Merhaba, Öncelikle, yavrunuza sağlıklı ve mutlu bir ömür dileriz. Bebeklerin tek başına sigortalanması durumunda genellikle primler yüksek çıkmaktadır. Bu nedenle bebeğinizin, anne veya baba ile sigortalanması avantajlı olabilmektedir. Özel mesaj veya Whatsapp aracılığı ile ailenizin TC kimlik numaraları, doğum tarihleri, mesleğiniz, telefon numaranız ve e-posta adresinizi paylaşabilirseniz, sadece bebek ve aile olarak TSS tekliflerini hazırlayarak ayrıntılı bilgi verebiliriz. |
Özel & Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları Hakkında Merak Edilenler (12. sayfa)
-
-
Ozel hastanedeki acil girişleride 10 giriş hakkindan düşüyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
Acil serviste yapılan işlem için ücret ödenmesi gerekiyorsa, TSS poliçenizi kullanabilirsiniz. Ayakta tedavi hakkınız kullanılırsa, mevcut hakkınız azalacaktır.
-
D vitaminini karşilamıyormuş tss tüm sigortalarda gecerli mi bu durum?
Geçen kan verdiğimde d vitamininin karşıladı sigorta
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
TSS, genellikle SGK'nın SUT ile açıkladığı ödeme planında yer alan tetkikler için özel hastanelerin talep ettiği fark ücretini karşılar.
SGK tarafından tetkik ve tanı yöntemlerinin tekrarlanabilmesi için belirlemiş olduğu zaman aralıkları vardır. Örneğin D-vitamini için yapılan kan tahlilinin belirli zaman geçtikten sonra tekrarına onay verilmektedir.
Hekimin kontrol amacı ile talep ettiği tetkikler karşılanmayabilir.
-
Giris yaparken soylendi d vitamini karsilamiyor diye.Doktoru gormeden bu aekilde belirtildi
Merhaba, allianz da hakların kullanım oranı yenileme poliçesinde fiyatı çok yükseltir mi? Geçen seneye göre %150 yüksek fiyat verildi halbuki 10 haktan 2 sini kullandım. Resmen normal parasını vermiş olduk ya. Fiyatı çok değiştirmiyorsa kalan hakkımdan 1-2 kullanmayı düşünüyorum.
Hocam 4 haklı olanı var onun içinde teklif alın
Kendi soruma kendim cevap vereyim;
haklarınız varsa rahat rahat kullanın. 3 yıl+ olmadığı sürece kayda değer bir avantaj veya dezavantaj yaratmıyor.
Merhaba,
Poliçe yenilemelerinde sizin adınıza yapılan sağlık harcamaları dikkate alınır. Ayakta tedavi kullanım sayısı fazla olabilir ama sağlık harcamanız fazla değilse, yenileme primi çok yüksek çıkmaz.
Yenileme primini etkileyen bir diğer önemli husus sağlık enflasyonudur. Poliçenin yenilendiği ay açıklanan yıllık sağlık enflasyonu primi etkiler.
-
Merhabalar. Kendim, eşim ve 4 yaşındaki cocuğum için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak istiyorum. Kendim çok hastaneye gitmiyorum ama yine de yaptırmak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim, basıl bir araştırma yapmalıyım tavsiyeleriniz nedir
Merhaba,
1.Sağlık sigortalarına rahatsızlığınız olmadığı dönemlerde başlamalısınız, şikayetleriniz başladıktan sonra veya hastalıklar teşhis edildikten sonra sağlık sigortası yaptırmak istediğinizde, poliçe yapılamamakta, mevcut hastalıklarınız poliçe kapsamı dışında tutulmakta veya ek prim alınarak poliçeniz yapılabilmektedir.
2.Anlaşmalı hastane ağını inceleyerek, sizin için uygun olup olmadığını değerlendirmelisiniz.
3.Sağlık sigortalarında kendisini ispat etmiş güvenilir sigorta şirketlerini tercih etmelisiniz.
Özelden TC kimlik numaralarınız ve doğum tarihlerinizi paylaşabilirseniz, acentesi olduğumuz Anadolu, Allianz, Axa, Ak, Sompo ve Hepiyi Sigorta'dan teklif sunabiliriz.
Teklifler üzerinden daha ayrıntılı ve net bilgi verebiliriz.
-
Bende birşey sorabilir miyim? Şuanda gözlük kullanıyorum . İleride ameliyat olmayı düşünüyorum. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmış olsam bu ameliyat tamamen ücretsiz mi oluyor. Yoksa bir yerde okumuştum. Geçmişten gelen hastalıklar sigorta kapsamına girmiyor diye.
Sonuçta göz sorunum geçmişten geliyor.
Merhaba,
Geçmişten gelen hastalıklar, kapsam dışında tutulur.
Gözünüzle ilgili rahatsızlığınız miyop, hipermetrop vs gibi yaygın rahatsızlıklardan ise bununla ilgili olarak poliçenizi kullanabilirsiniz. Göz muayenenizi ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz ama lazer ile ameliyat olarak gözlük kullanımına son vermek isterseniz, bu ameliyatı sağlık sigortanız karşılamaz. Bunun nedeni bu ameliyatı SGK'nın karşılamamasıdır.
Kapsam dışında kalan rahatsızlıklar:
Aşağıda belirtilen göz hastalıklarına ilişkin olarak;
a) Gözde kırılma kusurunu (miyopi, hipermetropi, astigmatizm gibi) düzeltici operasyonlar ve ilgili her türlü ilaç, malzeme (multifokal lens gibi kırma kusurunu düzeltici etkisi bulunan lensler gibi), tetkik, tedavi ve komplikasyon giderleri,
b) Göz kaymaları, şaşılık, görme tembelliği ile ilgili tetkik ve tedavi giderleri (şaşılık ameliyatları, ortoptik tedaviler gibi),
c) Gözlük, lens giderleri
-
Merhaba,
Eski teşhisleri de kapsayan tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırılabilir mi.?
-
Merhaba,
Yaptırılamaz ama bazı şirketler, önceki hastalıkları kapsam içine aldıklarını açıklıyorlar. Araştırmanız faydalı olabilir.
-
Hocam sağlık sigortası yaptıracağımız tarihte ,bugün yada geçmişte olan hastalıklarla ilgili bir belge ibrazı mı yapılıyor sigorta şirketine..?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
Poliçe yapılırken başvuru işlemlerinde sağlık durumunuzu doğru olarak beyan etmeniz gerekir.
Beyanınıza göre sigorta şirketi belge talep edebilir.
Merhaba, ben axa tss'de 4. yıla giriyorum. kanser teşhisi aldım, tetkik döneminde hastane değiştirdim, hastanelerin ikisi de aynı network'te. ilk gittiğim hastanede hiçbir tetkikte sorun yaşamadım ama sonradan gittiğim profesör hoca nakit çalışıyormuş. o yüzden elden ödeme yapmak zorunda kaldım, faturalarını da sonradan maille aldım. hocanın da hastanenin de sgk anlaşması var ama sigortam olduğunu söylememe rağmen provizyon denemesine bile girmediler.
şimdi faturalarla sigortaya başvurmak istiyorum, konuyla ilgili düzenlenmiş bir dilekçe mevcut mu? talep konusunda yazacağım dilekçeye yazmam gerekenler nedir? kendi sigortacım daha önceden araçla alakalı başvurumda komisyon teklif etti. o yüzden kendim başvurmuştum. şimdi kanser tedavisi - ameliyatı vs. zaten oldukça masraflı ve tss geçerli bir hastane iken elden ödeme yaptım. bu nedenle talep konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X