Bildirim
Özel sektörde mühendis
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Hocam yurtdışında mı yoksa turkiyedeni yaşamak ? Birde tabiki maaş :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2007 2008 yılından sonra türkiye'de üniversite sayısı aşırı derecede arttı buna ek olarak kontenjanları da aşırı derecede arttırdılar sonuçta mühendis sayısında bir patlama oldu ama çalışabilecekleri işyeri sayısı fazla değişmedi, Buda mühendislere verilen değeri aşırı derecede düşürdü sonuçta arz talebin çok önüne geçti artık mühendisler işçilerden bir de aşağı görebiliyor son çalıştığım işyerinde aldığım maaş lise mezunu bir işçinin aldığı maaşın yarısıydı bunun sebebi de işçileri sendikası olması benim ise Taşeron firmada çalışıyor olmam da üstüne üstlük bir de benim sorumluluğum çok daha fazlaydı hatta bazen orada işçi olsaydım bile dediğim oluyordumaaşlar genel olarak otomativ sektöründe yeni başlayanlar için 2000 3000 TL arasıdır benim geçen sene aldığım maaş net 2100 liraydı yalnız işimde çok yoruluyordum haftada yaklaşık 55 saat civarında çalışıyordum ve vardiyeliydi.sektör değiştirmek için inşaat firmasına başvurmuştum arkadaşım aracılığıyla bu firma dünyanın en büyük 25 inşaat şirketinden birisi de İstanbul'da metro projesi üstlenmişti. İspanyol bir müdürle pozisyon için görüştüm beni çok beğendi aradan 4 gün sonra teklif ettikleri maaş 2000 liraydıBu paranın bana İstanbul'da yetmeyeceğini söyledim çünkü kira ödemem gerekecek de bunun üzerinden firma tarafından tekrar arandım ve İspanyol müdürlüğü ikinci görüşme gerçekleştirdim sonucunda tekrar firma tarafından 2300 TL teklif edildi ben de kabul etmedim yani anlatmaya çalıştığım mühendislikte Türkiye içersinde pek para kazanamayacağınız ama çalışma şartlarını çok ağır olduğu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 22 Haziran 2016; 3:21:02 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hangi üniversitelerde okudun?Nerelerde çalıştın?Ne kadar maaş aldın?
Calistiginiz firmada muhendis sifatiyla tam olarak ne is yapiyodunuz?
Kalite mühendisi olarak çalıştım ve üretimdeydim çok kötü şartları var zaten iş bulmak da mucize, torpille buluyosun ama o da çok kötü
1-Anadolu da bir üniversitede makine-elektrik-bilgisayar mühendisliğinden birini okuyup 4 yıl boyunca çok iyi çalışarak 1. nesil yani ankara , istanbul , izmir gibi üniversitelerden mezun olan adaylara karşı sektörde yerimiz ne olur ? Ve bu durumda yurtdışı şansımız nedir ?
2-İkinci öğretim okuyan mühendislerin 1. öğretime göre dezavantajı var mı ?
iş ve yurtdışı konusunda ne gibi farklılıklar sağlar ?
cevaplarsanız çok memnun olurum -
Yeniden üniversite okuyacak olsanız hangi bölümü okurdunuz? Okuduğunuza değdi mi?yine olsa yine yaparım ve yapmam dedikleriniz şeyler nelerdir?
Kou deu gazi iyte gebz vs bunlar arasında iş bulmada çok farlılık olmaz, izmirde zaten sanayi yok ankarada savunma sanayisi var o da bir kaç okuldan mühendis alır.
Boun odtü bilkent sonra itü ve koç sabancı vs bunlar dil eğimi ve programları vs daha iyi, o yüzden iyi firmalara genelde bunlar gider marka degerleri yüksek.
Kou yıldız sakarya hacettepe iyte gebze bunlarda sanayide calışır genelde otomotiv vs çalışma şartları ağır maaşlar düşüktür çogu memur mühendis kadar kazanamaz haftada 6 gün 55-60 saat çalışırlar. İş garantileri yoktur yarın kapı dışarı olabilirler.
Alt grup üniversiteler onların da tek hayali devlete girmektir işçiden beter çalışırlar.
İkinci öğretim birinci öğretim bir farkı yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Ashera
Yeniden üniversite okuyacak olsanız hangi bölümü okurdunuz? Okuduğunuza değdi mi?yine olsa yine yaparım ve yapmam dedikleriniz şeyler nelerdir?
