Şimdi Ara

Özel Hastanelerin Yaptığı Dalavereler ve Paranızı Geri Alma Yöntemi (SS'ler Eklendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
146
Favori
60.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
462 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki hocam ornegin kent hastanesi SGK ile anlaşması yok. Sadece özel sağlık sigortası geçiyor . Burada da bu işlemleri yapabiliyormuyum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semih Güzey

isim vermek istemiyorum ama kurabiyesiyle ünlü bir hastaneyle davalı olucam yakında mahkemem açılmış olucak. Araç dışı trafik kazası nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldığım bu hastane, acil hastasından para alamadığı için tedavilerimi ameliyatlarımı görmezden gelip gerekli tetkikleri mr'ları yapmadan, iyileşecek diyerek taburcu etmiş. Bunun dolayısıyla sakat bi şekilde taburcu edildim hatta beyin kanamam bile devam ederken taburcu edildim. Kapalı olarak yapılabilecek ameliyatlarım açık ameliyatlara döndü. Yakında bir video hazırlayıp paylaşıcam sosyal medyada ve forumda.
    İsim ver hocam seni hatırlıyoruz araba ile üzerinden geçip birde sana laf etmişlerdi
  • berk70 kullanıcısına yanıt
    bence bayağı bi spoiler verdim anlamamak mümkün değil
  • 2000 lira olarak konuştuğumuz doğum ücretini zam geldi bahanesi ile 2500 lira olarak aldılar bizden. Neymiş efendim, doğum başlayınca fiyatı soracakmışım ve zam geldiyse ve ödemek istemiyorsam başka hastaneye gidecekmişim Kontrollerin hepsi aynı hastanede oldu ve takipli hastaya indirim yapılacağını söyledikleri için doğum sırasında fiyat falan sormadık. Kimse de sormaz zaten. Bu durumda ne yapabilirim? SGK yı aradım fakat verdikleri bilgiler çok sağlıklı gelmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Goudelock

Hocam özel hastanelerin bir diğer kurnazlığı da acile giren hastalardan alınan ücretler. Hakem heyetlerinde onlarca dosya var. Herkes peşine düşmez diyerek pişkin pişkin alıyorlar bu paraları. Benim zihniyetime göre hasta insandan yapılan bu gasp kadar iğrenç şey yok.

Acile giriş barkodunu saklayıp bununla hakem heyetine ve SGK'ya başvuru yapıldığında hastaneyi öttüreceklerdir. Ama dediğim gibi bu başvurular azınlıkta olduğu sürece bilmeyen insanımızı gasp etmeye devam edecek vampirler.

Alıntıları Göster
    Sadece trafik kazalarında ve kalp rahatsızlıklarında özel hastane ücret alamaz sizden. Onun dışında ateşin çıktı, dişin ağrıdı, bileğin burkuldu , özel hastaneye gideyim, devlette sürünmeyeyim gibi bir hamle de ciddi fatura ödenir.
    Herkesin bilmesi lazım.

• Ornegin elinde döküntüler olustu kasinti var acil sevise gittiniz, herhangibir ozel sebep olmadigi icin sizden para alinir, yasaldir. Ancak trafik kazasi ile acil servise gittiniz, o zaman sizden yapilan islemler icin para alinamaz. Yogun bakimlarda yatan hastalar icin para alinamaz, ama hasta bakiminda kullanilacak malzemeleri hastane sizden isteyebilir. Yenidogan yb var dış doktor geldi diyelim, dış doktor bedavaya gelmiyor sizden ucret alinabilir ama yenidoganda yatiyor diye para alinamaz.
    Hastaneler binlerce hasta ile ugrasiyor alinan parayi bir sekilde kilifina uydururlar. Ancak yapilan her islem icin fiyat bilgisi verilip onay alinmali. Onaylamadan yapilan bir islem varsa sikayet etmek en iyisi olacaktir. Tum bunlara ragmen gidilen yerin ozel hastane oldugunu unutmamak lazim, acil durumlar disinda yapilan her isleme para alabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozmak -- 20 Ağustos 2019; 6:49:27 >
  • Özel hastanede çalışıyorum giyilen eldiven bile para alıyorlar :) 1 giyip 5 gösteriyorlar bide

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de 28 aralikta ufak bir operasyon gecirdim, operasyon dedigim de bogazimdan poopiloma mi oyle birsey alindi.
    Faturayi gordum 8,000 TL idi 1 gece kalis ile beraber, aslinda o bile fazla ama neyse dedim Acibadem sonucta yuksek fiyat cekiyordur.

