitter vs tüm sosyal medya hesaplarına TT destek ekibi bakıyor, atılan hiç bir mesajı Ümit Önal görmüyor bile. Twitterdan belki 30 kere yazdım her seferinde arıyorlar ama çözüm yok müşteri temsilcilerinden bahane dinlemekten sıkıldım, en son yine yazdığımda çözüm bulmadan beni aramayın diye ilave ettim o günden beri arayan soran yok.
-
Haklı olabilirsn hocam. Lakin sen yine de uğraşmaya çalış. Çünkü az önce aynı kişi tekrar aradı. Ekiplerle birlikte o kişi de gelip incelemiş. (Ben onun yalancısıyım) havai olarak vermek mümkün değilmiş. Kazı çalışması yapılacak ama çok kısa mesafe dedi. Her şey dahil 12.000 tl ücret çıktığını söyledi. Kabul etmem durumunda iban gönderecekler. Çalışmalar hemen başlayacak. Ocak ayının 17 sinde interneti kullanabilecek hale gelecekmişim. Tam 1 ay . Ekstra ücret çıkacak mı diye tekrar tekrar sordum ve mail olarak gönderilmesni talep ettim. Ekstra ücret çıkarsa diye. Ama hayır herhangi bir ekstra ücret çıkmayacağının garantisni verdiler. Zaten ümit bey de takip ediyor dosyayı ekstra ücret çıkması mümkün değil dedi. Sanırım hayatımdaki tüm şansı burda kullandım😂 -
Tebrik ederim senin adına çok sevindim ücret çok iyi, süre çok kısa umarım dediklerini yaparlar da insan onuruna yakışır bir internete bir an önce kavuşursun. İnsanlık onuru diyorum çünkü yurtdışında yabancı insanlarla konuştuğumuzda bizim ülkedeki internetin download upload hızlarını pinglerini anlatamıyoruz, onların 20 yıl önce kullandığı hızları alıyoruz.
-
Dostum tavsiyen üzerine Linkedin hesabı açtım Ümit Önala mesaj atmayı denedim fakat ağınızda olmayan kişilere mesaj göndermek için premium üyelik almanız gerekmektedir yazıyor, premium üyelik satın almam mı gerekiyor yoksa başka yöntemi var mı?
-
Çok sağolasın hocam. Umarım senin için de bir çözüm üretirler sen de fiberin tadını çıkartabilirsin. Ve maalesef haklısın. Türkiyenin alt yapısı çöp. Yatırım desen yok. Olsa da görüyorsun alakasız yerlere fiber çekiliyor. İhtiyacı olan insanlar da özel projeyle bişeyler yapmaya çalışıyor. Ama bazen çok uçuk fiyatlar veriliyor ve bunu da yaptıramıyorsun. Senin durumun da buna örnek. Paranla bile rezil olmak buna deniyor işte. Paran var yaptırmak istiyorsun ama sonuç hüsran. Yine de aklına gelebilecek her yere ulaşmaya çalış. O fiber her şekilde gelecek bundan eminim. Ama 5 yıl ya da 10 yıl bekleme birşeyler kovala. İllaki sıkılıp birşey yapacaklar -
Satın alman gerekiyor. Lakin ilk ay ücretsiz deneme veriyor zaten. Üye ol. Ümite önal a yaz. Cevap verene kadar bekle. Sonra 1 ay dolmadan üyeliği iptal et. -
Ben pazartesi günü 19:23 te yazdım ve ümit bey 21:23 te geri dönüş yaptı. Başlığı abone yatırımı adı altında özel proje talebi ya da sadece özel proje talebi diye yaz. Ben sadece özel proje talebi diye yazdım. Durumu anlattım. Şansa ümit bey gördü. Çünkü marmara bölge sorumlusu aradığı zaman ümit beyin de takibinde diye söyledi. Normal bir müşteri temsilcisi olsaydı ümit beyin de takibinde diye söylemezdi diye düşünüyorum -
Çözülür inşallah hocam en kısa zamanda. Gelismeleri aktarırsan seviniriz
-
Bölgenizde planlama olmayabilir bunu anlayabiliriz tamam ama özel proje talebinizi neden reddediyorlar onu çok anlayamadım doğrusu
-
Teşekkürler hocam dediğin gibi yaptım, mesajı gönderdim okundu olarak görünüyor bakalım nasıl bir dönüş olacak. Ben direkt özel proje değil de fiber dönüşüm ya da en mümkün olan yöntemle altyapımızın iyileştirilmesini talep ettim. Tabi özel proje talebimi de ekledim.
