Şimdi Ara

özel hastaneye 32 bin tl maaşla doktor aranıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
3
Favori
4.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Mart 2021; 20:9:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

,

ben hem acilde hem halk sağlığında hem de aile hekimliğinde çalıştım. 112 yi bilmem ama halk sağlığında döner merkezden dağıtılır. onda da brüt maaş 8 civarı olur sözleşmesiz.

Ve hiç bir acilde görmedim öyle bir yatış eylül dönemi hariç daima doktor açığı olur acillerde zaten. istisnası belki 3-5 bin nüfuslu ilçeler varsa olabilir.

Onda bile başhekim kağıt üstünde de olsa en az mesai süresi kadar saat(ortalama 7-8 GÜN ) nöbet tutuyor göstermesi gerekir. Aksi halde hekime tam ödeme yapamaz. eksik mesai olur. kaldıki + fazla tutulan nöbetlerin saat ücretleri de yine bu ay içindeki yapılması gereken mesaiye göre hesaplanır.

Tabi ki okuyarak kazanılan birçok meslekten daha çok kazanır doktor. olması gereken de odur. yoksa zaten tercihlerde ilk sırada olamazdı.

Bir kısım doktorların, özellikle hastane dışında çalışanların pandemi süreci öncesi çok kolay para kazandığı doğrudur. ama bu toplam doktor sayısının 5te 1 ini geçmez. buralarda zaten tus falan çalışır genelde hekimler. ama ücretleri de çok çalışanlara göre bir miktar düşüktür.

• quote:

,

"hocam hekimlikte fazla bilgiiz yok alın hocam 3 farklı yerden uzmanlık yapmış " kaç kişi var ?

• ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt

,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Mart 2021; 20:9:12 >

,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Mart 2021; 20:9:21 >
  • quote:

,

Bir tane x uzmanı aile hekimi gösterme şartı vardı haklisiniz demem için ?

adam kadın doğum uzmanı olmuş oradan aile hekimliğine geçmiş olması lazım.

Gidip üstüne bir de aile hekimliği okursa sayılmaz bu çünkü o zaman aile hekimidir aynı zamanda

Benim verdiğim örnekte adam kadın doğum uzmanı aile hekimliğine girmek için başvuruyor ve başvurusu doğal olarak reddediliyor. Çünkü uzmanlara aile hekimliği yolu açık değil normalde tüm uzmanlar aynı zaman da pratisyendir ama aile hekimi yapilmazlar. Tek yolu tekrar aile hekimliği uzmanlığı bitirmektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Mart 2021; 20:9:27 >
  • quote:

,

geçmek isteyeni de geçirmiyorlar diorum ben.

10-12k alan uzman var 20k alan aile hekimi var.

birde para/emek grafiği var yani.

zaten izin verilse tüm uzmanlar aile hekimliğine geçer demek komik olurdu.

• quote:

,

bir yerde bürüt maaş dediysem kastım vergi diliminden önceki maaş değil toplam eline geçen paradan bahsediyorum.

Bu gün tsm /ilçe sağlıkta çalışan sözleşmesiz hekimin cebine girecek toplam para aylık 8k civarıdır.

çıplak maaş +sabit + döner. 8.5 da olabilir. yılbaşında 9 da olur ama 10 olmaz. 5-6. bölgede sözleşme yaparsa +2k

1 tane nöroloji uzmanı örneği genel i etkilemez. birçok anestezi hekimi de pek hasta görmeden ortalamadan döner alır.

,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Mart 2021; 20:9:35 >

,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Mart 2021; 20:9:43 >

,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Mart 2021; 20:9:50 >
  • quote:

,

salt para için hekimlik yapılıyorsa yapmasın zaten empati yeteneği güçlü, vicdan sahibi hekimlere ihtiyacımız var bizim.

Ama şöyle bir ücret saçmalığı var hekimliğin içinde:

aile hekimi günde 20 hasta bakıyor 15-22k alıyor.(nüfusa göre)

uzman 12-20k alıyor. şimdi 25 alan hekim ya kd dir ya pediatri.

tsm hekimi pandemi yokken yata yata 8-9k alıyor. pandemi nedeniyle hayatında ilk defa işe yarayan(!) hekimler biliyorum ben

acildeki adam canla başla çalışıp yine 8-9k alıyor(15k alan olsa da. hastaneye göre değişiyor maalesef..)

bir hekim aynı emeği harcayarak x hastanesinde 8k da alabilir y hastanesinde 15k da alabilir.?

emek= para değil her zaman hekimlikte

• ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Mart 2021; 20:10:0 >
  • quote:

,

anestezi hekimine ameliyathanede ihtiyaç var çok sayıda a b grubu ameliyat yapan hastanelerde tabi ki anestezi hekimi çalışır ve gerçekten ihtiyaç duyulur.

ama periferde işler her zaman öyle yürümez. mesela bizim hastanede anestezi vardı kd ve cerrahi uzun süre atama yapılmadı. adam 1 yıl öyle takıldı oralarda yani taşraya indikce işin rengi değişir.

• ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Mart 2021; 20:10:11 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

hocam bu ilk attıkların hangi mesleğe ait?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.