Şimdi Ara

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.171
Cevap
21
Favori
66.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Maalesef ücretler noktasında bir bilgim yok hocam

• Arkadaşlar son aylardaki tüm maceralarınızı okudum. Konuya ben de giriş yapıyorum. Evden çalışan bir yazılım mühendisi olarak kırsal mahallemizde daima vdsl üzerinden sunulan en yüksek internet hızını kullandım. VDSL ilk geldiğinde rahatlıkla 75 mbit kullanıyordum. Abone sayısı arttıkça sorunlar yaşamaya başladım ve hızımı düşürmek zorunda kaldım. Son yıl içerisinde inanılmaz kopma sorunları başladı ve telekom ekipleri geldiklerinde mahallede bazı evlere havadan fiber bağlandığını ve muhtemelen bizimkilerin de fibere dönüşeceğini söyledi. Durumu samimi olduğum için muhtarla paylaştım ve birkaç müdürle görüştürdüm.

Saha dolabına uzaklık yaklaşık 180 metre. Özel proje teklifi almalı mıyım? Kesintiler görüntülü görüşmeler ve dosya transferleri sırasında inanılmaz can sıkıyor.

Şimdilik kopmaların önüne Keenetic modem üzerinden SNR değeri arttırarak geçmeye çalışıyorum.

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]

• erdeme61 E kullanıcısına yanıt

Merhaba;

Bağlı olduğunuz genel müdürlüğe gidip hanenizin dönüşüm kapsamında olup olmadığınızı sorgulayabilirsiniz. Eğer dönüşümde ise ön başvuru yapıp beklemeniz gerekecek. Ama dönüşüm kapsamına alınmamışsanız özel proje başvurusu yapabilirsiniz. Her müdürlük özel projeye sıcak bakmıyor bunu belirtmem gerek ama biraz durumları bildiğinizi anlarlarsa çok sorun olmuyor Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] 

Örnek vermek gerekir ise bir arkadaşa vergi levhan varsa yapalım demişlerdi. Bölgeden bölgeye farklılıklar standart yok

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Şimdi yapmam gereken son işlemler var. Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] 

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Sonunda bir güncelleme alabildim. Önerdiğiniz linkten form doldurarak başvurdum ve maille geri dönüş yaptılar hocam. Cevap şöyle:

quote:

Tarafımıza iletmiş olduğunuz konu hakkında kontroller sağlandığında,müdürlükten alınan bilgiye istinaden İlgili lokasyon için hazırlanan projenin belediye kazı onayları yeni verildiğinden 31.10.2024 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır.

Bu ay sonuna kadar tamamlanması planlanan kazı işlemleri büyük ihtimalle. Kazıdan sonra daha bir sürü işlem olacak herhalde ama bu güncellemeyi almak bile güzel. Gelişme oldukça buradan haber ederim yine.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • erdeme61 E kullanıcısına yanıt

Görselden ve kullanıcı adınızdan çıkardığım kadarıyla Trabzon dasınız

Hangisine bağlı olduğunuzu bilmediğim için hepsini paylaşıyorum. Bağlı olduğunuz müdürlükteki planlamaya bakan ekip ile görüşmelisiniz.

TT OFİS TRABZON - AKÇAABAT

ORTA MAH. İNÖNÜ CAD.

No: 64 

TT OFİS TRABZON - KANUNİ

ÇARŞI MAH. KAHRAMANMARAŞ CADDESİ TÜRK TELEKOM

No: 44 

TT OFİS YENİMAHALLE

İNÖNÜ MAH. MİMOZA SOKAK TÜRK TELEKOM IL MÜDÜRLÜĞÜ

No: 2 

• cuberen C kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar. Gelişmeyi aktardığınız için teşekkür ediyorum. Süreci de fotoğraflayıp foruma eklerseniz çok güzel olur.

• Konu şaka gibi gerçekten, bu kadar iletişim vergisiyle almayı hakettiğimiz hizmet için kendi çabamızla hat çektirme gayreti... Muazzam.

