Eyt yaş ortalamasının 49 olduğunu biliyorum 40 yaş emeklilik kastım sayıları azda olsa bahsettiğiniz girişlerdir. Türkiye şartlarını öne sürerek kimse kendini haklı çıkarmaya çalışmasın 99 Ağustos girişi 46-50 emekli ,geri kalan Yaşarsa artık 60-65 emekli . Maliyeti kime ? Tabiki y ve Z kuşağına . Emekli edilen birisini teşviklerle işte tutmaya çalışırsan o zaman hem emekli hem çalışan çift maaşlı kişiler ordusu yaratırsınız. Ya çalışacak yada emekli olacak . Böyle bir dünya yok. O maaş kısa sürede asgarî ücrete endekslenir. Genç kuşak nerde iş bulacak ? Dahası işverenler genc işçi yerine maliyeti nerdeyse sıfır olan süper emekli çalışan arayacak . Hak mı reva mı bu ? Kundaktaki bebeğin bile çalışma hayatını etkileyecek , emekliliğini etkileyecek dünyada eşi benzeri olmayan süper emeklilik verilmiştir. Bunun acısı da hepimizden çıkacaktır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 1 Ocak 2023; 14:59:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Özel İletişim Vergisi yüzde 122,93 oranında zamlandı (6. sayfa)
-
-
Ekonominin kötü gitmesinin sebebi emekliler değildir, kötü giden ekonomidir.
bunun hesabını bir zamanlar süper emeklilik yasası çıkaranlara sorun, bu hakkı kazanan emeklilere değil. Zaten süper emeklilik diye bir şey kalmadı ki, sonra ki hükümet iptal etmişti.
Söylediğiniz 49 yaş ortalaması gayet mantıklı, zaten bende 45-60 yaş aralığı demiştim, şimdi şöyle bir durumda var hocam; adam mesela 58 yaşında ama sigortası düzenli yatmamış, arada eksikler var, bu eksikleri tamamlayıp eyt den 58-60 yaş civarında emekli olanda var.
Söyledikleriniz Türkiye gerçeğiyle uyuşmuyor, insanca yaşayacak maaş verilirse emekli ikinci işi aramaz, siz kabul etmeseniz de böyle bir dünya var .
Emeklilerin önemli bir kısmının maaşı açlık sınırının altında, hak mı reva mı bu ?
Sizinle tartıştığımız konu aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık misali, işin içinden çıkmak zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 1 Ocak 2023; 15:30:2 >
-
Ne Almanlar liberal ne de bahsettiğiniz şey liberallik. O insanlar light komunist, sosyalist.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bakın "Türkiye gerçekleri ile uyuşmuyor" demekle olmaz .
Bir memur emekli olduğu kuruma geri çalışan olarak dönebiliyor mu? Yada öğretmen?
Burda yapılması gereken kötü yönetiliyorsa kendisine ekonomist diyen yöneticileri iktidardan göndermektir.
Geçmişte hatalı karar alınmışsa bunun çözümü herkesi toptan emekli etmek değildir. Hadi emekli ettin "çalışmaya devam + emekli maaşı /primi " hiç değildir.
Böyle tartışmak dediğiniz gibi bir yere vardırmaz ama bunun ihalesi Z ve y kuşağına,yani bizlere kaldı .
Boşuna dil dökme Y Z kuşağının emekliliği diye bir şey olmayacak zaten. Onlar da aldıkları o parayla geçinebiliyorlarsa geçinsinler bakalım. Bu ülkede bu düzen içinde herkes son nefesini verene kadar çalışmak zorunda artık.
-
Ama Ev sahipleri %25 kira arttıracak :) 1200 olan kira 1500 olacak temmuza kadar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bekarsan veya evli çocuksuzsan bir destek yok.
çocuk varsa bir çocukta 250 euro destek var. 1600 euroya kadar ek yardım yok iki çocuklularda. 3. çocuktan sonra kinderschuzlang olarak ek 190 ar euro alıyorsun.
1600-1650 euroyu şu anda almanya'da muhtemelen %30luk kesim alıyordur. inanmıyorsan yazılımcı maaşlarını arat. zam gelmedi hiç birine. ben DA olarak bir firmadaydım 14 euroya zam gelmeyeceği söylenince bırakmıştım. asgari ücretin 2 euro üzerine mi kasacaktım ? bırakın bu işleri. burada vergiyi de öğrenin de sonra yorum yapın.
