Şimdi Ara

Özel Kuvvetler Irak'ın Kuzeyine Girdi [KAYIP ŞEHİDİN NAAŞI BULUNDU] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
6
Favori
49.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _ARTiZ_

quote:

Orijinalden alıntı: -Ertugrul-

quote:

Orijinalden alıntı: ıLGıM

Roj tv nin haberine gore hava savunma sistemini devreye sokup uçakları geri püskürtmüşler. Görende füze kalkanları var sanacak ha.

Onlar uçağın sesini duymadan önce füze biryerlene giriyor zaten. Neden bahsediyorlar

Püskürtmüşer mi

Dur bidaha

Korkak domuzlar jetlerin sesini duydularmı domuz gibi oyuklara saklanıyorlar

• Arkadaşlar düşman ne kadar zahiyat vermiş açıklandı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

PKK'ya duyulan öfke Kürtlere duyulan öfkeye dönüşmesin. Ben kendi şehrimde PKK'ya lanet okuyan penceresine Türk bayrağı asan birsürü kürt vatandaşı gördüm. Facebookunda öldürdüğü PKK'lıların resimlerini paylaşan çok kürt arkadaşım var. Demokratik açılımlar bu tür kürtlerin hakkıydı..

iyide güzel kardesım iyi kurtler var dıyorsunuz ama bız onlarada aynı hakkı verıyoruz ne acılımı acılım resmen pkk yanlılarına yapılıyor yoksa normal kurtlerın ıstedıgı bısey yok onlarda senın benım gıbı calısıp ekmegını kazanmak ıstıyor,digerleri dagda eroın uretıp satıp gununu gun edıyor bagzı salak pkk lılarda onları desteklıyor bu ıste baska bısey yok hersey para

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Téquila -- 19 Ağustos 2011; 18:13:16 >
  • Uçakları püskürtmeleri falan hikaye neden ;
    1) Çok yüksek irtifadan uçuluyor artık
    2)Çok uzak mesafeden füzeler atılabiliyor (40km öteden ateşlenen lazer güdümlü füzeler mevcut)
    Ha nereden biliyorsun derseniz dün akşam habertürkde emekli hava organeralin sözleridir.Kimse hava harekatı işe yaramaz demesin.Girin pkk sitelerinde resimlere bakın yol kontrol noktaları yapmşlar kendilerine.Hepsi tek tek vurulmuştur bu kontrol noktalarının.Heronlar gözetliyor gündüz gece F-16 lar vuruyor.Sistem bu.Düşünsenize onlardaki paniği şuan.Kafamı çıkarsam herona yakalanır mıyım gibisinden..
  • quote:

Orijinalden alıntı: XPHOS

quote:

Orijinalden alıntı: _ARTiZ_

quote:

Orijinalden alıntı: -Ertugrul-

quote:

Roj tv nin haberine gore hava savunma sistemini devreye sokup uçakları geri püskürtmüşler. Görende füze kalkanları var sanacak ha.

Onlar uçağın sesini duymadan önce füze biryerlene giriyor zaten. Neden bahsediyorlar

Püskürtmüşer mi

Dur bidaha

Korkak domuzlar jetlerin sesini duydularmı domuz gibi oyuklara saklanıyorlar

Hava savunma sistemi
    Püskürtmüşler

Komikmiş

• OSMAN PAMUKOĞLU: "HAKKARİ ELDEN ÇIKMIŞ"
    8 asker ve bir köy korucusunun şehit olduğu Hakkâri Çukurca'daki saldırının ardından Türk ordusu, Kuzey Irak'a hava harekâtında bulunmaya devam ediyor. Hülya Okur, terör olaylarının arka planında yatan gerçeği emekli tümgeneral, Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'na sordu. İşte Pamukoğlu'ndan çarpıcı tespitler...

"VURULAN YERLERDE KİMSE YOK"

Başbakan Somali toplantısında, “Artık söz bitmiştir, bundan sonra gereken yapılacaktır” diye bir açıklamada bulunmuştu. Bu açıklama sonrasında yapılan harekatı yerinde buluyor musunuz?

Bu her zaman yapıldı. Sonuç? Hava harekatı ile Metina kampını, Şivi kampını, Avaşin'i, Zap’ı, Harkuk’u ve Kandil’i….ne yaparsanız yapın. Bizdekileri değil, isterseniz bütün dünyadaki bombaları atın, o karanlık bölgelerde yapacağınız hiçbir şey yok. Çünkü sizin ateş ettiğiniz yerde kimse yok ki. Onların hepsi binlerce ton kayanın altında, dehlizde, mağaralardalar. Bir şey olmayacak.

