Tam benim benzer olmayan ve aşırı düşük hız ve 2023 yılından bu yana genel arızalı, düzeltilmeyen, 2 aydır da hiç internet alamadığımız konu için özel hat veya ücretine mukabil fiber hat çekme isteğimden bahsedecektim ki vazgeçtim. Şimdilik sadece birkaç sayfa tartışmaya denk gelmem beni hiçbir şekilde internet altyapım konusunda uğraşmamaya sevk etti. Yakında da kafama sıkar giderim bu dünyadan! En baştan bu yana yapay zeka ile analiz edecektim bütün konuşmaları ve sadece son birkaç sayfadan puanımı verdim. Kim torpille istediğini yaptırıyorsa Allah çoluğundan çocuğundan kan olarak çıkartsın, bütün ödediğimiz faturaların, otomatik talimatların ve benim gibi bütün ihtiyacı giderilmeyen kişilerin de yükü boynuna olsun bu sistemin, bu yöneticilerin, müdürlerin! |
Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (61. sayfa)

-
-
Merhaba, mustakil bir ev yaptirdim ve insallah nisan ayinda tasinmak istiyorum. En yakin fiber internet sorgulamalardan abktigim kadariyla 700 metre ilerimdeki bir sokakta. Kus bakisi degil yurume olarak 700 metredir. Buradan ortalama maliyet ne cikiyor bilginiz var midir? Yaltirmaya kalksam mi diye dusunuyorum ama maliyet gözümü korkutuyor. Diger turlu mecburen superbox kullanmak zorunda kalacagim gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam maliyet değişebiliyor havadan çekilecekse farklı kazı yapılarak çekilecekse farklı en doğru maliyet bilgisini size bağlı bulunduğunuz Telekom müdürlüğünün erişim planlama birimi verir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
dün (26 şubat) telekom müdürlüğünden arandım ve özel fiber çekebileceklerini söylediler. iki seçenek varmış
- ben direkt genel müdürlük ile muhatap olacağım ve onların verdiği ibana parayı yollayacağım 4-8ay sürermiş
- genel müdürlük ile aramızda bu konuştuğum telekom müdürlüğü olacak ve onlar baskı yapacakmış 3-4 ay sürermiş ama ödemeyi bu müdürlük üzerinden birkaç hat ve internet hattı alarak 12 ayda ödeyerek yapabilirmişim.
bilirkişi vs gelmedi ama 28-30bin lira arası tutar dendi. nihai kararı vermedik daha. sanırım onay verdikten sonra net fiyat belli olur. hiç böyle bir ödeme yöntemiyle karşılaştınız mı?
@XpressMusic34 hocam yorumunuzu merak ediyorum
-
Ödeme yönteminde sıkıntı yok size iki seçenek sunulmuş hangisi size uygunsa onu tercih edebilirsiniz
Hayırlı olsun siz ödemeyi yaptığınızda zaten üste para isteyemezler artık net bir şey söylerler onu yatırırsınız
-
Merhaba hocam öncelikle hayırlı olsun sizler için. Rica etsem başvuru detaylarını bizlerle paylaşır mısınız? Bir de bu maliyet havai fiber için mi kazı için mi çıkartıldı? Kaç metre kablo kullanıldı vs. Bu soruyu da cevaplarsanız çok sevinirim.
Ben de yaklaşık bir aydır türk telekomdan haber bekliyorum. Herkesde farklı oluyor maliyet ama bu zamanlarda maliyetler ortalama ne oluyor ona göre aksiyon alıcam duruma. Şimdiden teşekkür ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kazı için çıkartıldı ama herhangi bir bilirkişi gelip ölçüm vs yapmadı neye göre bu fiyatı verdiler ben de bilmiyorum. ben sadece planlamaya gidip durumu anlattım herhangi bir dilekçe de vermedim.
-
hocam ikinci seçeneğe daha yakınız ama hatları alırız fiberi çekmezler, ilgilenmezlerse diye de bi şüphe yok değil.
