Şimdi Ara

Özel sektörde mühendis (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
279
Cevap
15
Favori
10.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: obmann

quote:

Orijinalden alıntı: Revion

quote:

quote:

okuldan arkadaşım 4500 ile havelsan'da bilgisayar müh. olarak işe başladı. bence okuduğunuz üniversite çok önemli

edit: ayrıca babam elektronik mühendisi, şuan aldığı maaş 5 haneli rakamları geçiyor. iyi olan her şekilde kazanır, mühendisliğin öldüğü falan yok.

Hocam arkadasiniz hangi uni mezunu?
    Babaniz da mi savunma sanayinde calisiyo.

babam yabancı menşeli bir firmada yönetici olarak çalışıyor (savunma sanayi değil), itü ehb mezunu
    arkadaşım bilkent bilgisayar mezunu ortalaması 3.4 civarı bir şeydi. bende bilkent bilgisayardayım.

Hocam benim de hedef bilkent bilgisayar ama malesef burslu kazanamiyorum. Mecburen ücretli gelecem. Hocam önerir misin bilkenti?
    Tobb ve bilkent arasında kararsizim şuanda. Bi de hocam bu savunma sanayii şirketleri odtu, itu, bilkent, boğazici gibi unilerden mezunsan ortalamaya pek bakmiyo ama diğer uniler için en az 3.0 ortalama istiyomus galiba doğru mu bu?

Sende Volvo S60 yok muydu hayırdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

quote:

quote:

quote:

okuldan arkadaşım 4500 ile havelsan'da bilgisayar müh. olarak işe başladı. bence okuduğunuz üniversite çok önemli

edit: ayrıca babam elektronik mühendisi, şuan aldığı maaş 5 haneli rakamları geçiyor. iyi olan her şekilde kazanır, mühendisliğin öldüğü falan yok.

babam yabancı menşeli bir firmada yönetici olarak çalışıyor (savunma sanayi değil), itü ehb mezunu
    arkadaşım bilkent bilgisayar mezunu ortalaması 3.4 civarı bir şeydi. bende bilkent bilgisayardayım.

Hocam benim de hedef bilkent bilgisayar ama malesef burslu kazanamiyorum. Mecburen ücretli gelecem. Hocam önerir misin bilkenti?
    Tobb ve bilkent arasında kararsizim şuanda. Bi de hocam bu savunma sanayii şirketleri odtu, itu, bilkent, boğazici gibi unilerden mezunsan ortalamaya pek bakmiyo ama diğer uniler için en az 3.0 ortalama istiyomus galiba doğru mu bu?

Babama alcagimiz arabayi kendime alcam diye konu actim. Degilse otomobil bölümünde kimse 18 yaş altini takmiyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Babama alcagimiz arabayi kendime alcam diye konu actim. Degilse otomobil bölümünde kimse 18 yaş altini takmiyo.

Takmamakta haklılar. Millet babasının malını kendi malı gibi anlatıp 45 yaşındaki adam muhabbetini çevirenlerden hoşlanmıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Takmamakta haklılar. Millet babasının malını kendi malı gibi anlatıp 45 yaşındaki adam muhabbetini çevirenlerden hoşlanmıyor.

Hocam valla en son net bi sekilde hatırliyorum biri konu açmışti x5 mi range rover mu diye. Adam özellikle belirtmişti babama alacaz diye. Otomobil bölümü tipik troll damgasi yapıştırdi baya da dalga gectiler. Adama cevap bile veren yoktu. Adam kalkip x5 söyledir rr böyle diye bi yazı da yazmamisti. Kriterlerini yazip hangisini alsak demişti. Forum baya dalga gecti. Adam 1 ay sonra konuyu uplayip nickini kağıda yazip arabanin icinde disinda foto cekti.

Ön yargiyla yaklasan adamlar olmasa faydali bi forum ama ego cok fazla var otomobil bölümünde. Sanirsan hepsi otomotiv muhendisi ya da hergün bmw, mercedes' e biniyo. Yaptiklari yorumlar çok ben bilirim havasında.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam valla en son net bi sekilde hatırliyorum biri konu açmışti x5 mi range rover mu diye. Adam özellikle belirtmişti babama alacaz diye. Otomobil bölümü tipik troll damgasi yapıştırdi baya da dalga gectiler. Adama cevap bile veren yoktu. Adam kalkip x5 söyledir rr böyle diye bi yazı da yazmamisti. Kriterlerini yazip hangisini alsak demişti. Forum baya dalga gecti. Adam 1 ay sonra konuyu uplayip nickini kağıda yazip arabanin icinde disinda foto cekti.

