Arkadaşlar; Bir ara haberlerde artık özel servislerin de ( garantili parça takmak kaydıyla ) periyodik bakım yapabileceği,bunun da arabanın garantisini bozmayacağı hakkında bir haber duymuştum,bu Rekabet Kurulu'nun bir kararıydı ve sanayideki esnaf düşünülerek alınmıştı ( malum bir çok kişi arabasını sıfırladı ve en az 2 yıl sanayiye -istesede- uğrayamıyor.markaların yetkili servisleri de bunu fırsat bilip 3 kuruşluk işi beş kuruşa yapıp vatandaşı şöğüşlüyorlar.Hoş benim şahsi görüşüm yetkili servis ustalarının birçoğunun arabadan anladığı da yok ya... ) sonraları bununla ilgili bir gelişme olmadı.olduysa da ben duymadım. Ne dersiniz böyle bir şey duyan oldu mu ? eğer bu iş gerçekleşirse özel servisler bizim için daha mı iyi olur ? ( Örnek ; arkadaşım 94 model transit minibüsüne bi parça almak için ford servisine gitmiş ve parçaya 300 ytl demişler.Arkadaş aynı parçayı işçilik dahil 200 ytl ye özel servise taktırmış:) )
evet böyle birşey vardı ama bu olayın olabilmesi için patent denilen bir olayın aşılması lazım..şöyle örnek verebiliriz..bildiğiniz üzere ford otomobiller yedek parça olarak motocraft ürünleri kullanır..bu gün itibarıyla siz ford servisinde bir parça taktırdığınızda hem parça hemde işçilik olarak 1 sene servis garantisindesinizdir..oysa özel servislerde böyle değil..parça garantisi üretici firmaya,işçilik garantisi o parçayı taktırdığınız ustaya aittir..yani ortada aşılması gereken hukuksal bir olay var...ben böyle bir uygulama olabileceğini hiç zannetmiyorum
böyle bir kanun tasarısı vardı ancak henüz yasalaştığını duymadım.kabul edilse mutlaka duyarız.dahası toyota yetkili satıcısı mesela ford,vw araçda satabilecek bu kanunla
Ben daha servise araba götürmedim...babamda hiç sevmez servisleri.
sadece kaza olursa allah korusun kasko zorunlu tutuyor sanırım servisi.
periyodik bakımlar dahil herşeyi sanayiye götürüyorum... Hep sanayideki ustama giderim..son sistem,envayi çeşit makine var adamda. servistende bilgi olarak 2 gömlek üstün adamlar.
quote:
Orjinalden alıntı: dozi17
Ben daha servise araba götürmedim...babamda hiç sevmez servisleri.
sadece kaza olursa allah korusun kasko zorunlu tutuyor sanırım servisi.
periyodik bakımlar dahil herşeyi sanayiye götürüyorum... Hep sanayideki ustama giderim..son sistem,envayi çeşit makine var adamda. servistende bilgi olarak 2 gömlek üstün adamlar.
GARANTİSİ DEVAM EDERKEN NE YAPTINIZ ? YİNE SANAYİYE Mİ GÖTÜRDÜNÜZ ?
Şaşırdınmı? evet yine sanayi, garantisi ustamdır saolsun,kullandığı malzemeler orjinal, servistekiler allahmı?dahamı iyi yapıyorlar.
Garanti kapsamı dışına çıkıyor sanayi bakımı,ama beni ilgilendirmiyor.
Rekabet kurmu bu işe bir an önce el atmalı. Vatandaş nasıl olsa servis iyidir diye gidip kazıklanmak zorundamı?
Servisi tekel yapan bu olayı durdurmak lazım.
Dahada detaylı yazayım...
Aracımı sıfır aldım 2004 de,bayi 20000 de bakıma servise götürüyorsunuz dedi. Hatta ben sanayi deyince garanti kapsamına çıkar demişti,istediğim yere götürebileceğimi rekabet kurumundan bahsetmiştim tabi hiç bişey anlamamıştı satıcı...
Rekabet kurumunda böyle bir madde yok,aracı servise götüreceksiniz diye... Bu firmalara gelir yaratmak için kurulu bir düzen maalesef.Kendileri uyduruyor.
Mesela ben ç.kalede oturuyorum,bizim sanayide kendini çok iyi yetiştirmiş motor ustaları var. Özellikle Fiat ve renaultda,
Büyük şehirlerde diğer markalarda da uzman sanayici ustalar vardır elbette,ama küçük şehirlerde her marka nın ustası bulunmaz tabiki, burda vw,pejo,fiat,renault,honda,toyota,hyundai,kia,ustası var.
Hemen her sanayide iyi bir boyacı ve kaportacıda vardır.Ve yanyana bunlar.
Neden daha fazla parayı servise verelim, hem güleryüzlü bir esnaf ,duvar gibi bir servis müdüründen daha idir.
quote:
Orjinalden alıntı: dozi17
Şaşırdınmı? evet yine sanayi, garantisi ustamdır saolsun,kullandığı malzemeler orjinal, servistekiler allahmı?dahamı iyi yapıyorlar.
Garanti kapsamı dışına çıkıyor sanayi bakımı,ama beni ilgilendirmiyor.
Rekabet kurmu bu işe bir an önce el atmalı. Vatandaş nasıl olsa servis iyidir diye gidip kazıklanmak zorundamı?
Servisi tekel yapan bu olayı durdurmak lazım.
Olayın maddi kısmından baska bir de manevi kısmı var.
90000 bakımına kadar hep servise goturdum. Arabayı sabah bırakıp aksam aldım. Parası neyse verdim çıktım.
Son 2 bakımı sanayide yaptırdım. Şimdi arabanın ne sorunu var neresinden ne ses gelince ne yapmak lazım falan anlayabiliyorum.
Arabaya daha yakın hissediyor kendini insan. Gecen sene falan satmak istiyordum arabayı. Şimdi kalsın 2. araba olur diyorum...
Yeni araba aldıktan sonra da garanti biter bitmez direk sanayi...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme