Şimdi Ara

Özel Hastanelerin Yaptığı Dalavereler ve Paranızı Geri Alma Yöntemi (SS'ler Eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
146
Favori
60.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
462 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sünnetçi34

Sgk anlaşmalı , sut bilgisi nedir hocam?
    Sut, sağlık uygulama tebliği hocam. Aynı zamanda SGK ile anlaşması olan özel hastanelerin alabileceği maksimum ilave ücret. Yani devlet özel hastanelere bir limit belirlemiş, atıyorum kadın doğum xx TL, kan tahlili yy TL vb. O üst sınırın üstünde bir tutar alırsa eğer hastane hem ceza yer hem de size iade etmek zorunda kalır.

Ama dediğim gibi asıl dalavere ameliyat gibi yüksek tutarlı işlemlerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramulda

Babam gece rahatsızlandı acile Üsküdar'da özel yunus emre hastanesine götürdük. İlk kez gittik oraya serum bağladılar 550 lira para aldılar. Fatura falan da vermediler. Bizimde telaştan aklımıza gelmedi fatura almak. Sabah çıkıp gittik. Tabi giderken çok pahalıymış burası muhabbeti yaptık. Bize göre ederi 150-200 dedik. Şimdi biz bir daha oraya gitmeyeceğiz . Bir seruma 550 alan bir hastaneye ikinci kez gitmek saçma olur. Bence özel hastaneler işi bilmiyor. Yakaladığına yaslıyor düşünmüyorki bir daha gelirlermi diye. Zengin adama koymaz diyeceksiniz ama şöyle birşey var zengin adam ful sigortalı.
    Acile girişte verilen barkodla şikayet edebilirsiniz. 184 numaralı hatta da bilgi verirler hocam. Fatura vermeye yanaşmıyor hastaneler sırf bu geri alma ihtimali olduğu için.

• Allah analı babalı büyütsün hocam.
  • Faydalı konu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Geçen sene başıma geleni söylüyorum, Türkiye'nin en tanınmış özel hastanelerinden birine kalp krizi geçiren yakınımız için acil girişi yaptırdık girerken bize tedavilerin ücretli olacağını kabul ediyorsak imza atmamiz gerektiğini ondan sonra tedaviye başlayacaklarini söylediler. Acil girişi yapanlardan ücret alınmadığını biliyordum ama durumun aciliyeti olduğu için ödeme ile ilgili birkaç soru soruphemen imza attım. 3 gün sonra taburcu edildik o ara ben araştırma yaptım ve ücret ödememem gerektiğini öğrendim. Yoğun bakımda elime bi kağıt verildi ve muhasebeye yönlendirildim. Ücret konusunu konuşmak için odaya girince adam hemen başladı yalanlara, ödeyeceğiniz tutar şu kadar ama efendim biz size bi iyilik yapıp fiyatta indirimde bulunacağız ama bunun karşılığında fatura veremeyiz vs vs şeyler söyledi. Ben dedim ki indiriminizi kabul etmiyorum bana asıl miktarı fatura edin ben onu ödeyeceğim diye. Sonra bana ama fatura edemeyeceğimiz ek harcamalar oldu onlar için sizden bi 400 lira almam lazım dedi. Dedim onlar için bi belge düzenlerseniz öderim tabi ne demek. Bir kac mirin kirin etti ben bir görüşme yapicam faturalarla ilgili lütfen dışarda bekleyin dedi. 1 saat bekletti beni tabi o ara adam başkalarindan para topluyor cam oda olduğu için görünüyordu. En son kendim gittim dedim hasta yukarida bekliyor biraz acele edebilir miyiz diye, bana da simdi cevap geldi diye aldi beni içeri. Sonra bana borcunuz bulunmuyor yaptığımız 400 liralık alışverişi size hediye ediyoruz vs dedi. Yüzüne nefretle baktım şerefsizin. Ve inanin muhasebe bölümünde bekleme alanında onlarca insan kendilerine söylenecek yalanların farkında olmadan bekliyordu.

Sonra şikayet etmedim bi yere. Diyorum ya Türkiye'nin en tanınmış hastahanelerinden birinin şubesi. Malesef ülkenin durumu bu. Hastahanelere bile güvenemiyorsunuz. Benim ne kullanilan ilaçlara ne de doktorların hipokrat yeminine uyduklarına zerre güvenim yok. Aklı olan sağlık sisteminin insafına kalmamak için vücuduna iyi bakar. Hasta olduktan sonra yaşayacağıniz çaresizliğin tarifi olamaz.
    Dediklerinize katılmakla beraber şurda şu yanlışı düzeltmekte fayda var. Hipokrat yemini doktorla arasında olan bir bağ yani yemindir. Hastanın hayatı ve sağlığı ilgili bir yemindir. Hastanenin ticari yada kurumun para alması ve ticarete dökmesi ile hipokrat yemini arasında bağlam yoktur. Belki yakınızı tedavi doktor-çalışanlar sadece işini yapıyordur. İşte bu algı ve düşünçe sağlık çalışanlarına şiddeti artırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Goudelock

Yenidoğandan ilave ücret alınmaz hocam. Geçmiş olsun bebeğiniz kaç haftalık?

