Şimdi Ara

Özel sektörde mühendis (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
15
Favori
10.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Orijinalden alıntı: muaz1984

quote:

Bugün ekşide 'teknisyen olarak çalışacak mühendis arayan firma' başlıklı konudaki bir yazıyı paylaşmak istedim.

quote:

abi bir tek şey diyeyim. her seferinde böyle ağlaşıyorsunuz ya, "ya ben üniversite mezunu mühendisim ama" diye, o mezun olduğunuz okulların diplomaları yok hükmünde.

daha en basit matematik işlemlerinden bihaber adamlar, dandik dundik yerlerden, sırf teyzelerin altın günlerinden fırlama "benim oğlan da bilmemnerede mastır yaptı" statüsünü yakalamak için tutup mühendislik okursa olacağı budur.

bakın size şöyle söyleyeyim, piyasada vinç operatörü yok. granit kesmeyi bilen adam yok. çelik kapı imalatı yapacak adam yok. işin ustasına 3500-4000 tl maaş vereceğini söylüyor şirket patronları. "3500 tl helal olsun, yemeğini falan da vereceğim ama yok işte abi adam yok" diye yakınıyorlar.

türkiye'de yüksek teknoloji ürünü esaslı üretim ekonomisi var mı da bu kadar mühendis çıkartıyor bu ülke? sırf kokoş bir karı börek zıkkımlanırken hava atacak diye çocuğunu vakkas üniversitesi kokoreç mühendisliğine gönderiyorken, arz talep dengelenecek diye mantar gibi biten boktan üniversitelerin içerisinde çarpım tablosu bilmeyen öğretim görevlileri ile düzgün bir nesil yetiştireceğimiz mi düşünülüyor?

arkadaş, bu ülkenin bu kadar mühendise ihtiyacı yok. türkiye yüksek teknoloji ürünü üretip ihraç eden bir ülke değil, hammadde satıp tarlada ırgatlıkla, turizmde dolandırıcılıkla para kazanan bir ülke. kamyon dolusu mühendislerden bazıları yeri gelecek çöpçülük de yapacak. alışacaksınız güzel kardeşim.
    28.06.2016 17:48 ~ 17:49 duc de blangis

Yer yer katilmadigim noktaları olsada genel olarak doğru buluyorum yazıyı.

Okursun bir miktar kültür alırsın yani lise mezunundan farklı olursun ama maddi olarak pek bir şey beklememek lazım mühendislikte benim görüşüm bu.

Devlette mühendis olmakta bildiğin milli piyango.
    Ama illa bir kurum çatısında çalışılacak diye birşey yok.
    Kendi isinide kurabilir insan, üniversitelerin bu vizyonu öğrencilere kazandırması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BADE5B8A0 -- 29 Haziran 2016; 0:37:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sakin anadolu universitelerinde muhendislik yaziyim demeyin hayatiniz mahvolur. En dusuk itu olsun, yildiz bile kurtarmaz bu saatten sonra

• ata1606 kullanıcısına yanıt
    Hocam hacettepe otomotiv mühendisliğini tavsiye eder misin şu saatten sonra 24 k ile alıyor ordan mezun olsam ortalama kaç lira maaş alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Vettel

Hocam hacettepe otomotiv mühendisliğini tavsiye eder misin şu saatten sonra 24 k ile alıyor ordan mezun olsam ortalama kaç lira maaş alırım

Tavsiye etmem otomotiv en dusuk paraya en fazla calisilan alan. Daha once 3 farkli firmada calistim otomotivle alakali 5 para etmiyecek bir bolum. 2005 de ilk ogrencilerininalmisti hacettepe otomotiv o zaman cok yuksek derece yapmak gerekirdi girmek icin, simdi 24 binlere gerilemis millet gordu gercegi de puanlari dustu

Vizyon eksikliğiniz var, Amerikada eğitim süresince de açılmamış daha da açılmaz

İyi bir mühendis olsanız devlete girmekten bahsetmezdiniz
  • Bir süredir takip ediyorum konuyu. Konu sahibi fazla trol geldi bana. Yıldız Teknik Üniversitesi ni beğenmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: MezunaKal

Bir süredir takip ediyorum konuyu. Konu sahibi fazla trol geldi bana. Yıldız Teknik Üniversitesi ni beğenmiyor

Begenmeyen ben degilim senede 500 kisi alan makine muh. var yildizda, her sene 500 adam cikiyor, kim ne yapsin bu kadar mezunu, bylabildikleri iyi kotu islerde 2-3 bin arasi calisacak cogunlugu, haftada 6 gun en az 50 saat. Bak bakalim her sene yildizdan kac kisi kpss ye kasiyor bunlar enayi mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: terane94

Vizyon eksikliğiniz var, Amerikada eğitim süresince de açılmamış daha da açılmaz

Iyi muhendis dedigin nedir? Haftada 6 gun 55 saat it gibi calisip(muhendislikle de alakasi olmayan bir calisma) sonunda is guvencen olmadan 2-3 bin maas almak mi

45 saat çalışıp 7-8 k almak. (Orta tecrübeli bir mühendis için). İt gibi değil, insani koşullarda rahatça çalışmak. (tabiki bu kobilerde pek mümkün değil, kobilere de rakiplerinden geride kalmış mühendisler girerler)
  • quote:

quote:

Iyi muhendis dedigin nedir? Haftada 6 gun 55 saat it gibi calisip(muhendislikle de alakasi olmayan bir calisma) sonunda is guvencen olmadan 2-3 bin maas almak mi

Senin dediğin kötü mühendislik koşulları.
    Ayrıca herkesi koyun yapmışsın. 500 mezun veriyorsa herkes ayrı birey, herkes kendinden sorumlu. Kafayı çalıştıran aradan sıyrılır. .

