Şimdi Ara

Özel sektörde mühendis (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
15
Favori
10.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakalım bu sene rehber hocaları yanlış yönlendirmelerle kimlerin hayatını karartacak

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

Rehberlik hocalarını dinlemeyin çok kafası çalışsa rehberlik hocası olmazdı

Doğru söze ne hacet...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislikte en kötü işler fabrika içi üretim planlama kalite bakım gibi işlerdir, haftada 6 gün çalışır kölr muammelesi görürsünüz.
    En iyi işler ise satış işleridir, satışçı veya satınalmacı olun piyasayı tanırsınız değeriniz bilinir

• İlk birkaç ğniversiteye giremeyen arkadaşlar yani yüzde 95 çoğunluk, siz özel sektörde istenmiyorsunuz, bunu kabul edin ömrünüz boyunca aşağı görülecek ve ezileceksiniz.

• Sakaryada yıldızda kouda gazide uludagda makine mühendisliği okuyacağına git almanyada 2 yıllık makine oku, türkiyeye gelince birkaç senede şef ol, arkadaşım unikeverde şey 7 bin civarı kazanıyormuş fazla mesailerle 2 yıllık otomotiv mezunu kendisi, ben amerikada yüksek yaptım 3 yıl tecrübem var 2 bin tl teklif ettiker bana en son o da istanbulda.

• ata1606 kullanıcısına yanıt
    hangi üniversitelerde okudun?
  • Daha önce yazdım ama konu ben değilim 30 ların başındayım, gençler bilgilensin diye yazıyorum

iyi de niye okuduğun üniversiteleri söylemiyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skins

iyi de niye okuduğun üniversiteleri söylemiyorsun?

Daha önce yazdım dedim her sayfada var nerdeyse kou da okudum

• Daha ne yapabilirim sizler için bunca yazı yazdık hala anlamıyorsanız suç sizin

• Türkiyede biz mühendisler mühendislik yapmadiğımız icin muhendis degeri verilmiyor. ülkede arastirma gelistirme adina hic bisey yok. ben meslektaslarimla oturup saatlerce bir materyalin veya yazilimin daha iyi olmasini tartisnayi cok istiyorum. ama yok. belki de djnyanin nufusa oranla en cok muhendis barindiran ulkesiyiz lan.

• quote:

Orijinalden alıntı: okçu

Türkiyede biz mühendisler mühendislik yapmadiğımız icin muhendis degeri verilmiyor. ülkede arastirma gelistirme adina hic bisey yok. ben meslektaslarimla oturup saatlerce bir materyalin veya yazilimin daha iyi olmasini tartisnayi cok istiyorum. ama yok. belki de djnyanin nufusa oranla en cok muhendis barindiran ulkesiyiz lan.

Aslında olay şu 10 yılda üniversitelerde mühendislik kontenjanlarını 3 e katladılar önceden kıymetli olan bir meslek şu anda yerin dibinde önceden bir makine mühendisi istediği zaman devlete atanabilecek puan alıyordu şimdi 20 kişi giriyor 1 kişi devlete yerleşiyor.
    İyi şart sunan firmalar sadece birkaç üniversiteden adam alıyor. Eğer o birkaç üniversiteden mezun değilsen ve devletede giremediysen ortada kalıyorsun.
    İş aramaya kalksan arada bir görüşmeye çağırırlar onda da büyük ihtimalle 100 kişi görüşürler 1 kişi alırlar. Yada o 1 kişilik pozisyonda iptal olur. Ben onca donanımıma rağmen 50 küsür yere görüşmeye gittim 4-5 tanesinden kabul almıştım, bir önceki iş yerinde haftada 6 gün 3 vardiye çalışıyordum taşeron kadroda 2150tl maaş. Bu işi araya adam sokarak mülakatına girdim yabancı mühendislerle görüşerek kabul edildim. Daha sonra müdür tarafından mobbinge maruz bırakıldım ve işten ayrılma durumunda kaldım. Psikolojik olarak çok etkilendim. O yüzden burda hiç bir maddi menfaat beklemeden insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum ki başkalarının başı benimki gibi yanmasın.

