Turknet TT altyapısında max 100mbps abonelik veriyor. Firma tercihi. Altyapısı olmayan evlere artık fiber altyapı kuruluyor müstakil bile olsa. |
Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (55. sayfa)
-
-
Canım Pendik Telekom Müdürlüğü bizi isyan ettiriyor
Fiber ver, vermem
Parasını ödeyeyim yap, yapmam
İnternetim yavaşladı, bağlanıyor ya yeter
Youtube 144p izleyen tek biz kaldık
-
2030’da tüm Pendik’i fiberlemeyi hedefliyorlarmış artık ona kaldık -
Müdüre gidiyorum 2025'e kadar tüm bağlı ilçeleri Fiber yapmamız lazım diyor, aşağı iniyorum altyapıcıya kahkaha atıyor
Nereden baksan tutarsızlık
-
Konudaki ilk zamanlara bakıyorum da 100 mbit ile başlamışız. Şimdi buraları gördük. Sanarsın Türkiye değil kore falan.
-
Hocam bende karabağlardayım dm den bir kaç şey sormak istiyorum ama yardımcı olurmusunuz?
-
tam öyle değil, kenar mahallelerde bakır devam ediyor,çünkü fiber verecek altyapı yok.
-
Zorunda kalmadıkça bakır altyapı çekilmiyor. 5Gden ötürü tüm baz istasyonlarına fiber çekmek durumundalar onla uğraşırken çevresine de fiber yapılacak şekilde dönüşüm planlanıyor. Direkt TT müdürü cümleleri
-
Doğru bir bilgi. Çok çok zorunlu olmadıkça bakır üzerine çalışmıyorlar artık. Mesela bir mahallede baz istasyonu var diyelim. Ona fiber götürmek istediklerinde çevresine de fiber verebiliyorlar. Bazen direk üzerinden, bazen yeraltından bir şekilde ya bölgenin tamamını ya da bir kısmını fiberlendiriyorlar. Benim İstanbul özelinde gözlemlediğim bu.
-
Esenlikler arkadaşlar, sorunumu baştan detaylı anlatacağım; 6 Şubat depreminden sonra apartmanda yaşamaktan korktuğumuz için ilçeye 5 km uzaklıktaki kasabada müstakil evde yaşamaya başladık. Taşınmadan interneti sorguladığımda tüm ISS'ler bana 83 mbps vdsl alabileceğimi söyledi fakat internet bağlandığında 12 mbps adsl altyapı olduğu ortaya çıktı. Sorguda görünen sonuçlar gerçek değilmiş, arıza kaydı falan açtık gelen Telekom ekipleri vdslde port olmadığını için adsl verdiklerini ve ankastreden santrale kablo uzunluğu 1100 metre civarında olduğu için bu mesafede ancak bu kadar hizmet alabileceğimi söylediler. Zor bela araya tanıdık sokarak hattı VDSL geçirttim fakat kablo uzunluğu yine sorun yarattı, şu an alabildiğim Max hız 35 mbps download 2 mbps upload ping uçuyor üstelik her gün defalarca kopma oluyor. Neredeyse 2 senedir tüm yöntemlerle defalarca altyapı iyileştirme talebi yaptım kırsal sayıldığı için planlama yok denildi.
Bu konuyu görünce benim için de bir umut olabileceğini düşünmeye başladım, kasabadaki villa sitelerine ve toki konutlarında 1000 mbps altyapı var bana uzaklıkları 500 600 metre yani santral fibere uygun. Bana kablo uzunluğu 1100 metre diyorlar fakat bu uzunluğun sebebi direklerden gelen kabloların saçma sapan benim evin tersi yönünde kasabayı dolanıp bana gelmesi, 7000 nüfuslu kasabada görünürde bir tane bile saha dolabı yok tüm kablolar direklerle kasabayı dolanıyor. Dolanmadan direkt yol üzerindeki mevcut TT direklerinden bana gelse santralle evin arası 400 metre kadar ama TT zekası bu kadar işte.
Şimdi ben özel proje ile havai fiber başvurusu yapsam gelme ihtimali var mı? Kazı işleri olmadan halledilebilir gibi görünüyor masraf ne kadar çıkabilir? Bir de ilçe ofise mi gideyim il müdürlüğüne mi hangisi daha iyi olur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hku84 -- 28 Kasım 2024; 23:24:20 >
-
Merhaba
Bağlı olduğunuz müdürlük hangisi? Bağlı olduğunuz ilçede Tt ofisi var ise ilk önce oraya başvurun. Orada planlama birimi yok ise sizi zaten il müdürlüğüne veya başkaca bir müdürlük var ise oraya yönlendirirler.
Özel proje kapsamında fiberin gelmemesi durumu yoktur, parayı ödediğiniz takdirde fiberi çekerler özel proje kapsamında. Maliyetin hesaplanması ve tarafınıza bilgi verilmesi için kayıt oluşturursunuz onlar incelemeyi yapıp size bilgi veriyorlar.