-
Anladım, peki sadece kurumsal müşteriye mzel fiber çekimi yapıyoruz tarzı birşey konuşuldumu?
yok hocam
-
Teşekkürler hocam cevaplarınız için. Bana sadece kurumsal müşteriye yapıyoruz demişlerdi. Her zamanki türk telekom işte kafasına göre iş yapıyor maalesef
bende upload lazım olduğundan eve metro ethernet yaptırmak istiyorum adamlar mail ile kurumsallara yapıyoruz dediler. anlamıyorum gerçekten. kardeşim ihtiyacım var parasını da veriyorum. kurumsal ne alaka. müdürlüğe gideceğim de teknik adamlar olmadan işim zor gibi
-
Hocam anlam vermek mümkün değil cidden. Tanıdık, torpil vs. olmadan bu tür işleri yaptırmak cidden imkansıza yakın. Bıktım artık bunlardan. Artık starlink mi gelir ne gelirse gelsin de kurtarsın bizi bu işbilmezlerden
Öyle bir ihtimal olamaz bir akit ortaya konuyor siz ödemeleri bir mal veya hizmet karşılığı yapıyorsunuz
Eğer mal veya hizmet yerine getirilmez ise hukuki haklarınız doğar
-
Bana merdiven altı iş gibi geldi. Hiç prosedür gibi gelmedi. Bir firmanın satış departmanının böyle bir opsiyon sunması beni şaşırttı şahsen. Üstünüze o kadar hat açıp sonra sıkıntı çıkabilir, hatta size olası bir hukuki süreçte zararı da olabilir. Boşuna başınıza iş alırsınız sonra. Hepsinden sonra cayma bedeli isterler, iptal ettirmezler, getirmeyecekleri fibere bir sürü hat parası ödersiniz, falan filan, bir sürü olasılık var. Ben olsam ikinciye bu kadar hoş bakmazdım.
Tam bizim milletin sunacağı bir opsiyon gibi. "Sen bir sürü hat aç, biz öyle kolaydan hallederiz kafanı yorma" demişler gibi size. E kafayı şimdi yormuyorsunuz ama ya sonra çok daha yorarsa? Riskli bence, yapmayın.
Onun yerine hat açıp taksit ödermiş gibi ödemek yerine, tam ücret kadar kredi çekip bankaya taksit taksit ödemek daha mantıklı olmaz mı? Hem adamlara peşin vermiş olursunuz, kafanız rahatlar.
Zaten direkt baştan size baskı yapıyorlar gibi. Muhtemelen araya kendilerini sokup prim almak istiyorlar. O yüzden birden fazla hat açmanızı istiyorlar. Halbuki size neden merkezden olan talebinize yardımcı olmak istemiyorlar, illa kendileri ile devam edersen daha kısa olur diyorlar? Bu bence iyi bir şey değil. Eğer cidden yardım etmek isteseler size böyle saçma sapan opsiyon sunmazlardı bence, veya "bizle daha kısa" demezlerdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 28 Şubat 2025; 17:49:13 >
-
Hocam öncelikle bu mevzulara çok uzak olduğunuz belli
Ben size madde madde izah edeyim.
1)Türk Telekom bir anonim şirkettir. Anonim şirketlerde,limited şirketlerde, şahıs şirketlerde belgesiz faturasız fişsiz hiçbir işlem olamaz. Doğal olarak yapılan her işin belgesi fişi faturası ilgiliye ibraz edilir.
2)Satış departmanının işi adı üzerinde SATIŞ YAPMAKTIR. Satışı sağlamak için her türlü kolaylığı sağlarlar. Perakende sektörünü bilen herkes bilir ama ben yine de söyleyeyim Superonline, Turkcell, Turk Telekom, Vodafone,Türksat vb. bunların (operatör işletmeci) tamamında bayi ve müdürlüklerinde satış hedefi vardır. Satış hedefleri tutturulduğunda prim mevzuları vardır. Ve şirketler satış departmanlarına daima ödeme opsiyonu seçenekleri verirler ki satışlar düşmesin daima en üstte kalsın. Bu opsiyonları nasıl kullanacakları satış departmanına bırakılır
3)Size yapılacak hat satışları nasıl bir hukuksal soruna yol açabilir? Hatları alırsınız özellikle de faturasız olarak talep edersiniz örneğin. Akabinde bağlantınız sağlandığında hepsini iptal edersiniz bu kadar basit bir mesele esasen.