Hocam ne yapti size mudur?

• quote:

Hocam ne yapti size mudur?

Zamanında tam anlamıyorsun son aykarda şiddetlendi mesela, direktörün yanına çağırttı beni szarladı ben de işimi sevdiğimi söyledim, direktöör dedi o zaman başka bölüme alalım seni ben de okey dedim busefer müdür hayır o bölümde yer yok vs diyerek beni engelletti.
    Gece vardiyesindeyim 16:00-24:00 çalışıyorum bu yarımda aradı beni , dedi sabah 4 e kadar kal işlerle ilgilen halbuki benden sonra gelene devretmiştim
    Gece arayıp 1 saat sorgulamalar
    Diğer çalışanlar arasında bana bağırma
    İşten çıkarmakla tehdit etme
    Fazla mesai kağıdımı imzalamama
    Ayak işleri yaptırma - fotokopi kağıdı için başka departmanlara gönderme, çantasını taşıtma, durduk yere azarlama...
    Daha milyon tane şey. Ben de inat etmiştim ondan çıkmadım uzunca süre ben de onları oyaladım. Son zamanlarda iş filan yapmadım çünkü mobbing olduğunu anlamıştım. Başta anlamıyorsun zamanla çöZüyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Revion

okuldan arkadaşım 4500 ile havelsan'da bilgisayar müh. olarak işe başladı. bence okuduğunuz üniversite çok önemli

edit: ayrıca babam elektronik mühendisi, şuan aldığı maaş 5 haneli rakamları geçiyor. iyi olan her şekilde kazanır, mühendisliğin öldüğü falan yok.

Okuldan dedigin odtumu itu mu birde su bes haneli sayinin ilk rakamini ogrenebilir miyiz sakincasi yoksa yada bababi tanimiyorsak sonucta forum burasi niye herseyi gizliyosunuz yada csb yaziyosunuz??

yuh hocam sen ne cekmissin. yeni yasa ve kanunlara gore mobbing yapan isverenlere karsi kanunlar gelistirildi. yalniz size ne garezi varmis ki ?

• quote:

yuh hocam sen ne cekmissin. yeni yasa ve kanunlara gore mobbing yapan isverenlere karsi kanunlar gelistirildi. yalniz size ne garezi varmis ki ?

Bilmiyorum bana ne garezi vardı benle birlikte başka bir mührndis arkadaş vardı benden 1 ay sonrasa o çıktı, arkadaşa küfretmiş o da istifa etmiş.
    Türkiyrde hiç bir şeye hakkın yok. Bak sen bi yerde çalışıyosun seni çıkaracaklar sen kendin çıkmış gibi istifa yaz derler, ama haklarımı almak istiyorum dersin bu sefer kötü referansla tehdit ederler. Türkiye 3 dünya ülkesidir bu konularda. Seni işe alacak firma önce bir önce öalıştığın yeri arar nasıl bu der kötü referans verirlerse hiç iş bulamazsın

Gerci o dediginiz de dogru kotu referans olarak tehdit ediyorlardir. peki su an calisiyor musun? maas felan ne kadar? hayatindan memnun musun. bende o yaslara geldigimde memnun kalir miyim bir muhendis olarak acaba yani calistikca maas ve degerin artiyor mu. su an pek memnun degilim de hayatimdan askerlik yok diye

• quote:

Gerci o dediginiz de dogru kotu referans olarak tehdit ediyorlardir. peki su an calisiyor musun? maas felan ne kadar? hayatindan memnun musun. bende o yaslara geldigimde memnun kalir miyim bir muhendis olarak acaba yani calistikca maas ve degerin artiyor mu. su an pek memnun degilim de hayatimdan askerlik yok diye

Ben 30 lunyaşların başındayım artık türkiye degterini kapattım. Sene sonu abd ye taşınıyorum

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.