Şimdi Ara

Özel Hastanelerin Yaptığı Dalavereler ve Paranızı Geri Alma Yöntemi (SS'ler Eklendi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
176
Cevap
146
Favori
60.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
462 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunları yaptıktan sonra aynı hastanede sağlıklı bir şekilde kontrol edileceğine inanıyor musun? Türkiye böyle bir ülke yapacak bir şey yok. Sen de başkasından çalman lazım ki açığını kapatasın, sistem bunun üzerine kurulu. Eskiden memura maaş + rüşvet denirdi şimdi tüm vatandaşlara çaldığın senindir deniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLogic -- 20 Ağustos 2019; 9:38:2 >
  • Şubat ayında eşim Doğum yaptı. Kontroller için gittiğimiz hastanede Doğum yaptı. Önce normal Doğum diye yatış yaptık sonra sezaryene döndü ve normal Doğum için ödediğim ücrete ek olarak 500 tl daha istediler. Ödeme yaptım faturamı istedim aldım. Doğum işlemlerimiz bitti peşinden bebeğimizde sarılık çıktı ve iki gün hastanede yatacağı söylendi bunun yatışı içinde tahlillerle beraber 520 tl ödedim. Bu süreç geçti ertesi hafta iki ayrı dilekçe yazdım hem Doğum için hem sarılık olayı için ve ekine faturamı ekledim il sgk müdürlüğüne yolladım. 4 ay sonunda sarılık için ödediğim paranın tamamını iade ettiler. Doğum içinde ödediğim paranın yarısını geri aldım. Tabi hastane yönetimi şunu söyler burası büyük güzel hastane biz devletin verdiği payla burda bu hizmeti veremeyiz o yüzden üzerine para koymak zorundayız kaliteli hizmet için. Dedikleri mantıklı aslında diğer türlü devlet hastanesindeki o hijyensizlik kaos üslubsuzluk gibi konuların arkası kesilmez özel hastane tercih edilmez ama vatandaş olarak müşteri olarak tüketici olarak cebimden böyle fahiş rakamların çıkması da normal değil. Aranacak hakkım varsa sonuna kadar giderim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam bu farklındalık ve bilinç için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah bunların eline düşürmesin her zaman devlet hastanesine gittim çok acıl durum olmadıkça gitmemekte fayda var

• Ellerine sağlık hocam iyi yapmışsın.

• Emeğinize sağlık hocam, iyi ki uğraşmışsınız ve iyi ki insanları bu konuda bilgilendirmişsiniz. Ben de bu zamana kadar özel hastaneye gittiğimde dediğiniz gibi imzalayıp ödeyip çıkıyordum, artık dikkat edeceğim, teşekkürler.
  • aradığım konu bu işte. bana da yakın zamanda lazım oalcak eminim.
  • Kırmızı etin fiyatı üç aşağı beş yukarı belli.
    Yumurtanın belli.
    Akciğer grafisi kaç TL?
    SGK ne kadar ödüyor?
    Ben ne ödeyecem?
    Muayene katılım payı ne?
    Her zaman ödenir mi?
    SUT neden var?
    Saçma bişeyse neden değiştirilmiyor veya kaldırılmıyor?
    Arabann kaporta işi olsa o da aşağı yukarı biliriz.
    Sağlığımızla ilgili bu kadar bilinmeyen olması sadece bizlerin hatası olamaz!

• quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Geçen sene başıma geleni söylüyorum, Türkiye'nin en tanınmış özel hastanelerinden birine kalp krizi geçiren yakınımız için acil girişi yaptırdık girerken bize tedavilerin ücretli olacağını kabul ediyorsak imza atmamiz gerektiğini ondan sonra tedaviye başlayacaklarini söylediler. Acil girişi yapanlardan ücret alınmadığını biliyordum ama durumun aciliyeti olduğu için ödeme ile ilgili birkaç soru soruphemen imza attım. 3 gün sonra taburcu edildik o ara ben araştırma yaptım ve ücret ödememem gerektiğini öğrendim. Yoğun bakımda elime bi kağıt verildi ve muhasebeye yönlendirildim. Ücret konusunu konuşmak için odaya girince adam hemen başladı yalanlara, ödeyeceğiniz tutar şu kadar ama efendim biz size bi iyilik yapıp fiyatta indirimde bulunacağız ama bunun karşılığında fatura veremeyiz vs vs şeyler söyledi. Ben dedim ki indiriminizi kabul etmiyorum bana asıl miktarı fatura edin ben onu ödeyeceğim diye. Sonra bana ama fatura edemeyeceğimiz ek harcamalar oldu onlar için sizden bi 400 lira almam lazım dedi. Dedim onlar için bi belge düzenlerseniz öderim tabi ne demek. Bir kac mirin kirin etti ben bir görüşme yapicam faturalarla ilgili lütfen dışarda bekleyin dedi. 1 saat bekletti beni tabi o ara adam başkalarindan para topluyor cam oda olduğu için görünüyordu. En son kendim gittim dedim hasta yukarida bekliyor biraz acele edebilir miyiz diye, bana da simdi cevap geldi diye aldi beni içeri. Sonra bana borcunuz bulunmuyor yaptığımız 400 liralık alışverişi size hediye ediyoruz vs dedi. Yüzüne nefretle baktım şerefsizin. Ve inanin muhasebe bölümünde bekleme alanında onlarca insan kendilerine söylenecek yalanların farkında olmadan bekliyordu.

Sonra şikayet etmedim bi yere. Diyorum ya Türkiye'nin en tanınmış hastahanelerinden birinin şubesi. Malesef ülkenin durumu bu. Hastahanelere bile güvenemiyorsunuz. Benim ne kullanilan ilaçlara ne de doktorların hipokrat yeminine uyduklarına zerre güvenim yok. Aklı olan sağlık sisteminin insafına kalmamak için vücuduna iyi bakar. Hasta olduktan sonra yaşayacağıniz çaresizliğin tarifi olamaz.
    Hocam, hipokrat yemini falan hikâye. Arkadaşımın ablasının anlattığı şeyler şok etti beni:

Yeni doğmuş çocuğu küvezden çıkarırken yere düşüyor hemşire ve kafası yere çarpıyor, çocuk ölüyor maalesef. Ailesine de “Ölü doğum” yaptığını söylüyorlar. Bunu söyleyenler doktor ne yazık ki.

Diğer bir vakıa ise: bizzat arkadaşımla konuşurken şahit oldum. Arkadaşım, tanıdığı bir yerde 1 haftalık hemşireye ihtiyaç olduğu için kendilerini çağırdıklarını anlattı bana. Ben de dedim ki, tabii ki git ve yardımcı ol. Daha ilk iş gününden bana şunları anlattı: Bir hastanın kanı alınması gerekiyor, şeker değerlerine bakılması söyleniyor. Tabii arkadaşım yapıyor bu işi. Her neyse, hastanın şekerinin tam bilmiyorum ama 200’lerde olduğunu söylüyor doktora. Doktor da, “Öyle olmaz, bir daha bak,” diyor. Tekrar ölçüyor arkadaşım, sonuç yine aynı. Her neyse, doktora söylüyor bunu. Doktor da hastaya, “Kan şekeriniz gayet normal, 100 falan diyor”. Arkadaşım da bizzat bunu görüyor, akşamında da bana anlatıyor.

Kısacası: Hipokrat yemini vs. tamamen kişiye kalmış. Para için her şey yapılıyor bu ülkede.

Ömer Korkmaz diye biri var YouTube’da, yeraltının (mafya, suikast vs) sırlarını açıklıyor diye bir video serisi var, gazeteciye röportaj veriyor. Açın izleyin ve görün karanlık tarihimizi. Adam hapisteyken savcıyı arayıp “Beni yarın çıkarın,” diyor ve ertesi gün tahliye ediliyor. Şöyle söylüyor sonra: “Paranın olduğu her yerde her şey olur.”

• Faydalı bilgiler teşekkürler bro
  • Raporunuzu aynı gün dışında ne yazık ki alamazsınız.
  • Dün eşimi 39 derece ateşle özel bir hastaneye götürdüm, doktora özellikle sordum ücret ödememiz için bilgi verirmisiniz diye, o da 40 derece üstüne olmuyor 40 derece üstü bile nadir dedi, para ödedim mecburen.
    yorumunuz nedir ? haklı mı , hakkı mı nasıl arayabilirim ?
  • özel hastanelerin hepsi böyle. özel hastaneler ticarethane dönmüş. hastaları ayaklı banknot olarak görüyorlar. Gidebiliyorsanız devlet hastanesine gidin. Bir hasta olarak söylüyorum.

