Şimdi Ara

Özel sektörde mühendis (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
15
Favori
10.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devlet kurumlarinda muhendis olmanizi oneririm. 5k maas guzel paradir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

Devlet kurumlarinda muhendis olmanizi oneririm. 5k maas guzel paradir.

Ben amerikaya taşınıyorum Türkiyeyi bıraktım artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: elfgözlülegolas

quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

Kou deu gazi iyte gebz vs bunlar arasında iş bulmada çok farlılık olmaz, izmirde zaten sanayi yok ankarada savunma sanayisi var o da bir kaç okuldan mühendis alır.
    Boun odtü bilkent sonra itü ve koç sabancı vs bunlar dil eğimi ve programları vs daha iyi, o yüzden iyi firmalara genelde bunlar gider marka degerleri yüksek.
    Kou yıldız sakarya hacettepe iyte gebze bunlarda sanayide calışır genelde otomotiv vs çalışma şartları ağır maaşlar düşüktür çogu memur mühendis kadar kazanamaz haftada 6 gün 55-60 saat çalışırlar. İş garantileri yoktur yarın kapı dışarı olabilirler.
    Alt grup üniversiteler onların da tek hayali devlete girmektir işçiden beter çalışırlar.
    İkinci öğretim birinci öğretim bir farkı yok.

yildiz derken yildiz teknik mi

Evet

• Bilkent bilgisayari bitirsek alabileceğimiz başlangıç maaşı 4500-5000'i bulur mu?
  • Size üzüldüm. Dilerim kaderimiz aynı olmaz. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revion

okuldan arkadaşım 4500 ile havelsan'da bilgisayar müh. olarak işe başladı. bence okuduğunuz üniversite çok önemli

edit: ayrıca babam elektronik mühendisi, şuan aldığı maaş 5 haneli rakamları geçiyor. iyi olan her şekilde kazanır, mühendisliğin öldüğü falan yok.

Hocam arkadasiniz hangi uni mezunu?
    Babaniz da mi savunma sanayinde calisiyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: obmann

Bilkent bilgisayari bitirsek alabileceğimiz başlangıç maaşı 4500-5000'i bulur mu?

1. CV'ne kattığın projeler
    2. CV'ne katabileceğin seminerler
    3. CV'ne katabileceğin sertifikalar
    4. Sosyal ilişkilerinin sağlamlığı
    5. Ortalaman
    6. Yüksek Lisans (Var/Yok)
    7. Üniversitede katıldığın aktiviteler
    8. Dil Bilgisi (İngilizce ve diğerleri)
    9. Bölümünle alakalı her şeye yatkınlığın
    10. Ve tabii ki okuduğun üniversite
    Ek Madde 1: Hastalığının olmaması (Psikolojik veya özür)
    Ek Madde 2: Askerlik Durumun

Bunları mükemmel biçimde sağlıyorsan belki 4000 TL alırsın başlarken ama bunlar çok da parlak değilse sen bile 2000'e razı olursun.
  • quote:

quote:

quote:

okuldan arkadaşım 4500 ile havelsan'da bilgisayar müh. olarak işe başladı. bence okuduğunuz üniversite çok önemli

edit: ayrıca babam elektronik mühendisi, şuan aldığı maaş 5 haneli rakamları geçiyor. iyi olan her şekilde kazanır, mühendisliğin öldüğü falan yok.

babam yabancı menşeli bir firmada yönetici olarak çalışıyor (savunma sanayi değil), itü ehb mezunu
    arkadaşım bilkent bilgisayar mezunu ortalaması 3.4 civarı bir şeydi. bende bilkent bilgisayardayım.

Hocam benim de hedef bilkent bilgisayar ama malesef burslu kazanamiyorum. Mecburen ücretli gelecem. Hocam önerir misin bilkenti?
    Tobb ve bilkent arasında kararsizim şuanda. Bi de hocam bu savunma sanayii şirketleri odtu, itu, bilkent, boğazici gibi unilerden mezunsan ortalamaya pek bakmiyo ama diğer uniler için en az 3.0 ortalama istiyomus galiba doğru mu bu?

• Hacettepe ile Sakarya'yı aynı kefeye koymuşsun ya, ne diyim bilmiyorum.
  • Bilkent CS yeni mezun: 500 TL + Yol + Yemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArmWrestler -- 22 Haziran 2016; 23:33:59 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

babam yabancı menşeli bir firmada yönetici olarak çalışıyor (savunma sanayi değil), itü ehb mezunu
    arkadaşım bilkent bilgisayar mezunu ortalaması 3.4 civarı bir şeydi. bende bilkent bilgisayardayım.

Hocam benim de hedef bilkent bilgisayar ama malesef burslu kazanamiyorum. Mecburen ücretli gelecem. Hocam önerir misin bilkenti?
    Tobb ve bilkent arasında kararsizim şuanda. Bi de hocam bu savunma sanayii şirketleri odtu, itu, bilkent, boğazici gibi unilerden mezunsan ortalamaya pek bakmiyo ama diğer uniler için en az 3.0 ortalama istiyomus galiba doğru mu bu?

savunma sanayi firmaları dediğin okuldan dışından mezun olanları zaten almıyor (ar-ge gibi önemli pozisyonlara), onun dışında ortalamaya sadece bu firmalar önem veriyor. mesela 2014 odtü ee birincisi adam meteksan'da çalışıyor. savunma sanayi firmaları türkiye'nin en zeki öğrencilerini toplar. hele birde argeci olacaksan yüksek ortalama (3 üstü) şart.

