Şimdi Ara

Özel sektörde mühendis (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
15
Favori
10.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende 2 yıldır sac parça imalatı yapan dünya çapında çalışan otomativ yan sanayi firmasında kalite müh.yim

öncelikle şu tespit kesinlik doğru , yıllardır yakındığım ve ileride ne kadar kötü yapıldığını farkedeceğimiz içleracısı bir durum ;

müh. fakültelerinin sayısı inanılmaz arttı , kontenjanlar inanılmaz arttı

20k ile gireceğin yere 60k-70k ile giriyorsun ,akıl alır gibi değil kardeşim 114k ile end. müh. oldu ( 4 sene önce kazandı) şimdi belki 150k ile giriliyodur oraya.Barajı geçen müh. olucak artık

konuya dönecek olursak ; 3k net maaş alıyorum ve çalışma koşulları "bu sektör için" kesinlik arkadaşın bahsettiği kadar ağır.Şöyle düşünün mühendislerin aylık mesai hedefi 220 saat olarak kabul görüyor ve ekstra mesai için ekstra ücret verilmiyor.Birçok firmada durum aynıdır.(normal çalışma süresi ayda 180 saat)

Bu ve bunun gibi koşullardan daha iyi olan , İstisna olan çok az yer var malasef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 22 Haziran 2016; 13:06:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MezunaKal

Hocam Amerikada iş bulabilecek kadar donanımlı olan birinin Türkiye'de 2100 liraya çalışması çok gerçekçi gelmiyor bana. Tabi piyasayı bilmeden söylüyorum bunu. Ayrıca Amerika'ya gittiğinizde çalışma şartlarınız ve maaşınız nasıl olacak ? Birde hangi üniversitede yapmıştınız masterı?

Çok bilgi vermiyorum çünkü tanınmak istemiyorum masterı ny da yaptım 4 sene önce, turkiyeye dönmemin sebebi o zaman abd ekonomisi krizdeydi ve türkiye en fazla büyüyen ülkeler içerisindeydi bir de ailem dönmemi çok istemişti anne işte.
    Şöyle söyliyeyim, ben masterı gene mühendislik alanında yaptım ve kolay bilinmeyen bir okulda yapmadım. Bölümü bitirdiğimde birkaç tane iş görüşmesine çağrıldım içlerinde dünyaca ünlü firmalar vardı ancak çalışma iznim vizeye bağlıydı ve firmalar genelde çalışma izni vizeye bağlı olmayan vatandaş yada greencard sahibi ister. Ama yazılımcıysan vizeni firma çıkarmak isteyebilir onun dışında çok zor orda kriz ortamında kalmak.
    Benimle mezun olan anerikalı arkadaşlarım tesla dupont gibi firmalwrda çalışıyor çogu finans alanı yada hastanelerde iş buldu.
    Ben türkiyeye döndüm hemen askere gittim, askerde er dim ve çöp topladım nöbet tuttum herkes gibi, son iki ay çavuş oldum.
    Sonra iş aradım çok iş görüşmesine gittim ama işe alan yok sonra torpille gebzenin bir köyünde iş bulabildim şartlar vs çok kötü. Yemek olarak hazır çorba, kapuska, süt tozundan sütlaç, ve elma veriyorlatdı bu ortalama günlük yemek. Hiç et çıkmamıştı. Bir de iş öğretcez ayağına hamallık bile yapıyordum. 1 ay sonunda anlaşamadık ve çıkmak durumunda kaldım. Sonraki işler ise bunu bile aratır durumdaydı.
    İnandırıcı gelmemiş olabilir bana da saçma geliyor zaten saçma gelmese burda konu açmam, 2007 yılından beri forumdayım eskilerdenim bilen bilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Agır csb amerikada master biri direk savunma sanayinde işe başlar 4.000 den ben kocaeli bilgisayar yeni mezunum 2.000 + yemek + yol alıyorum

• Csb olmadigini iddaa ediyosa linkedin linkini at

• quote:

Orijinalden alıntı: softman

Csb olmadigini iddaa ediyosa linkedin linkini at

Ben linkedini vermiyorum tanınmak istemiyprum diyorum zaten.
    Arkadaşım var gazide okudu amerika master yaptı ankaralı kendisi savunmada iş bulamadı gölcük fordda çalışıyor.