-
Benim tahminim proje için görüştüğüm kişi farklıydı daha önce cimere şikayet ettiğim kişi sanırım ilçe müdürüydü ve altyapı sorumlusu benim projeyi müdüre götürdüğünde isimden ve adresten tanıyıp reddetmiş olabilir, işini düzgün yapmayıp cimere şikayet edilince çok kızıyor bu memurlar hiç unutmuyorlar daha önce de benzer bir durum yaşamıştım.
-
Sürekli yazacağım 😂 -
quote:
Orijinalden alıntı: ASMODEUS29
Sürekli yazacağım 😂Linkedinden de pek umudum yok çünkü oradan da aynı Twitter TT destekten gelen gibi tek cümlelik kalıp mesaj geldi, şöyle yazıyor;
Merhaba konunun incelemesi için müşteri deneyimi ekibimizle paylaşıyorum. Arkadaşlarımız sizinle iletişime geçeceklerdir.
Bu mesajı defalarca aldım hiç bir sonuç çıkmadı.
-
Darlamaya devam. Elbet sıkılacaklar 😂 -
Bu durumu şuradan da iletebilirsiniz
https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet
veya
tuketicisikayet.btk.gov.tr
-
Sürekli yazmak da iyi değil hocam. İyi niyet sınırları dısına cıkmamak gerekir. Yani iyi niyetinizi daima gösterin derim ben. Sürekli yazmak (mesela her gün) bu biraz iyi niyet dısına cıkmak oluyor zira zaten bizlere cevap vermeleri için yasal süreleri vesaire de var. Yani o darlamanın faydası olmaz diye düşünmekteyim ben. Bir de şu var karsımızdakiler de insan, 10 kisi her gün yazılar yazsa onlara ayıracakları vakitten dolayı normal islerini yapamaz hale gelebilirler bu tarz seylere de sebep olmamak lazım. Hülasa iyi niyeti muhafaza etmek lazım derim ben ama siz bilirsiniz tabi yine de. He şöyle yapabilirsiniz mesela, belirli aralıklarla yazabilirsiniz elbette akıbet sorgulaması adına başvurularınızla ilgili. Bu dediğim her kurum veya basvuru icin gecerli esasen
-
Haklı olabilirsin hocam. Lakin işin ucunda fiber olduğu için insan ister istemez biran önce olsun bitsin diye uğraşıyor😂 benim proje çizimi ve ödeme yapma Ocak ayının ilk haftasına kaldı 😂 1 saat önce tekrar arandım yılbaşı geldiği için Ocak ayının ilk haftasına kaldı proje çizimi diye söyledi arayan kişi. Proje çizilecek ödemeyi talep edecekler müdürlükte anlaşma imzalanacak ve imzalandığı gün ya da bir sonraki gün başlayacakmış işlemler. Ve dediğin gibiymiş hocam. Proje bana Özel yapıldığı için 1 yıl boyunca sadece ben kullanabiliyormuşum. 1 yıl sonra abone alımına açılacakmış. Ya da kabul edersem binamda olan başka kişiler de faydalanabilirmiş. Ben de her şey dahil 12.000 TL olduğundan emin misiniz dedim. Evet dedi o zaman kullanmasınlar sadece ben kullanmak istiyorum dedim 😈😂😂😂 (Bunu bencillik olarak gören arkadaşlar için) Binamda oturanlara konuştum ücrete destek olmayı istemediler. Ücretsiz almak varken neden para verelim dediller. Ben de eğer destek olmazsanız 1 sene sonra ancak kullanabilirsiniz dedim. Olsun bekleriz dediler. Ama eminim ki o kutuyu gördükten sonra kullanmak isteyecekler 😂 ben de 1 sene bekle diyeceğim 😂
-
Hocam yeni yılda fiyat farkı istemezler umarım. Gelecek olan asgari ücret zammını bilmiyoruz zira. İşçilik bu işin en önemli kısmını oluşturuyor altyapı kurulumunda.
Komsularınız keske destek olsaymıs daha iyi olurmuş.
-
Olsun 20-25 fiber çekilsin de başka birşey istemiyorum 😂 bencillik yapana ben de yaparım 😂
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X