Şimdi Ara

Özel sektörde mühendis (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
15
Favori
10.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Orijinalden alıntı: P.O.B.

Forumda liseliler, üniversiteliler yüksekten uçuyor. Mezun olunca göreceğim ben onları

Yok babası çift haneli alıyormuş, yok abisi 5.000TL ile başlamış, bir tanıdığı dolarla maaş alıyormuş falan fıstık

Şöyle bir durum var. X firması istanbulda çalışan mühendise 2000tl teklif veriyor ama aynı firma cezayirde çalıştırdığı mühendise 3500usd maaş+ulaşım(uçak biletleri dahil)+yemek+kalıcak ev+prim teklif ediyor. İstanbuldaki aldığı maaşın sırf yarısı kira olarak gidiyor ay sonunda birikim yapamıyor. Cezayirde olan kazandığını direk cebine atıyor.

Çok kapsamlı bir bakış açısı olacak ama doğrusu bu şekildedir...

Ülkemiz gelişmekte olan bir ülke, üstelik devlet vatandaş refahını gram umursamıyor. Planlama sıfır, üzerine köstek oluyorlar sigorta prim vs. Bu ülkeye hiç bir zaman hakkımı helal etmeyeceğim, gerçi hak nedir ki kimin umrunda. Yedirdiklerimi, hakkımı geri alırım bana yeter.

Arz fazlası var ve kalite, iş etiği-disiplini çok düşük. Her yer üniversite, her yer mühendis dolu. Mühendis ne iş yapar, bence esas odağı mühendislik ürünü sistemleri takip eder, bu sistemlerin dilinden anlar ve Ar-Ge yapar. Bu mühendislik kapasitesine sahip kaç firma var Türkiye'de? Sayılıdır malum, kaç tane mühendis var? Elimi sallasam mühendise çarpıyor. Benim etrafımda gördüğüm mühendisler bildiğin teknikerlik, amelelik yapıyor. Yukarıda saydığım işleri yapmayana da iyi para vermezler. Adamın mühendise ihtiyacı yok ki, iş bulamayan razı geliyor adam tekniker-amele alacağına mühendis alıyor sonra ücretler niye düşük... Üniversite okumanın kimseye bir faydası yok, piyasanın aradığı adam değilsiniz çünkü. Belli başlı üniversiteleri tenzih ederim tabi ki. Etiketiniz, marifetiniz yoksa sıradan bir üniversitede mühendislik okuyorsanız ve kuvvetli bağlantılarınız yoksa direk devlet düşünülmeli bence. En azından belli bir hayat standardın, düzenin olur iyi para alırsın. Yoksa özel sektör survivor...

Eskidendi o mühendise çok para, mühendis yokluğu.. Ben sayısal çıkışlıyım, eşit ağırlık bölümü yazdım. Memnunum. Özel sektörde çalışıyorum, yoruluyorum çok belki ama iyi ki mühendislik okumamışım dedim her zaman. İyi bir üniversite kazanamıyordum zaten, bunun dışında başka yerlerde mühendislik okumak anlamsız geliyor bana çünkü mühendislik namına birşey öğrenilmiyor. Otomotiv Mühendisliği çok istemiştim, üç yerde vardı o zaman puanı tıp seviyesindeydi kazanamadım. Makine yazıp otomotiv üzerine yoğunlaşmayı düşündüm ama vazgeçtim.

• herkes maaşını yazmış ne iş yaptığını yazmamış. Türkiye'de mühendislerin yaptığı işi ilkokul mezunu usta da yapıyor. patron niye kendisine fazladan para kazandırmayan adama sırf adı mühendis diye fazla ücret versin? önemli olan farkındalık yaratmak. verimi arttırırsan, vazgeçilmez eleman olursan gelirin de o ölçüde artar.
  • Şimdi ilk 20 bin hadi 40 binde ki bir bilgisayar mühendisliğinden mezun olsam okurken İngilizce ve yazılım dillerin de kendimi geliştirsem keşke sağlık mı okusaydım diyeceğim dişçilikte var hafif kafamda bunları gördükçe soğuyorum mühendislikten tamda son sınıfta sınava hazırlanma sürecindeyken..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

ortalama bir üniversiteden 2011 mezunu makina mühendisiyim. şu ana kadar bırak not ortalamamı, diplomamı soran bile çok nadir oldu. toplamda 7-8 iş tecrübem var, aynı anda 2-3 iş de yaptım. bu deneyimime dayanarak söyleyebilirim ki özelde kobilerde, sanayide sürünürsünüz. iyi sürünmezseniz ilerde 10-20 sene aynı maaşı alır kalırsınız. ben 1500tl ile ilk işime başladım. 4 sene deneyimin sonunda şu an anca 4000tl yi görmüş durumdayım. ama eski çalıştığım yerde 15 senelik olup 2500tl alan mühendis de vardı. işte o kendini geliştirmemiş tayfadan. onu da suçlayamam, adam bir konuda iyi sadece. 15 sene deneyime o maaş çok az ne olursa olsun.