Ön yargiyla yaklasan adamlar olmasa faydali bi forum ama ego cok fazla var otomobil bölümünde. Sanirsan hepsi otomotiv muhendisi ya da hergün bmw, mercedes' e biniyo. Yaptiklari yorumlar çok ben bilirim havasında.

Otomobil Genel öyle, herkes uzman hepsi bilirkişi modunda.

• Yıldız da bilgisayar okuyan bi mühendisi sakarya celal bayar gibi ünilerle aynı kefeye koydun ya aklından kuşku duymaya başladım

• mühendislik türkiyede amacını çoktan aştı artık bi nevi okumuş işçi.

edit: mühendislik mezunuyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradisdan -- 23 Haziran 2016; 5:51:45 >
  • millet boşuna mı, iyi ünversiteye girmek için ter döküyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurlabirgun1907

quote:

Aile icinden ,muhterem babanizin aldigi maas uzerinden degilde objektif olarak siradan bi vatandas gözüyle ölmediğini bir daha düşün istersen..

Üniversite faktörü önemli kardeşim. Kimse 50-60 binle girdiği yerden 4.5 bin lira ile iş bulmayı beklemesin. vasıfsız mühendisler için meslek ölü, bu dünyanın her yerinde böyledir. bu tarz kişiler için tek çare kpss.

50-60 bine giren adam mühendisliği isteyerek seçmemiştir, odtü'ye girecek puanı yapsa çoğunun tercihi tıp, diş falan olurdu zaten.

az çok sektördeyim mühendislik kalifiye elemanlar için asla ölmez

Bu mesaj biraz daha uygun oldu ..

• Konuya gene veletler, umutları olan yeni mühendiscikler doluşmuş.

Gençler eskiden mühendisler iyi kazanıyordu ama onlarda artık bir iibf faciası yaşadılar. Çok fazla mezun veriyorlar, herkes bir şekilde mühendis oluyor.

Diğerlerinden farkınız yoksa okul anlamında torpil anlamında nal toplarsınız onu söyleyeyim en başından.

Mezun oldum 5000 TL ile başlarım diyorsanız patronlar kıçıyla gülüyor bu adamlara.

Artık kalifiyeli işçi aramıyor iş verenler. Neden? Çünkü maliyeti yüksek. Yeni mezun alıp onu yetiştiririm diyor, işi öğrettiği adam maaşı az bulup giderse yerine yine yeni mezun alıyor.

Siz ne zannettiniz gençler? Her mühendis milyarlar kazansaydı ohooooo...

Kazanan var mı? Var! Ama 35 lerde falan.
  • Konu sahibi arkadaş yazdıklarının çoğunda haklı...

• Bence arkadaşların kaçırdığı ortak nokta şudur bu arkadaş iyi derece ingilizce sahibi ve yurt dışında yüksek yapmaya gidiyor. Orada kalamayınca türkiyeye dönüyor haliyle yaş 30 civarına gelmiş(asker+yüksek+üniversite) bir kaç senede sınıfta felan kalmış galiba.

30 yaşında özel sektöre giriyor iyi ingilizcesi var fakat deneyimi yok teklif edilen maaşlarda 2500lira civarında oluyor. Yurt dışında yüksek yapmanın amacı orada çalışmak olmalı çünkü yüksek lisans yapmışsın yapmamışsın çok bağlamıyor işverenleri.Onlar diplomaya ve yapılan işin kalitesine bakıyorlar tabi birde yabancı dil faktörü de önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: King_Leoric31

Bence arkadaşların kaçırdığı ortak nokta şudur bu arkadaş iyi derece ingilizce sahibi ve yurt dışında yüksek yapmaya gidiyor. Orada kalamayınca türkiyeye dönüyor haliyle yaş 30 civarına gelmiş(asker+yüksek+üniversite) bir kaç senede sınıfta felan kalmış galiba.

30 yaşında özel sektöre giriyor iyi ingilizcesi var fakat deneyimi yok teklif edilen maaşlarda 2500lira civarında oluyor. Yurt dışında yüksek yapmanın amacı orada çalışmak olmalı çünkü yüksek lisans yapmışsın yapmamışsın çok bağlamıyor işverenleri.Onlar diplomaya ve yapılan işin kalitesine bakıyorlar tabi birde yabancı dil faktörü de önemli.

