Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Özel sektörde mühendis (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
15
Favori
10.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Orijinalden alıntı: drexel

Ben olsam raylı sistemlerde devam ederdim. Ülkemizde bu alanda çalışan çok fazla yok ve kalifiye eleman bulmak zor.

Tr defteri kapandı benim için tekrar abd ye döneceğim orda çalışma iznim de var. Daha önce yoktu.
    Bu sene içinde arçelik, yünsa, tekfen, ford ve birkaç tane daha adı duyulmamış firma görüşmeye çağırdı ama görüşmeye gitmedim. Sebebi de türkiye defterini kapamış olmamdı. Ama gitseydim de kabul edilme şansım çok düşüktü. Daha önce 50 üstü firmaya gitmiş sadece tanıdık tavsiyesiyle gittiğim 3-4 firmadan kabul almıştım. İş görüşmelerinin alayı hüsranla sonuçlanır. İşkolig adlı sitedeki mülakatlar kısmından tasdik edersiniz. Ayrca zaten ford ve tekfenle iş görüşmesi yapmıştım daha önce ve olumsuz sonuçlanmıştı. İnsan kaynakları departmanlarının asil görevlerinden biri mülakat yapmaktır sürekli mülakat yaparlar kriz zamanı eleman çıkarırlen bile mülakat yapar bunlar.

Sende bu kadar şartlar varken isyandasin biz napak olek mi hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmin

quote:

quote:

Ben olsam raylı sistemlerde devam ederdim. Ülkemizde bu alanda çalışan çok fazla yok ve kalifiye eleman bulmak zor.

Tr defteri kapandı benim için tekrar abd ye döneceğim orda çalışma iznim de var. Daha önce yoktu.
    Bu sene içinde arçelik, yünsa, tekfen, ford ve birkaç tane daha adı duyulmamış firma görüşmeye çağırdı ama görüşmeye gitmedim. Sebebi de türkiye defterini kapamış olmamdı. Ama gitseydim de kabul edilme şansım çok düşüktü. Daha önce 50 üstü firmaya gitmiş sadece tanıdık tavsiyesiyle gittiğim 3-4 firmadan kabul almıştım. İş görüşmelerinin alayı hüsranla sonuçlanır. İşkolig adlı sitedeki mülakatlar kısmından tasdik edersiniz. Ayrca zaten ford ve tekfenle iş görüşmesi yapmıştım daha önce ve olumsuz sonuçlanmıştı. İnsan kaynakları departmanlarının asil görevlerinden biri mülakat yapmaktır sürekli mülakat yaparlar kriz zamanı eleman çıkarırlen bile mülakat yapar bunlar.

İmkan filan yok 31 yaşındayım açıkca yaziyim o zaman şimdi asgari ücrete(sırf çalışıyorum demek ve tecrübe olsun diye) kafam rahat bir tanıdığın yanında çalışıyorum. Amerikada çalışma iznim bu sene çıktı, çıkmasa orda doktora için gidecektim. Mühendis olarak çalışırken gebzenin köyünde de çalıştım sakaryada da çalıştım vardiyeli de çalıştım hep 6 gün çalıştım yok yok yani. Bir şeye yaramadı ama.
    Görüşmeye çağrılmakla işe girmek bir değil 50 üstü firmaya görüşmeye gittim, mülakatta eliyorlar. Tüpraş ford honda hyundai toyota tekfen ipekkağıt kordsa hayatkimya grundfos dowaksa çelebi askaynak vs aklıma gelenler hepsinden ret aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 22 Ağustos 2016; 1:36:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

İmkan filan yok 31 yaşındayım açıkca yaziyim o zaman şimdi asgari ücrete(sırf çalışıyorum demek ve tecrübe olsun diye) kafam rahat bir tanıdığın yanında çalışıyorum. Amerikada çalışma iznim bu sene çıktı, çıkmasa orda doktora için gidecektim. Mühendis olarak çalışırken gebzenin köyünde de çalıştım sakaryada da çalıştım vardiyeli de çalıştım hep 6 gün çalıştım yok yok yani. Bir şeye yaramadı ama.
    Görüşmeye çağrılmakla işe girmek bir değil 50 üstü firmaya görüşmeye gittim, mülakatta eliyorlar. Tüpraş ford honda hyundai toyota tekfen ipekkağıt kordsa hayatkimya grundfos dowaksa çelebi askaynak vs aklıma gelenler hepsinden ret aldım.

Abi dilin varken yuksegin varken nasil almazlar seni kafam basmiyor hele grundfos kesin almasi lazim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Abi dilin varken yuksegin varken nasil almazlar seni kafam basmiyor hele grundfos kesin almasi lazim.