• Hocam bilmiyorum insanlari yildirmak icin mi yaziyosunuz ama gercekten hic mantikli gelmiyor.anlattiklariniza gore calisma ortami,sartlari,maasi isci asagi durumda.biz bosuna mi uni okuyoruz ne sıkıntılar cekiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Cevher Dudayev

Hocam bilmiyorum insanlari yildirmak icin mi yaziyosunuz ama gercekten hic mantikli gelmiyor.anlattiklariniza gore calisma ortami,sartlari,maasi isci asagi durumda.biz bosuna mi uni okuyoruz ne sıkıntılar cekiyoruz

Sen dogru mu söylüyo linkedin bile vermiyo eski konularıda hep aynı şekilde

• Hocam finite element method veya aerodynamic alanlarında yüksek yapsaydınız , savunma sanayinde iş bulunur diye tahmin ediyorum. Haksızmıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shamesone92

Merhaba hocam,Bende Makine Mühendisiyim.Yeni mezun oldum, sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum. Ben de bu bölümü okuduğuma pişmanım ama bu saatten sonra yapacak bir şey yok.

Birkaç sorum olacaktı;
    1) Yüksek lisans öneriyormusunuz? Eğer evet ise hangi alanda yapılması gerekir, yurtdışında yüksek yapmak avantaj getirir mi?
    2)Askerliği biran önce aradan çıkarsam mı?
    3)Piyasa hakkında fazla bilgim olmadığı için kendime sektör belirleyemiyorum. Enerji, iklimlendirme, mekanik tesisat, imalat vs. Hangi sektörde hem maddi hem manevi olarak avantajlıdır.

Allah hepimizin yardımcısı olsun

1-türkiyede kalıcam diyorsan yüksek gereksiz. Ama ben yurtdışına çıkar orda yüksek yapar ne olursa olsun orda bir şekilde kalirım diyorsan yap.
    2-askerliği çıkar aradan
    3-calışcagın sektörü sen belirlemiyorsun zaten bir dünya yere başvuruyosun görüşmeye birkaçı anca çağırır onlarada ne dese tamam dersın, onlar bile işe almaz. İle girmek mucize o yuzdem sektörü sen belirlemiyorsun hangisi denk gelirse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shamesone92

Hocam finite element method veya aerodynamic alanlarında yüksek yapsaydınız , savunma sanayinde iş bulunur diye tahmin ediyorum. Haksızmıyım?

Savunma sanayisi yüzde 90 odtü itü hacettepedir. Onların dışında politikacı yakını değilsen nasıl gircen. İmkansız.

• quote:

Hocam bilmiyorum insanlari yildirmak icin mi yaziyosunuz ama gercekten hic mantikli gelmiyor.anlattiklariniza gore calisma ortami,sartlari,maasi isci asagi durumda.biz bosuna mi uni okuyoruz ne sıkıntılar cekiyoruz

adamın yalan borcumu var belli ki edindiği deneyimleri paylaşma gereği duymuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakangündüz -- 22 Haziran 2016; 14:33:25 >
  • quote:

quote:

2000tl masş aldığını ankarada çalıştığını ve yetmediğini sen yazmışşın. Kou bilgisayar müh bitirmişşin. Benim anlatmak istediğim şartların kötü olduğuydu, senin şartların da kötü. Ne demeye çalışıyorsun anlamadım hani 10 bin maaş alırsun benim için yalan söylüyor dersin de zaten senin durumun kötü.

• quote:

İşçinin sendikası varsa mühendis de taşeron kadrodaysa lise mezunu işçi senin maaşının 2 katını alır ve iş güvencesi yüjsektir, sen ise ger gün diken üstünde olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

quote:

2000tl masş aldığını ankarada çalıştığını ve yetmediğini sen yazmışşın. Kou bilgisayar müh bitirmişşin. Benim anlatmak istediğim şartların kötü olduğuydu, senin şartların da kötü. Ne demeye çalışıyorsun anlamadım hani 10 bin maaş alırsun benim için yalan söylüyor dersin de zaten senin durumun kötü.