-
bi bitmediniz
-
ben 2005 yılında emekli olacaktım sigorta girişim 1980 19 yıl şu tarihte emekli olacağım diye hayal kuruyordum.99 da kanun değişti 2011 de emekli olabildim.yani şimdi benim hakkım gasp edilmedimi.6 yılllık maaşım bu günün parasıyla 360.000 tl
-
tr 100 milyar dolar gibi bir parayı mültecilere gömmüş ülke almanyadan bu konuda şikayetçiysen sen tr gelince daha çok şikayetçi olmalısın. tr gibi bir ülkenin mülteciye 100milyar dolar gömmesi almanya olayından daha büyük sıkıntı hadi almanyada ağır sanayi bile var bizde ne varda bu parayı bunlara gömüyoruz? soros mülteciler tr de kalmalı dedi diye mi?
misal eyt için kendi milletini kendi parasıyla yıllarca oyalayanlar suriler için kasayı umarsızca ümmet diyip kullanıyor bu inanılmaz sinir bozucu git alman forumunda almanları almanlara şikayet etmeye devam et.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF980A2B3 -- 1 Ocak 2023; 18:19:53 > -
cumhur ittifakı ve bunlara oy verenler hariç dediğiniz gibi mi oluyor yani?
-
Şikayet edilmiştir.. Ayrıyeten SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU... Kanun açık. Gerekli Görsel alındı...
Madde 216 (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile ...
*Hadi bakalım... Uyap sisteminden aşvuru yapıldı..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu aynı zamanda deprem için kaynaktı değil mi.O nedenle çıkmıştı.
-
Birileri Fahiş zam yapanlara terörist demişlerdi
akp hükümeti hangi dolarla ödedi 100 milyar euroyu? sallıyorsunuz ama iyi sallayın. O paranın hepsi AB ve Dünya baknasından geldi. Kız çocuğu başına aylık 10 euro erkek çocuğu başına aylık 12 euro gibi bir para ödeniyor mesela. Doğumlar için tutan miktarı sen düşün. burada açıklanan rakam geçen sene 3000 euro denmişti her suriyeli, zenci ailenin doğurduğu bebek başına. bu parayı da AB kendisi ödüyor. kendisi deerken, benim cebimden.
hadi ödemem de de göreyim. sağlık vergisi oran miktarı 0.9 dan 6 ayda 1.6 ya yükselmiş, %80 zamlanmış. neden? işte bu salak alman sol hükümeti, doldurduklarının parasını biz çalışanlardan yeteri kadar çıkaramadığı için zam yapmakta buldu.
ama sizin o engin, erkan sahibi almanları görüyoruz. %90nı koyun! ses çıkarmıyorlar. çünkü bankada hala 60 70k euroları ve analarından babalarından kalan evleri var. ama sonraki nesiller öyle bir çöküş yaşayacak ki, bundan 30 yıl sonraki almanların hepsi parası olanlar Türkiye Yunanistan Bulgaristan gibi ülkelere kaçarken, parasızlar ise estonya rusya gibi ülkelere kaçacaklar. sizin işte batınızın geleceği bu ... siz batı övmeye devam edin. size davulun sesi uzaktan hoş. burada 30 yıl önce gelen almancılar gibi refaha asla kavuşamayacaksınız! bunu kabullenin. düşün ilk defa Forbes'in ilk 100 ünde bir alman firması yok :))) işte o getiriken 12 milyon 3. dünya ülkesi vatandaşı kurtaracak almanya'yı ... %95i hala devletten beleşe geçindiğini ve lübnanlılar gibi 30 sene de hala devletten geçineceklerini düşününce, Almanya'da bu monoton hayatı yaşayıp, eşşek yükü ile bu 12 milyona vergi ödemek çok başka bir zevk! gelin çalışın.. shared room flatlerde yaşayın... gelin de düzeni görün
-
Telsiz Kullanım Ücreti adlı haraç 50,75 TL’den 113,14 TL’ye çıkmış
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O tarih çok geçtiği için 100 bulmuştur diyorum.
söz reiste:
TRENDyoutubetürkiye bir 40 milyar dolar daha harcarhttps://www.youtube.com/watch?v=CatmKGGIezg&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF980A2B3 -- 1 Ocak 2023; 20:19:38 >
telsiz vergiside 9.4tl oldu.
-
benim ttmobil guncel faturaya baktım 6 tl artımış..hani sabit kalacaktı tarifeler..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X