• nerazzuri kullanıcısına yanıt

Kimse kusura bakmasın. Devletimizin kimseye/kuruma yaptırım uygulayacak, hizaya getirecek ne gücü var, ne politikası var. Arkamızda kimse yokken tabii ki biz koşturacağız kendi işlerimiz için. Hiç bir işte ne standart var ne düzen var. Derme çatma bir ülkeyiz. Size 3-5 sene süre. Bütün bakır hatlar fiber ile yenilenecek diyebilse kim karşı çıkabilir. Senelerdir 5G altyapısı, bazları hazır diyorlar. Ortada ne 5 var ne G'si. En erken 2026'da. Yine geç kaldık. Starlink desen ülkemizde yine kullanılamayan bir velinimet. Vergi dediğin şeyi bu ülkede maaşlı çalışan veriyor sadece. Onlarda kaçıramadıkları için. Binlerce bina yapılıyor. Daire fiyatları almış başını gidiyor. Çıkar bir yasa, m2 başına bilmem kaç watt güneş paneli zorunluluğu. Araç muayeneleri için sadece TÜV yetkili, peki egzoz muayeneleri neden dışarıda yapılabiliyor. Ortalık kara dumanlı arabalarla dolu. Neyse burası ne bu konunun yeri, ne de sözüm sana hocam :) Dolmuşum biraz galiba. Sana kesinlikle katılıyorum ancak ülkemizin de gerçekleri var maalesef.

• @XpressMusic34

Evet daha önce söz verdiğim gibi süreçle ilgili yaşadıklarımı yazma zamanı geldi. Özet geçmek gerekirse ben de fiber altyapı olmayan, yakınlara gelse bile benim sokağıma gelmeyen bir bölgede yaşıyordum. Yıllardır bakır altyapı ile VDSL kullanıyordum. Bakır altyapının sorunlarından dolayı huzurum son derece kaçtığından araştırmaya koyuldum ve bu konuya denk geldim. Özetle bu konu ve yazarları sayesinde bilgilendim ve özel proje ile fiber altyapı ve internete bugün itibariyle kavuştum. Süreçte yaşadıklarımı günlük gibi not tuttum. Benim durumumda olup çare arayanlara belki bilgi olabilir maksadıyla aşağıda anlatacağım:

Not: Bazı yerlerde biraz fazla gereksiz detay var, yaşadıklarımı tam olarak anlatmak istediğim için çıkarmadım. Fakat o olayların sürece etkisi yok.

Not 2: Türk Telekom CEO'su hariç yazıdaki kişi isimlerini değiştirdim. Yazıdaki isimler gerçek isimler değil, sonra uğraşmayalım :)

- 27.07.2024

• 17:36 - Linkedin üzerinden Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’a kendimi tanıtan ve lafı çok uzatmadan kısaca özel proje ile fiber talep ettiğimi söyleyen bir mesaj yazdım. Gerekirse masrafları kendimin karşılayacağını belirttim. Adresimi ve telefon numaramı bıraktım.

• 20:10 - Ümit Bey cevap yazdı: Konuyu incelemesi için müşteri deneyimi ekibimizle paylaşıyorum. Arkadaşlarımız sizinle iletişime geçeceklerdir.

• 20:29 - 19 dakika sonra Türk Telekom’dan aradılar. Linkedin kanalı üzerinden fiber talep ettiğimi ve adresimi teyit etmek için tekrar adresi soracağını söyledi. Beraber adresi teyit ettik. Sanırım beni aramadan önce telefon numaramdan sorgulamış ve bulamamış, mevcutta internetimin olup olmadığını sordu. Ben de mevcutta TürkNet’den VDSL hizmeti aldığımı söyledim. Sonra kontrol ettiğinde altyapıdan aldığım VDSL hızını gördü. Aslında gayet hızlı bir VDSL hızınız varmış diye karşılık verdi :) Ben yine de özel proje ile fiber talep ettiğimi, VDSL’in stabilite problemlerinden ve abone sayısı arttıkça hızımın düşmesinden dolayı fiber istediğimi belirttim. Sorun değil dedi. Bölgemdeki müdürlükle iletişime geçeceğini ve bir gelişme olursa beni haberdar edeceğini söyledi.

- 30.07.2024

• 17:35 - Tekrar Türk Telekom’dan aynı kişi aradı. Konuyu halen takip ettiğini, henüz tarafına müdürlükten bir geri dönüş olmadığını, bir gelişme olur olmaz bana haber vereceğini söyledi. Yani aslında sadece bak seni unutmadık, konu takibimizde demek için aramış. Hala beklemedeyiz.