Peki eş zamanlı sınır ötesi operasyonuna da mı karşısınız o zaman?

Karşı meselesi değil ki, ben kendi birliklerimle sınır ötesini 21 kere geçtim. Sınır ötesine geçilmenin bir usulü, yolu yordamı vardır. Böyle davul çalar gibi olmaz o işler. Böyle yaparsanız( bir arada Özal yapıyordu bunu) gittiğiniz zaman kimseyi bulamazsınız.

"BU MÜCADELENİN BİR KARAKTERİ VAR"

Amaç, AK Partiyi Çöz-Kurtul yaklaşımından, Vur-Kurtul noktasına çekmek mi? AK Partinin önünde nasıl bir yol var sizce?

Bunun Kaç-Kurtul ile ilgisi yok. Bir mücadele var ve bu mücadelenin karakteri var. Bunu hem siyasetler hem bürokratlar, asker ve sivil bugüne kadar anlayamadılar. Bunun için ‘Kara Tohum’ isminde bir kitap yazdım ben. Dünyanın her yerinde bu işlerin nasıl yapıldığını anlattım. Ama bu işe meraklı olanlar, yüreği sızlayanlar ve vicdan sahibi olanlar bunu biliyor, ateş düştüğü yeri yakıyor, diğerleri bir çok şeyin farkında değiller veya duyguları saman alevinden öteye geçmiyor.

"ONLAR İÇİN HAKKARİ ÇOK ÖNEMLİ"

Peki Hakkari-Şırnak hattında kurtarılmış bir bölge oluşturulmaya çalışılıyor mu sizce? Bir nevi Gazze örneğinde olduğu gibi?

Onlar için Hakkari yani onların tabiriyle Behdinan çok önemli bir yerdir ve her şey oradadır. Mesela dikkat ediniz, bütün olaylar; Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli’de oluyor. Bir de Kuzey Irak’ta 7 tane kamp vardır, bunun 6’sı, Hakkari’nin hemen altındadır. Esas kritik yer, Hakkari’dir. İran tarafındaki kamplar da doğrudan Hakkari’ye dönüktür. Esas çıban başı ve kangren olan yer, Hakkari’dir. Neden? İnsanların hafızaları çok garip. Hakkari’nin ortasında, gündüz, sivil polis infaz ediliyor, Yüksekova’da bir uzmanı kısa bir süre sonra iki uzmanı, gündüz gözüyle infaz etti, suikast etti, yakalanmışlar mı? Bu şu demek: O bölgede her şeye hakim PKK.

"BÖLGEYİ TAMAMEN ELE GEÇİRMİŞLER"

Bir gün önceki olaya gelince, Zap Vadisinde yani Hakkari ile Çukurca arasındaki bölgeyi Şorti Köprüsü dahil bütün bölgeye hakim olmuşlardır. Çünkü böyle bir eylemi orada, 4 ayrı yerde patlama yaparak, bugüne kadar görülmemiş şekilde anormal patlayıcılar yerleştirerek, 4 tane zırhlı aracı parça parça edip, birini de havadan kaldırıp, Zap suyuna atacak olan patlayıcının gücü inanılmazdır. Demek ki o bölgede Oğul köyü, Han yaylası, köprülü bölgesi, Kazan vadisi ve Çukurca’da tam hakimler demektir. Bu söylediğim yerlerde bu hakimiyetleri olmasa böyle bir eylemi yapamazlar. Bu eylem çok düşünülmüş, çok planlanmış ve bugüne kadar olmayan bir şekilde yüksek patlayıcı ile yapıldı. 30 yılda böyle bir mayınlama, bu güçte bir patlayıcıyı yan yana getirip, bu kadar etki yaratıcı bir şeyi ilk defa yapıyorlar. Bu neyi anlatıyor? Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve düne kadar o bölgede tam hakimler. Bölgeyi ele geçirmişler. Demek ki o bölgede bunlarla ilgili bir çalışma da yapılamamış. Orada sıkı yönetim yok. OHAL yok. Normal Valiler var. Hakkari’nin devlet nezdindeki sorumluları, Vali ve Kaymakamlar, köy muhtarları ve jandarma, onu destekleyen ordu mensupları ve polis var. Bunlar orada hiçbir çalışma yapmamışlar. Sadece orada değil ki! Yüksekova da aynı Şemdinli de aynı. Sonuç, “Hakkari elden çıkmış.”