4)Bankadan kredi çekmek gibi şahane bir fikir ortaya atmışsınız tabi bankalarda anlık faizlerin yüzde 4-6 arası değişken olduğu kısmı atlamışsınız.
5)Burada mevzu gel senin sırtından prim kazanalım mevzusu olsa, zaten iki seçenek sunulmaz denir ki bu seçenek var kabul ediyor musun etmiyor musun? İki seçeneğin sunulmuş orası oradakilerin iyi niyetini gösteriyor. Eğer kötü niyet olsa zaten peşin para almıyoruz, ibana almıyoruz bu seçenek üzerinden ilerleyeceğiz deyip iknaya çabalarlardı. He muhatabı buraya yazdığında biz iki seçenek olmalı bir dakika derdik mevzuya uyandırırdık bu farklı bir konu elbette.
6)Mevzu aslında iş hayatını bilenler için çok basit. Satış departmanı satışını yapar daha sonra ilgili başkaca departmanlara satış karşılığı akit verdiği işin yapılmasını ister. Burada müdürlük diyor ki satış benim üzerimden gerçekleşsin ben ilgili departmanıma bu işi hızlıca çözdürürüm ya da diğer seçenek süreç genel müdürlük kanalından ilerlesin ama onlar parayı peşin talep ediyor ben şu kadar taksit sunuyorum.
Yani gerçekten anonim bir şirketin sizden para alıp karşılığında bir mal ve hizmet sunacağına dair akit verip bunu yerine getirmediğinde oluşacak bir sürü hukuki süreci göze alacağını düşünüyorsanız ya çok fazla film dizi izlemişsinizdir ya da iş hayatını hiç bilmiyorsunuz demektir (genel söylüyorum kişisel algılanmasın lütfen)
Güncelleme:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152580227
Konu sahibi üstte yazdıklarımı konuyu açtığı zamanlar yazmış zaten. Kendisine de hat satışı yapılmış.
-
Hocam uzağım. Hatta o kadar uzak olduğumu kendim söyleyeyim. TürkNet Gigafiber gelsin diye bir yerlerimi yırtıyorum. SansürOnline'dan bıktığım için. Ama bunun konuyla alakası yok bence. Dediklerimi de yanlış kılmıyor.
Alıntı
metni:Bu opsiyonları nasıl kullanacakları satış departmanına bırakılır Sorunda burada. Şahsen bana akıl almaz geliyor böyle bir satış opsiyonu. Koskoca Türk Telekomun bir tane adam akıllı satış pazarlamacısı yok mu? Müşteriye birden fazla hat açtırmak yerine, taksitli bir ödeme planı sunamıyor mu? Her bir hat hukuki sözleşme demektir. İmza demektir. Yasal olarak bir ilişkiye girmek demektir. Gereksiz boş işler bunlar. Neden müşteri böyle bir yükümlülük alsın? Bu ülkede kimin üstünde onlarca telefon veya internet hattı var? Neden basit bir ödeme planı sunamıyorlar?
Onun yerine müşteriye taksitli ödeme planı sun. Bu kadar basit. Veya peşin al ve indirim yap. Burada bir mal ve hizmetin satışını birden fazla mal ve hizmetin alımına bağlıyorlar. Siz de bunu normal görüyorsunuz. Çünkü "ödeme opsiyonu olarak bu sunuldu" diye. Benim bildiğim bir mal ve hizmetin satışı, başka bir mal ve hizmetin satışına bağlı olamaz. Bu yasak. Hadi diyelim yasak olmasın. Gene gereksiz boş bir iş bu.
Alıntı
metni:Satışı sağlamak için her türlü kolaylığı sağlarlar. Satış hedefleri tutturulduğunda prim mevzuları vardır Burada sadece şirkete kolaylık var. Müşteriye değil. Ayrıca sadece prim kazanmak için bir durum söz konusu.
Alıntı
metni:Size yapılacak hat satışları nasıl bir hukuksal soruna yol açabilir? Burada önemli olan şey bu değil. Riski minimize etmek. Durduk yere başına iş almamak. Normal ödeme yapabilecekken neden böyle bir risk alasın ki? Bana merdiven altı iş gibi geliyor.