- 01.08.2024

• 15:28 - Türk Telekom'dan aynı kişi aradı, masraf hesabı yapmışlar KDV hariç 35538 TL. Bu teklifin kısa süre geçerli olduğunu söyledi sürekli değişen fiyatlardan dolayı. Kabul edeceğimi söyledim. Şaşırdı karşıdaki kişi. Kabul etmeceğimi düşünüyordu galiba :) Süreç nasıl ilerliyor ödemeyi nereye yapacağım diye sordum. Müdürlüğe sorup öğrenip bana geri dönüş yapacağını söyledi. 

- 03.08.2024

• 14:58 - Türk Telekom aradı. Müdürlükten geri dönüş beklediklerini ve ödemenin nereye yapılacağını öğrendiklerinde bana haber vereceklerini söylediler.

- 05.08.2024

• 13:40 - Türk Telekom aradı. Müdürlükten sormuşlar altyapı çekildikten sonra fiber hizmetini Türk Telekom’dan mı yoksa başka sağlayıcıdan mı alacağım diye. Başka sağlayıcıdan alacaksam kendi sağlayıcıma başvurmam gerekiyormuş. Ben Türk Telekom’dan hizmet alacağım diyince tekrar müdürlükle iletişime geçip bana geri dönüş yapacaklarını söylediler.

• 15:04 - Türk Telekom aradı. Müdürlükte görüşmüşler. Telekom’dan hizmet almayı planladığım için beni müdürlük binasına davet ettiler. İşlemler oradan ilerleyecekmiş.

- 06.08.2024

• Türk Telekom bölge müdürlüğüne gittim. Ayşe Hanım’a yönlendirdiler. Ayşe Hanım’a gidip durumu anlattım, ismimi söyleyince hemen hatırladı. Birkaç telefon görüşmesi yaptıktan sonra beni tekrar arayacaklarını ve o zaman gelmem gerektiğini söyledi. Ben teklif yapılmışken bu geldiğimde ödemeyi yaparız işlemleri başlatırız sanıyordum ama olmadı. Protokol hazırlanması gerekiyormuş.

- 07.08.2024

• 10:09 - Bölge müdürlüğünden Ayşe Hanım aradı. Protokolün hazır olduğunu, tekrar müdürlüğe gelmemi ve işlemleri başlatabileceğimizi söyledi.

• 14:30 - Bölge müdürlüğüne tekrar gittim. Ayşe Hanım protokolün çıktısını aldı. Kimlik fotokopimi aldı. Orada Türk Telekom’a ait bir IBAN numarası gösterdi ve ödemeyi (vergiler dahil 46590 TL) FAST ile yaptım. Dekontunu ona attım. Protokolü de imzaladıktan sonra işlemler tamamlandı ve süreç başladı.

- 11.10.2024

• 2 aydan fazla süre sonra Türk Telekom’dan 2 kişi evin olduğu bölgeye geldi. Ellerinde bi alet ile yeraltından kablo geçip geçmediğini kontrol edip kazılacak yeri ve güzergahı spreyle işaretlediler. Kazı ne zaman yapılacak diye sordum, bugün yetişmez ama yarın olabilir dediler.

- 12.10.2024

• Sabah 9 civarı ekipler sokağa giriş yaptı. Kazı işlemine başladılar. Daha önce düşündüğümün aksine bir rotadan kazmaya başladılar. Daha yakın bir yerde menhol varmış, oradan benim sokağıma ve sokaktan da benim evin önüne kadar kazı yaptılar. Sokağın girişine menhol koydular. Kablo geçmesi için geniş bir boru koyup kazılan yeri kapattılar. Birkaç saat sonra da beton aracı gelip kapatılan yerin üstüne idareten beton attı. Asfalt için daha sonra gelinecekmiş. Dün gelip yeraltından kablo geçiyor mu geçmiyor mu diye kontrol edip işaretleme yapmalarına rağmen elektrik kablosu kopardılar yeraltından geçen :) Fotoğraf olarak ekledim biraz geniş kazıp sonrasında üstüne duba koydukları yer kabloyu kopardıkları yer, tamir edebilmek için orayı geniş kazdılar.