3.0 üstü ortalama bilkent gibi bi uni.'de çok zor oluyo mu? Hele ki benim gibi uni. Sinavinda derece elde edememis biri o okulu kaldirabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ArmWrestler

Bilkent CS yeni mezun: 500 TL + Yol + Yemek.
    Her gün bu anti mühendis konuları açılıyor. Benim anlamadığım 500 bin kişi tıpa mı gitsin ? Ne olsun yani beyler. Gidip devleti sistemi eleştireceğinize mühendisleri eleştiriyorsunuz. Daha devletin doğru düzgün sitesi yok içler acısı resmen. Neredeyse hiç bir kurumda crypto yapılmıyor. Bakın sağlık bakanlığının randevu sisteminde şifreler bile hash'lenmiyor. Bu kadar aptallık içinde bize en lazım meslek mühendislikken aptal torpillileri dolduruyorlar devlet kurumlarına. Hem mühendisliğin adını yerle bir ediyorlar hem de gençlerimizi işsiz bırakıyorlar. Bu tür konuların açılması bile o ülke için utançtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 23 Haziran 2016; 11:10:41 >
  • Gerçek mühendis iş aramaz iş yaratır, iş yaratamayan mühendis değildir!
  • quote:

Aile icinden ,muhterem babanizin aldigi maas uzerinden degilde objektif olarak siradan bi vatandas gözüyle ölmediğini bir daha düşün istersen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurlabirgun1907

quote:

Aile icinden ,muhterem babanizin aldigi maas uzerinden degilde objektif olarak siradan bi vatandas gözüyle ölmediğini bir daha düşün istersen..

Üniversite faktörü önemli kardeşim. Kimse 50-60 binle girdiği yerden 4.5 bin lira ile iş bulmayı beklemesin. vasıfsız mühendisler için meslek ölü, bu dünyanın her yerinde böyledir. bu tarz kişiler için tek çare kpss.

50-60 bine giren adam mühendisliği isteyerek seçmemiştir, odtü'ye girecek puanı yapsa çoğunun tercihi tıp, diş falan olurdu zaten.

az çok sektördeyim mühendislik kalifiye elemanlar için asla ölmez

• quote:

Orijinalden alıntı: emre0111

Gerçek mühendis iş aramaz iş yaratır, iş yaratamayan mühendis değildir!
    Bir mühendisin amacı bir yerde işe gireyim de hayatımı geçindireyim mi olmalı ? Bu kafayı yaşayacak adamların mühendislik anlamında dünyaya hiçbir katkıları olamaz. Önce bu zihniyeti değiştirmek lazım genel anlamda.
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Hocam bilip bilmeden konuşmayalım. Saçma sapan sıralamalara bakıp sonuç üretmeyin.
    Hacettepe savunma sanayi firmalarında odtüden sonra gelir. Çok kısa bir linkedin araması ile hacettepe çalışan sayıları görülebilir.
     Özel sektörde mühendis
  • ata1606 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin anlattıklarınızdan ben şunu çıkardım siz sanırım okulu öylesine gidip bitirmişsiniz ne proje yapmışsınız ne de kendinizi bir konuda geliştirmişsiniz akrabam 2 yıl önce celal bayar inşaat mühendisliğini bitirdi zonguldakta termik santral inşaatında 3000 küsür ile işe başladı şimdi 4000 civarı para ile soma(civarı sanırım) termik santral inşaatına sorumlu mühendis olarak çalışıyor bana hep iş mülakatta bitiyor diyor sen kendini nasıl tanıtırsan o adam öyle görür istersen itü den mezun ol konuşman ile duruşun ile karşı tarafa ben bu işi yaparım hissini vermen gerekiyor ha birde sizin dediğinizide hak veriyorum artık 250 puanla mühendislik okuyan adam var daha çok çalışmak gerekiyor yüksek lisans şart artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SentnieL

Hocam sizin anlattıklarınızdan ben şunu çıkardım siz sanırım okulu öylesine gidip bitirmişsiniz ne proje yapmışsınız ne de kendinizi bir konuda geliştirmişsiniz akrabam 2 yıl önce celal bayar inşaat mühendisliğini bitirdi zonguldakta termik santral inşaatında 3000 küsür ile işe başladı şimdi 4000 civarı para ile soma(civarı sanırım) termik santral inşaatına sorumlu mühendis olarak çalışıyor bana hep iş mülakatta bitiyor diyor sen kendini nasıl tanıtırsan o adam öyle görür istersen itü den mezun ol konuşman ile duruşun ile karşı tarafa ben bu işi yaparım hissini vermen gerekiyor ha birde sizin dediğinizide hak veriyorum artık 250 puanla mühendislik okuyan adam var daha çok çalışmak gerekiyor yüksek lisans şart artık.

Öss de ilk 30 bindeydim, amerikada da çok iyi skorlarla yuksege basladım ve iyi notlarla bitirdim. Okulum amerikada kendi dalında ilk 50 deydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 23 Haziran 2016; 1:50:44 >

• ata1606 kullanıcısına yanıt
    O zaman diğer dediğim sıkıntı var sizde sanırım görüşmede o güveni veremiyorsunuz karşı tarafa yada etkileyemiyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.