-
Bilgi için teşekkürler, bağlı olduğum ilçe Telekom fakat müdürlük gibi ofis falan bölümler yok bildigin banka şubesi gibi masalar var binanın tabelasında da müşteri merkezi yazıyor. Buraya daha önce altyapı iyileştirme talebi için gittiğimde personele derdimi anlatamadım. ADSL ile VDSL'in farkını, pingi jitteri snr margin değerlerinin ne anlama geldiğini bilmiyorlar ya da bilmezden geliyorlar. Adreste internet mevcut daha ne istiyorsunuz gibi şeyler söylediler, ısrar edince müdüre gönderdiler müdür yüzüme bile bakmadan başından savdı beni. Ben de bunları cimere şikayet ettim o yüzden bana gıcık oldular şimdi oraya gitsem yine işimi yapmamak için uğraşacaklar, o yüzden ilçe Telekomu geçip direkt il müdürlüğüne gitmem sıkıntı olur mu yoksa illa ilk önce ilçeye mi gitmem lazım?
-
Ben de müstakil bir evde oturuyorum. 5 yıl önde TT bölge müdürlüğüne giderek fiber için başvuru yaptım. Sokağımda eski tip bakır kablo var sadece. İnternetten sorgulama yapınca 60-70 megabit hız verilebildiği yazıyor ama alakası yok. Yan komşum maks 10-12 alıyor kutuya uzak baya. O da sürekli düşüş yaşıyor. Var olan portlar da hepsi dolu. Zar zor magnet bağlattım 2 yıl önce felan. Fakat o da işimi görmüyor. Stabil değil ve ping yüksek. TT ceousa ulaştım 2 defa linkedinden , dönüş de aldım ama çözüm sağlanmadı.
-5 KM ötede yan mahallede belli yerlerde fiber var ama bize gelmedi. Masrafı ben karşılayım yeter ki çekin dedim; yine yapmadılar.
-Sürekli btk ya yazıyorum yine sonuç yok.
-Ne yapacam bilmiyorum, 2025 yılına yaklaştığımız şu dönemde 30-40 megabit stabil pingi düşük bir internet hizmeti alamamak içler acısı....
-
Senin işin benden de zormuş dostum, ben 500 metrelik mesafeden sağlıklı VDSL veya fiber getirtemedim sen 5 km diyorsun. Onun için epey masraf çıkar sanırım, yaşadığın mahallede santral binası varsa bi ihtimal oradan fiber çekebilirler. Tabi forumda bu konularla çok tecrübeli ve yetkin arkadaşlar var onlar daha iyi bilir süreci ve prosedürü.
Güncelleme; Biraz önce Telekom saha ekibi şefiyle konuştum, daha önce de ilçede özel projeler yaptıklarını bizim kasabanın da buna uygun olduğunu söyledi. Bana ilçe Telekomda gidip konuşmam gereken yetkilinin ismini verdi, pazartesi ilk iş dilekçe ve vergi levhamla birlikte gidip fiber talebi yapacağım. Umarım çok astronomik ücretler çıkmaz da hemen başlarız, sonuçta hiç bir kazı işi ve ekstra direk dikme yok mevcut direklerden kablo çekip binada sonlandırma yapacaklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hku84 -- 29 Kasım 2024; 17:36:35 > -
Rica ederim hocam. Maalesef sorduğunuz sorunun cevabını bilmiyorum. Eğer siz tecrübe ederseniz bizleri de aydınlatın lütfen.
-
Merhaba
https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet
Adresinizi yazıp port olmadığı için sabit internet hizmetinden faydalanamadığınızı yazar mısınız? Bakalım ne yanıt gelecek, gelecek olan yanıta göre konusalım.
-
Hayırlı olsun. Süreç hakkında bilgilendirmeler yazın lütfen hocam.
-
-
Merhaba hayırlı olsun. Mesafe kısa evet ama sizin binadaki daire sayısı fazla. Bir de yol atlaması olarak tabir edilen yani kabloyu karşı binadan sizin binaya havai olarak çekmeleri mesele değil ama nasıl bir kablo çekilecek acaba Kaç daire var sizin binada? Sadece sizin daireye çekip bırakmazlar diye düşünüyorum yani tüm binaya verirler eğer verirlerse. Kablo çekilir, kutu konulur (daire sayısı fazla çünkü) ve daha sonrasında aktivasyon işlemleri kalır geriye. Bir de ekip gelip keşfedecektir nasıl yaparız şuradan mı geçer buradan mı hesabı.
Bu arada siz direkt özel proje olarak mı sormuştunuz? Planlama dahilinde çekilemez miymiş sizin binanıza? O sebeple mi özel proje talep ettiniz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X