Şimdi Ara

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.171
Cevap
21
Favori
66.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vay be ne kadar çok hat çekilmiş benden sonrasına. Evet parasıyla almış olsakta konu birçok insana rehber olmuş. Belki benim gibi hala yıllarca bekleyecek sokaklara girmişler. Mutlu oldum açıkcası bu kadar artmasına.

• Pendik Müdürlüğünden, Fiber ile beslenen T11 kabinin bulunduğu apartman için bugün teklif istedim. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.
  • kadir1003 kullanıcısına yanıt

Abi bana fiyat verdiler ödedim iptal ettiler. Kurumsal talebi açtım hala dönmediler  sorduğumda cevap yok ilgiliden her hafta oradayım  

• Patron12 P kullanıcısına yanıt
    Bende hem evim hem ofisim için gittim ikisinde de T11 var hiç olumlu yanıt alamadım, bugün görüştüğüm kişi epey bilgi verdi ancak merkezden gelen iş planıyla hareket edildiğini söyledi bunun dışına çıkamıyoruz dedi. Bende bi teklif alayım diye başvurdum ama olumlu bir şey beklemiyorum.

Bizim bölge çok geniş ve sıkıntılı ondan adamlara da kızamıyorum. Güzelyalı'da arkadaşın evine OBK çekileli 6 ay oldu ne kutu var ne ana hat  Proje onaylı ama ne zaman yaparsınız denince 2025 6.aya kadar inşallah diyorlar  

Altyapı planlamada ki Ahmet abidir. Yardımcı olur iyi insandır. Kendinizi 2025 BF içine ekletebilirseniz iyi yoksa bizim işler 2026 yılına uzanacak.

Şifa Mh. den Çekmeköy’e kadar Pendik bakıyormuş 400.000’e yakın abone var dedi, benimde umudum binada fiber kablo var zaten belki kolay olur diye yardımcı olurlar

Biraz yanlış bilgi vermiş esasen hocam ben düzelteyim. Sancaktepe ile Çekmeköy ün çok küçük bir kısmına Pendik bakıyor bildiğim kadarıyla Sultanbeyli ye Pendik bakıyor. Çekmeköy, Sancaktepe, Ümraniye, Şile nin büyük bir kısmına Ümraniye Telekom müdürlüğü bakıyor. Aslında abone sayısı olarak Ümraniye Telekom müdürlüğü daha yoğundur bence (tahmini konusuyorum tabi keske gercek rakamları bilseydik)

Sancaktepe,Çekmeköy : Çok küçük kısım Pendik Telekom Müdürlüğü

Ümraniye, Sancaktepe, Çekmeköy, Şile : Çok büyük bir kısmı Ümraniye Telekom Müdürlüğü (Şile de de Telekom binası var ama orada teknik ekip var veya yok güncel bilgiye sahip değilim)

Sultanbeyli: Pendik Telekom Müdürlüğü

Üsküdar Beykoz : Üsküdar Telekom Müdürlüğü

Pendik Tuzla: Pendik Telekom Müdürlüğü

Adalar, Ataşehir, Maltepe, Kartal, Kadıköy bunları bilmiyorum maalesef

Anadolu yakasında 14 ilce var toplam.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Ataşehir ve Kartal'a Ataşehir Telekom müdürlüğü bakıyor olması lazım idi bildiğim kadarı işe.

Maalesef bilgim yok hocam

• benim de proje özel gibi bir şey olmuştu. tek farkı bedava yaptırmam oldu. @XpressMusic34 hocam sağolsun çok ilgilendi ve yardımcı oldu. yeraltından çekildi benim hat. çevremde(2-3 km) gördüğüm kadarı ile telekom izmir genelinde yeraltı fiber çekimini bıraktı. aynı türknetin yaptığı gibi hızlı hızlı adsl gibi çekiyor fiberi. şu an izmir karabağlar çevresinde türknette kablo çekimini hızlandırdı. Özellikle gördüğüm traji komik olay ise koca apartmanlara kablo çekmekten erinen türknet üflesen yıkılacak gecekondulara kablo bırakmış. Çok enteresan geldi bana. internetten haberi olmayan içinde kimse oturmayan yıkılacak virane evlerin kapısında türknet kablosu görünce şaşırıyorum...

• Selam arkadaşlar. Yeni taşındığım evime CAT6 kablo geliyor. Bina bodrumuna indiğimde fiber kabloları ve kutuyu görmüştüm ama zamanında detaylı bakamamakla birlikte FTTB mevcut diyebiliriz galiba. FTTH için özel proje yaptırmak istesem sizce tahmini tutar ne kadar olur? Online hizmetlerden talep oluşturdum, yoğun çalıştığım için müdürlük gibi yerlere gitme imkanım pek olmayabilir, önerileriniz var mı arkadaşlar?
  • yavuzdeger Y kullanıcısına yanıt

Estağfurullah hocam bir katkımız oldu ise ne mutlu. Dualarınızı beklerim

• Cobbler kullanıcısına yanıt

Selamlar

Buradan bakabilir misiniz binanızda hangi altyapı türü mevcut?

https://gigaspeed.com.tr/altyapi-sorgulama

Selamlar hocam,

Baktığımda fiber bulamamakla beraber VDSL mevcut ve santrale mesafem 5 metre olarak görünüyor.

https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet

Buradan adresinizi yazıp ftth talep ettiğinizi yazar mısınız? Gelecek yanıta göre daha detaylı konusuruz

Merhaba hocam, buradan da talebimi iletmiştim. Bugün bana yüzyüze kanallardan destek alabileceğimi ilettiler maalesef :(

Tekrar iletin hocam bilgi talep ettiğinizi belirtin olumlu olumsuz dönüyorlar. Adresi yazıp ftth talep ettiğinizi belirtin sadece

Yanlış bilgi mümkün mü bu sitede? Müstakil evlerin bulunduğu bir bölgede sokağımda seçtiğim numaralardan birisinde 1gig fiber altyapı görünüyor, hemen yanındaki evlerde 30mb vdsl çıkıyor sadece. Özel altyapı çekilmiş olabilir mi? Santral mesafesi - görünüyor.

edit: 2-3 yandaki evde 100mb fiber görünüyor. türk telekom sitesinden tam o adresi sorguladığımda türk telekom fiber çıkıyor, türknet sorgulamasında 100mbit fiber desteklediği yazıyor. fiber altyapı varsa 1000mbit desteği olmuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronotide -- 20 Kasım 2024; 0:7:30 >
  • Chronotide kullanıcısına yanıt

Altyapı sorgulama sitelerinin hemen hepsinde hatalar mevcut olabilir elbette, kesin sonuç için abonelik başvurusu yapmak gerekir ya da ilgili adresteki altyapı durumunu net bilmek gerekir. Ya da ilgili işletmeciye kayıt açıp güncel durumu sormak gerekir.

Bahsettiğiniz farklı farklı sonuçların sebebini ben size izah edeyim

Ftth: Daireye kadar fiber altyapı olan yerlerde bin megabite kadar bağlantı hızı alabilirsiniz.

fttb: Binaya kadar fiber olan yerlerde en fazla yüz megabit olmak üzere bağlantı hızı alabilirsiniz.

fttc: Sahaya kadar fiber olan yerlerde saha dolabına mesafeye bağlı olarak değişken hızlar alabilirsiniz.

Bahsettiğiniz bin megabit çıkan evde ftth oldugu için o sekilde görmektesiniz.

Bugün özel proje için dönüş yapıldı, yeni yılda zam geleceği ve projelendirme önümüzdeki yıla kalacağı için teklif vermediler
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.