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederiz. 32 günlük. Birini 9. gün çıkardık diğeri hala küvezde. Ancak doktorun hastaneden değil dışarıdan geldiğini söylediler. Bu durum farkeder mi? Bir şeyi değiştirir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet devlet değilki muz cumhuriyeti acilden gelen hastadan para aliyormuslar sahipleruni atican 6 ay hapse birdaha yaparlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

Teşekkür ederiz. 32 günlük. Birini 9. gün çıkardık diğeri hala küvezde. Ancak doktorun hastaneden değil dışarıdan geldiğini söylediler. Bu durum farkeder mi? Bir şeyi değiştirir mi?

Alıntıları Göster
    Hocam 28.güne kadar katkı payı hariç (15 TL) ücret alamazlar. Fatura isteyip belirttiğim başvuruları yapın bence. 184'ü aramanızda da fayda var.

• Ducatine kullanıcısına yanıt
    Ben orada çalışan hekimlerin dönen dolaplarin farkında olduğundan eminim. Bu işin sadece bize yansıyan kısmı böyleyse kendi aralarında dönen dolapları hayal bile edemiyorum. Siz katilirsiniz veya katilmazsiniz bana göre böyle bi kurumda çalışmak da doğru değil. Çünkü bu şirketlerin tek amacı para kazanmak ve siz bu düzenin bi çarkı olduğunuzda önceliğinizin hasta sağlığından çok para kazanmak olduğunu kabul etmis oluyorsunuz bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Ben orada çalışan hekimlerin dönen dolaplarin farkında olduğundan eminim. Bu işin sadece bize yansıyan kısmı böyleyse kendi aralarında dönen dolapları hayal bile edemiyorum. Siz katilirsiniz veya katilmazsiniz bana göre böyle bi kurumda çalışmak da doğru değil. Çünkü bu şirketlerin tek amacı para kazanmak ve siz bu düzenin bi çarkı olduğunuzda önceliğinizin hasta sağlığından çok para kazanmak olduğunu kabul etmis oluyorsunuz bence.
    Zaten hastaneye girince her yerde pos cihazı çeken çalışanlar var. Bir sağlık kurumundan ziyade ticarethane çoğu. Devlette istenmeyen testler özelde bol bol istenir. Her test için katmerli tutarlar ödenir.

Devlete gitsen ayrı dert, özele gitsen ayrı dert. Allah hepimize sağlık versin.

• Mevcutta daha önce açılmış konu var hocam. Bence bu buradan devam edilsin. Yinede teşekkürler.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/137479136

• isim vermek istemiyorum ama kurabiyesiyle ünlü bir hastaneyle davalı olucam yakında mahkemem açılmış olucak. Araç dışı trafik kazası nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldığım bu hastane, acil hastasından para alamadığı için tedavilerimi ameliyatlarımı görmezden gelip gerekli tetkikleri mr'ları yapmadan, iyileşecek diyerek taburcu etmiş. Bunun dolayısıyla sakat bi şekilde taburcu edildim hatta beyin kanamam bile devam ederken taburcu edildim. Kapalı olarak yapılabilecek ameliyatlarım açık ameliyatlara döndü. Yakında bir video hazırlayıp paylaşıcam sosyal medyada ve forumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PreDLoNa

Mevcutta daha önce açılmış konu var hocam. Bence bu buradan devam edilsin. Yinede teşekkürler.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/137479136
    Başlığı görmemiştim yönetici arkadaşlar konuyu birleştirebilir eğer mümkünse.

• Antalya Manavgat eslem hastanesine gece acile gittik her seferinde serum tahlil yapıldı hiç ücret ödemedim, ertesi gün dahiliye muayenesi oldum ultrason için ekstra ücret ödemedim,
    İstanbul dışında ilk kez hastaneye gittim istanbulda bizi mi yiyolar anlamadım. 10 liralık seruma 100 lira ücret iğneye 50 lira ücret her hastanenin ücreti farklı.
    İstanbul’da iki tane hastane var mesela seçtiğin 3 branşta MR filan hersey için de full ücretsiz muayene oluyorsun, artık sisteme ne girdikleri belli değil SGK dan kim bilir ne alıyorlar.

bu kadar büyük paranın döndüğü ama bu kadar düzensiz , kontrolsüz bir sistem başka biyerde yoktur, Sağlık sistemi şeffaf değil, ortada büyük para dönüyor, özellikle büyük zincir hastaneler fena götürüyor, memorial MR için bin tl aldı ya, diğer hastane ücretsiz çekerken

• Konu faydalı,bilgilendirme için teşekkür ederiz.
    Size de geçmiş olsun...
    Fatura dediğiniz şey,pos cihazından çıkartıp verdikleri kağıt değildir sanırım...

@Goudelock

• Evet doktorlar hastanelerin ne haltlar yediklerini bildiginden hastaneyi baska bir hastanenin doktoruna sordugunda neler dondugunu anlatiyorlar. Benim kizimda yenidogan bebek olarak yogun bakimda yatmisti. Ne guzel para almiyorlar diye sevinirken hastaligi tanidik bir doktora sorduk testlerin yetersiz oldugunu ayrica paranin bizden degil hastanenin masraflari devletten aldigini ogrenmistik.
    Biz kurtkoyde bir hastanede dogum yaptirdik 2800 tl cok bir rakam gelmediginden kurcalamadik cok.

• mesajım bulunsun
  • Hocam süper konu, teşekkürler. Mesajım bulunsun.
  • Laykini verdim seker kardesim
    Severim boyle bilgilendirici konulari

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika konu mesaj bulunsun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.