Şimdi Ara

Özel sektörde mühendis (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
15
Favori
10.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam harita müh. hakkında ne düşünüyorsunuz çevrenizde vardır belki bilgileriniz var mı ?
  • endüstri mühendisliği mezunuyum, çalışarak yüksek yapabileceğim yurtdışı programı var mı? ne yapmak istediğini bilmeyen bir mühendisim şuan bu yüzden arada derede beynimi yakıyorum önerilere açığım.

aklımda yapabileceğimi düşündüğüm alakasız alakalı şeyler ; oyunculuk, app(fikir var ve uydurabiliyorm yeni fikirler), müzik prodüksyon, oyun fikirleri, film çekmek, ve mühendis olarak girilen yerdeki tüm amelelikleri zaten yapabiliyorum.

10 ay çalıştım şuan işsizim saçma sapan biyerde çalıştığımdan ayrıldım

edit: 10 ay boyunca 1500 liraya çalıştım mal gibi... (işyeri yakın arada prim vardı bide tecrübe olsun diye girmiştim yapıştı üzerime bundan kaldım, zaten elim ayağım durmadı orda çık
  • Yaklaşık 3 hafta falan olmuştur mezun olalı. Makine muhendisiyim. Ne iyi ne kötü bir universiteden mezunum. Mayis ayindan itibaren iş başvurularina başladim. Henuz diplomamı almadan bir dogalgaz firması ile anlaştım. 2300TL+yol+yemek şeklinde. Kendimi bu alanda geliştirmek ilerde kendi işimi de kurmak istiyorum zaten. Bitirme tezimi bir fabrikada yaptım endustriyel bir tezdi. Bitirme tezi, okuldaki durumunuz, kendinizi ifade edebilmeniz bunlar çok önemli.

İş ayaginiza gelmiyor. Arayan, kendine guvenen, okurken boş boş zaman geçirmeyen insanlar bir şekilde iş buluyorlar. Piyasada halen makine muhendisine deli gibi ihtiyaç var. Ama nitelikli olması ve yetişmeye, hizli ogrenmeye acik olmasi koşulu ile.

Şu anki hedefim Ales ve Yds sonrası yuksek lisans. Yuksek lisansin ikinci yilinda da erasmus programi dusunuyorum bakalım zaman ne gosterecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine Mühendisliği okuyorum, en kısa zamanda bölüm değiştirmeyi düşünüyorum, Mekatronik Mühendisliğine geçmeli miyim ?
  • Hocam Mühendislikten uzak dur git 2 yıllık sağlık la ilgili bölüm oku daha çok kazanirsin emin ol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

Eğitim danışmanı değilim yurtdışına nasıl yüksek lisans yapılacağı belli İngilizce seviyeniz öncelikle iyi olacak, sonra okula göre ekstra sınavlarda isteyebilirler. Okulun kalitesine göre değişir.

Benim anlatmak istediğim mühendisliğin ölmüş olmasıydı neden derseniz bugün adam Kocaeli Üniversitesi bilgisayar mühendisliği bitiriyor 2000 TL'ye iş garantisi olmadan zor şartlar altında çalışıyor bunun yanında başkası ilahiyat fakültesi bitiriyor devlete atanıyor 65 yaşına kadar iş garantisi var kafası rahat bu iş garantisi konusu üzerinde çok duruyorum çünkü eğer özel sektörde çalışıyorsan yarına işten atılmayacağımızın garantisi yokyani sürekli bir stres altındasınız eğer müdürle papaz olursanız bittiniz demektir başka işte bulamazsınız çünkü daha önce çalışıyorsunuz işyeri size kötü referans olacaktırbugün devlette çalışan bir mühendis bir asker bir öğretmen bir polis doktor eczacı dişçi hemşire vs ne kadar maaş alıyor bide adamlar geçinemiyoruz diyor iş garantileride var bankaya gitse anında kredi alabilir tatilleri gırla. Özelde 2-3 bin arası it gibi kimyasalın içinde çalışırsınız gebzenin sakaryanın köylerinde filan ne için pazarcı olsan daha iyi şehir içinde olursyn nusret adam ilkokul mezunu kasap milyoner oldu ben 31 yasındayım eksideyim.

Abi yanlış anlama da bende patron olsam bu kafadaki birini işe almam , yani adam seni çalışsın para kazandırsın diye alıyor.Sen yatmayı düşünüyorsun. Kpss çalışsaydın madem hiç masrafa girmeseydin yurtdışı filan 2 seneye atanırdın. Amerikada özel sektörde sanki iş garantisi mi var. Orda da iş zor, orda da stress var.Stress heryerde var. Ne olur maaşı daha iyidir, burda megane'a binersin orda istediğine binersin.

