Şimdi Ara

Özel İletişim Vergisi yüzde 122,93 oranında zamlandı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
2
Favori
10.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaş 2014 ten beri Almanya ya gitmeniştim.O tarihten beri Türkiye de yaşıyorum. Eskiden beğenmediğim aldi lidl gibi mağazaya bu sene yani geçen eylül 2022 de gittim. Ya rabbim. Sanki bana luks mağaza gibi geldi. Her şey kaliteli ve ucuz. Hatta mağazaların sattığı ıvır zıvırlar bile ucuz ve türkiyedeki satılanlardan 100 kat daha kaliteli. Süt gine 1 euro civarı, 1kg ekmek 1,7 euro. Et 10 euro, peynirler 5 euro fransız camambert . Türkiye de 600 tl kg su. Aynı küflü peynirde 5 euro . danimarka küflü peynir Türkiye de altın fiyatı. Biralar 0,50 euro. şaraplar 3 euro aynı kalitede şarap Türkiye de 200 tl. Alkollü içecekler 7 eurodan başlıyor bizde 300 mü 500 mü bilmiyorum. çok pahalı. Şimdi Almanya batıyor diyorsun. Bu battığı halde bize biz protein yiyemezken bu insanlar günde 1 kg et yiyorlar. Proteii bol olan her yiyecek çok ucuz. Onlar için herkes kolaylıkla alıp yiyebilir. Geçen gün tarım koperatife gittim. Fiyatlara fazla kurcalamadan market arabamı doldurdum. kasaya gelince diğer insanlardan utandım. Bir tek benim arabam dolu idi. Kasada önümde olan 10 kişide sadece 1 şey alabilmiş. hepsi benim arabama bakıyor. Nasıl bu adam bu kadar şey alabilmiş diye. Valla utandım. Bu arada ben belçikadan emekliyim. Yani maaşuım euro. Bilmem anlatabildim mi?

• Fazla güncellemişler. Bakın enflasyon %80lerde değil mi? Bu sene de %20lerde olmayacak mı? Eee %80'nin %20 artışı kaç yapar? Haydi buyrun... XD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 1 Ocak 2023; 11:39:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hahahaha

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zoruna mı gitti

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2000watts kullanıcısına yanıt

bak ne güzel söyledin. peynir 5 euro demişsin. o peynirler oldu sana 8,79 euro. yeni zamlar geldi. gouda 400lükleri bilirsin. eylülde 1.49 dan 2.40 lara gelmişti. şimdi 3.49 euro. et 10 euroya gel de bul. 14 ila 16 euro arasında gidip geliyor

3 aylık farkı anlat bana buyur. bu daha tepenin başından yeni yuvarlanan kar topu... 2023 de gör bak nerelere gelecek. 400gr kaşar peynir 5 euro bandlarına gelecek. asgari ücreti 16 euro yapacaklardı, onu da ertelediler temmuz ayına. çünkü balon şişmeye başladı.

Türkiye'de et ve süt acayip pahalılaştı. buna itirazım yok. ama senin eylülde 1 euroya aldığın paket süt şu anda 1.79 euro.

ama şu var. almanya'da nüfus bitiyor. 12 milyon alman kökenli olmayan yaşayan var. bunun 1 milyonu ukri, geri kalanı ise arap ve zenci. bunlar mı kurtaracaklar alman sanayisini, alman kültürünü? :) ama bizde iyi kötü bir genç nüfus ve körelmemiş milli duygularımız var. sistem değişir bir kalkınma yine yaşarız, ama almanlar ve hollandalılar için o tren çoktan kaçtı. italya zaten patladığını kabul ediyor.

• 2000watts kullanıcısına yanıt

Eski masallarda helak olan kavimler anlatılırdı. O pencereden bakınca ahlaksızlığın, hilenin, haksızlığın arttığı bu ülkeye de yaratıcı (zeus olur efendime söyleyeyim ra olur, kime inanıyorsan artık) farklı bir helak yolu seçti.

Hak ettik, şimdi yaşıyoruz. Yönetenler Suriyeden gelmedi, bizim içimizden kişiler. Ülkedeki her canlı türünü toplayıp nüfusa bölünce bunların fazlasıyla iyi bile olduğunu göreceksiniz.

Zamanında o kadar çok köy içi evlenmeler olmasaydı belki biraz daha ortak atalardan uzaklaşıp evrim yolunda düzgün ilerleyip farklı bir yaşama kavuşabilirdik.

Şu saatten sonra özellikle muhalefeti de gördükten sonra yapılacak en iyi işin kavimler göçünü sülale göçüne çevirip uçak bileti almak olduğu sonucuna varıyorum.

• yarın bu günü de arayacağız,
    Almanya'da 396 EU'ya satılan Redmi 11t Pro burada 20.000 TL buyurun buradan yakın...

Bu sistem değişmezse değirmenin içine düşen buğday tanesi gibi un ufak olup gideceğiz...

• Ohara bu ne

• Az bile olmuş, yetmez ama evet. Şahlanmaya devam.

• Ahm3tt A kullanıcısına yanıt
    AL Bi Maaşlı Ak Troll daha.. Bunlar zaman kaybıdır...
    Bloklayıp geçeceksin....Bir kuruş Vergim gidiyorsa Haram Zıkkım olsun. Hakkımı helal etmiyorum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    10 Milyona yakın Suriyeli'ye olabilir. Sadece bir Fikir..

• Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

Merhaba,

hocam rakamları yanlış biliyorsunuz ve abartmışsınız, şu anda EYT den emekli olanların çoğunluğu 45-60 yaş aralığı civarı olup çoğunluğu 1990 lı yıllarda sigortası başlamış olanlardır.

Şu anda eyt kanunu ile sigortalılık başlangıcı 1999 yılı öncesi olanların yaş şartı kaldırılsa bile, eyt çıkana kadar eski kanun dolayısı ile çok bekledikleri için eyt den 40 yaşında emekli olan çok nadir, o dediğiniz 40 yaş emeklilik; sigortası 1984 yılında başlamış kadınlar için geçerliydi, o yılda erkeklerde ise 47 yaş idi, sigortası 1984 yılında başlamış bir eyt li şu anda varsa bile ssk primini tamamlayamadığı için sarkmıştır ve tahminen şu anda 60 yaş civarıdır zaten.

Sigortalılık başlangıcı 1976 yılında olan erkeklerde bile emeklilik yaşı 40 değildi, 44 idi.

1984 yılında kadın için 40, erkek için 47 yaşında emeklilik sabit kalmadı zaten, günümüze kadar her sene 1' er yıl arttı.

Eleştirinize gelecek olursak;

emeklilerin çalışan nüfusa oranla artmasının ekonomiye etkilerinin olumsuzluğu konusunda haklı olabilirsiniz. Fakat ülkemizde işsizlik sorunu çözülmüş, üretim ekonomisi düzgün çalışıyor olsa idi bu eleştiriniz tam isabetli olurdu.

Fakat bir insan şu veya bu sebeple 50 yaş civarında işsiz kaldığında ve tekrar iş aramaya çalıştığında

iş bulmakta zorlanıyor, çünkü 50 yaşlarında birisi işverene göre yaşlı, devlete göre de emekli edilemeyecek kadar genç. Sonuç; işsizlik yüzünden geçim sıkıntısı çeken insanlar topluluğu, bunun ne demek olduğunu işsiz kalanlar çok iyi bilir. Bu kafa yapısıyla hiç bir yere varamayız.

Bu yüzden 50 yaş civarı işsiz kalmış ve iş bulamamış bir insan için emekli maaşı küçük bir kurtarıcı oluyor.

Ben ekonomisi düzelmemiş, işsizlik sorunu olan ülkelerde 50 yaş civarı emeklilik taraftarıyım, 65 çok fazla. 65 yaş emeklilikte ısrar edilebilmesi için Avrupa nın bazı ülkeleri gibi bir refah ülkesi olmamız lazım.

üstelik 2000 yılından önce aylık bağlama oranı %75 ler civarında iken, kademe kademe inerek şu anda %30 civarı oldu, her dönemde emekli olanlar arasında emeklilik şartları aynı olsa bile aralarında maaş farkı var, ondan sonra gelsin intibak sorunu, işte her iktidar döneminde bir zamanlar üretim çarkını döndüren emekliye bakış açısı bu, yazıklar olsun.

Emeklilerin ekonomiye yük olduğunu düşünenler unutmasınlar; bir zaman gelecek kendileri de emekli olacaklar.

Not:

bu tablo EYT tablosu değildir, eyt olmasaydı bu tablo geçerli olacaktı.

Özel İletişim Vergisi yüzde 122,93 oranında zamlandı

Not:

bu tablo EYT tablosu değildir, eyt olmasaydı bu tablo geçerli olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 1 Ocak 2023; 15:23:3 >

• kayamtky K kullanıcısına yanıt

Bizim şirkete birisi var kadın 1981 doğumlu 1997 de sigortalı olmuş 7200 gün primi var eyt ile emekli olacağı söyledi olamıyor mu ? 41-42 yaşında emekli olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dimitradon -- 1 Ocak 2023; 14:32:54 >
  • dimitradon kullanıcısına yanıt

EYT, sigortalılık başlangıcı 1999 yılından öncekilerin yaş şartını ortadan kaldırdığı için, ayrıca bu dediğiniz kişi prim ve 20 yıl (bayanlar için) şartını da karşıladığı için evet emekli oluyor.

Şu anda 41 yaşında, eyt olmasaydı 53 yaşına kadar bekleyecekti.

Ben önceki yazımda dikkat ettiyseniz eyt ile 41 yaşında emekli olamaz demedim, çoğunluk 45-60 yaş civarıdır dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 1 Ocak 2023; 14:49:49 >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

doğrudur ozaman bizim şirkette 40-50 arasında 8 kişi emekli olacak :) hayırlısı olsun ne diyelim. darısı başımıza 2000 sonrasına

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Almanyadaki insanların % kaçı 1600 euro alıyor ? Kaç euro devlet desteği üzerine ekleniyor ? Haftada kaç saat çalısıyor ? Türkiye gibi haftada 45 saate varan sürede çalışıyor musunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deportivo L.C. Tristan -- 1 Ocak 2023; 14:44:14 >
  • Enflasyon üzeri zam yapmak yasaklansın!

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.