Şimdi Ara

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.202
Cevap
24
Favori
70.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayırlısı olsun bakalım hocam insallah en kısa sürede kavusursunuz fibere herkes kavusur insallah Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] 

• İnşallah 😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Hocam demek istediğinizi anlıyorum fakat artık iyi niyet diye bir şey kalmadı, onlar iyi niyet sınırını aşalı çok oldu. İki yıldır kibar bir dille neredeyse yalvararak şu altyapıyı iyileştirin diyorum afedersiniz şeyine takan yok. Benim gibi binlerce insan bunlara yıllardır yalvarıyor ama piyasa tekeli oldukları için keyifleri ne zaman gelirse o zaman hizmet geliyor bazen keyifleri hiç gelmiyor. Biz de insanız sabır sınırımız var, yıllardır dalga geçer gibi muamele görünce dayanmak zor oluyor.

Bu arada Linkedinden dün gelen otomatik mesajdan sonra hiç bir dönüş olmadı, muhtemelen orada da ghostinglendim🤬

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hku84 -- 18 Aralık 2024; 17:50:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hku84 H kullanıcısına yanıt
    Dediklerine katılıyorum hocam. Ve bence yılbaşından sonra tekrar dene şansını. Benim projeyi de yılbaşından sonraya ertelediler.

• hku84 H kullanıcısına yanıt

Ben de anlıyorum hocam seni merak etmeyesin. Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] 

Yeni yıl yaklastı ya hocam şimdi asgari zammı belli olacak, yatırım maliyetleri değişecek vesaire. Zaten bildiğiniz gibi bu işlerin en büyük kalemini işçilik oluşturuyor. Belki bu yüzden asgarinin belli olmasını bekliyor olabilirler

• merhaba herkese perşembe günü türk telekom müdürlüğüne gidip özel fiber çektirmek için başvuru yapacağım. ftth diye özel olarak belirtmeme gerek var mı? bir de süreç nasıl işliyor?

• dikenlikaktüs D kullanıcısına yanıt

Sizden talep alacaklar zaten orada altyapı mı FFTH mı sorarlar.

Planlama birimi proje çizecek size projenin maliyeti iletilecek, bazen bu hemen söz ile önden belirtilebiliyor, bazen hiç cevap verilmeyebiliyor takip etmeniz faydalı.

Ücret tarafınıza iletilecek, ödemeyi TT'ye yaptıktan sonra sözleşme süresi 180 gün, 180 gün içinde sistem aktif edilmesi gerekiyor özel iş olduğundan.

Eğer 180 gün içerisinde yapamayacaklar ise size teklif iletmezler, bu iş yapılamaz diyorlar bilginize.

• Patron12 P kullanıcısına yanıt
    bugün gittim konuştum bütçeler daha belirlenmemiş adres ve numaramı aldılar belli olunca arayacakmış

• dikenlikaktüs D kullanıcısına yanıt

Belli olduğunda bu konu üzerinden bilgilendirme yapmayı unutmayın hocam lütfen.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    tabii ki hocam

• Evet bugün itibariyle öğrendim ki türk telekom sokaktaki müşterileri arayıp evinize fiber çekilecek hiçbir ücret ödemeyeceksiniz geçmek ister misiniz diye sorup abone topluyormuş. Benim vesilemle komşuların fiber altyapıya bir gün ulaşacağını biliyordum ama bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum. Daha 3 ay tam dolmadı bile :)

Ben özel projeyle sokağa altyapı getirmeseydim yine de fiber bu zamanlarda gelir miydi pek sanmıyorum. Yeni nesil hayrat olarak düşünmek istiyorum, eskiden insanlar çeşme falan yaptırırmış hayrına, ben de fiber altyapı çektirmiş oldum insanlar faydalansın diye :)

Tek endişem bakır altyapıda başıma geldiği gibi başkalarına bağlantıyı da benim dağıtım kutusu üzerinden yapmaları ve bu sebepten benim internet kalitemin düşmesi. Gerçi fiberde abone arttıkça hız düşmesi gibi sorunlar olmuyormuş ama bakır altyapıdan travma oluştu bende insan korkuyor :)

Bu arada bilmediğimden soracağım, bana fiber getirmek için binanın önüne kadar kazdılar ve dağıtım kutusunu benim müstakil binama taktılar. Dağıtım kutusu oldukça küçük, başka apartmanlardaki gibi çoklu aboneler için taktıkları kutulardan oldukça küçük. Sizce komşular için ayrıca kazı yaparlar mı yoksa yakın binalara benim kutudan mı obk çekerler?

• cuberen C kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Öncelikle içinizi ferahlatalım. Ftth ankastre kutusuna yüz abone de bağlansa bin abone de bağlansa sizin hattın performansı düşmez, etkilenmez. Bu konuda içinizi ferah tutabilirsiniz.