Ayrıca toksan 2500 önermiş mis gibi gitmemişsin. Yeni başlayana gayet güzel para, bunun üstüne primleri olur,mesaisi olur .Aylık ortalama 3-3.5 u bulurdu.
    Sen heralde 'Sen amerikaya gitmişsin gel direk 7000-8000'e başla' desinler diye bekledin ama öyle bir dünya yok zaten hiç bekleme.

Ha nasıl olur? Girersin bir sirkete tecrüben olur , çevre edinirsin farklı şirketlerden , diğer şirketlerde pozisyon açılır gidersin.
    İş değişimi demek Tr'de min %10 maaş artışı demek zaten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ashera

Yeniden üniversite okuyacak olsanız hangi bölümü okurdunuz? Okuduğunuza değdi mi?yine olsa yine yaparım ve yapmam dedikleriniz şeyler nelerdir?

Tekrar olusam yani 12 sene önceye gitsem, herhalde mühendislik vs okumazdım yada okuduktan hemen sonra devlete girmeye çalışırdım çünki o yıllarda devlete girmek çok kolaydı. Şu şekilde düşünün özel sektörde iş garantisi yok yarın işten atma riskiniz var ve çok yaygın şekilde işten çıkartmalar oluyor basına pek yansımıyor. İş garantisi nerede var önce bunu düşünmemiz gerekiyor iş garantisi bir tek devlette var asker polis memur eczacı tıp vs bunların dışında hem maaşlar çok düşük hem şartlar çok ağır hem de işten atılma riski var hangi firma 60 yaşına kadar birini çalıştırır ki ama devlet çalıştırıyor
    Amerika'ya taşınacağım türkiye'yi artık düşünmüyorum.

O kadar çok üniversite açıldı ki artık asker polis memur eczacı tıp dediğiniz branşlar bile az kazanıyor... İstanbulda liseden çok üniversite var, bir de senelik 30-40 bin lira ücret ödeyenler var tıp falan okuyup acıyorum. 16 yaşında bir işe girseler torpille falan daha fazla kazanırlar,daha az riskleri olur. Ya da ülkemizde çok kazananlar al-satçılar, 5'eal25'e sat... Ne yazık ki, bir de gecekonducularen zenginleri,yerleşkamuarazisine sonra ceza alacağına bir de tapu sahibiol..yaktığın yıktığın orman da yanına kar kalsın....

• quote:

Orijinalden alıntı: Ays Ays Beybi

quote:

Eğitim danışmanı değilim yurtdışına nasıl yüksek lisans yapılacağı belli İngilizce seviyeniz öncelikle iyi olacak, sonra okula göre ekstra sınavlarda isteyebilirler. Okulun kalitesine göre değişir.

Benim anlatmak istediğim mühendisliğin ölmüş olmasıydı neden derseniz bugün adam Kocaeli Üniversitesi bilgisayar mühendisliği bitiriyor 2000 TL'ye iş garantisi olmadan zor şartlar altında çalışıyor bunun yanında başkası ilahiyat fakültesi bitiriyor devlete atanıyor 65 yaşına kadar iş garantisi var kafası rahat bu iş garantisi konusu üzerinde çok duruyorum çünkü eğer özel sektörde çalışıyorsan yarına işten atılmayacağımızın garantisi yokyani sürekli bir stres altındasınız eğer müdürle papaz olursanız bittiniz demektir başka işte bulamazsınız çünkü daha önce çalışıyorsunuz işyeri size kötü referans olacaktırbugün devlette çalışan bir mühendis bir asker bir öğretmen bir polis doktor eczacı dişçi hemşire vs ne kadar maaş alıyor bide adamlar geçinemiyoruz diyor iş garantileride var bankaya gitse anında kredi alabilir tatilleri gırla. Özelde 2-3 bin arası it gibi kimyasalın içinde çalışırsınız gebzenin sakaryanın köylerinde filan ne için pazarcı olsan daha iyi şehir içinde olursyn nusret adam ilkokul mezunu kasap milyoner oldu ben 31 yasındayım eksideyim.

Abi yanlış anlama da bende patron olsam bu kafadaki birini işe almam , yani adam seni çalışsın para kazandırsın diye alıyor.Sen yatmayı düşünüyorsun. Kpss çalışsaydın madem hiç masrafa girmeseydin yurtdışı filan 2 seneye atanırdın. Amerikada özel sektörde sanki iş garantisi mi var. Orda da iş zor, orda da stress var.Stress heryerde var. Ne olur maaşı daha iyidir, burda megane'a binersin orda istediğine binersin.

Ayrıca toksan 2500 önermiş mis gibi gitmemişsin. Yeni başlayana gayet güzel para, bunun üstüne primleri olur,mesaisi olur .Aylık ortalama 3-3.5 u bulurdu.
    Sen heralde 'Sen amerikaya gitmişsin gel direk 7000-8000'e başla' desinler diye bekledin ama öyle bir dünya yok zaten hiç bekleme.