Lisanstan mezun olduğumda 23, Amerikada yüksek lisanstam mezun olduğumda 27 yaşındaydım. Türkiyeye dönüp askerliği yapıp işe başladığımda ise 28. Birkaç sene tecrübe kazamdığımda ise yaşım 30 oldu. 30 yaşında mühendisken haftada 6 gün stresli kirli gürültülü fabrika ortamında vardiyeli çalışıyor ve üzülerek diyorum meslek lisesi mezunu işçilerin yarı maaşını alıyordum. Hatta ilkokuldan bir arkadaşım orada işçi olarak çalışıyordu. Neden derseniz ben taşeron kadrodaydım onlar ise sendikalı. Daha sonra başka işlere baktım istanbulda adını daha önce yazdığım devasa firma 2000 tl maaş önerdi. O para beni anca geçindirecegi için reddettim çunku iş istanbuldaydı aslında orda çalışmayı istemiştim çunku fabrika ortamı çok yormuştu ve şantiye tarzı bir işte daha mutlu olacağımı düşünmüştüm.
    Daha kendim bir tanıdıkla iş yapalım dedim onda da çok başarılı olamadım sene sonu abd ye geri gidecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 23 Haziran 2016; 12:16:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Orijinalden alıntı: King_Leoric31

Bence arkadaşların kaçırdığı ortak nokta şudur bu arkadaş iyi derece ingilizce sahibi ve yurt dışında yüksek yapmaya gidiyor. Orada kalamayınca türkiyeye dönüyor haliyle yaş 30 civarına gelmiş(asker+yüksek+üniversite) bir kaç senede sınıfta felan kalmış galiba.

Lisanstan mezun olduğumda 23, Amerikada yüksek lisanstam mezun olduğumda 27 yaşındaydım. Türkiyeye dönüp askerliği yapıp işe başladığımda ise 28. Birkaç sene tecrübe kazamdığımda ise yaşım 30 oldu. 30 yaşında mühendisken haftada 6 gün stresli kirli gürültülü fabrika ortamında vardiyeli çalışıyor ve üzülerek diyorum meslek lisesi mezunu işçilerin yarı maaşını alıyordum. Hatta ilkokuldan bir arkadaşım orada işçi olarak çalışıyordu. Neden derseniz ben taşeron kadrodaydım onlar ise sendikalı. Daha sonra başka işlere baktım istanbulda adını daha önce yazdığım devasa firma 2000 tl maaş önerdi. O para beni anca geçindirecegi için reddettim çunku iş istanbuldaydı aslında orda çalışmayı istemiştim çunku fabrika ortamı çok yormuştu ve şantiye tarzı bir işte daha mutlu olacağımı düşünmüştüm.
    Daha kendim bir tanıdıkla iş yapalım dedim onda da çok başarılı olamadım sene sonu abd ye geri gidecegim.

Hayırlısı olsun ustam.

• Bu konudaki benden büyük abilerim benden küçük kardeşlerim ile bir fikir alışverişi yaparım diye umuyorum.
    1.dönem 1 ve 2.dönem 1 olmak üzere alttan iki dersim var.E&E müh 2.sınıfa geçtim. 2.sınıfta dersler zorlaşıyor analog elektronik olsun,alan teorisi vs.olsun sorum şu Bu dersleri ben alttan alıp yazın bir elektrickinin yanında işe girip az çok işi mi öğreneyim,yoksa yaz okuluna gidip bu iki dersimi verip ortalamamı mı yükselteyim ( Malum alttan ders olunca düşürüyor. )

• Odtü inşaat mezunuyum. Turkıyede mezun olunca 2250 tlye ıse basladım 3 ay calısıp ayrıldım daha sonra arabıstana geldım havalımanı projesıne. suan 3 senem bıtmek uzere hala aynı sırketteyım maasımda turkıye sartlarına gore gayet ıyı askerlık olayınıda dovızlı yapıcam 7 ayım falan kaldı. Demek ıstedegım ozel sektorde yurt dısında ıyı paralar kazanabılırsınız okulda cok onemlı deıl torpıl daha onemlı ozel sektorde sureklı bırbırlerının tanıdıklarını bır yerlere alıyorlar. Imkan varsa yurt dısına cıkın turkıyede calısmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReaperVR

Odtü inşaat mezunuyum. Turkıyede mezun olunca 2250 tlye ıse basladım 3 ay calısıp ayrıldım daha sonra arabıstana geldım havalımanı projesıne. suan 3 senem bıtmek uzere hala aynı sırketteyım maasımda turkıye sartlarına gore gayet ıyı askerlık olayınıda dovızlı yapıcam 7 ayım falan kaldı. Demek ıstedegım ozel sektorde yurt dısında ıyı paralar kazanabılırsınız okulda cok onemlı deıl torpıl daha onemlı ozel sektorde sureklı bırbırlerının tanıdıklarını bır yerlere alıyorlar. Imkan varsa yurt dısına cıkın turkıyede calısmayın