Ayrıca, ben araba almak istediğimde galeri bana "sen 4 tane araba için ruhsat al, biz sana 4 taksit yapalım, sadece bir aracı verelim" demez. Veya kırmızı renk iPhone 16 almak istediğim de, "sen 8 tane iPhone için alımda bulunmuş gözük, biz sana 8 taksit yapalım, ama sadece bir iPhone verelim" demez Apple.
Alıntı
metni:İki seçeneğin sunulmuş orası oradakilerin iyi niyetini gösteriyor. Eğer kötü niyet olsa zaten peşin para almıyoruz, ibana almıyoruz bu seçenek üzerinden ilerleyeceğiz deyip iknaya çabalarlardı. Burada haklısınız. Öyle düşünmedim. Ama gene de etik gelmedi bana. Çünkü ikinci opsiyon hariç 4-8 ay sürer, daha uzun sürer demişler. Ortada bir baskı var. Herkes olabildiğince işler kısa olsun ister tabii ki.
Alıntı
metni:Mevzu aslında iş hayatını bilenler için çok basit. Satış departmanı satışını yapar İş hayatını o zaman siz ve ben biliyoruz, ama bu arkadaşa "Birden fazla hat aç, öyle öde, öyle devam edelim" diyen Türk Telekom çalışanı kim ise bilmiyor. Bu çok saçma bir opsiyon. Ben bunu savunmazdım şahsen.
Olası bir hukuki durumda Türk Telekom "biz öyle bir söz vermedik, bu arkadaş sadece bir sürü internet hattı ve telefon istedi, biz de ona verdik, ne fiberi, yok öyle bir şey" diye işin içinden de çıkabilir. Veya hakim "bu nasıl satış prosedürü? siz niye müşteriden böyle bir şey istediniz, bu yasal değil" gibi cevap de verebilir.
Kısaca boşuna kafa yorucu işler. İlla taksitli ödemesini istiyorlarsa, basit bir ödeme planı sunsunlar. Birden fazala hat açmak nedir...
Edit: Link ettiğiniz yorumda sadece bir hat bahsediliyor. Birden fazla hat değil. Dediklerim de tam bundan ibaret zaten.
Edit 2:
Alıntı
metni:(3) Ticari veya mesleki amaçlarla hareket edenler; aksine bir teamül, ticari örf veya adet ya da haklı bir sebep yoksa; bir mal veya hizmetin satışını o mal veya hizmetin, kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı, ebat gibi koşullara ya da başka bir mal veya hizmetin satın alınması şartına bağlayamaz. Kısaca "Biz sana fiber getireceğiz ama sen bizden birden fazla hat alacaksın". Bu yasak olmaz mı? Sizin link attığınız konu sahibi gibi ödemeyi sadece bir hat üzerinden yapsalar mantıklı. Ama atıyorum birden fazla telefon hattı üzerinden mantıksız bence. Üstünüze bir sürü numara olduğunu düşünün. Niye? Evime özel fiber getirmek için :D Bence bunu yapan satış temsilcisi hatalı. Kendi şahsi fikrim. Yukarıda da yasayı yazdım zaten.
Son olarak bu kısmı şimdi gördüm.
Alıntı
metni:Yani gerçekten anonim bir şirketin sizden para alıp karşılığında bir mal ve hizmet sunacağına dair akit verip bunu yerine getirmediğinde oluşacak bir sürü hukuki süreci göze alacağını düşünüyorsanız ya çok fazla film dizi izlemişsinizdir ya da iş hayatını hiç bilmiyorsunuz demektir Yok hocam alınmam. Ama burası Türkiye, işini hakkıyla ve dürüst yapan çok az kişi kaldı artık. Ben böyle bir şey olsa şaşırmam şahsen. O yüzden her şeyi prosedüre göre yapmak, merdiven altı şeyler yapmamak, kendinizi güvence altına almak en mantıklısı. Sonra daha fazla sorunla uğraşmamak için. Eminim buna siz de hak verirsiniz. Yani evet, inanıyorum.