Ha nasıl olur? Girersin bir sirkete tecrüben olur , çevre edinirsin farklı şirketlerden , diğer şirketlerde pozisyon açılır gidersin.
    İş değişimi demek Tr'de min %10 maaş artışı demek zaten.

Ben yeni mezun değilim 8 sene önce lisanstanmezun oldum sonra yurtdışına gidip master yaptım türkiyede 3 yıllık kalite tecrübem var, toksan 2500 önerdi. Japonlara çalışıyorsun bilmem ne kadar yoğun olduğunu tahmin ediyormusun. İşçiler ne kadar alıyor biliyormusun onlar bile en düşük 2000- 2500 civarı alıyor bu tarz fabrikalarda.

• ata1606 kullanıcısına yanıt
    Nasıl Hacettepe Allah aşkına Hacettepe gazi kadar eğitim bile veremiyor , URAP ın sıralamasında bile gaziden sonra gelir.
    http://www.cnnturk.com/universiterehberim/muhendislik-alaninda-turkiyenin-en-iyi-universitesi-hangisi

• mmert02 kullanıcısına yanıt
    Hocam geliştirmeden kastınız nedir ?

İyi de abi dediğim gibi. Prim + mesai 3.5'u bulurdu o . 2 seneye kalmaz terfi alır maaşın yükselirdi , çünkü yurtdışı tecrüben var, dili biliyorsun, kalite tecrüben var. İşini nasıl yaptığını bir görsünler,uyum sağlayabildiğini görsünler en iyi terfi adayı sen olurdun zaten. Özel sektör diyorsun yoğunluk tabi olacak. Yoğunluk olmayan bir yer varsa söyle bende oraya başvurayım .Makine mühendisliği 4. sınıfım , önümüzdeki sene için iş arıyorum ki kendime birşeyler katayım. Boşta durduğum her an para kaybediyorum çünkü.

• quote:

İyi de abi dediğim gibi. Prim + mesai 3.5'u bulurdu o . 2 seneye kalmaz terfi alır maaşın yükselirdi , çünkü yurtdışı tecrüben var, dili biliyorsun, kalite tecrüben var. İşini nasıl yaptığını bir görsünler,uyum sağlayabildiğini görsünler en iyi terfi adayı sen olurdun zaten. Özel sektör diyorsun yoğunluk tabi olacak. Yoğunluk olmayan bir yer varsa söyle bende oraya başvurayım .Makine mühendisliği 4. sınıfım , önümüzdeki sene için iş arıyorum ki kendime birşeyler katayım. Boşta durduğum her an para kaybediyorum çünkü.

Kardeşim amerika sandın herhalde prim filan yok hiç de olmadı, fazla mesai de yok sordum. 2500 net maaş. Öyle 1-2 senede yükselme filan yok, enflasyon. Oranında zam yaparlar

Valeo'da bir tanıdığım 2 senelik okul bitirdi(mühendis değil) 2.500'e işe girdi daha yeni, Valeo yılda 14 maaş veriyor,sosyal hakları da gayet iyi.
    Bosch 3000 veriyor ve yıl sonu prim dağıtıyor (performansa dayalı).
    Burda 2 yıllık okuyup, Almanyada 4 yıllık okuyan bir yakınım daha 3. ayında terfi aldı Farba'da. Bunlar benim bildiklerim.
    Senin anlattığın ise bambaşka bir tablo çiziyor ona şaşırdım sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Revion

quote:

kardeş üniversite çok önemli. eğer odtü, bilkent, boğaziçi mezunu değilsen istersen 10 dil bilsen yine de fark etmez. buradan mezun adamlar da çok donanımlı oluyor, kendini geliştirme masalları falan saçmalık, aradaki farkı kapatmak imkansıza yakın. eğer top okulların birinde değilsen kpss kas.

Aynen bu okulların dışındaysan çoğunlukla gebze, sakarya gibi yerlerin köylerine kurulu fabrikalarda haftada 6 gün 55 saat köle gibi çalışırsın iş güvencen de olmaz üstüne ilkokul öğretmeninden az maaş alırsın. Verdiğin emeğe değmez köle olursun. Hedefinde reno clio olur, birikim yapamazsın.

• quote:

Valeo'da bir tanıdığım 2 senelik okul bitirdi(mühendis değil) 2.500'e işe girdi daha yeni, Valeo yılda 14 maaş veriyor,sosyal hakları da gayet iyi.
    Bosch 3000 veriyor ve yıl sonu prim dağıtıyor (performansa dayalı).
    Burda 2 yıllık okuyup, Almanyada 4 yıllık okuyan bir yakınım daha 3. ayında terfi aldı Farba'da. Bunlar benim bildiklerim.
    Senin anlattığın ise bambaşka bir tablo çiziyor ona şaşırdım sadece.