Amerika master yapmış birisiyle aynı maaşı alıyorum ve A2 seviyesinde ingilizcem var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi softman -- 22 Haziran 2016; 14:40:40 >

• Hocam bulunduğunuz sektörden memnun musunuz yoksa başka bi sektörde mi devam etmek istiyorsunuz? Gelecek olarak biz Makine Mühendislerine tavsiyeleriniz nedir yazdıklarınız haricinde? Ek olarak yabancı dil işini nasıl hallettiniz, kendinizi nasıl geliştirdiniz hem mesleki hem günlük İngilizce olarak?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Amerika master yapmış birisiyle aynı maaşı alıyorum ve A2 seviyesinde ingilizcem var

Zaten fark yok hangi işe gitsem benle giren adamlarlaaynı maaşı aldım yüksek yaptın diye ekstra maaş yok.

• quote:

2007 2008 yılından sonra türkiye'de üniversite sayısı aşırı derecede arttı buna ek olarak kontenjanları da aşırı derecede arttırdılar sonuçta mühendis sayısında bir patlama oldu ama çalışabilecekleri işyeri sayısı fazla değişmedi, Buda mühendislere verilen değeri aşırı derecede düşürdü sonuçta arz talebin çok önüne geçti artık mühendisler işçilerden bir de aşağı görebiliyor son çalıştığım işyerinde aldığım maaş lise mezunu bir işçinin aldığı maaşın yarısıydı bunun sebebi de işçileri sendikası olması benim ise Taşeron firmada çalışıyor olmam da üstüne üstlük bir de benim sorumluluğum çok daha fazlaydı hatta bazen orada işçi olsaydım bile dediğim oluyordumaaşlar genel olarak otomativ sektöründe yeni başlayanlar için 2000 3000 TL arasıdır benim geçen sene aldığım maaş net 2100 liraydı yalnız işimde çok yoruluyordum haftada yaklaşık 55 saat civarında çalışıyordum ve vardiyeliydi.sektör değiştirmek için inşaat firmasına başvurmuştum arkadaşım aracılığıyla bu firma dünyanın en büyük 25 inşaat şirketinden birisi de İstanbul'da metro projesi üstlenmişti. İspanyol bir müdürle pozisyon için görüştüm beni çok beğendi aradan 4 gün sonra teklif ettikleri maaş 2000 liraydıBu paranın bana İstanbul'da yetmeyeceğini söyledim çünkü kira ödemem gerekecek de bunun üzerinden firma tarafından tekrar arandım ve İspanyol müdürlüğü ikinci görüşme gerçekleştirdim sonucunda tekrar firma tarafından 2300 TL teklif edildi ben de kabul etmedim yani anlatmaya çalıştığım mühendislikte Türkiye içersinde pek para kazanamayacağınız ama çalışma şartlarını çok ağır olduğu

Alarko ile mi iş görüşmesi yaptınız. Bende iş makina operatörüyüm 2700 alıyorum. Yanlız kendinizi geliştirseniz gelecekte proje müdürü filan olsanız paraya para demezsiniz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zaten fark yok hangi işe gitsem benle giren adamlarlaaynı maaşı aldım yüksek yaptın diye ekstra maaş yok.

Sorun sende benle aynı yıl mezun kocaeli makinede ki arkadaşlarım ford,otokar vs. Girdiler kocaelide ki fabrikalar hepsi 3.000 + yemek + yol + telefon + arabalarda indirim vs.ben bilgisayar bitirdigim için bu haldeyim

• quote:

Agır csb amerikada master biri direk savunma sanayinde işe başlar 4.000 den ben kocaeli bilgisayar yeni mezunum 2.000 + yemek + yol alıyorum

Bilgisayar öneriyor musun yoksa ee felan mı yazıyım? Maaşlar çalışdıkça artar mı?İş bulmak koşay mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

A2 seviyesinde ingilizceniz var ve yazilim alaninda is mi buldunuz ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.