Grundfos içlerinde en küçüğü zaten tr de üretim yok çok çalışan da çok yok, görüşmem iyi geçmişti kır saçlı bir müdür vardı pazarlamadaydı sanırım 3 sene önceydi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Grundfos içlerinde en küçüğü zaten tr de üretim yok çok çalışan da çok yok, görüşmem iyi geçmişti kır saçlı bir müdür vardı pazarlamadaydı sanırım 3 sene önceydi.

Taniyorum onu.guzel yerdi bir suru ayrilan var yine basvur bence.

• abd'de ne işi yapacaksınız hocam, maaşlar nasıl orada?

H1B vizesi mi çıktı?
  • hangi uniydi

bir de arkadaşın amcası sakarya mezunu makine muhendsisi

makine oku iş bulmazsan neyim diyormuş

• Özel sektöre tepki olarak doğmuş arkadaş. İki dakika avatarına bakın iş hayatını bırakıp köye yerleşesiniz gelir.

Bu arada usta anladık metro projesini alan dünyanın en iyi 25 inşaat firmasından biriyle görüştün 2000 teklif ettiler kabul etmedin anladık her mesajda yazma bea

• Kimya mühendislerine aynı kadare mı sahipler

• quote:

Orijinalden alıntı: Karlo

Özel sektöre tepki olarak doğmuş arkadaş. İki dakika avatarına bakın iş hayatını bırakıp köye yerleşesiniz gelir.

Bu arada usta anladık metro projesini alan dünyanın en iyi 25 inşaat firmasından biriyle görüştün 2000 teklif ettiler kabul etmedin anladık her mesajda yazma bea

Bu firmayı yazmamdaki amaç yaptığı karaktersizliği anlatmaktı. İkl görüşme olumlu geçti daha sonra 2000tl maaş teklifi yapıldı. Maaşı kabul etmedim 3bin minimum istedim. İkinci kez görüşmeye çağrıldım ispanyol müdür sana maaş teklif edilirken ben yoktum be kadae istiyorsun dedi ben se 3 bin dedim. Tamam o zaman ben söyliyeceğim dedi, tam çıkarken 2300 e çalışırmısın dedi. Ben de hayır min 3000tl dedim. Çünkü istanbula taşınmam gerekecekti ce orda en düşük kira 1000tl. At pazarlığı mı yapacaktım. Daha sonra benden ucuza çalışacak başka birinin alındığını öğrendim. Bu bana çok koydu ve bazı şeyleri başından nerde yanlış yaptığımı sorgularken buldum kendimi. Bu firmada ohl inşaattır dünyada ilk 25 deler ama istanbulda 2000 tl ye mühendis çalıştırırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 22 Ağustos 2016; 2:37:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elfgözlülegolas

hangi uniydi

bir de arkadaşın amcası sakarya mezunu makine muhendsisi

makine oku iş bulmazsan neyim diyormuş

Kou
    İş bulursun da 2000 tl ye haftada 6 gün 55 saat, vardiyeli bile olabilir. İş güvencesi sıfırdır müdürün iki ince dudağına bakar(kalın dudaklı müdür görmedim daha- ince dudaklı ve sinsi olurlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 22 Ağustos 2016; 2:39:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revion

abd'de ne işi yapacaksınız hocam, maaşlar nasıl orada?

H1B vizesi mi çıktı?

Benimkisi green card. Orda çalışma iznim var mühendis olursan çoğunluk 3.5-5 bin usd arası.yaşam masrafları da yüksek olur kira büyük şehirlerde en az 1000 usd tek odalı yet için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 22 Ağustos 2016; 2:42:46 >
  • antep için zordur iyi öğretir diyorlar bir de makine mühendisliğine 12 prof giriyor bu dikkatimi çekti bi önemi olur mu

gebze teknik mezunları daha bir avantajlı oluyor sanırım forumda da çok övüyorlar o üniyi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MezunaKal

Hocam Amerikada iş bulabilecek kadar donanımlı olan birinin Türkiye'de 2100 liraya çalışması çok gerçekçi gelmiyor bana. Tabi piyasayı bilmeden söylüyorum bunu. Ayrıca Amerika'ya gittiğinizde çalışma şartlarınız ve maaşınız nasıl olacak ? Birde hangi üniversitede yapmıştınız masterı?