kurumsal firmalara çok kez başvurdum ama sonuç sıfır. benden daha az tecrübeli, program bilmeyen arkadaşım şu an torpille kurumsal bir firmada çalışıyor ve 3 ayda bir çift maaş alıyor, benim kadar çalıştığını da sanmıyorum. gene torpille daha yeni mezunken çok iyi yerlere girenler oldu. bense sanayide ordan oraya patronlara kavga dövüş uğraşmak zorunda kaldım. sırtımda malzeme de taşıdım, şehirler arası saatlerce yol da çektim(600kg yük ile). sonuçta ne oldu, koca bir hiç. evet şu an farklı farklı bir sürü deneyimim var, bir konu olduğunda ağzım açık dinlemiyorum ama hala arabam yok, evim yok. geçim sıkıntısı hala devam. neyse bayağı ağlama duvarına çevirdim ama keşke anlatılacak iyi şeyler olsaydı.

bir de bizim firmalar öyle bir test yapıyorlar ki işe alırken, sanırsın hergün mars a uzay aracı yollayacaklar. türkiyedeki en iyi firmada bile öyle süper mühendislik yok. en iyi ihtimalle yabancının tarif ettiği işi yaparsınız. türkiye den yeni bir icat çıktığını gören duyan varsa bana da haber etsin.

Güzel yazmışsın.
    Burda da güzel bir kıyaslama yapmışlar.

cayci-olarak-7000-tl-vs-muhendis-olarak-2000-tl

https://eksisozluk.com/cayci-olarak-7000-tl-vs-muhendis-olarak-2000-tl--5175957?a=popular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 23 Ağustos 2016; 12:02:35 >

• hocam benim babam ticaret lisesi mezunu sinra da iki yillik uni uzerine tamamladi ve sonra mali musavir oldu sinavlara girdi aylik geliri aylik 5 hane 😂😂 iyi derecede ingilizcesi var ve yaptigi isi tam anlamiyla bile kendiyle ilgili kanumlari hukukcu kadar da biliyor kanunlari sıkı takip ediyor vb. yani olay kendini gelistirmekle alakali hersey okul degil ben demiyorum ki okulun katkisi yok tabi ki var ora ayri ama yabanci dil bilmezsen mesleginle ilgili prigramlari bilmezsen ucla mezunu olsan boşa

• ata1606 kullanıcısına yanıt
    adamlar köle ariyolar ama ben suan stajdayim istanbulda ktu makine okuyorum gecen sene buraya yeni mezun makine muh afam 3k ile baslamis gerci 6 ay sinra cikarmislar adam yalan dolan islere girismisama genel olarak is yapan adam kazaniyor siz niye o kadar dusuk teklifler almissiniz anlayamadim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Revion

quote:

O firmalara başvurdum ama geri dönülmedi.
    Benim yazdıklarımdam farklı yazmamışsın o firmalar etiket odaklıdır. Hepsi torpilli de demedim ya birkaç okuldan alırlar yada torpilli az sayıda başka okuldan alırlar.

hocam peki abd'ye master yapmaya nasıl gittiniz? master için burs bulmak imkansıza yakın diye biliyorum. bu arada mba mi yoksa M.Sc mi yaptınız? benimde yurt dışı (özellikle abd) hedefim var o yüzden soruyorum. doktora ücretsizmiş abd'de.

Ben kısmı burs aldım master of science yaptım o da mühendislikle alakalı. Devlet bursu dışında abd den master bursu almak zordur. Doktorada alma ihtimaliniz vardır. Okul ortalamanız gre ve toefl skorlarınız önemlidir

Devlet bursu derken neyi kastediyorsunuz hocam?Turk devleti demek istediniz heralde.
    Nasil basvuruluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheLimonataX

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Revion

quote:

O firmalara başvurdum ama geri dönülmedi.
    Benim yazdıklarımdam farklı yazmamışsın o firmalar etiket odaklıdır. Hepsi torpilli de demedim ya birkaç okuldan alırlar yada torpilli az sayıda başka okuldan alırlar.

hocam peki abd'ye master yapmaya nasıl gittiniz? master için burs bulmak imkansıza yakın diye biliyorum. bu arada mba mi yoksa M.Sc mi yaptınız? benimde yurt dışı (özellikle abd) hedefim var o yüzden soruyorum. doktora ücretsizmiş abd'de.

Ben kısmı burs aldım master of science yaptım o da mühendislikle alakalı. Devlet bursu dışında abd den master bursu almak zordur. Doktorada alma ihtimaliniz vardır. Okul ortalamanız gre ve toefl skorlarınız önemlidir

Devlet bursu derken neyi kastediyorsunuz hocam?Turk devleti demek istediniz heralde.
    Nasil basvuruluyor?

