Daha detay için aşağıdaki linkteki makaleyi de inceleyebilirsiniz. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/608392 |
Özel & Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları Hakkında Merak Edilenler (14. sayfa)
-
-
Merhabalar
Özel sağlık sigortasında (tss değil) yatarak tedavi için bekleme süresi bulunuyor mu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
Özel sağlık sigortalarında da bekleme süresi şartı bulunmaktadır.
-
-
Yaptırmayın Hocam bu kadar endişeniz varsa yasa var diyoruz sonuçta yok yasaya uymazlar burası Türkiye diyorsanizda buraya yazmanızın anlamı yok.
Ya ben size anlatamıyorum ya siz anlamiyorsunuz. Yenileme garantiniz var ise size sağlık enflasyonu oranında yaparlar. Eğer yoksa istedikleri oranda yaparlar. Eğer ameliyat olacaginiz hastalık bir şekilde sigorta öncesi sağlık kayıtlarına girdiyse sigorta şirketi ödememek için elinden geleni yapar.
Açın yönetmeliği okuyun tatmin olmuyorsaniz da yaptırmayın bu kadar zor bir şey değilwww.resmigazete.gov.trBaşbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğühttps://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/10/20131023-1.htm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dropby23 -- 10 Ağustos 2024; 12:52:6 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
rahatsız mısın birader? konu başlığı tss hakkında merak edilenler . ben de merak ettiklerimi yazdım,
sen hangi sıfatla buraya yazma o zaman sigorta da yaptırma diye bik bik diye konuşuyorsun?
sen kendini niye parçalıyorsun? bilgisi olan tecrübesi olan cevap verir sen niye görev edindinki kendine,
sana ne birader ister yaptırırım ister yaptırmam sana sigorta yaptırayım mı diye fikrini mi sordum,
sen niye kendi kendine rollere giriyorsunki? bi yerlerden yazılar bulup kopyalayıp geliyorsun,
bana pratikte bunun örneği lazım, bak adam 4 yıldır sigortalı ağır hastalık çıkmış red etmişler halen daha ezberden sigortacı ağzıyla sigortadan öncedir diye işkembeden sallıyorsun,
bu gibi durumlar için nasıl bir önlem alınır başımıza gelirse nasıl çözülür onun derdindeyim, oturduğun yerden senaryo yazıyorsun sigorta öncesi kayıtlara girmişseymiş vs yahu ben sana bunu mu sordum yok kayıt mayıt 30 senedir hastaneye bile gidilmemiş,
4 sene geçti öbyg aldık, 5. sene firma 500 bin masraf yaptı, ertesi sene en fazla ne kadar artış yapar/yapabilr daha önce buna benzer durum yaşayıp da olumlu olumsuz tecrübesi olan var mıdır bunu soruyorum,
bana senaryo yazma. net yazdım kafandan olasılık türetme. başından böyle bir olay geçmediyse öyle olur böyle olur enflasyon menflsyon diye zırvalayıp durma.
niye coştun niye kendi kendine triplere giriyorsun?
konu hakkında sorduğum sorulara verecek cevabın yoksa, cevap yazıp durma bana
lütfen konu hakkında net bilgisi deneyimi olan cevap yazsın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kadin dogum uzmani d vitamini (3 ayda gelen) istedi.Çalışan sigorta sirketi yarısını ödüyor dedi . Sigorta ya öder ya da ödemez yarısını odüyor deyince yaptırmadık.Bu şekilde bir şey yaşayan oldu mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
Sağlık sigortanız varsa, poliçeyi yaptırdığınız acente veya sigorta şirketine konu hakkında bilgi talebinizi iletebilirsiniz.
Sadece hastanede görev yapan personelin sözü ile hareket etmemenizi öneririz.
Belki SGK D-vitamini reçetesini ödemiyordur veya belirli zaman aralıkları ile ödüyordur. Bu nedenle en doğru bilgiyi acenteniz ve sigorta şirketinizden öğrenebilirsiniz.
Sağlıklı günler dileriz.