Çok bilgi vermiyorum çünkü tanınmak istemiyorum masterı ny da yaptım 4 sene önce, turkiyeye dönmemin sebebi o zaman abd ekonomisi krizdeydi ve türkiye en fazla büyüyen ülkeler içerisindeydi bir de ailem dönmemi çok istemişti anne işte.
    Şöyle söyliyeyim, ben masterı gene mühendislik alanında yaptım ve kolay bilinmeyen bir okulda yapmadım. Bölümü bitirdiğimde birkaç tane iş görüşmesine çağrıldım içlerinde dünyaca ünlü firmalar vardı ancak çalışma iznim vizeye bağlıydı ve firmalar genelde çalışma izni vizeye bağlı olmayan vatandaş yada greencard sahibi ister. Ama yazılımcıysan vizeni firma çıkarmak isteyebilir onun dışında çok zor orda kriz ortamında kalmak.
    Benimle mezun olan anerikalı arkadaşlarım tesla dupont gibi firmalwrda çalışıyor çogu finans alanı yada hastanelerde iş buldu.
    Ben türkiyeye döndüm hemen askere gittim, askerde er dim ve çöp topladım nöbet tuttum herkes gibi, son iki ay çavuş oldum.
    Sonra iş aradım çok iş görüşmesine gittim ama işe alan yok sonra torpille gebzenin bir köyünde iş bulabildim şartlar vs çok kötü. Yemek olarak hazır çorba, kapuska, süt tozundan sütlaç, ve elma veriyorlatdı bu ortalama günlük yemek. Hiç et çıkmamıştı. Bir de iş öğretcez ayağına hamallık bile yapıyordum. 1 ay sonunda anlaşamadık ve çıkmak durumunda kaldım. Sonraki işler ise bunu bile aratır durumdaydı.
    İnandırıcı gelmemiş olabilir bana da saçma geliyor zaten saçma gelmese burda konu açmam, 2007 yılından beri forumdayım eskilerdenim bilen bilir.

Üniversitede yatmissin iste hocam acik ve net. Her muhendis seninle ayni durumda degil ki kendin demissin benimle mezun olan arkadaslarim tesla da vs.yerlerde calisiyor. Universitede not ortalaman dusukse teoride bilgin yoksa ilk isi gosterdiklerinde apisik kaliyorsan yapilan sey hakkinda bilgin yoksa tabi bu paralara calisirsin.

Kim ne derse desin muhendislik; kendini gelistirmeye bakar. Zaten ortalaman iyiyse projelerin varsa kendini kanitlamissan daha okul bitmeden kaparlar seni.

• quote:

Orijinalden alıntı: 742793

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MezunaKal

Hocam Amerikada iş bulabilecek kadar donanımlı olan birinin Türkiye'de 2100 liraya çalışması çok gerçekçi gelmiyor bana. Tabi piyasayı bilmeden söylüyorum bunu. Ayrıca Amerika'ya gittiğinizde çalışma şartlarınız ve maaşınız nasıl olacak ? Birde hangi üniversitede yapmıştınız masterı?

Çok bilgi vermiyorum çünkü tanınmak istemiyorum masterı ny da yaptım 4 sene önce, turkiyeye dönmemin sebebi o zaman abd ekonomisi krizdeydi ve türkiye en fazla büyüyen ülkeler içerisindeydi bir de ailem dönmemi çok istemişti anne işte.
    Şöyle söyliyeyim, ben masterı gene mühendislik alanında yaptım ve kolay bilinmeyen bir okulda yapmadım. Bölümü bitirdiğimde birkaç tane iş görüşmesine çağrıldım içlerinde dünyaca ünlü firmalar vardı ancak çalışma iznim vizeye bağlıydı ve firmalar genelde çalışma izni vizeye bağlı olmayan vatandaş yada greencard sahibi ister. Ama yazılımcıysan vizeni firma çıkarmak isteyebilir onun dışında çok zor orda kriz ortamında kalmak.
    Benimle mezun olan anerikalı arkadaşlarım tesla dupont gibi firmalwrda çalışıyor çogu finans alanı yada hastanelerde iş buldu.
    Ben türkiyeye döndüm hemen askere gittim, askerde er dim ve çöp topladım nöbet tuttum herkes gibi, son iki ay çavuş oldum.
    Sonra iş aradım çok iş görüşmesine gittim ama işe alan yok sonra torpille gebzenin bir köyünde iş bulabildim şartlar vs çok kötü. Yemek olarak hazır çorba, kapuska, süt tozundan sütlaç, ve elma veriyorlatdı bu ortalama günlük yemek. Hiç et çıkmamıştı. Bir de iş öğretcez ayağına hamallık bile yapıyordum. 1 ay sonunda anlaşamadık ve çıkmak durumunda kaldım. Sonraki işler ise bunu bile aratır durumdaydı.
    İnandırıcı gelmemiş olabilir bana da saçma geliyor zaten saçma gelmese burda konu açmam, 2007 yılından beri forumdayım eskilerdenim bilen bilir.

Üniversitede yatmissin iste hocam acik ve net. Her muhendis seninle ayni durumda degil ki kendin demissin benimle mezun olan arkadaslarim tesla da vs.yerlerde calisiyor. Universitede not ortalaman dusukse teoride bilgin yoksa ilk isi gosterdiklerinde apisik kaliyorsan yapilan sey hakkinda bilgin yoksa tabi bu paralara calisirsin.