Türk devlet bursu oluyor yüksek lisans ve doktora için tr ye dönüp hizmet etme şartı var. Ben almadığım için konuya çok hakim değilim araştırırsan bulursun

• pr65 P kullanıcısına yanıt
    İlk 40 bin civarında olmazsam tercih vermem. En kötü ege bilgisayar var aklımda ama Türkiye'de mühendislik pek yapılmıyor gibime geliyor. Tıp , dişte var kafamda gelecek kaygısı yüzünden önce sıralamayı yapayım sonra enine boyuna düşüncem artık.
    Ama ne yaparsam yapayım en iyisini yapmaya çalışırım .

• Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendis değilim fakat konuyu ilgi ile takip ediyorum .Benim söylemek istediğim özel sektör çok acımasız bu böyle biline acı tecrübelerim ile sabittir.

• Benimde mühendislikle alakam yok fakat sadece mühendislikte böyle berbat olduğunu düşünmüyorum. Tüm meslek grupları böyle oldu bilmem ne okulunun bilmem ne su ürünleri bölümü vs vs bir sürü üniversite bölümü açtılar okuyan çok ama işyeri sayısı aynı.. Kendisi kovayla kazanıp işçisinede şırıngayla damlatarak para vermek isteyen iş sahibi ise kaçak yollardan çalıştırıyor, 4 sene okumuş adama asgari ücret hatta daha aşağısını (ciddiyim) teklif ediyor. Hele ülkeye ne idüğü belirsiz Suriyelileride doldurdularki çalışma koşullarının en az 1.500 lira ya olması gereken yerde 500 liraya it gibi çalışıyor şükür ediyor, işyeri sahibi sigortada yapmıyor yeri geldiğimi yerleride paspaslattırıyor temizletiyor adam için bulunmaz nimet! İnanmayın bu bölümden mezun olursanız 5 bin lirayla işe başlayacaksınız yalanlarına kendinizi geliştirin herkesten farkınız olması gerek. Standart 100 kişi içinden çok iyi ingilizcesi olan 20 kişinin arasına girmeniz lazım bu 20 kişinin içindede sağlam yerlerde staj yapan ilk 5 kişinin içine ve sonrasında birazda yüksek mevkide dayınız olacak bu iş tamam başlangıçta 2 bin ile başlayabilirsiniz. Devamında patron yükseltmemek, ücreti aynı tutmak yada komik rakamlar zamlamak için kırk takla atacaktır.. Arkanızdan muhabbet döndüren olayları şirket sahibine anlatan yalaka arkadaşlarda göreceksiniz. Eğer üniversite hayatın öğrenme bölümünün ilk okulu ise çalışma hayatı hayatın üniversitesi kadar zor olacaktır. Kendim iki senelik otomotiv önlisans mezunuyum.. Havalimanı bünyesinde otomotivle alakalı bir bölümde günlük 8 saat çalışıyorum haftasonlarım tatil başlangıç olarak asgari ücretle başladım, 6 ay içerisinde 2 bin tl oldu inşallah dahada yükselecektir. İş bulmak, aramak, şerefsiz-kaypak insanlarla uğraşmak zordur bilirim pes etmeyin güneşli günler yakındır darısı sizlerin başına inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrQuN -- 11 Kasım 2016; 19:55:24 >

• muaz1984 kullanıcısına yanıt
    Özel sektör köle pazarıdır, mühendislikte bu böyle. Kimse yerine konulamaz değil, adam sen gidersin yerine başkası gelir diyor. Seni farklı kılacak tecrüben olur ama tecrübeli de bulunuyor. Bana dünyanın en büyük 25 inşaat şirketinden biri ispanyol, ohl geçen yıl istanbul için 2000tl teklif etmişti. Yüksek lisanslı makine mühendisiyim ve iş tecrübem var.

• efsane konu

• quote:

Özel sektör köle pazarıdır, mühendislikte bu böyle. Kimse yerine konulamaz değil, adam sen gidersin yerine başkası gelir diyor. Seni farklı kılacak tecrüben olur ama tecrübeli de bulunuyor. Bana dünyanın en büyük 25 inşaat şirketinden biri ispanyol, ohl geçen yıl istanbul için 2000tl teklif etmişti. Yüksek lisanslı makine mühendisiyim ve iş tecrübem var.

Haklisin kardeşim fakat yapacak birşey yok bir yerden başlamak gerekiyor .

• herşeyin hayırlısı inşallah
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    para birinci öncelik olmayıp 1. önceliği tecrube yapın diyen ziraat mühendisi var
    ben de öğrenmek için 1.önceliğn para olmasın diye tavsiye edebilirim.dedi.
  • Mokara kullanıcısına yanıt
    bu durumda en kek durumda olanlar kimya mühendisleri kimya mühendisleri odası mesala 2000 lira altı mühendisim çalışamaz diye iş kura bildirmiş sistemde 2000 tl altı bir rakan yazıp onaylarsan ceza geliyor işletmeye valla sıkımı ki yazasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan -- 14 Aralık 2016; 17:17:23 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.