• quote:

45 saat çalışıp 7-8 k almak. (Orta tecrübeli bir mühendis için). İt gibi değil, insani koşullarda rahatça çalışmak. (tabiki bu kobilerde pek mümkün değil, kobilere de rakiplerinden geride kalmış mühendisler girerler)

O parayi verecek kac firma var turkiyede, oralarda kac muhendis var, nasil girilir bunlari biliyor musun?
    14 bin civarinda olmasi lazim makine muhendisligi yillik kontenjani yuzde 95 kobilerde calisir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

quote:

Senin dediğin kötü mühendislik koşulları.
    Ayrıca herkesi koyun yapmışsın. 500 mezun veriyorsa herkes ayrı birey, herkes kendinden sorumlu. Kafayı çalıştıran aradan sıyrılır. .

Kafayi calistiran aradan siyrilir vs faso fiso bunlar orana bakscaksin yuzde kaci iyi yerlere gelir diye bakicaksin. Yuzde 5 kafayi calistirdi da yuzdd 95 aptal miydi ?

Her sene 500 kişi? Hangi üniversite alıyormuş 500 kişi ? Düşündüğün kadar kolay ayarlanmıyor kontenjan sayıları. Ytü vb gibi köklü üniversiteler senden benden daha iyi ve somut hesaplıyor arz talep meselelerini. Ben şuana kadar çevremde duymadım işsiz mühendisi. Anca gider sütçü imamdan mezun0 olup havelsandan teklif beklerse belki. Çalışma şartlarına maaş düşüklüğüne lafım yok. Ama senin troll olduğuna kesin kanaat getirdim. Sağdan soldan sallayıp milletin hevesini kırma ! Yok Amerika'dan gelip iş bulamamışta falanda filanda peh

• Otomotiv mühendisliğinin çalışma şartları nasıl? Önü açık mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniyeniyeni33

Türkiye'de hangi üniversite mezunusun ?

Kou+amerika yüksek

• quote:

Orijinalden alıntı: MezunaKal

Her sene 500 kişi? Hangi üniversite alıyormuş 500 kişi ? Düşündüğün kadar kolay ayarlanmıyor kontenjan sayıları. Ytü vb gibi köklü üniversiteler senden benden daha iyi ve somut hesaplıyor arz talep meselelerini. Ben şuana kadar çevremde duymadım işsiz mühendisi. Anca gider sütçü imamdan mezun0 olup havelsandan teklif beklerse belki. Çalışma şartlarına maaş düşüklüğüne lafım yok. Ama senin troll olduğuna kesin kanaat getirdim. Sağdan soldan sallayıp milletin hevesini kırma ! Yok Amerika'dan gelip iş bulamamışta falanda filanda peh

Yıidız makin 2014 yada 2015 de ikinci öğretimini kapatmış, o zamana kadar yıllık 504 kişi alıyordu. Bir de dgs ile gelenleri ekle 600 e yakın kişi ediyordu.

Toplam kontenjanlara bak her sene deli gibi artıyor mühendislikte hukukta bitti artık

• quote:

Orijinalden alıntı: sinyortr1

Otomotiv mühendisliğinin çalışma şartları nasıl? Önü açık mı?

Otomotiv sektör olarak eğer büyük otomobil firmalarına giremezsen sürünmece bir sektör. Büyük ana otomobil firmaları da çok mükemmel değil ama haftada 5 gün çalışırsın düzenin olur. Ama otomotiv yan sektörlerinde çalışırsan atıyorum motor parcası yapan yer, koltuk yapan yer , silecek ayna vs yapan yerler bunlar genelde haftada 6 gun 55 saat civarı çalışırsın eline de 2-3 bin arası para geçer ilerde de 3.5 civarı gecer ama hayattan bir zevk almazsın. İs güvencen yerkerdedir müdürün iki dudağı arasında kalırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 14 Temmuz 2016; 18:01:41 >
  • Makine mühendisliği zaten cok genel bir bölüm egitim sırasında hiç bir alanda uzmanlaşmanıza imkan yok kitaplar 70 lerden kalma dinamik statik mukavemet diferansiyel denklemler termodınamik malzeme filan 4.00 ortalama ile bitir özelde hiç bir anlamı yok, askerde kısa dönem askerlıik yaparsın onda da çöp toplarsın nöbet tutarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 14 Temmuz 2016; 21:28:32 >
  • Herkesin hayalleri var ama bu hayallere giden yol üniversitede zor bölüm bitirip,ondan sonra haftada 6 gün 55 saat saat çalışıp2-3 bin arası maaş alıp iş hayatınızın müdürün iki dudağı arasında olması ise buyrun sizi tutan yok. Almanyanın mülteci başına dağıttığı harçlık bizim türkiyede hafrada 55 saat çalışan mühendislerimizden fazla.

Çözüm ya kendi işini yapacan ya yurtdışına gidecen yada memur olacan ama özel sektördeki kan emici çakallara prim vermicen

Dediğim noktaya çıkıyoruz hocam tekrar. Arz talep meselesini üniversite ayarlıyor. Öyle bu sene iş imkanları azaldı hadi azaltalım kontenjanı olayıda olmuyor. Senelerdir toplanan istatistikler sonucu ayarlıyorlar kontenjanı. Hala daha troll olduğunu düşünüyorum. Abiniz falan mı yaptı yoksa bunları ?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.