Kim ne derse desin muhendislik; kendini gelistirmeye bakar. Zaten ortalaman iyiyse projelerin varsa kendini kanitlamissan daha okul bitmeden kaparlar seni.

Makine mühendisliği bitirip ardından abd de ilk 50 okuldan gene mühendislik üstüne yüksek lisans yaptım. Sen benim için üniversitede yatmışsın diyorsun. Arkadaşlarım arasında o firmalarda çalışanlar var ama onlar amerikan vatandaşıydı ve benim amerikada çalışma iznim yoktu. Şirket sana sponsor olarak vize çıkartabilir ama kriz ortamı vardı ve bu çok zordu. Bu sebeple türkiyeye geri dönüş yaptım.

• Bir şekilde kendini yurt dışına atmaya bak senelik 120 bin dolar kazanıyorlar ortalama bir kimya mühendisi bile bu parayı alıyor
  • ortalama bir üniversiteden 2011 mezunu makina mühendisiyim. şu ana kadar bırak not ortalamamı, diplomamı soran bile çok nadir oldu. toplamda 7-8 iş tecrübem var, aynı anda 2-3 iş de yaptım. bu deneyimime dayanarak söyleyebilirim ki özelde kobilerde, sanayide sürünürsünüz. iyi sürünmezseniz ilerde 10-20 sene aynı maaşı alır kalırsınız. ben 1500tl ile ilk işime başladım. 4 sene deneyimin sonunda şu an anca 4000tl yi görmüş durumdayım. ama eski çalıştığım yerde 15 senelik olup 2500tl alan mühendis de vardı. işte o kendini geliştirmemiş tayfadan. onu da suçlayamam, adam bir konuda iyi sadece. 15 sene deneyime o maaş çok az ne olursa olsun.

kurumsal firmalara çok kez başvurdum ama sonuç sıfır. benden daha az tecrübeli, program bilmeyen arkadaşım şu an torpille kurumsal bir firmada çalışıyor ve 3 ayda bir çift maaş alıyor, benim kadar çalıştığını da sanmıyorum. gene torpille daha yeni mezunken çok iyi yerlere girenler oldu. bense sanayide ordan oraya patronlara kavga dövüş uğraşmak zorunda kaldım. sırtımda malzeme de taşıdım, şehirler arası saatlerce yol da çektim(600kg yük ile). sonuçta ne oldu, koca bir hiç. evet şu an farklı farklı bir sürü deneyimim var, bir konu olduğunda ağzım açık dinlemiyorum ama hala arabam yok, evim yok. geçim sıkıntısı hala devam. neyse bayağı ağlama duvarına çevirdim ama keşke anlatılacak iyi şeyler olsaydı.

bir de bizim firmalar öyle bir test yapıyorlar ki işe alırken, sanırsın hergün mars a uzay aracı yollayacaklar. türkiyedeki en iyi firmada bile öyle süper mühendislik yok. en iyi ihtimalle yabancının tarif ettiği işi yaparsınız. türkiye den yeni bir icat çıktığını gören duyan varsa bana da haber etsin.

• Forumda liseliler, üniversiteliler yüksekten uçuyor. Mezun olunca göreceğim ben onları

Yok babası çift haneli alıyormuş, yok abisi 5.000TL ile başlamış, bir tanıdığı dolarla maaş alıyormuş falan fıstık
  • quote:

Orijinalden alıntı: P.O.B.

Forumda liseliler, üniversiteliler yüksekten uçuyor. Mezun olunca göreceğim ben onları

Yok babası çift haneli alıyormuş, yok abisi 5.000TL ile başlamış, bir tanıdığı dolarla maaş alıyormuş falan fıstık

Şöyle bir durum var. X firması istanbulda çalışan mühendise 2000tl teklif veriyor ama aynı firma cezayirde çalıştırdığı mühendise 3500usd maaş+ulaşım(uçak biletleri dahil)+yemek+kalıcak ev+prim teklif ediyor. İstanbuldaki aldığı maaşın sırf yarısı kira olarak gidiyor ay sonunda birikim yapamıyor. Cezayirde olan kazandığını direk cebine atıyor.

• Geçenlerde haberlerde görmüştüm Kayseri'de bir işadamı devletten devletteki mühendis maaşlarını düşürmesin istiyordu sebebi de kendi yetiştirdikleri mühendislerin KPSS çalışarak devlete atanmaları ve kendilerinin de bundan zarar görmeleriydi. Duruma bakar mısınız Özel sektördeki mühendis düşmanlığın seviyesine nerelere kadar gelmiş.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.