Dun sigorta verilerine bakarken (yabanci sigorta) 11,850 usd dikkatimi cekti.
    Benim 8,000 TL olarak gordugum fatura sigortaya 11,850 usd olarak iletilmis. bunun de 4,950 usdlik kismi 1 gece yatis ucreti (ve nursing diye belirtilmis).

Ben de bugun telefon acip fatura isteyecegim.
  • cem_hakan kullanıcısına yanıt
    Sadece trafik kazaları değil, Kırmızı kodlu herhangi bir rahatsızlıkta ücret alamaz hiçbir hastane. Acile gittiğinizde Sarı, Yeşil ve Kırmızı olmak üzere değerlendirirler hastayı hatta muayene önceliği de bu değerlendirmeye bağlıdır. Lütfen bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmeyelim, insanlar acil anında yanlışa yönelebilir.

• Oda süsleri iyiymiş.

• Bizde bi radyolojik işleme 500 tl ödedik.detaylı faturada normal sut kadar o kalemi yazmışlar sonrasına sallamışlar da sallamışlar.birde verdikleri fatura hastane adına değilde bilmemne sağlık otelcilik adına.sgk ya şikayet edeceğim eşim de kızıyor birdaha gidemeyiz aymı doktora diye.doktor çok iyi açıkcası kararsız kaldım

• hocam devlet, özellikle sağlık bakanlığı bu usulsüzlükleri çok iyi biliyor ama devleti yöneten üst kademe siyasilerin neredeyse hepsi bir özel hastane ile ortak oldukları için vatandaşın soyulmasına göz yumuyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerim35

Peki hocam ornegin kent hastanesi SGK ile anlaşması yok. Sadece özel sağlık sigortası geçiyor . Burada da bu işlemleri yapabiliyormuyum
    SGK anlaşması yoksa bir yaptırım yok diye biliyorum hocam.

• Kesinlikle uğraşılması gereken konu fakat, bu tür durumlarda ilgili özel hastane sizi kara listeye alyor ve randevu alamıyorsunuz diye biliyorum. Büyük şehirde alternatifiniz çok ama taşrada tek özel hastanenin olduğu yerlerde sıkıntılı durum
  • özel hastaneler ticarethane. bütün dertleri para kazanmak. benim oğlum özel hastane de dünyaya geldi yoğun bakıma alındı. 4. gün ambulans ile Ankaraya sevk edildi. 1500 TL ambulans parası ödedim. ama öğrendim ki ödenmemesi gerekirmiş. gittim hastanenin muhasebe bölümüne parayı hemen elden teslime ettiler. şayet şikayet etseydim 3 katı kadar ceza yiyeceklerdi.
  • Tebrikler yılın en önemli konularından birisi

• kardeş hergün bu şekilde bi konu okusam ihya olurum çok güzel konu eline sağlık

• Yapacağınız işlem çok basit,

Öncelikle SGK uygulamasından ne kadar fark ödemeniz gerektiğini hastaneye söylüyorsanız yok derlerse
    DETAYLI FATURA alıyorsunuz ve tüketici hakem heyetine e-devletten başvuruyorsunuz ve paranızı geri alıyorsunuz.

Bunların hepsi dolandırıcı yapılanlara yazılanlara inanamazsınız, ayakta beklettikleri halde refakatçi yatağı mı eklemeler dersiniz neler neler.

Sakın kendinizi keriz yerine koydurtmayın. Gerçek parası neyse onu verin sadece.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.