Şimdi Ara

Özel okulların OBP'yi şişirmesi zoruma gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3000de bile 96 OBP geriye atıyor. Millet özelde parayı basıyor 100 OBP'yle mezun oluyor. Olan bizim gibi devlet garibanına oluyor. Yazılı sınavlar ya merkezi olsun ya da bu OBP'nin etkisi azaltılsın. Ben cimere yazıyorum size de tavsiye ederim.

Geçen sene özele geçen arkadaşımla konuşmamız:

Özel okulların OBP'yi şişirmesi zoruma gidiyor

• Her özel okul düşündüğün gibi dandik değil. Kitlesi derece olan çok fazla özel var. Öğrenciler sınava hazırlansın diye ne yoklama alırlar ne sınava sokarlar yıl sonu 100 verip geçirirler. koç anadolu bursiyerine kabul alanlara bakarsan okulları yazıyor bu kişilerin sınav başarısı yüksek.
  • özel okulda 100 kişi varsa 3-4 kişi anca kazanıyor zaten çokta takmamak lazım kendilerini kandırıyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim abim sbs ye girerken okul birincisinin notuyla onun arasındaki farka göre puan kırılması gibi bir sistem vardı neden hala öyle yapmıyorlar anlamıyorum hem böyle olursa okullar öğrencilerin puanı kırılmasın aşağı yukarı aynı notu alsınlar diye zor sorar böylece öğrenciler derslerine daha fazla çalışır. Kendi yeğenleri için düzenliyorlar herhalde sistemi aklıma gelen tek açıklama bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-01471AD0E -- 24 Temmuz 2023; 15:32:28 >
  • İktidar bilerek ve isteyerek bozdu sistemi, düzeltmesini beklemek saflık olur.

Eskiden okul içi sıralaması ve okulun sınav başarısı da hesaplamaya dahil ediliyordu. Sadece diploma notuna bakarak birbirinden çok farklı okulların bir sayılmasının adil olmayacağını herkes bilir zaten, yıllardır böyle bir sorun devam ediyor çözümü basit; en azından okul sıralamasının sisteme dahil edilmesi lazım ki herkesi 100 ile mezun edemesinler...

• Olay hiç öyle değil hocam özellerde ezici bir oran var ilk yıl giremeseler ikinci yıl giriyorlar obpde de bir güzel koyuyorlar özelde okuyan arkadaşım ham 18k yaptı 15k ya geldi ben ham 13k yaptım yer 17k ya gittim baya adaletsiz bir durum

• Eğitim sisteminin içi yıllardır boşaltılıyor. Eskiden insanlar eğitim ile bir üst sınıfa çıkma imkanını elinden aldılar. Her yere açılan Beybihan özel üniversiteli bunlar tesadüf değil. Barajların kalkması,her yere açılan üniversiteler,içi boşaltılan eğitim,gelir ve eğitim adaletsizliği vs. hepsi planlı birer çalışmanın eseridir. Olaya küçük bir pencereden bakıyorsunuz. Büyük pencereden baksanız olayların birbiri ile nasıl bağlantılı olduğunu anlayacaksınız. Mühendislik fakültelerinin içi boşaldı. Eğitim fakültesinin içi boşaldı. Sırada Tıp var onun için de çalışıyorlar ama her sene yurt dışına çıkan doktorlardan-sağlıkçılardan dolayı henüz tekeline alamadılar. Bir nevi komünizm aslında 21 yıllık planlı bir çalışmanın eseri. Çook yıllar sonra tarih kitaplarında görürüz ömürümüz yeterse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son_Troll_Bükücü -- 24 Temmuz 2023; 15:41:41 >
  • Her özel okul düşündüğün gibi dandik değil. Kitlesi derece olan çok fazla özel var. Öğrenciler sınava hazırlansın diye ne yoklama alırlar ne sınava sokarlar yıl sonu 100 verip geçirirler. koç anadolu bursiyerine kabul alanlara bakarsan okulları yazıyor bu kişilerin sınav başarısı yüksek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olum obp hayallerimi yıktı aw çok kötüde değil 85 ,5k geri attı eada

• lise sınavında iyi bi sey yapsaydın özel okullardan burs alabilirdin. gören de hepinizi ankara fen mezunu sanacak...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu genellemeler "genelde" hatalı oluyor. bizim özel okulda tüm notlar nasılsa tüm küsüratıyla o şekilde sisteme giriyorlar ittirme yok, ama bir akrabanın gittiği devlet okulunda gayet güzel notlara ilave oluyordu, hele ki velisi öğretmense falan. ama bu durum bir genelleme yapılması için yeterli veri sağlar mı? bunu anlamanın yolu özel/devlet okullarının ortalama obp'sinin açıklanması ile olurdu ama sanırım bu bilgi yok.

• beymen müdavimi kullanıcısına yanıt
    Özeldeyim bizde de bursluyuz diye puan vermiyorlar kötü sınıflarda en kötülere bile 95 yapıştırıyorlar bizde sınıf ortalaması 70 80

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver _adayı -- 24 Temmuz 2023; 17:22:48 >
  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt
    puansız anadolu liseleri bunu birkaç senedir yapıyor ittire ittire öne geçiriyorlar öğrencilerini

• Autghust34 kullanıcısına yanıt

Genel olarak obp sistemi bence adaletsizliğe müsait, 1990larda sınava giren varsa benim gibi, o zaman da başka bi acayiplik vardı, ünv sınavında başarılı olan okulların obp çarpanı düşüktü, millet ankara fenden sırf bu yüzden son sınıfta düz liseye geçerdi.

en iyisi etkisini azaltmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 97 obp geriye attı ~1100'de

• Ephuz kullanıcısına yanıt

oha abi kactan kaca atti , benim 86 obp 8000'den 8800'e attı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara parçası -- 30 Temmuz 2023; 13:5:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.