- 14.10.2024

• Saati net hatırlamıyorum ama öğlen civarı sokaktan bir gürültü duydum ve kontrol ettim. Sokağa koyduları menholün kapağını açmışlar ve turuncu fiber kablosunu çekmeye başlamışlar. Hemen 10 dk içinde bu işlem bitti ve menholün kapağını kapatıp gittiler. Evimin önündeki kablo kanalında turuncu fiber kablo öyle başıboş vaziyette duruyordu :)

• Yaklaşık 1 saat sonra evin önüne bir araba durdu. Taşeron fiber firmasıymış. Az önce fiber kabloyu çekenler de bunlarmış. Sanırım benim turuncu kablo biraz uzaktan gelmiş, gelen arkadaş anlatmaya çalıştı ama tam anlayamadım türkçesi bozuktu. Evin girişine turuncu kabloyu koruyacak şekilde demir kanal koydular. Kapının üst kısmından geçecek şekilde kabloyu montelediler ve fiber kutunun tahmini geleceği yerde kabloyu bıraktılar.

- 21.10.2024

• Saat öğlen 1 civarı, bir iş için dışarı çıkmıştım ki şans eseri menholün başında birilerinin olduğunu gördüm. Turuncu kabloyu diğer menholden gelen turuncu kabloya bağlıyorlardı. 10-15 dakika sonra benim evin girişine geçip kutuyu montelemeye başladılar. Evin dış cephesi mantolama olduğu için kutuyu montelerken baya zorlandılar. Gelen ekibe yardımcı olmaya çalıştım. Mantolamadan dolayı getirdikleri vida ve dübel yeteri kadar uzun değildi, evde daha uzun vida ve dübel vardı onları verdim. Biraz uğraşın sonucunda kutuyu montelediler. Turuncu kabloyu kısaltıp soydular ve kutu içine bağlantısını yaptılar. O sırada sohbet muhabbet derken obk kablo aldığımdan bahsettim. Gelen ekip kablo hazırsa direkt kutuya bağlantı yapabileceğini söyledi. Onlar turuncu kabloyu bağlarken ben o sırada eve çıkıp obk kabloyu kablo kanalından geçirdim ve aşağı saldım. Obk kabloyu da kutuya monte ettiler. Ekip giderken onlara sordum, altyapı ne zaman aktive olur diye 1-2 gün içinde olur dediler.

- 23.10.2024

• Bugün gündüz yoğun olduğum için kontrol edemedim fakat saat 21 suları kontrol ettiğimde altyapı sorgulamada fiber gözüküyordu. Hemen online başvuru yaptım 1000 mbps’lik paket için.

- 24.10.2024

• Sabah kontrol ettim başvurum işleme alınmış gözüküyor ve randevu tarihi 30.10.2024 günü 8:30 - 13:30 için verilmiş gözüküyordu.

• Sonra bir telefon geldi, robot konuşuyordu ve randevu tarihini 30'u olarak tekrarladı, teyit için 1'e bastım. Fakat sonrasında sms geldi ve başvuru takip'den baktığımda randevu 24.10.2024 saat 8:30 - 13:30 için gözüküyordu. Bugün gelecekler diye sevindim, fakat saat 13:27'de tekrar bir sms geldi ve randevunun 25.10.2024 saat 8:30 - 13:30'a alındığı yazıyordu.

- 25.10.2024

• Randevu saati 8:30 - 13:30 gözükmesine rağmen saat geçti ve gelen olmadı. Fakat saat 13:35'de saha ekibinden biri aradı ve 10 dk sonra kurulum için geldiğini söyledi. Geldi ve kurulum yapıldı. Ben önceden obk kabloyu çektiğim için sadece sonlandırma ve ONT bağlantısı yapıldı, 10-15 dk civarı sürdü.

Yazdıklarımı toparlayacak olursam:

- Özel projeyle fibere sahip olmak istediğime karar verip Ümit Bey'e ilk mesajı atmamdan fiber internet bağlantısına kadar tam 90 gün geçmiş.

- Bu 90 günün çok büyük çoğunluğu dekontu verdikten sonra kazının başlamasını beklemek oldu. Onun dışında aslında diğer her şey oldukça hızlı ilerledi.

- Adım hesabı saydım ama yaklaşık 85-90 metre yer kazıldı ve fiber çekildi.

- Bu 85-90 metre için KDV ve diğer vergiler dahil 46590 TL ödedim (Vergiler hariç 35538 TL).

Fiyatı ucuz veya pahalı yorum yapmayacağım, çok şükür benim maddi durumum vardı ve kabul ettim bu süreçten geçerek fiber internete sahip oldum. Tabii sadece parayı ödemek değil bu işin öncesinde bu konu olmasa bu kadar bilgilenemez ve buna cesaret edemezdim. O yüzden bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Merhaba. Hayırlı olsun, detaylı mesajınız için çok teşekkür ediyorum. Fotoğraflar da harika. Huzurla kullanın inşallah

Hayırlı olsun. Çok güzel bir çalışma olmuş. Güle güle kullanın Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] 

Öncelikle hayırlı olsun ve keyifli kullanımlar dilerim.