-
Merhaba, yatarak öss + sadece ayakta tss için görüşlerinizi alabilir miyim? Böyle bir kombinasyon mantıklı olur mu?
Ya da sadece yatarak öss
Merhaba,
Sağlık hizmeti almak istediğiniz kurum ve doktor açısından konuyu değerlendirmeniz uygun olur.
ÖSS kullanabilmeniz için hastane ve doktorun, SGK ve sigorta şirketi ile anlaşmalı olmasına gerek yoktur. Anlaşmalı veya anlaşmasız kurumda aldığınız sağlık hizmetlerinden sigortalının ödemek zorunda olduğu katılım payı oranı değişmektedir.
ÖSS'de ayakta tedavi için harcama limiti uygulanmakta ve faturanın genellikle %20'si sigortalı tarafından karşılanmaktadır. Yatarak tedavilerde katılım payı genellikle uygulanmamaktadır.
TSS'de sağlık hizmeti alacağınız kurum ve doktorun SGK ve sigorta şirketi ile anlaşmalı olması şartı bulunmaktadır. Bu nedenle TSS'de sağlık hizmeti alabileceğiniz kurum ve doktor, ÖSS'ye göre biraz daha dar olmaktadır.
TSS'de yatarak ve ayakta tedavi için katılım payı ödenmemektedir. Ayakta tedaviler için harcama limiti yerine muayene hakkı bulunmaktadır.
-
Merhaba.
7 yaş çocuk için tss arayışım var. Eşimin şirket sigortasına ekliydi iş değişikliği sebebi ile devre dışı kalacak. Tek başına olabiliyosa iyi olur tabi. İstanbul anadolu yakası ağırlıklı bi sigorta arıyoruz. Benim şirket sigortam axa. Ona da ilave yapılabiliyosa o da uyar. Yatarak full + 6 yada 8 ayakta tedavi olması yeterli. Var mı önerisi olan?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
Sizin iş yeriniz tarafından yaptırılan poliçeniz Axa'dan ise, poliçeyi tanzim eden acenteye başvurarak çocuğunuzun poliçeye dahil edilip, edilemeyeceğini sorabilirsiniz.
Çocuğunuzun devre dışı kalacak olan poliçesi hangi sigorta şirketinden yapılmıştı?
Sizin ve çocuğunuzun TC kimlik numarası ve doğum tarihlerinizi özelden paylaşabilir misiniz? Sizi sigorta ettiren olarak belirteceğimiz, çocuğunuz için TSS tekliflerini hazırlayabiliriz.
-
Hemen paylaşıyorum bilgileri.
-
Takip
Hayatımda hiç sigorta yaptırmadım. Yaşım 33 bir yerden başlamak istiyorum artık. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?
-
Merhaba,
Sağlıklıyken ve herhangi bir şikayet başlamadan sağlık sigortası yaptırmanızı tavsiye ederiz. İhtiyacınızı karşılayabilecek anlaşmalı hastane ağı yeterli olan, ayakta tedavi hakkı sizin için uygun olan bir şirketi seçmeniz uygun olabilir.
Poliçe yaptırdıktan sonra sigorta şirketinden memnunsanız, yeni poliçe primi aşırı yüksek değilse, şirket değiştirmeden en az üç yıl poliçenizi aynı şirketten devam ettirerek ömür boyu yenileme garantisine hak kazanmak önemlidir.
Özelden TC kimlik numaranız, doğum tarihiniz ve mesleğinizi özel mesaj olarak paylaşabilirseniz, teklifler hakkında bilgi sunabiliriz.
-
Merhabalar eşim ve kızıma yaptırdığım kasım ayında sona erecek tamamlayıcı sağlık sigortası var şuan doğum teminatı ekleyebiliyor muyum?
Merhaba,
Yaşayan poliçeye doğum teminatı ekleyemezsiniz. Poliçe yenileme döneminde teminat ekleme veya çıkarma yapabilirsiniz.
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler hocam . Allianz sigortam var oyak tan yaptırmıştım . Bekleme süresi oluyor mu peki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X