Sonuçta parasını verdiğimiz SansürOnline'da 19:00-01:00 arası yavaşlatma ve dalgalı ping var. Niye? Prime time diye. Bu şimdi benim bana internet sağlanacağına dair akit verilen ama düzgün hizmet alamadığım bir durum değil mi? Maalesef öyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 28 Şubat 2025; 19:4:3 >
-
Haklı. Ortada gerçek bir satış yok, tamamen merdiven altı faturalandırma dönüyor. Satış departmanı kafasına göre fiyat çekmiş. Türk Telekom kurumsallıktan uzak hala daha 70'li dayıların devlet kafasıyla yönetilen bir şirket. Şu durum BTK'ya bildirilirse hiç iyi şeyler olmaz. Öde geç hop fiber gelsin yapmamak lazım. 3 5 lira değil konuşulan sayı.
Buradan anlıyoruz ki fiber hat, her vatandaşın hakkı ve ISS’ler bunu sağlamak zorunda. Fiber altyapı getirmek, ekstra satılan bir hizmet değil bu sebeple böyle bir faturalandırmayua girişmişler. Ama iş öyle bir noktaya geldi ki artık suyu çıktı. 60-77 arası doğan neslin dünyadan el etek çekmesinin vakti geldi geçiyor. Hiçbir şeyden anlamayan, internetin eğlence ürünü olduğunu sanan bir nesil.
Bende ücretli getirsinler diye kayıt açtırdım ama max 500 lira veririm. Kablo evimin önünde.
-
Hocam zaten temel soruna değinmedim bile. Normalde bu multi-milyar TL değerlerindeki şirketlerin yapması gereken bir şey için vatandaş binlerce TL vermesi gerekiyor. Bu onların yapması gereken bir şey, vatandaşın 1 TL bile vermesi gerekmiyor. İsteseler 1 yıl içinde ülkeyi komple simetrik 1 Gbps Fiber ile donatabilirler. Asıl temel problem de bu zaten, tartışılması gereken şey de bu.
Ama kimi kime şikayet ediyorsun bu ülkede...
Bir boşluk bulup, fırsat bulup, onu da finansal bir getiriye çevirmişler. Klasik bizim milletin yapacağı iş. Normalde kendileri yapması gereken işi sanki insiyatifi ve iyi niyeti ile yapıyormuş gibi üstüne ücret kesiyorlar. Neden bu ücreti belediye'den almıyorlar da direkt müşteriden alıyorlar? B2B ne zaman B2C oldu? Böyle şey mi olur...
Hadi tamam ücret kesiyorsun, burası Türkiye, ama neden kestiğin ücreti doğru düzgün bir ödeme şekli ile, kitabına ve prosedürüne göre almıyorsun? Birden fazla hat açtırmak nedir... Şu ülkede işini hakkıyla yapan bir kişi mi kalmadı ya...
Ya düşünsenize Amerika'da Midwest'te hiçliğin ortasında oturan adam AT&T veya Google'a Fiber getirsin diye 30 bin Dolar ücret ödüyor. Bir de üstüne "Sen bizden bir sürü hat alacaksın ödeme yöntemi olarak" diyorlar. Dünyanın en kapitalist ülkesinde bile duyulmaz böyle bir şey. "Ben sizin müşteriniz olmak istiyorum" dersin, onlar da "Peki efendim, sizin için yapabileceklerimize bakacağız, umarım yakın zamanda size hizmet sunmaya başlayacağız" derler, konu kapanır. $1 ödemezsin. Adamlar gelir, şehirden izni alır, kazıyı yapar, DOCSİS veya ONT'yi takar, konu kapanır.
Neyse, yapacak bir şey yok. Burada işleyiş bu. Bizde maalesef zorla bu yoldan ilerliyoruz. Tanıdık yoksa, torpil yoksa, anca böyle rüşvet ile oluyor bu ülkede. Sonuçta makam araçları, Göcekteki motoryat, yurt dışında çocuk okutmak, pudra şekeri, vb bunlar ucuz şeyler değil.
-
Altyapı yatırım konusunda kesinlikle haklısın. Adamlar muhtemelen hattan alacağı kira ücretine göre planlama yapıp ona göre ilerliyor. Vatandaşın fiber alması umurlarında değil. Ne koparırsam kardır hesabı.
Buna ek olarak birde altyapı bakanının komedi fıkra söylemleri işi başka boyuta taşıyor. Adam yürüyen karadeniz fıkrası. Kendi alanın değilse bile bari yardımcın bilsin. O da bilmiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X