Yurtdışına gidecek şirketler genelde birkaç üniversite mezunlarını alıyor kimse enayi değil 2015 yazında OHL construction( dünyanın 25 en büyük inşaat firmasından biri)istanbul metro projesinde makine mühendisi olarak bana 2 bin tl maaş önerdi. İspanyol müdürle görüşmemi ingilizce yaptım ve çok beğendi çünkü amerikada yüksek lisans yaptım akıcı konuşabiliyorum. Şirketin konumu maltepe ve benim orda ev kiralamam lazım. Yaş 30du o zaman. İstanbulda yaşayam arkadaşlar bilir 2000 bin tl, kira yemek vs çıkın elde pek biley kalmaz. Belki de cepten yiyecektim.
    Ben de yurtdışında çalışıp maaşı dolarla almayı ev kirası ve ulaşım için para ödememeyi tercih ederdim ama öyle bir iş bulamadım. Enka tekfen stfa gama vs ne bulsam başvurdum ama birşey çıkmadı. Arabistanda 5 bin dolar alıyorsun para cepte kalıyor çünkü kira ve ulaşıma para vermiyorsun. İstanbulda 2bin tl, yarısı kiraya gidiyor zaten.

• Üniversite'ye yeni girecek olan biri için önü açık hangi bölümleri önerirsiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

Üniversite'ye yeni girecek olan biri için önü açık hangi bölümleri önerirsiniz ?

Sağlık ve birkaç bilinen üniversite dışında okuyacağınıza kendi işinizi yapmaya çalışın derim. Kokoreç bile satsan bazen çok daha iyi olur. Nusret mesela benden 1-2 yaş büyük ortaokul mezunu, fakir bir ailenin çocuğu, kasapta çıraklıkla başlamış, şimdi milyoner, restorantları var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Orijinalden alıntı: ReaperVR

Odtü inşaat mezunuyum. Turkıyede mezun olunca 2250 tlye ıse basladım 3 ay calısıp ayrıldım daha sonra arabıstana geldım havalımanı projesıne. suan 3 senem bıtmek uzere hala aynı sırketteyım maasımda turkıye sartlarına gore gayet ıyı askerlık olayınıda dovızlı yapıcam 7 ayım falan kaldı. Demek ıstedegım ozel sektorde yurt dısında ıyı paralar kazanabılırsınız okulda cok onemlı deıl torpıl daha onemlı ozel sektorde sureklı bırbırlerının tanıdıklarını bır yerlere alıyorlar. Imkan varsa yurt dısına cıkın turkıyede calısmayın

Yurtdışına gidecek şirketler genelde birkaç üniversite mezunlarını alıyor kimse enayi değil 2015 yazında OHL construction( dünyanın 25 en büyük inşaat firmasından biri)istanbul metro projesinde makine mühendisi olarak bana 2 bin tl maaş önerdi. İspanyol müdürle görüşmemi ingilizce yaptım ve çok beğendi çünkü amerikada yüksek lisans yaptım akıcı konuşabiliyorum. Şirketin konumu maltepe ve benim orda ev kiralamam lazım. Yaş 30du o zaman. İstanbulda yaşayam arkadaşlar bilir 2000 bin tl, kira yemek vs çıkın elde pek biley kalmaz. Belki de cepten yiyecektim.
    Ben de yurtdışında çalışıp maaşı dolarla almayı ev kirası ve ulaşım için para ödememeyi tercih ederdim ama öyle bir iş bulamadım. Enka tekfen stfa gama vs ne bulsam başvurdum ama birşey çıkmadı. Arabistanda 5 bin dolar alıyorsun para cepte kalıyor çünkü kira ve ulaşıma para vermiyorsun. İstanbulda 2bin tl, yarısı kiraya gidiyor zaten.

Bende aynısını dedım zaten yurt dısına cıkma ımkanı varsa cıkın. Okula bakmıyorlar ben odtuluyum ama odtuluyum dıye gelmedım buraya Okuldan hocam bana referans oldu proje muduru okul arkadasıymıs o vasıtayla geldım. Buradakı cogu adam adı sanı duyulmamıs okullardan mezun ve cogu taseronde calısıp ana fırmaya gecmıs. Buyuk kucuk fırma demeden cıkın yurt dısına ama buyuk proje olsun taseron olsun kendınızı gostersenız ana fırmayada gecersınız.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.