< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goudelock -- 20 Ağustos 2019; 15:30:38 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goudelock -- 20 Ağustos 2019; 15:30:38 > |
Güzel bir konu tsk ederim
|
Geçen sene başıma geleni söylüyorum, Türkiye'nin en tanınmış özel hastanelerinden birine kalp krizi geçiren yakınımız için acil girişi yaptırdık girerken bize tedavilerin ücretli olacağını kabul ediyorsak imza atmamiz gerektiğini ondan sonra tedaviye başlayacaklarini söylediler. Acil girişi yapanlardan ücret alınmadığını biliyordum ama durumun aciliyeti olduğu için ödeme ile ilgili birkaç soru soruphemen imza attım. 3 gün sonra taburcu edildik o ara ben araştırma yaptım ve ücret ödememem gerektiğini öğrendim. Yoğun bakımda elime bi kağıt verildi ve muhasebeye yönlendirildim. Ücret konusunu konuşmak için odaya girince adam hemen başladı yalanlara, ödeyeceğiniz tutar şu kadar ama efendim biz size bi iyilik yapıp fiyatta indirimde bulunacağız ama bunun karşılığında fatura veremeyiz vs vs şeyler söyledi. Ben dedim ki indiriminizi kabul etmiyorum bana asıl miktarı fatura edin ben onu ödeyeceğim diye. Sonra bana ama fatura edemeyeceğimiz ek harcamalar oldu onlar için sizden bi 400 lira almam lazım dedi. Dedim onlar için bi belge düzenlerseniz öderim tabi ne demek. Bir kac mirin kirin etti ben bir görüşme yapicam faturalarla ilgili lütfen dışarda bekleyin dedi. 1 saat bekletti beni tabi o ara adam başkalarindan para topluyor cam oda olduğu için görünüyordu. En son kendim gittim dedim hasta yukarida bekliyor biraz acele edebilir miyiz diye, bana da simdi cevap geldi diye aldi beni içeri. Sonra bana borcunuz bulunmuyor yaptığımız 400 liralık alışverişi size hediye ediyoruz vs dedi. Yüzüne nefretle baktım şerefsizin. Ve inanin muhasebe bölümünde bekleme alanında onlarca insan kendilerine söylenecek yalanların farkında olmadan bekliyordu.
Sonra şikayet etmedim bi yere. Diyorum ya Türkiye'nin en tanınmış hastahanelerinden birinin şubesi. Malesef ülkenin durumu bu. Hastahanelere bile güvenemiyorsunuz. Benim ne kullanilan ilaçlara ne de doktorların hipokrat yeminine uyduklarına zerre güvenim yok. Aklı olan sağlık sisteminin insafına kalmamak için vücuduna iyi bakar. Hasta olduktan sonra yaşayacağıniz çaresizliğin tarifi olamaz. |
isim vermek istemiyorum ama kurabiyesiyle ünlü bir hastaneyle davalı olucam yakında mahkemem açılmış olucak. Araç dışı trafik kazası nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldığım bu hastane, acil hastasından para alamadığı için tedavilerimi ameliyatlarımı görmezden gelip gerekli tetkikleri mr'ları yapmadan, iyileşecek diyerek taburcu etmiş. Bunun dolayısıyla sakat bi şekilde taburcu edildim hatta beyin kanamam bile devam ederken taburcu edildim. Kapalı olarak yapılabilecek ameliyatlarım açık ameliyatlara döndü. Yakında bir video hazırlayıp paylaşıcam sosyal medyada ve forumda.
|
Dediklerinize katılmakla beraber şurda şu yanlışı düzeltmekte fayda var. Hipokrat yemini doktorla arasında olan bir bağ yani yemindir. Hastanın hayatı ve sağlığı ilgili bir yemindir. Hastanenin ticari yada kurumun para alması ve ticarete dökmesi ile hipokrat yemini arasında bağlam yoktur. Belki yakınızı tedavi doktor-çalışanlar sadece işini yapıyordur. İşte bu algı ve düşünçe sağlık çalışanlarına şiddeti artırıyor.
|
Hocam, hipokrat yemini falan hikâye. Arkadaşımın ablasının anlattığı şeyler şok etti beni:
Yeni doğmuş çocuğu küvezden çıkarırken yere düşüyor hemşire ve kafası yere çarpıyor, çocuk ölüyor maalesef. Ailesine de “Ölü doğum” yaptığını söylüyorlar. Bunu söyleyenler doktor ne yazık ki. Diğer bir vakıa ise: bizzat arkadaşımla konuşurken şahit oldum. Arkadaşım, tanıdığı bir yerde 1 haftalık hemşireye ihtiyaç olduğu için kendilerini çağırdıklarını anlattı bana. Ben de dedim ki, tabii ki git ve yardımcı ol. Daha ilk iş gününden bana şunları anlattı: Bir hastanın kanı alınması gerekiyor, şeker değerlerine bakılması söyleniyor. Tabii arkadaşım yapıyor bu işi. Her neyse, hastanın şekerinin tam bilmiyorum ama 200’lerde olduğunu söylüyor doktora. Doktor da, “Öyle olmaz, bir daha bak,” diyor. Tekrar ölçüyor arkadaşım, sonuç yine aynı. Her neyse, doktora söylüyor bunu. Doktor da hastaya, “Kan şekeriniz gayet normal, 100 falan diyor”. Arkadaşım da bizzat bunu görüyor, akşamında da bana anlatıyor. Kısacası: Hipokrat yemini vs. tamamen kişiye kalmış. Para için her şey yapılıyor bu ülkede. Ömer Korkmaz diye biri var YouTube’da, yeraltının (mafya, suikast vs) sırlarını açıklıyor diye bir video serisi var, gazeteciye röportaj veriyor. Açın izleyin ve görün karanlık tarihimizi. Adam hapisteyken savcıyı arayıp “Beni yarın çıkarın,” diyor ve ertesi gün tahliye ediliyor. Şöyle söylüyor sonra: “Paranın olduğu her yerde her şey olur.” |
Antalya Manavgat eslem hastanesine gece acile gittik her seferinde serum tahlil yapıldı hiç ücret ödemedim, ertesi gün dahiliye muayenesi oldum ultrason için ekstra ücret ödemedim,
İstanbul dışında ilk kez hastaneye gittim istanbulda bizi mi yiyolar anlamadım. 10 liralık seruma 100 lira ücret iğneye 50 lira ücret her hastanenin ücreti farklı. İstanbul’da iki tane hastane var mesela seçtiğin 3 branşta MR filan hersey için de full ücretsiz muayene oluyorsun, artık sisteme ne girdikleri belli değil SGK dan kim bilir ne alıyorlar. bu kadar büyük paranın döndüğü ama bu kadar düzensiz , kontrolsüz bir sistem başka biyerde yoktur, Sağlık sistemi şeffaf değil, ortada büyük para dönüyor, özellikle büyük zincir hastaneler fena götürüyor, memorial MR için bin tl aldı ya, diğer hastane ücretsiz çekerken |
Arkadaş ciddi misin sen şaka mısın? Bunun zenginlikle ne alakası var? Zenginsin ve çocuğun oldu diye dolandırılmak hoşuna mı gidiyor? Hakkını aramak ne demek bilmiyorsun herhalde. İşte bu kafa olduğu sürece daha çok kaz gibi yolarlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 20 Ağustos 2019; 13:3:11 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|