"SOMALİ'DEN ÖNCE KENDİNİZE BAKIN"

Bir şey daha var. Bu Şorti köprüsünde 84’te ilk silahlı kuvvetler şehitleri yine aynı yerde verilmişti. Ne zaman verildi, 15 Ağustos’taki Şemdinli ve Eruh baskınlarından birkaç gün sonra oldu. O tarihten birkaç gün sonra Şorti köprüsü, aynı yer. Ve pusu. 9 şehit, bir astsubay,birisi üst teğmen, diğerleri er-erbaştı. 15 Ağustos’tan sonra. PKK’nın kuruluş tarihi. Bakın, aynı yer, aynı olay, o günkünden daha vahim. Nereye kaçtı bunlar? Gündüzdü, aydınlıktı, nereye gittiler? Bu, bölgede sizin hiçbir etkinliğiniz kalmamış, demektir. Türkçesi budur. Kafalarını vurabilir herkes en yakın duvara. 30 günde 42 şehit. Somali’ye insani olarak bakın tabi, yok Suriye’ye bakın ama önce kendinize bakın. Vicdan varsa tabi.

Terörle mücadelede size göre en etkin mücadele sistemi ya da strateji ne olmalıdır?

Bu çok geniş bir soru. Bu siyasi ve bürokratik kafa ve klasiklikle bu mücadele yapılamaz. İstihbarat kötü. Anti tepki teşkilatları yapıları kötü.

OSMAN PAMUKOĞLU.

• Bu osman pamuk ogluda komple saçmalamış yukardaki mesaja göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

quote:

Orijinalden alıntı: alprn-yldrm

TÜRK SİLALI KUVVETLERİNDEN BİR CACIK OLMAZ BİRAN ÖNCE ÖZEL TİM DEVREYE GİRMELİ NEDENMİ SAVAŞMAYI TAM BİLMİYEN ERLERİ ÖNDEN YOLLUOLAR ŞEHİT PROFFESSİONEL BİRLİK NEDEN GÖNDERMİOLAR HEP HABERLERE BAK FAKİR AİLE COCUKLARININ ER LERİ NEDEN BİR SUBAY ÇOCUGU YADA ZENGİN ÇOCUGU OLMUYOR ŞEHİT TSK YA KCA BİR PKK MÜCADELE BÖLGELERİNE ER YOLLICAKLARINA PROFFSİONEL BİRLİKLER SADECE OLLMALI

ne diyon aga sen şimdi öncelikli olarak klavyeyi elinden bırak ve boğaz köprüsüne doğru yola çık , hem meşhurda olursun son dakikalarda

Buda , öldürülen terörist sayısını dakika dakika isteyen çok bilmiş arkadaşlara gelsin

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1136677819197

arkadaşım terörist sayısındaki ölümü kast etmiyorum şehit sayısını kastedyiorum. Özel TİM zamanındaki şehit sayısına bak TSK verdiği şehit sayısına bak ne dediğimi anlarsın

• hava cıva.
    ilk önce meclisi hakkariyi şırnagı temizlesinler.

bu gazla türkiye'yi suriyeye sokmaktır amaç.
    dikkatli izleyin olayları
  • quote:

Orijinalden alıntı: W140

quote:

Bunker buster’ değil akıllı bomba vurdu
    TÜRK jetlerinin gece baskınında, MKE tarafından üretilen ve TÜBİTAK’ın geliştirdiği akıllı bombaları kullandı. TSK envanterinde, “bunker buster” adı verilen mağaraları delen ve hedefe ulaştıktan sonra içeride patlayan bombaların ise bulunmadığı belirtildi.

HABERTURK

Arkadaşlar videoda görüldüğü gibi, atılan tek bir bomba dahi boşa gitmiyor. Heronların vs işte burada yararı oluyor.

Sadece düşünmenizi istediğim tek şey var, şehit vermeden önce bu hedefler burada değilleymiydi? Hepsi oradaydı. Ancak vurulmuyordu. İşte burda neden sorusu akla geliyor.

Daha öncede söylemiştim, amacım kesinlikle siyaset yapmak değil. Zaten şu boktaya geldiğimizde bize yarar da sağlamıyor. Umrumda da değil açıkçası.

Ama herzman dedik, terörle mücadelete önce siyasi kararlılık gerekir. Olmazsa olmaz.

Bunları, "silahımız var bombamız var uçağımız var neden 30 yıldır pkk bitmedi" diyen kardeşlerimiz için açıklıyorum özeelikle.

ondan önce siyasi kararlılığa harfiyen uyacak asker gerekiyor. işte sorunun cevabıda bu.

• Türk uçaklarının Xinere, Xakurke, Lolan ve Sineme Boğazına yönelik olarak yeni bir hava harekatı başlattığı bildirildi.