Bana planlamada ki arkadaş dedi ki abi bu işler sahada çok basit ama kağıt kürek işi bizi yıpratıyor. Yani iş kolay ama bürokrasi sıkıntı. Bütün evrak işleri hazır olsun kazı işleri, kablo döşemesi, ekleri, ıvırı zıvırı en fazla 2 bilemedin 3 gün.

Fiyat konusunda bende sizinle aynı fikirdeyim. Ömrün fiber beklemekle geçeceğine durumun varsa yapıştır. Hayat kısa. Bazıları kızacak belki ama ülkemizde durum tam olarak bu.

Bende 2023 senesinde 21k fiyatla anlaştım ancak sonra işler değişti ve ücret ödemedim.

Kabloların düzenlendiği ve sistemin ONT+Keenetic şeklinde kurulduğu bir resim de görmek isterim :) DSL kablosunu da ateşe verin.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam.

Şu şekilde düzenlemeye çalıştım, biraz karmaşık duruyor ama en azından ayak altında değil ve optik kablo dışında aşağı sarkan fazlalık kablo yok :) Gerçi bu görüntü bana hoş bile geliyor ama malum ev halkı ve gelen misafirlerin gözüne çarpıyor o yüzden belki bir dolap ile bu karmaşıklık saklanabilir ama ona uzun vadede bakılır şu anda acelem yok.

Önceki mesajlardan hatırladığım kadarıyla siz de ont + keenetic titan kullanıyordunuz, wifi performansı nasıl? Bende hopper dsl var, kabloda sorunsuz 930 down görebiliyorum fakat wifi 5ghz’de stabil değil, bazen 400 bazen 800 görüyor, ortalama 500 görüyor diyebilirim. Şikayetçi değilim tabi önceden 75 down görüyorken şimdi 500 down görmek bile müthiş fakat telekom’un bana getirdiği ZTE ZXHN H3600P modem stabil şekilde wifi 5ghz’de 750 down görebiliyordu. İnsan şaşırıyor keenetic modem böyle yapınca :) Yine de yazılımından dolayı keenetic kullanmayı düşünüyorum.

DSL kablosunu da henüz ateşe vermedim :) TürkNet’de senelik sabit fiyattan faydalanmak için ödemeyi yapmıştım o yüzden bir süre daha kullanacağım hem de keenetic modem sağolsun aynı anda hem ethernet hem dsl bağlanabiliyor, bir bakıma yedek internet gibi arkada bakır internet bekliyor :) Fiberle bu aralar çok uğraştığım için ont’yi sökünce falan ev halkını internetsiz bırakmamak da güzel :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuberen -- 28 Ekim 2024; 15:4:44 >

Fiber kabloya bir destek ayarlayin, soketi aşağı çektiriyor. Soketten çıkabilir. Daha önce bu sorunu yaşayan çok oldu. Evet Titan kullaniyorum. Ancak bu aralar dediğiniz şekilde wifi hızlarında bir tutarsizlik var. Son guncellemelerden kaynakli olabilir. Herkes bu konudan şikayetçi olmaya başladı. Saglayici routerlari sabit bir performans verirken keeneticler kafasına göre takiliyor. Mesela benim buddy6 guncellemelerden sonra 160mhz olarak calismiyor. Onumuzdeki guncelleme ile duzeltilecek. Keenetic in durumdan haberi var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Konudaki dolabın aynından kalmamış galiba bulamadım ama fikir olması açısından çok iyi oldu bunu attığınız hocam çok teşekkürler. Wifi dolabı diye araştırıp kendime göre bir şeyler bulurum muhtemelen kafama yattı böyle bir dolap fikri

Edit: Ziglat 465 diye aratınca direkt bulabildim hala satışı varmış çeşitli sitelerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuberen -- 28 Ekim 2024; 16:28:59 >

Ben ilgili konuda da bahsettim çok memnunum hocam. Siz de alırsanız ilgili konuya mesajınızı beklerim

• İlçemde fiber yok vdsl var sadece yinede kendime özel çektirebilir miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wjéasz kullanıcısına yanıt

Başvurursunuz eğer uygun ise size teklif sunarlar

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.