Tekrar olusam yani 12 sene önceye gitsem, herhalde mühendislik vs okumazdım yada okuduktan hemen sonra devlete girmeye çalışırdım çünki o yıllarda devlete girmek çok kolaydı. Şu şekilde düşünün özel sektörde iş garantisi yok yarın işten atma riskiniz var ve çok yaygın şekilde işten çıkartmalar oluyor basına pek yansımıyor. İş garantisi nerede var önce bunu düşünmemiz gerekiyor iş garantisi bir tek devlette var asker polis memur eczacı tıp vs bunların dışında hem maaşlar çok düşük hem şartlar çok ağır hem de işten atılma riski var hangi firma 60 yaşına kadar birini çalıştırır ki ama devlet çalıştırıyor
Amerika'ya taşınacağım türkiye'yi artık düşünmüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 22 Haziran 2016; 3:54:23 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ata1606
Kou deu gazi iyte gebz vs bunlar arasında iş bulmada çok farlılık olmaz, izmirde zaten sanayi yok ankarada savunma sanayisi var o da bir kaç okuldan mühendis alır.
Boun odtü bilkent sonra itü ve koç sabancı vs bunlar dil eğimi ve programları vs daha iyi, o yüzden iyi firmalara genelde bunlar gider marka degerleri yüksek.
Kou yıldız sakarya hacettepe iyte gebze bunlarda sanayide calışır genelde otomotiv vs çalışma şartları ağır maaşlar düşüktür çogu memur mühendis kadar kazanamaz haftada 6 gün 55-60 saat çalışırlar. İş garantileri yoktur yarın kapı dışarı olabilirler.
Alt grup üniversiteler onların da tek hayali devlete girmektir işçiden beter çalışırlar.
İkinci öğretim birinci öğretim bir farkı yok.
yildiz derken yildiz teknik mi
-
metrolarda belediyelerde ki güvenlikler bile 2 500 alıyor akp nin yalaka bakan milletvekili aracılığı ile girmiş ler onlar tabii şu ülkenin haline bak dayı ülkesi bide okumuş adamlar daha iyisini bulucaz der böyle gelmiş böyle gidiyor der hem yapıyor hem çalıyor der mal bu millet -
Torpille iş bulursun ben 50-60 iş görüşmesine gittim 4 teklif geldi 1 i dışında hepsi torpilliydi yoksa iş bulamazsın zaten, ama torpilli diye şartlar iyi olcal diye düşünmeyin . Haftada 55 saat, 3vardiye , 2100 tl. Fabrika içi, sıcak , kirli ve stresli ortam
Su an calisiyor musun?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam Amerikada iş bulabilecek kadar donanımlı olan birinin Türkiye'de 2100 liraya çalışması çok gerçekçi gelmiyor bana. Tabi piyasayı bilmeden söylüyorum bunu. Ayrıca Amerika'ya gittiğinizde çalışma şartlarınız ve maaşınız nasıl olacak ? Birde hangi üniversitede yapmıştınız masterı?
Bana araba yapar misin?
Şuan raylı sistemler makine teknolojisi okuyorum, endüstri mühendisliğine geçmek istiyorum bir öneriniz var mı? Amerika'ya giderseniz benide götürür müsünüz?
Merhaba hocam,Bende Makine Mühendisiyim.Yeni mezun oldum, sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum. Ben de bu bölümü okuduğuma pişmanım ama bu saatten sonra yapacak bir şey yok.
Birkaç sorum olacaktı;
1) Yüksek lisans öneriyormusunuz? Eğer evet ise hangi alanda yapılması gerekir, yurtdışında yüksek yapmak avantaj getirir mi?
2)Askerliği biran önce aradan çıkarsam mı?
3)Piyasa hakkında fazla bilgim olmadığı için kendime sektör belirleyemiyorum. Enerji, iklimlendirme, mekanik tesisat, imalat vs. Hangi sektörde hem maddi hem manevi olarak avantajlıdır.
Allah hepimizin yardımcısı olsun
-
CSB
İlginç
Benzer içerikler
- hiç arkadaşım yok nasıl arkadaş edinebilirim
- y***** ne demek
- dişim dilimi kesiyor
- cinsel isteksizlik için şap nerede satılır
- birinin ev adresini nasıl öğrenirim
- prompt mühendisliği
- elektrikli bebek arabası
- yeşil nasim
- kasım indirimleri ne zaman
- türk çay emojisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X