• Devlet hastanelerinde zaten olsen donup bakan yok ozeller soyguncu bu ulkede ne duzgun ki

• Çok güzel bir başlık.Bende mesicalpark İzmir hastanesini şikayet edeceğim.Bir kan tahlili,gaita tahlili ve serum bağlamaya 640tl para aldılar birde 195tl muayene ücreti.Tabiki ayrıntılı fatura talep ettim.Şu an elimde.Sgk san baktığımda yapılan bu uygulamaların muayene ücreti içinde olduğu ortaya çıkıyor ki aynı uygulamayı başka bir özel hastanede yaptırdım sadece 40+35tl verdim.Bunlar artık soyguncu olmuş.Hakkımızı aramamız gerek.

• Özel hastanelerin kuruluş amacı ticarettir,para kazanmaktır.

Özel hastaneler müşteriden alamayacağı ücretleri alıyor.İnsanlar da veriyor.Bu işin farkında olanlarda iadesini alıyor.Ya almayanlar ? Devlet kontrol makenizması olmadığı için özeller darphane gibi çalışıyor.
  • Unuttum de aynı doktoru bul yazar büyük ihtimal.

• Özel sigortası olanlar yaşadıklarını yazarsa ayrıca yararlı olacaktır
    Coğu yer boşuna test yaptırıyor sigortayı kullandırmak ıcın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 20 Ağustos 2019; 13:15:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede ahlak tamamen bitti. Hastanelerin bu yaptığı açıkça hırsızlık. Birinin cüzdanını çalmakla farkı yok. Ama adamlar göz göre göre bunu yapıyorlar ve zerre utanma olmadığı gibi akşam eşinin, çocuğunun yüzüne bakabiliyorlar. Ne için? Sitede oturup pahalı bir arabaya binmek için. 50'sini göremeden hastalıktan geberirler umarım.

Sizi de tebrik ederim. Böyle ahlaksızlarla uğraşmak gerçek bir vatandaşlık görevi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çirkinlik Ne Kadar Kolay

Hocam, hipokrat yemini falan hikâye. Arkadaşımın ablasının anlattığı şeyler şok etti beni:

Yeni doğmuş çocuğu küvezden çıkarırken yere düşüyor hemşire ve kafası yere çarpıyor, çocuk ölüyor maalesef. Ailesine de “Ölü doğum” yaptığını söylüyorlar. Bunu söyleyenler doktor ne yazık ki.

Diğer bir vakıa ise: bizzat arkadaşımla konuşurken şahit oldum. Arkadaşım, tanıdığı bir yerde 1 haftalık hemşireye ihtiyaç olduğu için kendilerini çağırdıklarını anlattı bana. Ben de dedim ki, tabii ki git ve yardımcı ol. Daha ilk iş gününden bana şunları anlattı: Bir hastanın kanı alınması gerekiyor, şeker değerlerine bakılması söyleniyor. Tabii arkadaşım yapıyor bu işi. Her neyse, hastanın şekerinin tam bilmiyorum ama 200’lerde olduğunu söylüyor doktora. Doktor da, “Öyle olmaz, bir daha bak,” diyor. Tekrar ölçüyor arkadaşım, sonuç yine aynı. Her neyse, doktora söylüyor bunu. Doktor da hastaya, “Kan şekeriniz gayet normal, 100 falan diyor”. Arkadaşım da bizzat bunu görüyor, akşamında da bana anlatıyor.

Kısacası: Hipokrat yemini vs. tamamen kişiye kalmış. Para için her şey yapılıyor bu ülkede.

Ömer Korkmaz diye biri var YouTube’da, yeraltının (mafya, suikast vs) sırlarını açıklıyor diye bir video serisi var, gazeteciye röportaj veriyor. Açın izleyin ve görün karanlık tarihimizi. Adam hapisteyken savcıyı arayıp “Beni yarın çıkarın,” diyor ve ertesi gün tahliye ediliyor. Şöyle söylüyor sonra: “Paranın olduğu her yerde her şey olur.”

Alıntıları Göster
    İçim kötü oldu ya yeni doğmuş çocuğu nasıl düşürüyor şerefsizler.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.