Benim dediklerime niye şaşırdın koskoca bosch 3000 veriyormuş ben ne demişim maaşlar 2-3 bin arası degişiyor demişim. Bir de boscha girmek kolay degil torpil de olcak. 3000 çok mu, iş güvencen yok bir kere, müdürle papaz olsan bittin demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 22 Haziran 2016; 20:08:35 >
  • Önemlidir tabi lafım yok , lakin bunlardan birinde değilim . Ama sanayisi güçlü bir şehirdeyim.
    Üniversite dediğin hep teorik , akademik bilgi. İşe girenlerden ilk duyduğum şey okulda gördüklerini unut.
    Şahsen Ar-ge'de çalışmıyorsan 1. şart olduğunu düşünmüyorum.Nedne dersen bugün üretimde 5s,kaizen,apqp,fmea vsvs bunlar olmazsa olmazlar ama baksan hangi okulun makine mühendisliğinde bu dersler var hiçbirinde . Tabi odtü-itü varken ben tercih sebebi olmam orası ayrı bende bu açığı çalışarak tecrübeyle kapatmayı düşünüyorum. Sizin önerilerinize açığım görmüş geçirmiş insanlarsınızdır yönlendirirseniz memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Revion

quote:

Önemlidir tabi lafım yok , lakin bunlardan birinde değilim . Ama sanayisi güçlü bir şehirdeyim.
    Üniversite dediğin hep teorik , akademik bilgi. İşe girenlerden ilk duyduğum şey okulda gördüklerini unut.
    Şahsen Ar-ge'de çalışmıyorsan 1. şart olduğunu düşünmüyorum.Nedne dersen bugün üretimde 5s,kaizen,apqp,fmea vsvs bunlar olmazsa olmazlar ama baksan hangi okulun makine mühendisliğinde bu dersler var hiçbirinde . Tabi odtü-itü varken ben tercih sebebi olmam orası ayrı bende bu açığı çalışarak tecrübeyle kapatmayı düşünüyorum. Sizin önerilerinize açığım görmüş geçirmiş insanlarsınızdır yönlendirirseniz memnun olurum.

ben henüz 1. sınıfım fakat babam itü ehb mezunu şuan yabancı menşeli bir firmada yöneticilik yapıyor. işe alımlarda üniversitenin etiketine çok önem verdiklerini biliyorum. birde gerçekten mühendisliğin yapıldığı ender firmalarda o teorik dediğiniz bilgiler çok önemli. o yüzden savunma sanayi firmaları üniversite faşistliği yapıyor, arge pozisyonlarına dediğim okullar dışında alım yapmıyor. yinede üniversite her şey değil. aselsan, roketsan olmaz ford falan olur.

ilk 3-5 sene sıkıntılı olur mühendislikte, sonradan beliniz doğrulur. işini iyi yapan mesleği ne olursa olsun fazla kazanır diye düşünüyorum. çevremde bir sürü örneği var bunun

3 yıllık tecrübem var beli doğrultmayı geçtim iyice kamburlaştım. Ailem olmasa parayı yetiştiremezdim en son ailemin arabasında arıza çıktı bütün biriktirdiğin onun tamirine gitti

• Arkadaşın yazdıklarında bir yanlışlık yok, ben sakarya mezunu makina mühendisiyim. 3-4 sene deneyimim var, aynı anda 2-3 işte çalışmışlığım var, proje, satınalma, arge, kalite yapmadığım iş kalmadı sırtımda çok malzeme taşıdım hâlâ taşıyorum; aldığım maaş 3600tl. Sigortam tam değil. Neyseki şu an iş ortamım iyi, istediğim saatte gidiyorum, muhabbetim iyi. Başka da çok birşey yok. Geleceği karanlık görüyorum.

• OHL Construction diye aratın googleda, dünyanın en büyük 25 inşaat firmasından biri, istanbulda metro projesinde bana 2015 yazında makine müh olarak 2000 tl maaş teklif ettiler. İspanyol bir müdürle görüşmemi ingilizce yaptım çok beğendi. İstanbulda 2000tl ye zor geçinirsin kira da verecektim.

• Bu devirde üniversite okuyup mühendis olunca çok para kazanacağınızı cidden düşünüyor musunuz? Ailem mühendis dolu neyin ne olduğunu iyi biliyoruz, ortalama 2500 TL maaş alıyor şirket bünyesinde olanlar. Atıp tutmayı bırakın artık yeter sıktınız. Son 8 senede üniversitenin ne niteliği var ki mezunu değer görsün?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.