Hava saldırısının yerel saatle 18 sularında başladığı haber veriliyor.
  • Ben hava harekatlarının kara harekatlarına hazırlık olarak yapıldıgını dusunuyorum. Gunde en az 30 ucak kaltıgına gore hızlı bir şekilde gorunen hedefleri, siperleri, malzeme depolarını ve uçaksavarları imha edilip PKK lılar kaçmadan once kara harekatı baslatılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 19 Ağustos 2011; 18:59:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaikDemokratGencim

Bu osman pamuk ogluda komple saçmalamış yukardaki mesaja göre.

Neden saçmalamış. Hayatında hiç sınır ötesi operasyona çıktınmı. Kendini ondan dahamı tecrübe ve bilgi sahibi sanıyorsun Güldürdün beni
  • Haberler iyi güzel de akşam biraz önce babamla sohbet ediyordum iyi oldu bu bombalama işleri falan dedim babam da bende öyle diyordum da bugün iş yerinden beri arkadaş ırak televizyonundan gösterdi bizimkiler hep yaylalardaki ahırları bombalamış koyun ölüleri falan vardı diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Method Man

Haberler iyi güzel de akşam biraz önce babamla sohbet ediyordum iyi oldu bu bombalama işleri falan dedim babam da bende öyle diyordum da bugün iş yerinden beri arkadaş ırak televizyonundan gösterdi bizimkiler hep yaylalardaki ahırları bombalamış koyun ölüleri falan vardı diyor.

Emin ol o bombalardan biri ahıra düşse yanındaki evde bulunanlar kömür olurdu ama nedense köylülerden hiç ölen yok? Propaganda bunlar.Ölen koyunlarda pkk'nın ahırlarındaki koyunlardır midelerine gitmesindense ölmeleri daha hayırlı

• Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı, 8'inci Ana Jet Üssü'nden akşam saatlerinde uçak hareketliliği yaşandı. Üsten ard arda kalkan F-16 savaş uçakları Iran sınırına yöneldi.

PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik 2 gündür süren hava operasyonun merkezi Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı, 8'inci Ana Jet Üssü'nde saat 16.00 sıralarında yine uçak hareketliliği yaşandı. Üsten ard arda kalkan 6 savaş uçağı Irak sınırına yöneldi. Kuzey Irak'taki yerel kaynaklar, uçakların PKK'nın bazı kamplarını bombaladığını ileri sürdü. Hava harekatına ilişkin resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı.
  • Arkadaşlar yanlış yapıyorlar diyarbakırdan havalanan uçakları ordakiler hemen haber veriyor.Bence Malatyadan yapmaları daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhan_05

Arkadaşlar yanlış yapıyorlar diyarbakırdan havalanan uçakları ordakiler hemen haber veriyor.Bence Malatyadan yapmaları daha mantıklı.

Eski operasyonlarda bura daha aktifdi. Kalkan uçaklar gece vızır vızır geçerdi. Bu operasyonlarda pek kullanılmadı sanırsam.

Erhaç Hava Üssü'nde F-16'lar yok bildiğim kadarıyla. Sadece F-4'ler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 19 Ağustos 2011; 21:03:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: comm

quote:

Orijinalden alıntı: Method Man

Haberler iyi güzel de akşam biraz önce babamla sohbet ediyordum iyi oldu bu bombalama işleri falan dedim babam da bende öyle diyordum da bugün iş yerinden beri arkadaş ırak televizyonundan gösterdi bizimkiler hep yaylalardaki ahırları bombalamış koyun ölüleri falan vardı diyor.

Emin ol o bombalardan biri ahıra düşse yanındaki evde bulunanlar kömür olurdu ama nedense köylülerden hiç ölen yok? Propaganda bunlar.Ölen koyunlarda pkk'nın ahırlarındaki koyunlardır midelerine gitmesindense ölmeleri daha hayırlı

Hayır hocam öyle demiyorum :) Bazı yaylalar da hayvanlar için mevsimlik ahırlar olur bunların yanında da ya bir ev yada bir çadır olur büyük sürüleri otlatmak için o yüzden dedim hani köy veya bucak ile alakası yok bahsettiğim yerin :) Yoksa sizin dediğiniz doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: XPHOS

quote:

Orijinalden alıntı: LaikDemokratGencim

Bu osman pamuk ogluda komple saçmalamış yukardaki mesaja göre.

Neden saçmalamış. Hayatında hiç sınır ötesi operasyona çıktınmı. Kendini ondan dahamı tecrübe ve bilgi sahibi sanıyorsun Güldürdün beni

yazdıklarını yorumlamak için çıkmak gerekmiyor işte sen asıl ona gül bence

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.