Diğer sorunuza gelirsek bunu ancak planlama birimi bilebilir yani kazı mı olur havai mi çekilir yeraltından mı gidilir bunu bilemeyiz.

Fikrinize saygı duydum hocam aynen belki yeni nesil hayrat gibi düşünülebilir bu tarz şeyler. Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] 

• cuberen C kullanıcısına yanıt

Merhaba. Diğer mesajları tam okumadım ama sizin ana mesajınızı ve bu mesajınızı okudum.

Prosedür sitede oturanlar için de aynı mı işliyor? Siz müstakil ev olduğunu yazmışsınız. Bu özel fiber çektirme sadece müstakil kişiler için mi? Artık SüperOnline sansürü beni delirtmeye başladı. Ben sitede oturuyorum, bir üst siteye (resmen karşı karşıyayız, aynı bulvar) fiber gelmesine rağmen bize gelmediler. O yüzden ben de artık site yönetimi ile görüşüp ya para toplayıp ya da gerekirse belli kısmını ben ödeyip siteye veya kendi caddemize fiber çektirmek istiyorum.

Bir sorum daha var, TürkNet galiba Gigafiber için Türk Telekom kullanıyor. Ama onlar 1000 Mbps upload veriyor, sizde ise 50 Mbps çıkmış. Simetrik download/upload yok mu Türk Telekomda?

Diğer arkadaşlar da yardımcı olursa sevinirim bu konuda. Vaktim olunca bu ve diğer konuları tam okumayı planlıyorum.

SansürOnline, ParaOnline pişmanlıktır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 16 Ocak 2025; 20:38:10 >

• Alphonsus kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğim kadarıyla TürkNet gigafiber tamamen TürkNet’in kendi altyapısı Türk Telekom ile bağlantısı yok, bu yüzden 1000 mbps upload verebiliyor. Bildiğim kadarıyla Türk Telekom altyapısını kullanan bütün diğer sağlayıcılar bu 50 mbps upload sınırına uymak zorunda.

Siteler için olan prosedüre gelirsek net bilgim yok bilen hocalarım net cevaplayacaktır ama tahminimce site içine kazı vs işlem yapılması konusunda farklılık gösteriyordur. Yani siz bütün masrafı üstlenmeyi kabul etseniz bile site içinde kazı yapılması için kimden nasıl bir onay almak gerekir bilemiyorum.

• Merhaba, yıllardır stabil olmayan vdsl internet hattım yüzünden fiber internet arayışına geçtim. Altyapı sorgulama esnasında karşımdaki yeni yapılmış sayılan(1 sene kadar oldu inşaatı biteli) iş merkezininin altyapısını sorguladığımda binada fiber altyapı olduğunu fark ettim ve bununla birlikte internet araştırması sonucu bu konuya denk geldim. 

Buradaki değerli yorumlarınızı okuduktan sonra adresime bağlı Türk Telekom il müdürlüğüne fiber altyapı için müracaat ettim. Planlama ve altyapı yetkilisiyle görüşmelerim sonucundan benim adresime herhangi bir fiber dönüşüm projesini yokmuş. Zaten böyle bir cevap bekliyodum çünkü sokağımda ve yakın sokaklarda yerleşim yerleri hep müstakil. Ben de özel fiber projelendirmesi ile fiber istediğimi söylediğimde öyle bir imkanlarının olmadığını söylediler. Ben de internette olan yorumlarda böyle bir imkanlarının olduğunu söyledim. Sonrasında bunu bireysel kullanıcıya yapamadıklarını sadece kurumsal kullanıcıya yapabildiklerini söylediler. Ben de babamın vergi mükellefi olduğunu ve kurumsal imza yetkisine sahip olduğu söyledim(Fiber altyapı istediğim ev de babamın üstüne). Beni kurumsal müşteri hizmetlerine yönlendirdiler. Peki dedim. Kurumsal müşteri hizmetleri ile konuşmam da ise özel proje ile fiber internet işlemini sadece kurumsal firmalara yapabildikleri ve bu işlemi sadece sabit fiyatlı yapabildiklerini söyledi ve fiyatı yaklaşık 80-90 bin TL arası tuttuğu söyledi. Sanırım beni vazgeçirmek için yüksek fiyat söyleyeyim de zaten bu fiyatı duyunca kaçar diye düşündü. Ben de bu işlemin sabit fiyatlı olmadığı, sabit fiyatlı olursa inanılmaz saçma olacağını ve her evin konumunun santrele mesafesi, kazı veya havai fiber olacabileceğini ve bu işlemlerinin evden eve değişebileceğini vs. vs. anlattım. Ancak karşımdaki kişi beni yine çok umursamadı. Havai fiber çekmiyoruz, sadece kazı yapıyoruz, santrele uzaklığınız fazla vs. vs. tarzı cümleler kullandı. Ben de sanırım biz anlaşamıyoruz ben en iyisi açık kapı, btk, cimer, twitter TTdestek tarzı yerlerden bu isteğimi belirten yazılar yazmam gerek tarzı bir cümle kullandım. Bu cümleden sonra karşımdaki kişi bir anda değişiverdi. Bana biraz önce sabit fiyatlı dediği işlemi, şimdi daha fiyatlarımız yılbaşı sonrası tam olarak yenilenmedi, isterseniz 20 Ocak'tan sonra tekrar gelin tekrar konuşalım dedi. Ben de tamam dedim ve çıktım.

Biliyorum uzun bir yazı oldu ancak başımdan geçen olayı böyle anlatabildim.

Şimdi size sormak istediğim bir kaç soru var dostlar.

Ben 20 Ocak'tan sonra gittiğimde nasıl bir yol izlemeliyim. 

Karşımdaki bina ile mesafem yaklaşık 25mt. Ancak sokakdaki direkte herhangi bir Türk Telekom kutusu göremiyorum ve logar kapağı yok ya da ben bulamadım. Bu binadan evime fiber çektirebilir miyim?

Etrafımdaki evleri gezdiğimde ise bana yaklaşık 170 mt uzaklıktaki bir evin sokağındaki direkte sanıyorumki fiber kutusu mevcut. Bu evi altyapı sorgulama yaptığımda fiber ftth mevcut. 

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]

Ayrıca bu direkten başka bir kablo bana daha yakın olan bir direğe gitmekte(120mt.) ve başka bir eve bağlanmakta.

Bu bağlantının sonu da daha küçük resimdeki gibi bir cihaza bağlanmakta. Bu cihaz nedir?

Sonuç olarak durumlar bu şekilde. Santrele mesafem 369mt gözüküyor. Santralden evime kadar kablo çektirmek oldukça maliyetli olucaktır tahminimce. Ben bu sokaktaki kutudan kendime havai fiber kablo çektirebilir miyim ? Çektirebilirsem nasıl bir yol izlemeliyim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

@XpressMusic34

• Rhunatoir R kullanıcısına yanıt

İlk paragrafa cevaben; özel fiberi bazı müdürlükler sadece vergi mükellefi olan işletmelere özel fiber çekiyor. Fiyatı aldıktan sonra onaylayıp onaylamamak size bağlı bu arkadaşların fiyat hesaplamama olayı beni bitiriyor.

İlk resimdeki OFDK(Optik Fiber Dağıtım Kutusu) bunların içinden dairelere dağıtılıyor genelde müstakil alanlarda kullanım için yapılan bir yöntem.

En son resimde Fiber Optik Duvar Prizi diye geçer OFDK'dan gelen hattı orada bırakıp daire içine giden beyaz kablo OBK ( Optik Bağlantı Kablosu) na zarar gelmesin diye tercihen yapılan bir yöntem.

Bu resimlerin çoğu müstakil alanlarda kullanılan sistemler. Fotoğrafı çektiğiniz mahalleye fiber getirdiklerini varsayıyorum. Bunun nedeni de orada muhtemelen yeni bir bina yapıldı yapmışken hepsini yaptılar maliyet-karlılık tutturmak için.

• İlginç. Nasıl bir tesadüfse Gigafiber sadece Türk Telekom Fibernet olan adreslerde var benim mahallede. Hipernet olan yerlerde yok, benim oturduğum site gibi. Bana Türk Telekom altyapısını kullanıyorlar gibi geldi o yüzden. Ona rağmen TürkNet 1000 Mbps simetrik, ama Türk Telekom sadece 50 Mbps upload. Bu işte bir çakallık olabilir.

Umarım site konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar olur.

Evet mahalledeki çoğu ev müstakil ve çoğunlukla vdsl bağlantı var. Yeni yapılan apartmanlarda ve iş merkezlerinde fiber var. Bir kaç evde de bu direklere bağlı kutu ve kablo gördüm.

Peki hocam ben bu direkten kendi evime havai fiber çektirebilir miyim kazı işlemi olmadan. Bu kutu bir çok evi besleyebiliyor mu? Mesafe etkiler mi?

• Rhunatoir R kullanıcısına yanıt

Havai kararını tamamen Türk Telekom veriyor kendisine hangisi daha kolay olur ise öyle yapmayı tercih ederler.

İlla para alacağız diye kazı yapalım gibi bir durumları yok zaten, sizden aldıkları para da kârlarına değil o işin maliyetini komple alıyorlar. Bir kâr elde etme durumu yok.

Anladım, peki ben o zaman il müdürlüğüne gittiğimde evimin etrafındaki bu direkleri de dile getirerek başvuru yapayım. Belki fikirleri değişir bir nebze. Artık olmazsa da bütün başvuru kanallarından şansımı deneyeceğim. Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.